Dodaj do ulubionych

Bierzmowanie ekspresowo

21.02.06, 14:15
Czy znacie koscioly W-wie gdzie w trybie pilnym (nie dluzej niż miesisc)
mozna odbyc przygotowanie do bierzmowania? Albo - najlepiej - odbyć
indywidualne przygotowanie w trybie przyspieszonym?
Bede wdzieczna za kazde info!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Bierzmowanie ekspresowo 21.02.06, 14:19
      Mój brat 3 lata temu poszedł do kościoła i zapytał. Okazało się, że co
      niedziela jest w innym kościele bierzmowanie, on chyba na Placu Trzech Krzyży.
      • foka1 Re: Bierzmowanie ekspresowo 21.02.06, 14:25
        Bierzmowanie tak - na pl. trzech krzyzy w kazdy piatek. Ale do niego trzeba
        zaswiadczenie ze sie jest przygotowanym do bierzmowania. A tu juz jest problem -
        standardowe przygotowanie trwa 6-8 miesiecy. Sa koscioly gdzie to sie odbywa
        szybciej - np. Sw. Anna ale tam z kolei termin niedogodny wiec prosze o jakies
        info
        • nusia1112 Re: Bierzmowanie ekspresowo 21.02.06, 14:30
          Najlepiej zadzwonić lub iść do kościoła w swojej parafii i porozmawiać z
          księdzem, który się zajmuje bierzmowaniem, wyjaśnić sytuację i zazwyczaj można
          się indywidualnie umówić na nauki w przyspieszonym tempie. Jak nie pomoże
          najlepiej podzwonić po różnych kosiciołach i pytać czy nie organizują kursu.
          Wiem np ze niedawno zaczął się kurs w Kościele Św. Anny na Krakowskim
          Przedmieściu.
          pozdr
          • foka1 Re: Bierzmowanie ekspresowo 21.02.06, 14:34
            Dzieki - tak wlasnie robie, z własna parafia - nici, przygotowanie 8 miesiecy
            i kropka. Dzwonic dzwonie, ale rowniez szukam jakis info u forumowiczek....
            smile)
            Pozdrawiam
            • monia76 Re: Bierzmowanie ekspresowo 21.02.06, 16:32
              wiem, ze niedawno zaczal sie kurs przygotowawczy w przygotowawczy w kosciele na
              karolkowej. prowadzi go mlody, fajny ksiadz Sylwester. napewno mozna sie z nim
              dogadac w sprawie nadrobienia brakujacych spotkan. wiem, ze ksiadz ma dyzur w
              kancelarii w poniedzialki miedzy 10 a 11 i 16:30 a 18 - mozesz sie dopytac o
              szczegoly.
    • natasha20 Re: Bierzmowanie ekspresowo - Gdańsk? 21.02.06, 16:26
      Podczepiam się pod temat: a w Gdańsku?? Chcialabym trafic na sensowneg, zyciowego i sympatycznego ksiedza smile
      Mam nadzieję, że pomożecie
      Pozdrawiam
      N.
    • ola.opi Re: Bierzmowanie ekspresowo 28.02.06, 17:55
      Wszystko zależy od księdza.
      Przede wszystkim bierzmowanie nie jest NIEZBĘDNE do wzięcia ślubu kościelnego.
      W moim przypadku wyszło tak, że mieliśmy jeszcze około 3 miesięcy do ślubu, a
      ksiądz zaproponował, że da mi "materiały" do nauki i za kilka dni się spotkamy.
      W międzyczasie załatwił mi "miejsce" na bierzmowanie w innym mieście - w moim
      województwie wink. Poszłam, porozmawiałam z księdzem "zdalam" , a za kilka dni
      pojechałam na bierzmowanie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka