20.02.06, 19:29
Moj rozmir to 44.Chodziłam po sklepach i " starałam" sie przymierzac różne
suknie.Najbardziej w oko wpadła mi ta www.classa.com.pl/slubne.html
jest to nr G293/S293. Jest to ósma sukienka liczać od przerwy miedzy
zdjeciami. Jednak gorset wolałabym miec albo taki jest to G306/S306 ( jest to
tylko zdjecie gorsetu tam pani jest z róża) albo ew. goset " goły" ale
doszyłabym se szelke na szyje. Co myslicie? Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • justm Re: Może ta? 20.02.06, 19:40
      tak. tiule, organtyny, żorżety to jest to dla puszystych.
      szelka na szyję tez jest dobrym rozwiązaniem.
      mi sie ta suknia podoba tak sobie, ale jak wiadomo przez www to nic nie można
      ocenic.
      • atyde80 Re: Może ta? 20.02.06, 19:42
        Dzieki justm. ja mierzyłam ta sukienke i wygladam w niej dosc szczupło. Ale
        pyatm o zdanie jak ona sie podoba innym. Jakie macie odczucia?
        • justm Re: Może ta? 20.02.06, 19:46
          mi się większość na www nie podoba, bo np zdjęcia są dość kiepskie, tym się nie
          sugeruj.
          pytaj się koleżanek, mamy, osób, które cię w tej sukni widzą, naprawdę
          kiedy ślub?
          • atyde80 Re: Może ta? 20.02.06, 19:51
            Slub 22 lipca ale ja wole miec wszystko wczesniej. Myslałam tez o sukni z
            opadajacymi ramiaczkami ale nie wiem.Nie ma mojego rozmiaru do zmierzenia a jak
            mierze mały rozmiar to wydaje mi sie ze to jakos dziwnie wyglada.No ale coz.Tak
            to jest jak sie ma wiekszy rozmiar.
            • justm Re: Może ta? 20.02.06, 19:57
              to już niewiele czasu. ja też jeszcze nie wybrałam i źle się z tym czuję.
              też w granicach 44.
              z opadjącymi ramiączkami - to zależy jakie masz ramiona. ja rezygnuję.
              niewygodne poza tym.
    • lady_of_avalon Re: Może ta? 20.02.06, 20:17
      Spódnica jest PRZEŚLICZNA - bierz koniecznie - a gorset rzeczywiście
      niespecjalny, ale ten z różą o wiele lepszy smile))
      Myślę ze na rozmiar 44 idealny krój - zakryje bioderka, wyszczupli ramiona i
      talię i podkresli biust smile))
      Generalnie - bardzo mi się podoba big_grin
      • atyde80 Re: Może ta? 20.02.06, 20:44
        Dzieki lady_of_avalon. Miło to słyszec. Strasznie sie czuje w swoim rozmiarze i
        dlatego mam nadzieje ze wybiore cos co rzeczywiscie bedzie do mnie pasowac.
        A co do sukien z opadajacymi ramiaczkami to mam szerokie ramiona a to moze
        optycznie poszerzac.
        • lady_of_avalon Re: Może ta? 20.02.06, 21:05
          Nie ma za co wink
          A co do opadających ramiączek - to ja tez jestem przeciw - takie zwykłe, jak w
          tej sukni z róza wyglądaja znacznie lepiej...
      • ardzuna Re: Może ta? 20.02.06, 21:06
        lady_of_avalon napisała:

> Spódnica jest PRZEŚLICZNA - bierz koniecznie - a gorset rzeczywiście
        > niespecjalny, ale ten z różą o wiele lepszy smile))

Ja też tak myślę smile
        Jeszcze z ciekawostek - nie wiem, jak jest z dostępnością tych sukien, ale
        jedyna polska firma, która ma specjalną kolekcję XXL, to ta:
        www.karina.wb.pl/
        • atyde80 Re: Może ta? 20.02.06, 21:18
          Dzieki , a co do Kariny to w Białymstoku nie ma chyba tych sukien.Pozdrawiam
        • paul_ina Re: Może ta? 20.02.06, 21:40
          Ardzuna, wielkie dziękuję za link do katriny. Muszę przyznać, że nawet ich kolekcja xxl bardziej mi przypadła do gustu niż hiszpańskie i paryskie suknie z innych stron. Po polsku szyją czy coś??? Oj, chyba czas się wybrać do Rybnika... Dziękuję!
      • bacha1979 Re: Może ta? 21.02.06, 08:13
        Moim zdanie cała sukienka jest bardzo ładna. Podoba mi sie i gorset i spódnica.
    • paul_ina Re: Może ta? 20.02.06, 21:34
      Bardzo fajna. Między gorsetami różnicy specjalnej nie widzę, ale spódnica jest bardzo dobra - krój A wyszczupli, a "pęknięcie" przyciąga wzrok.
    • ciemnanocka Re: Może ta? 21.02.06, 08:49
      Bardzo ladnasmile
      • atyde80 Re: Może ta? 21.02.06, 09:11
        Dzieki kobietki. Mam jeszcze jedno pytanie- podoba mi sie taki welon
        www.sklep.kozle.com/product_info.php?
        cPath=30_39&products_id=93&osCsid=d622af051eef31d47071a97db375072c .Jak
        myslicie bedzie pasował do tej sukienki?
        • atyde80 Re: Może ta? 21.02.06, 09:12
          jeszcze raz bo cos nie wyszło
          www.sklep.kozle.com/product_info.php?cPath=30_39&products_id=93
          • lady_of_avalon Re: Może ta? 21.02.06, 18:14
            Ja tam nie lubie welonów z lamówkami - albo wykańczany koronką sukni albo
            wcale ;PP
    • karina_k2 Re: Może ta? 21.02.06, 09:12
      atyde - bardzo ładna smile myślę, że dobry krój. Sama zresztą podobnego szukam smile
      Ile chcą za taką sukienusię?
      • atyde80 Re: Może ta? 21.02.06, 09:13
        Ta sukienka do kupienia kosztuje ok 2000.
        • aleks2539 Re: Może ta? 21.02.06, 11:49
          ja przed chwilą dzwoniłam do Katowic. chcą za nią 1900 zł.
          Ja za G306/S306 szaleję od zeszłego roku. Ale chyba zdecyduję się
          na uszycie u krawcowej (mniejsze koszta)
          • atyde80 Re: Może ta? 21.02.06, 15:07
            Aleks2539 a mierzyłaś ja? Jaki masz rozmiar i jak na Tobie sie prezentuje? Ja
            tez chciałam uszyc ale wydaje mi sie ze krawcowa nie wykonczy tego tak ładnie(
            chodzi mi np o dół spódnicy).
            • sweetnice Re: Może ta? 21.02.06, 17:29
              słuchaj nie martw się rozmiarem są naprawde takie kroje sukien że to i owo
              ukryją powiem ci tak ja tez mam rozmiar 44 tylko w jednym salonie były sukienki
              w moim rozmiarze wszedzie albo nikt nie proponuje mierzenia albo ja sie wstydze
              pytac, sukienki które przymierzyłam to takie jak gorsety bez żadnych ramiaczek
              i powiem ci ze rewelacja jesli chodzi o puzyste dzieczyny to tylko gorsety bo
              one ładnie wszystko usztywnia i ladnie eksponuja talie jesli chodzi o twoj
              model to jesli chesz miec ramiaczka to zadne opadajace i wokolo ramion bo takie
              optycznie poszerzaja ramiona zdecydowanie dekolty w szpic a spodnica lub dół
              sukienki zdecydowanie w kształcie litery A nie może być za szeroka bo poszerza
              i wtedy wyglądasz na niższą jesli jakies ozdoby materiałem na spódnicy to tylko
              zdecydowane ciecia proste zadne pokola a jesli idzie o tren to nie wybieraj
              takiego co sie szyje tak ze na tylko robi sie taka zakładka bo to optycznie
              poszerza tyłeczek

no mysle ze troszke ci dopomoge moimi radami zycze powodzenia przy wybieraniu
              sukni
              • atyde80 Re: Może ta? 21.02.06, 18:28
                Dziekuje sweetnice za rady. A co myslicie o welonie bo na razie tylko jedna
                opinia.
                • sweetnice Re: Może ta? 21.02.06, 19:20
                  kiedyś byłam zwolenniczką welonów z białą lamówką teraz bardziej podobają mi
                  się koronki njako ozdoba na welonie a jak jest taka jak na sukience to już full
                  wypas zreszta uważam że fajnie to wygląda kiedy sukienka jest skromna a welon
                  wtedy bardzo ozdobny i odwrotnie sukenka szałowa to i welon skromniejszy ale no
                  ale to moje zdanie pozrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka