littlekinia 22.02.06, 08:19 Strasznie się waham czy kupić, czy lepiej wypożyczyć... I nie wiem. Wypożyczyć się trochę boję, bo nie wiem w jakim stanie będzie sukienka. Macie jakieś doświadczenia? Wypożyczacie? Kupujecie? Plizz help... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 08:45 hej ja wlasnie w przyszla sobote jade do wypozyczalni zorientowac sie co maja!!! maja nowe i uzywane sukienki ja chce sie zaopatrzyc w nowa ale wypzoyczycza zalezy mi zeby byla nowa bo wiem ze przynajmniej nikt jej nie nosil wiec chce juz teraz sobie zamowic(slub dopiero mam w sierpniu) chce wypozyczyc bo moje kolezanki ktore szyly teraz nie moga ich sprzedac ale jeszcze sie zastanawiam a kase ktora maialbym wydac na nowa kiecke to sobie zostawie na podroz poslubna hehehe pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:00 No i tu właśnie mój problem. Wypożycza się nową sukienkę, ale to jest dokladnie ta sukienka, którą wszystkie przymierzają, tak przynajmniej jest w większości salonów, które odwiedzilam - do wypożyczenia są tylko te z manekinów. Oczywiście są poddawane koniecznym poprawkom, praniu itd, ale boję się, że efekt będzie gorszy niż się spodziewam. No i jeszcze dochodzi fakt, że nie mogę powybrzydzać i powiedzieć, że chcę np. węższą... Kurczę, jeszcze nigdy nie miałam takiego dylematu, a czerwiec tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:06 ja jestem w podobnej sytuacji. Tez mam metlik w glowie bo u mnie nie bedzie wesela z powodu zaloby. Najgorsze jest to ze do wypozyczenia jest to co jest w salonie. W wiekszosci sa to suknie ecru a ja wolalaby biel/zlamana biel i tu problem bo takich prawie w ogole nie ma. Poprawki musza ci zrobic - oczywiscie jak sie da. To jest ryzyko, ale tez o wiele mniejszy koszt. A i tak co pozniej z ta suknia zrobic?? sprzedac bardzo ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:11 Zostaje ewentualnie oddać w komis, ale gdzie taki znaleźć... A może kupić taka z ogłoszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:22 no kupienie uzywanej to tez jest wyjscie tylko pamietaj ze wtedy jeszcze musisz zaplacic za poprawki a tak w wypozyczalni robia to na swoj koszt i czyszczenie tez na koszt wypozyczalni i u mnie oddaje tak jak sciagne tak oddaje i nic mnie nie obchodzi juz nie moge sie doczekac kiedy pojde mierzyc te suknie Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:17 u mnie pani w wypozyczalni powiedziala ze z poprawkami nie ma problemu tylko najpierw trzeba wybrac suknie ktora sie chce miec i wtedy robi sie poprawki jesli to konieczne i tak jak w marcu zarezerwuje nowa sukienke to nikt juz jej nie dostanie ani do przymiarki ani do wypozyczenia jest ona przygototwyana tylko dla mnie jesli jest to suknia uzywana wtedy moze tak byc ze ktos ja bedzie przymierzal moja kuzynka miala na weselu z tej wypozyczlnie suknie co ja chce wypozyczyc i wygladal przecudnie a wszyscy zastanawiali sie gdzie ona taka piekna suknie kupila dziewczyny glowa do gory nie jest tak zle najlepiej podpytajcie kolezanki rodzine moze znaja jakas dobra sprawdzona wypozyczalnie powodzenia Acha i jesli chcecie suknie z wypozyczalni to trzeba wczesniej sie decydowac bo czerwiec-wrzesien to okres slubow wiec nie zostawiajci e tego na sotatnia chwile bo jest bardzo maly wybor pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:47 Anulka a ty gdzie wypozyczas swoja suknie?? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:53 hehehe ja jestem z lubania to jest kolo jeleniej gory i u nas w miescie jest wypozyczalnia ktora jest bardzo dobra nawet niemcy przyjezdzaja po suknie do pani adeli w marcu na poczatku ma miec nowiutkie z nowej kolekcji niemieckie suknie slubne zdobione wloska koronka i kazal mi w marcu przyjsc poza tym jest strasznie duzy wybor ponad 2000 sukien w roznych kolorach od bieli po jakies czerwone kto co woli ceny przystepne i rozmiary tez od 36 do 44 wiec mysle ze znajde cos dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Do anulki 80 w sprawie wypozyczalni 23.02.06, 09:55 Ja jestem z Krakowa, ale mam znajomych w Lubaniu, byłam tam kilk razy. W sumie mogłabym pooglada te sukni z wypozyczlni w lubaniu, zrobic sobei taki wyjazd dwudniowy. Mozesz mipodac adres i namiary na wypozyczalnie? Dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_rmf Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 09:57 Ja swoją kupiłam, miałam dokładnie taką jaką sobie wymarzyłam i wiecie co ... do dzisiaj tego żałuję, bo juz trzeci rok wisi w szafie i... szarzeje; nie wspomnę o kasie. Moja koleżanka odkupiła a 300 zł, śliczną używaną. Gdybym miała jeszcze raż podjąć decyzję to na nową nigdy bym sie nie zdecydowałabym sie na nową. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 10:01 no wlasnie szkoda kasy na nowa przeciez to tylko na pol dnia lepiej na cos innego wydac co bedzie sie wspominac np na podroz poslubna do jakis cieplych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_rmf Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 10:11 Sprawdz ten adres. Sukienka kwestią gustu a i tak zawsze znajdzie sie jakiś 'życzliwy',który ( może nie prosto w oczy) powie że panna młoda za szeroka, albo za stara, albo welon nie taki czy buty, a na autku to lepiej wygladaja kwiaty niż kokardki, a tort dlaczego piętrowy a nie w kształcie serca, orkiestra sie raz pomyli i już była do bani, a zupka za gprąca itp itd... aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=87465129 Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 10:16 suknia do ktorej podalas linka ladna i skromna ale ja bym sie bala kupowac przez internet bez przymiarki dlatego tez nie chce szyc bo nigdy nie wiadomo jak sie bedzie wygladac po zakonczeniu szycia Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 10:52 Ja biegnę do salonu w sobotę. Jeszcze nad tym pomyślę. Ale ja z kolei chcę aby sukienka nie byla skromna, ale w myśl zasady aby się ubrać a nie przebrać. Strasznie podobaja mi się sukienki z firmy Angel z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 22:57 Cholerka,nadal się łamię... Kupić/wypożyczyć... Wypożyczyć/kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 22.02.06, 23:04 a patrzylas na allegro,czy portalach slubnych gdzie sa ogloszenia? dziewczyny sprzedaja sukienki,zawsze mozna sie umowic gdzies na przymiarke.. chociaz ja jednak wolalabym miec swoja wlasna, zeby wisiala w szafie..ale ja taka juz jestem ze wszystko lubie chowac zeby dzieciom potem pokazywac Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 09:52 zdecydowalam sie na zakup bo suknia stosunkowo niedroga Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 12:42 moze chcesz kupic moją? tanio link ponizej Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 13:40 Bardzo ładna, tylko kto poprawki zrobi??? Ja nie mam dobrej krawcowej... Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 13:51 zalezy jakie poprawki, smoze nawet nie trzeba bedzie? suknia jest bardzo "kompatybilna" mysle ze to nie problem... napisz na maila jak ci sie podoba-pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-82 do Anulka 23.02.06, 14:03 Takze jestem z okolic Jeleniej Góry wiec jesli bys mogła to poprosze namiary na ta przymierzalnie w Lubaniu....mam kawałek ale czego sie nie robi by slkocznie wygladac...slub w przyszłym roku..ale teraz chciałm sie jz rozejrzec w czym mi dobrze a w czym nie...w sumie w przyszłym nie bede miała prawie na to czasu Odpowiedz Link Zgłoś
anulka80 Re: do Anulka 23.02.06, 14:08 Gosiu wypozyczalnia-salon sukien slubnych jest w lubaniu przy ulicy Dąbrowskiego nr nie pamietam jak sie jedzie na Kamienna Góre (domek jednorodzinny i caly dol to wypozyczalnai maja piekna wystawe wiec na pewno zwrocisz uwage) ja ide 4 marca mierzyc suknie i jesli chcesz podac mi swego maila to dowiem sie o numer telefonu i zadzwonisz spytasz sie co i jak a jezeli masz slub w przyszlym roku to mysle ze to troche wczesnie zeby szukac sukni bo wiesz na pewno beda nowsze ladniejsze modele ona co jakis czas ma dostawy sukin slubnych pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-82 Re: do Anulka 23.02.06, 14:19 dzieki wielkie...wiem ze to za wczesnie...ale chce sie tylko zorientowac w czym mi dobrze..wiesz mam duzy biust i jestem niska wiec nie kazdy model moge ubrac...a szukanie dokłądne w przyszłym roku bedzie łatwiejsze jak bede wiedziała co mi pasuje a co nie....niestety w przyszłym roku magisterka i nie bede miała za wiele czasu na szukanie...pozdrawiam..dzieki wielkie za info Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 15:05 Jednak musze czegoś w Wawie poszukac. Do lublina nie mam ani jak ani kiedy pojechać... A sukienka bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 23.02.06, 16:04 a kiedy masz swoj termin? bo moja sisotra mieszka w wawie, wiec to nei problem...bede w wawie-w te niedzielea i czesto jezdze kwestia dogadania pisz na maila Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 25.02.06, 21:43 No i w końcu kupiłam. Najładniejszą pod słońcem... Jestem szczęśliwa i dotarło wreszcie do mnie że za mąż wychodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 25.02.06, 23:54 Ja swoją kupiłam i decyzji nie żałuję. Zresztą kupowałam ją z myśla że już zostanie ze mną więc nie płaczę że sprzedac nie mogę Ale nie wonrażam sobie żebym mogła suknię wypożyczyć, w pierwszej godzinie wesela już miałam urwane zapięcie trenu bo ktoś mi w tańcu przydepnął, gdybym się miała w tym dniu martwić o suknię oszalałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 26.02.06, 19:08 HEJ JA WYPOZYCZYLAM ALE TEZ MIALAM WACHANIA BO MNIE WSZEDZIE STRASZONO ALE NIE ZALUJE NICZEGO O NIC SIE NIE MUSIALM MATRWIC NAWET JAKBYM PODARLA CZY WYLALA SOBIE COS NA SIEBIE.SZEFOWA SKLEPU SAMA MNIE DO TEGO PRZEKONALA MUSIALM TYLKO JA ODDAC W TERMINIE I MIALM ZWROT ZALICZKI .NAWET NIE MUSIAL PRAC.SUKNIA KOSZTOWALA 2,5 TY.900 ZAPLACILAM I 500 BYLY TAKIEJ ZALICZKI JAKBYM JEJ NIE ODDALA W TERMINIE A ZE ODDALAM TO ZWROT DOSTALM. JA JESTEM Z WLOCLAWKA A SUKNIE WYPOZYCZALAM W LODZI AJEZDZILAM WSZEDZIE I TYLE SIE NA SLUCHALAM O WYPOZYCZENIU ZE WOLALAM WTEDY KUPIC ALE JAK POJECHALAM DO LODZI TO TEZ ZNASTAWIENIEM KUPIENIA ALE PANI NAWET TO SZEFOWA BYLA POWIEDZIAL Z\E O NIC SIE NIE MRTWIE ZE JAK PODRE TO SA KRAWCOE JAK PO PLAMIE WYBRUDZE TO SA PRALNIE I CHEMIKALIA WIEC WIDZISZ JAK ROZNIE PODCHODZA DO TEGO.TO JEST ZYWY MOJ PRZYKLAD.ZYCZE CI POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 26.02.06, 19:11 JESZCE JEDNO SUKNIA ZAMOWILAM W MARCU SLUB BYL W WRZESNIU SUKNIE MIALAM DO ODBIORU 3 DNI WCZESNIEJ I SUKNIA BYLA NA MNIE POPRAWIANA SKRACANA NA DLUGOSC, W TALI, I NIKT WIECEJ JEJ NIE MIAL BO ONI ODRAZU ODKLADAJA Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 27.02.06, 09:31 Littlekinia a jak suknie sobie kupilas?? Odpowiedz Link Zgłoś
littlekinia Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 27.02.06, 10:33 Kupilam suknię Nuvola, ale nigdzie jej nie ma w necie;-( z nowej kolekcji Jak będę miala fotki, to zamieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 01.03.06, 22:48 Bardzo Cie proszę - powiedz, gdzie w łodzi? Ja mieszkam w Łodzi i chce wypozyczyć, ślub mam w majau a sukienki wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 02.03.06, 11:30 to jest sklep "slawa" na pilsudskiego 39 na fioletowo pomalowany w jednym masz suknie w drugim kipisz wszelkie dodatki przez biustonosz buty podwiazki i tak dalej.potrafia naprawde dobrze do radzic ja bylam bardzo zadowolona choc jestem bardzo wybredna jestem plastykiem i musi mi wszytko idealnie pasowac.polecam i napisz czy cos wybralas.ja mialam suknie zamawiana 13.03 a slub 25.09 i 3 dni przed odbior mialam a we wtorek po slubie musialm suknie oddac i nic przy niej nie robilam a byla tak brudna jakby ktos w ziemi ja wytarzal(caly dol) Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: Wypożyczenie sukni ślubnej 02.03.06, 12:36 podaje ci strone internetowa ich ale w sklepie maja wiekszy wybor www.suknieslubne-slawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś