karolcia1979 27.02.06, 12:45 Właśnie zastanawiamy się z moim skarbem nad oprawą pieśni w kościele i nie wiemy na co sie mamy zdecydować. Może doradzicie coś ładnego. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arpschnitger Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 12:57 Mogę wstępnie doradzić, że nie macie co liczyć na to, że goście weselni będą śpiewać pieśni. Tak to zazwyczaj wygląda. Dlatego polecam zatrudnienie zawodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 13:14 MY na ślubie będziemy dodatkowo skrzypka. Napewno nie będzie żandych pieśni. Na wejście zagrają nam Ennio Moricone, oczywiście później Ave Maria itp. Nie chcieliśmy miec skrzypka ale jak posłuchaliśmy jego wykonanie z ogranistą np ave Maria to prawie poplakalam sie tak mnie wzruszyło to wykonanie Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 13:40 ave maria to rzecyziwscie na skrzypcach brzmi fantastycznie.. ale grywa sie raczej na pogrzebach. nie wiem skad ta moda zeby grac na slubach Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 13:48 pierwszy raz słysze żeby ave maria grano na pogrzebach...zawsze jak jestem na ślubach jest to grane ! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia1979 Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 13:59 Ave maria gra sie podczas podniosłych chwil, i pogrzeb i ślub napewno takimi są. My będziemy mieli ślub w małym wiejscki kościółku i wszystkie pieśni na wejście, na komunie oraz na wyjście (oczywiście marsz) musimy określić organiście. Odpowiedz Link Zgłoś
melanita Re: Oprawa ślubu - pieśni 02.05.15, 16:45 Zdecydowanie to: www.youtube.com/watch?v=uMOvwl6uL2U Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Oprawa ślubu - pieśni 04.05.15, 23:16 Spadówa z - primo: chamską autoreklamą secundo: kiczu do potęgi n-tej!! To jest wątek o pieśniach na ceremonię w kościele, zatem o PIEŚNIACH (liturgicznych!!), szanujących wymogi sfery sacrum i... poczucie dobrego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
toorec Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 23:20 A co powiecie na trabke zamiast skrzypiec? Zobaczcie jak to moze brzmiec: http://www.waszslub.pl/naszedemo-428-0-9-24-18.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 13:42 ja bym chciała żeby na moim ślubie śpiewała grupa młodzieżowa (w tym moja siostra) z pieśniami pielgrzymkowo-oazowymi wiem że to fajnie im wychodzi (śpiewają w czasie normalnej mszy) tylko czy się zgodzą Odpowiedz Link Zgłoś
aagatka1984 Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 20:44 ja jak bylam kiedys w kosciele na mszy dla dzieci to slyszalam jak spiewaja dzieci z siostra grajaca na gitarze i tak mi sie od razu wesolo zrobilo ze postanowilam ze chcialabym zeby dzieci zaspiewaly na moim slubie przeciez to radosny dzien w niedziele rozmawialam z zakonnica ktora sie nimi opiekuje i sie zgodzila jesli sie ksiadz proboszcz zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pysiunia5 Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 22:20 wiesz co karolcia ja mam dwie pieśni które na pewno będziemy mięli ale niestety nie znam tytułów-organista już wiedział o co chodzi jak mu zaśpiewałam fragmenty )) Pierwsza to jest coś takiego " takie jest prawo miłości....coś tam coś tam" a druga "ty tylko mnie poprowadz, tobie powierzam mą drogę...coś tam coś tam". słyszałam te pieśni na ślubach i było na prawdę pięknie ))) niestety tytułów nie znam, ale moze wpisz fragmenty w google to coś ci moze wyskoczy ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pysiunia5 Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 22:29 już mam słowa tej pierwszej pieśni tej Takie jest prawo miłości: Kochany bracie, kochana siostro Nie wiem kim jesteś, nie wiem gdzie żyjesz Lecz chcę dla Ciebie poświęcić wszystko Chcę dać Ci siebie Ref: Takie jest prawo miłości, które dał nam Pan Takie jest prawo miłości, jest kluczem nieba bram Takie jest prawo miłości i jego strzeżmy I miłość wszystkim dokoła ze sobą nieśmy Gdziekolwiek jesteś, skądkolwiek przyjdziesz Na jakiejkolwiek spotkam Cię drodze Zawsze otwarte moje ramiona Przygarną Ciebie Ref: Takie jest prawo miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
malika4 Re: Oprawa ślubu - pieśni 27.02.06, 23:28 a ta druga to jest piosenka Tomka Kamińskiego "Ty tylko mnie poprowadź..." i rzeczywiście jest piękna Odpowiedz Link Zgłoś