nefree 01.03.06, 08:11 Czy ktos z Was kupowal juz garnitur do slubu? Na jaki sie decydujecie? Na jaka marke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 08:23 Czy marka ma aż takie znaczenie? Garnitur ma być wygodny, On ma się dobrze czuć, ma mu być wygodnie. Wolę tak, niż kupić Hugo Boss i żeby mi się narzeczony męczył Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 08:26 no tak oczywiscie, ale chodzi o to, czy faktycznie ma byc to surdut czyli cos na slub czy zwykly garnitur... Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 08:28 Moj narzeczony kupuje trzy częściowy garnitur, do tego musznik być może w kolorze bordowym surdut raczej nie jest obowiązkowym strojem na ślub...kwestia gustu i smaku Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 08:32 A, o to chodzi- myślałam, że o producenta pytasz Mój narzeczony w ogóle nie chce mierzyć garnituru, oznajmił, że skoro nie wymagam od takiego stroju od gości, to on chce założyć bojówki Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 08:37 już wyobrażam sobie reakcje gości gdyby wysiadł z samochodu pod kościołem w bojówkach...rodzina i znajomi przez najbliższy rok mówiliby o Waszym weselu Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 08:48 surdut jest bardzo elegancki do tego na wlasny slub mozna go zalozyc... poza tym chcialabym aby moj narzeczony na slubie mial garnitur lub surdut w kolorze brazowym tylko nie wiem jakie firmy maja w przyzwoitych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 08:53 www.moda.com.pl/wedding/~strony/garnitury.phtml?strona=w_dobrym_tonie.i może coś tam znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 08:55 W marcu narzeczony ma kilka dni urlopu, będziemy mieli możliwośc pochodzenia po sklepach i poszukania garnituru, tym bardziej, że uparł się, że ma być czarny, maksymalnie prosty i nie trafia do niego tłumaczenie, że w czarnym, przy mojej kreacji, będzie wygladał jak mój ochroniarz- tym bardziej, że to kawał chłopa jest Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:00 Mój mężczyzna jest wysoki, szczupły i na pewno wybierzemy czarny, stalowy odcień garniaka tez pewnie prosty bez żadnych wydziwianych elementów... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 08:49 Wesela nie będzie, a na zaproszeniach wyraźnie będzie stało, że goście mają przyjść w tym, w czym czują się najlepiej- na naszym ślubie będzie dużo młodych osób, rodziny niewiele A w bojówkach to i ja bym poszła do ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
paolka25 Re: garnitur 01.03.06, 08:59 Fajna kolekcję brazowych garniturów i w podobnych odcieniach ma New Man i równiez surdutów.Moj narzeczony prawdopodobnie cos z tego sobie wybierze Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 09:01 No tak widzialam ich kolekcje, ale tam kotuszje to ok. 1500 bez dodatkow chyba Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:03 Rozmawialiśmy ostatnio z moim Pluszkiem o jego stroju ślubnych i stwierdził że nie potrzebuje drogiego, renomowanej firmy garnituru. Najważniejsze żeby był eleganki w którym będzie czuł się dobrze...1500 zeta za garniak ? lekka przesada.. Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 09:07 od 1500 w gore bo to tylko 2 czesci stroju a reszta kamizelka koszula itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 09:08 Mąż mojej przyjaciółki kupił garnitur za- uwaga- 250 zł. Gdzieś z przeceny, czarny, klasyczny, wyglądał, jakby na sobie miał 2000 zł. Z kolei inny wywalił za garniak z dodatkami coś koło 2500 i bluzgał całe wesele, bo go uwierało, kłuło, odstawało, zawijało się... Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:13 droższy nie znaczy lepszy... Wczoraj z mamą pomagałyśmy tacie w zakupie garniaka na mój ślub. Kupił go w Rzgowie pod Łodzią (280 garniak+60 zeta koszula+40 zeta krawat). Sprzedawczyni była super !! wszystko elegancko dopasowała a na koniec śmialiśmy się że tata jest tak odwalony że na weselu nie będzie można odróżnić który to mój tata a który Pan Młody Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: garnitur 01.03.06, 13:52 A nie gniecie się. My byliśmy w Rzgowie i faktycznie było mnóstwo fajnych garniturów, które świetnie wyglądały, ale wszystkie z potwornie "gnietliwych" materiałów, więc w rezultacie nie kupiliśmy żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 13:56 nie, garniturek gatunkowo bardzo dobry, pewnie wybierzemy się tam z Pluszkiem. To była hala Polros Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: garnitur 01.03.06, 09:07 Wczoraj wybraliśmy się na poszukiwania. Najładniejsze garnitury były z Wilvorst'a ale ceny też około 1600 zł. Do tego dodając wszelkie dodatki (kamizelka, spinki i buty)razem około 2200 zł. Jednak jakość i elegancja tych garniturów jest nieporównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 09:15 a co myslicie o Pawo? widzialyscie ich kolekcje slubna? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:21 www.pawo.pl/kolekcje/slubna/index.html# całkiem sympatyczna kolekcja ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur 01.03.06, 09:24 nie wiem czy zauwazylyscie, ze ona tam wszystko jest z tego samego materialu, mowie o kamizelce i krawacie czy jak to sie tam nazywa w kazdym razie wydaje mi sie to mniej eleganckie Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:27 czyli jeszcze raz dochodzimy do wniosku...droższe nie znaczy lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: garnitur 01.03.06, 11:01 Pewnie że droższy nie znaczy lepszy. Mój T. zawsze się śmieje z tych facetów którzy kupują firmowy garniak i nie odpruwają naszywek z rękawa a w zeszłym roku kupił sobie jasny 3-częściowy garniak za 290 zł i ma zamiar na ślub w tym samym miejscu kupić pod warunkiem że będzie taki jak on chce Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: garnitur 01.03.06, 15:32 Lenka mamy sklepik fajny w okolicach Wawki a dokładnie w Radzyminie, ładne garniaki mają a nawet jeżeli trzeba to przerabiają Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: garnitur 01.03.06, 15:35 Kobiety, a w Łodzi gdzie są fajne garnitury? Warto jechać do Ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś
annanaba Re: garnitur 01.03.06, 15:38 a można o dokładny adres w radzyminie prosić, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: garnitur 02.03.06, 11:58 ulicy nie pamiętam (dawno nie byłam) jeżeli znasz Radzymin to obok poczty jest pasaż ze sklepami (np. kosmetyczny "nina") i w tym pasażu od poczty to będzie drugi lub trzeci sklep Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: garnitur 01.03.06, 12:19 Zgadzam się z Wami że droższy nie znaczy lepszy. Normalne garnitury kupujemy za 200-500 zł. Nie wiem czy zauważyłyście ale modne są garnitury w prążki. Niestety wszystkie wyglądają podobnie nie ma znaczenia z jakiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Pawo 01.03.06, 13:53 I rękawy we wszystkich są za krótkie. ALe może to jakaś nowa moda z tymi rękawami. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Pawo 02.03.06, 11:53 te rękawy to akurat pod koszule na spinki jest, zeby mankiet ze spinką widac było. choć muszę przyznać ze Vilwrost ma je komicznie krótki, a mój M. wcale tak długachnych rączek nie ma my kupiliśmy z kolekcji Noor, odłamu starego dobrego Bytomia (firma w ogóle z Wrocka, ale szyją w fabrykach Bytomia) za niecałe 800pln, czarny w cieniutkie błyszczące paseczki (też czarne tylko inne "faktura") M. wyglada w nim super po przymierzenia połowy Warszawy uznalismy ze jednak dobrze skrojony garnitur bije na głowe surduty i tym podobne "udziwnienia" Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Pawo 02.03.06, 11:57 Dokładnie takiego szukamy - czarnego w cieniutkie lekko błyszczące czarne paseczki. Musimy się więc wybrać do sklepu Bytomia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pawo 02.03.06, 12:00 Tak mi się wydaję że garnitury Pawo można kupić w Wołominie na kościelnej chyba Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur 01.03.06, 09:23 ale uważam że niektóre te garnitury są troche przekombinowane... Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: garnitur Wilvorst 01.03.06, 09:26 A propos Wilvorsta mój mąż ma do sprzedania oryginalny garnitur tej firmy kupiony w sklepie Dyplomata w W-wie. Jesli ktoś jest zainteresowany mogę na maila podac szczegóły i wysłać fotki. Garnitur noszony był tylko raz na ślubie i wyczyszczony wisi w szafie. Nie widac śladów użycia. Cena będzie niska, ale szczegóły na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: garnitur Wilvorst 01.03.06, 09:27 poprosze o fotki na maila gazetowego...dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: garnitur Wilvorst 01.03.06, 09:28 ale jaki kolor? ja tez poprosze na maila Odpowiedz Link Zgłoś
milka_kalibanka Re: garnitur 01.03.06, 13:39 my już dokonaliśmy zakupu garnituru. Jest czarny, klasyczny, dwuczęściowy. Bynajmniej jak ochroniarz mój mężczyzna w nim nie wygląda, chociaż jest wysoki i przystojny.Garnitur kupiliśmy w Lorens & Wiktor przy Głębockiej w W-wie i razem ze skórzanymi czarnymi butami wszystko wyniosło nas suma sumarum około 1200 złotych. Myślę, że zważywszy na to, że buty są wykonane ne skóry, łącznie z podeszwą, to nie był to ogromny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: garnitur 02.03.06, 12:53 Dziewczyny, a jak myslicie czy może być na ślub w sierpniu garnitur bez kamizelki? Taki wieczorowy na 1 guzik, coś jak smoking tyle, że bez muszki.Jakoś nie mam sumienia wciskać Mojego Narzeczonego w koszulę z długim rękawem, kamizelkę i marynarkę. Przy możliwym w tym okresie upale i stresie będzie spocony jak mysz. Odpowiedz Link Zgłoś