Dodaj do ulubionych

Cwiczenia , aby stracic kg???

02.03.06, 17:29
Jestem ciekawa kto z Was cwiczy? ,aby stracic kg przed slubem i
wygladac "bosko"?
Biegam 4 razy w tyg. po 45 min. od 5 miesiecy stracilam 9kg.
Jak cwiczycie i co WY robicie ?
Napiszcie jakies dobre rady na strate wagi !
PS.Oczywiscie woda u mnie na porzadku dziennym, nie pijam juz
Pepsi ,Sprite ..itp....o napojach gazowanych zapomnialam smile
Pomaga uwierzcie ......
Obserwuj wątek
    • asiulek03 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 02.03.06, 17:43
      ja chodze na spinning czyli aerobik na rowerkach cztery razy w tygodniu smile Tez
      pomaga !!
      • miaau Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 02.03.06, 21:22
        Cudownekraje - bieganie to jest to smile)))))))))))

przy takiej ilosci biegania
    • justm Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 08:30
      dziewczyny ja nie za bardzo mogę biegać - zdrowie, ale podzielcie się - jak się
      biega w zimie? jakie buty? ubranie?
      ja popróbuję lekki jogging bliżej wiosny

na razie 2-3 razy w tygodniu od ponad mca fitness - efekt? tylko lepsze
      samopoczucie. waga stoi w miejscu jak zaczarowana.
      od wtorku zaczynam dodatkowo basen.
      • malgosiak79 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 11:00
        Ja chodzialam 6 miesiecy na step i zgubilam tylko 2 kg, ale bo oczywiescie jest
        alesmile Przybylo mi miesni, tluszczyk faktycznie zmalal i mam talie , a to dla
        mnie nowoscsmile Ogolnie poprawila mi sie slylwetka, cialo stalo sie jendrniejsze
        i fajniejsze w dotyku. Teraz tez chodze na step w przyszlym miesiacu planuje
        wlaczyc silownie zeby bardziej popracowac nad dupaciasmile Ahhh nio i dieta,
        dostalam rewelacyja od jednej z forumowiczeksmile
        • anulka80 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 11:57
          ja tez prosze o ta dietke na gazetowego jesli moznasmile
          dzieki
        • milka_kalibanka do Malgosiak79- prośba o dietę 06.03.06, 08:35
          możesz mi przesłac na gazetowego?!co prawda na razie jest niby ok, ale jakby
          co, to może byc jak znalazł.
        • beksa99 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 07.03.06, 22:11
          Proszę i ja jesli to możliwe.Z góry dziękuję.
        • elen80 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 08.03.06, 07:55
          Witam,
          Ja też chodze na step o 3 mies, tzn. chodziłam przez listopad, grudzień i
          styczeń i u mnie waga przez ten czas tez nie drgnęłasmile ale za to lepsza
          kondycja no i rzeczywiście faktem jest że mięśnie ważą o wiele więcej niż
          tłuszczyksmile
          Od marca znowu zaczęłam i mam zamiar kontynuować 2 razy w tygodniu, jak zrobi
          się cieplej pomyślę o jakiś weekendowych wypadach.Przerzuciłam sie na ciemne
          pieczywko i Musli na śniadanie. To tyle ale ja czuje poprawę. a jaka to super
          dieta?
      • atka123 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 04.03.06, 15:13
        > na razie 2-3 razy w tygodniu od ponad mca fitness - efekt? tylko lepsze
        > samopoczucie. waga stoi w miejscu jak zaczarowana.
        Tylko nie rezygnuj.
        Na początku będziesz miała drobny przyrost masy mięsniowej, ale pamiętaj, że
        cały czas spalasz tłuszcz (stąd brak różnic na wadze).
        Nie ćwicz tylko z jakimiś obciążnikami (rozbudują mięśnie), wszystkie ćwiczenia
        rób tylko z wykorzystaniem własnego ciała. Czyli nie biegaj z obciążnikami, nie
        ćwicz z cieżkarkami, jazda na rowerze na najmniejszych obciążeniach. Efekt
        murowany. Oczywiście nie wszystko na raz.
      • junioreczek1 Re: A ja cwicze i cwicze??? 06.03.06, 22:35
        dziewczyny, a ja cwicze i cwicze od wrzesnia i moje kilogramy spadly zaledwie z
        64 na 61. Dwa razy w tygodniu TBC, raz basen. Nie powiem obwod w tali spadl, w
        udach tez cudownie. Rozmiar 38 jest moj na gore nawet wejdzie 36, ale kilogramy
        to tragedia! Zawsze marzylam o 55 sad
        Ślub 1 lipca 2006
        • justm Re: A ja cwicze i cwicze??? 07.03.06, 09:17
          to mnie pocieszyłaś. ja już 1,5mca fitness 2x w tygodniu i waga ani drgnie. wink
    • vanilla4 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 10:21
      zapisuję się od przyszłego tygodnia na pilates smile Tyle że robię to nie z powodu
      ślubu ale dla siebie (ja już jestem po) smile
      • vicki85 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 11:46
        malgosiak79 bardzo prosze o przesłanie mi tej diety bo na vickivicki@wp.pl
        Bardzo prosze to pline smile
        • inez_82 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 11:54
          Ja też proszę o przesłanie mi tej diety!!Na razie chodzę raz w tygodniu na
          aerobic ale to za mało. Do slubu jeszcze 6 miesięcy ale muszę chociaż troszkę
          wagi zrzucić tylko nie wiem jak!!
        • inez_82 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 11:55
          ojej ale ze mnie gapasmile- prześlij na adres inez_82@o2.pl. Z góry dziekuję!
    • vicki85 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 12:46
      NIC nie dostałamsad
      • majek0001 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 13:31
        to i ja bym poprosila ta diete cud.
        mi do sluu zosatlo juz 6 miesiecy,przydlaoby sie troszke schudnac ale nie mam
        silnej woli.Od czasu do czasu jezdze na rowerku stacjonarnym i wieczorem jak mam
        jeszcze sily pomacham troche nogami na dywanie.Czekam az sie zrobi cieplej,wtedy
        wsiadam na rower i popedze gdzie mnie zaniesie.W zeszlym roku tak schudlam 5 kg
        w ciagu dwoch miesiecy wiec moze i teraz sieuda.
        pozdrawiam
        • miaau Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 03.03.06, 13:48
          ja biegam w Asic-ach Nimbusach VII i Cumulusach VI na zmiane.. troche kiepska
          podeszwa na lod, ale na ubity snieg sa super.. podstawa to "oddychajace
          ubranko" : spodnie (leginsy ocieplane), bluzka, kurtka, wszytsko nie za
          cieple.. do 0 stopni czapka z adaszkiem, pozniej normalna, ponizej 5 stopni w
          plusie rfekawiczki.. nie nalezy tez przesadzac z ubraniem - zaczniesz biec i i
          tak cieplo bedzie..

wiecej szczegolow na www.bigajznami.pl polecam forum smile)))
          • justm miau 03.03.06, 14:38
            czyli calość ubrania drożej niż suknia? smile)))
            zaczekam do wiosny zatem
            • birdka Re: miau 03.03.06, 15:52
              a ile razy w tyg jedzisz na rowerze i jaki dystans? ja mam zamiar zacząc jak
              sie cieplej zrobi, niestey tylko te 2 sporty wchodzą w grę, ze wzgledu stan
              zdrowia!ale ciesze sie , że pomagają!
              pozdrawiam
              • marlena.k1 Re: miau 03.03.06, 15:54
                ja smigam na rolkach,fajna dupka i ladne nozki od tego sie robia,no i brzuszek
                tez wyglada calkiem calkiemsmile
              • justm Re: miau 03.03.06, 18:06
                jezdze głównie w weekendy (praca), w zeszlym sezonie zrobiłam ok 1500 km.
                do 60km dziennie. mi nie pomaga niestety w ogóle.
                jeżdżę nie po to żeby schudnąć tylko dlatego, że lubię. wink
                • majek0001 Re: miau 03.03.06, 20:03
                  na rowerku stacjonarnym dzinnie staram sie jezdzic godzinke ale nie zawsze sie
                  chce i nie daje rady(budno tak w miejscu jak nic wokol sie nie dzieje,wtedy
                  nadrabiam zaleglosci w prasie kolorowej),ale jak sie zrobi cieplej przesiadma
                  sie na rower normalny,i wszedzie na nim jezdze.mam taka prace ze nie musze byc
                  elegancko ubrana,stroj dowolny.wiec dziennie robie okolo 50 km.
                  pozdrawiam
            • miaau Re: miau 03.03.06, 23:24
              eee.. wystarczy trafic na okazje (jesli chodzi o ciuchy - Aldi + Tchibo)

za to na buty trzeba wydac okolo 100 - 150 euro.. i ten wydatek naprawde jest
              oplacalny, mnie zlych butach (bez amortyzacji) jak zaczelam wiecej biegac (czyli
              40-50 km) kolana bolaly.. teraz w dobrym tygodniu robie okolo 90 km i nie boli
              nic smile
        • malgosiak79 dopiero przyszlam i juz wysylam:) 03.03.06, 21:20
          Zaraz wysle dietke stosuje ja od 1 marca i wcale nie jest zle- nie podjadam,
          nie jestem glodna. a co do slodyczy to mam postne postanowienie - "0 slodkosci"
          z wyjatkiem malej dyspensy na Jozefasmile
          • majek0001 Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 04.03.06, 07:36
            wielkie dziki za diete.od dzis ja zaczne stosowac.A
            pozdrawiam
          • cudownekraje Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 04.03.06, 11:14
            Czy moglabys przeslac mi dietke mamoj e-mail prosze !!!
          • madzienka80 Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 05.03.06, 09:29
            Ja też poproszę winksmilesmile
          • malgosiek25 Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 06.03.06, 10:38
            Ja tez poprosze o diete na gazetowego.Dzieki
          • ewacia Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 06.03.06, 10:46
            ja oczywiscie tez poprosze na maila
            • klara80 Re: dopiero przyszlam i juz wysylam:) 06.03.06, 11:27
              dla mnie też na gazetowego jeśli mogę. Co prawda prosiłam już niżej, ale może
              tu będzie skuteczniej.
              Dzięki wielkie
    • agacciam Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 04.03.06, 07:51
      witam, aja też bym poprosiłą o tą dietkę smile)
      ja zaczęłam ćwiczyć z Cindy Crawford, nie mam czasu na aerobik, choć tak bardzo
      go lubię. o efektach mogę tyle powiedzieć, że zaczynam chudnąć z boków i z
      brzucha, bo wiadomo jak się zaczęło coś robić w końcu ze sobą zapala się
      czerwona lampka żeby nie jeść tego czy tamtego. ponadto biorę tabletki przed
      ćwiczeniem BIO-C.L.A. a jak je skończę przerzucam się na L-karnitynę.
      • minnie_mouse Ja też poproszę tą dietkę. 04.03.06, 12:49
        Poproszę na gazetowego. Z góry dzięki.
        • agula23.5 Re: Ja też poproszę tą dietkę. 04.03.06, 15:41
          moge również prosić?? smile) agulan82@op.pl
          • malgosiak79 Re: Ja też poproszę tą dietkę. 04.03.06, 15:54
            cos nie moge wyslac ci tej dietki, sprawdz czy podalas dobrego mailasmile
            • dobcia1 Re: Ja też poproszę tą dietkę. 05.03.06, 15:23
              Małgosiu, a ja też mogę poprosić o przesłanie? Z góry dziękuje.
              dobcia1@gazeta.pl
          • aedo Re: Ja też poproszę tą dietkę. 04.03.06, 15:56
            To ja tez poproszę na aedo@gazeta.pl
            • qlinek Re: Ja też poproszę tą dietkę. 05.03.06, 09:07
              Jeśli można to ja też poproszę o przesłanie tej diety na adres: mpien@wp.pl
              POzdrawiam Magda
              • krysiulka Re: Ja też poproszę tę dietkę. 05.03.06, 12:01
                ja też wink
                krysiulka@gazeta.pl
                • dzidzia669 Ja tez poprosze dietkę. 05.03.06, 12:41
                  na mail gazetowysmile
                  • aniatko moja metoda 05.03.06, 13:41
                    Ograniczyłam : słodycze, biały chleb, ziemniaki. Z mięs jem chude i raczej
                    kurczaki smile dużo twarożku, zero napoi gazowanych do tego ćwiczenia i w dwa
                    miesiące poleciało już 7 kg. Ponieważ jem dużo małokalorycznych rzeczy nie
                    jestem głodna, ani nie tęsknię za poprzednim jedzeniem. Ćwiczenia po prostu
                    zaczęłam uwielbiać. Teraz jestem na dodatkowym etapie - wieczorem ćwiczenia
                    według weidera. Nie boję się jojo, przede mną jeszcze 8 kg. Wcześniej bawiłąm
                    się w różne diety, ale teraz zmieniłam strategię. Tak bardzo chwalona
                    kopenhaska dwa lata temu spowodowała niesamowite szkody i spustoszenie w
                    organiźmie. NIgdy więcej..a tak? Jest fajnie i przyjemnie smileBędzie dobrze wink
                  • agnieszkalp Re: Ja tez poprosze dietkę. 05.03.06, 13:45
                    ja rowniez BAARDZO prosze
                    • kajaja2 Re: czy ja sie zalapie na diete 05.03.06, 19:39
                      moj meil kasia_vwgolf@interia.pl
                      • mef8 Re: czy ja sie zalapie na diete 05.03.06, 19:49
                        a ja nie muszę się mocno zarzynać. Wystarczy, że pomijam śniadanie, jem tylko
                        normalny obiad i wcale nie postną kolację, pojde 2 razy w tygodniu na basen i
                        przepłynę kilomater i waga leci mi śrenio kg w ciągu półtora tygodnia. Po jakimś
                        czasie waga się zatrzymuje i już nie chce lecieć w dół, wtedy mogę przestać.
                        Acha, nie lubię słodyczy i ich nie jadam, więc akurat tu problem mam z głowy.
                        Ale uwielbiam makarony i w ogóle zestawy mięso plus węglowodany. Z tym że
                        najczęsciej jadam potrawy azjatyckie, tzn bez sosów ale z dużą ilością przypraw
                        (narzeczony świetnie gotuje a z racji rożnych wyjazdów nabrał sentymentu do
                        tegp typu potraw). Mam wrażenie, ze taka kuchnia nie jest bardzo tucząca.
                    • klara80 Re: Ja tez poprosze dietkę. 05.03.06, 19:46
                      Dla mnie teź dietkę na gazetowego jeśli można. Dzieki
    • lila4 prosze o dietkę 06.03.06, 11:31
      na gazetowego, z góry dziękuję.
      • justm Re: prosze o dietkę 06.03.06, 11:57
        dziewczyny na litość.... właścicielka diety pisała, żeby ewentualne prośby o
        dietę przekazywać na jej mail a nie w wątku!
        zaraz wam hurtem prześlę na gazetowego bo już mam serdecznie dość, że nic
        nowego w tym interesującym dla mnie wątku nie ma tylko prośby o diety.....
        • cafet ćwiczenia 06.03.06, 12:04
          Tu mam pare linków do cwiczeń-może cos sie przyda
          Jeśli macie jescze jakies to wklejcie do publicznej wiadomoścismile))
          mmtwo.w.interia.pl/cwicz.htm
          www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cwiczenia_dla_ciebie,1,20,20,0,0,0,0,0.html
          www.proteus-fitness.pl/cwiczenia/zestawy_cwiczen/
          Nie wiem jakie efekty przynoszą bo dopiero zaczynam dodatkowo rower+basen tylko
          jakoś do biegania nie moge sie przekonacsad((-nudzi mniewink
          • justm Re: ćwiczenia 06.03.06, 12:17
            a może po prostu tutaj tą dietę wkleić?
            to chyba nie jest zabronione?
            bo z gazety nie mogę wysłac - nieznany błąd i tak w koło macieju
            • cafet Re: ćwiczenia 06.03.06, 12:19
              Wklejsmile))jak się nie ukaże tzn ze jest zabronionewink))ale mysle że będzie ok
              • justm Re: ćwiczenia 06.03.06, 12:57
                wysłałam na adresy j.n

ewacia@gazeta.pl; lila4@gazeta.pl; klara80@gazeta.pl; agacciam@gazeta.pl;
                milka_kalibanka@gazeta.pl; klara80@gazeta.pl; agnieszkalp@gazeta.pl;
                dobcia1@gazeta.pl; krysiulka@gazeta.pl; dzidzia669@gazeta.pl;
                madzienka80@gazeta.pl; mpien@wp.pl; agulan82@op.pl; aedo@gazeta.pl;
                cudownekraje@gazeta.pl; minnie_mouse@gazeta.pl;

więcej nie wysyłam. dzielcie się z innymi, ale może już w osobnym watku?
                ten zostawmy na dyskusję o chudnięciu i ćwiczeniach
          • miaau cafet: bieganie nudzi?!?!?!!? 06.03.06, 13:58
            cafet: tzn ze stanowczo za wolno biegasz ! wink))))))
            a jesli chcesz sie do biegania przekonac - wejdz sobie na biegajznami.pl/forum
            zobaczysz ile tam zapalencow..
            ja mam teraz przymusowa przerwe i nosi mnie jak nie wiem, nie moge sie juz
            doczekac czwartku, pojde sobie na 20km w koncu wyszlec sie!
            jeszcze w dodatku dzisiaj przepiekna pogoda.. sad((((((((((
            • cafet Re: cafet: bieganie nudzi?!?!?!!? 06.03.06, 14:01
              Mów do mnie jeszczewink))może przekonasz!!!biegałam na studiach wokół błoni
              krakowskich i nic!!!nie pokochałam!!!a chciałabymsmile))
              • cafet Re: cafet: bieganie nudzi?!?!?!!? 06.03.06, 14:06
                A może jako zapalona biegaczka masz jakiś "plan zajęć"??wink))Od ilu centymetrów
                zacząć;P???
    • ewellinaa Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 06.03.06, 15:09
      zapisałam się na arerobik i spining (to taka szybka jazda rowerze) Dopiero
      byłam 3 x więc trudno oczekiwać jakiś efektówsadNa szczescie chodze z kumpela
      motywuje mnie .Mam nadzieje że pare kilo zrzuce!!! Powodzenia bądzmy dobrej
      myśli!smile)
      • cafet Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 06.03.06, 15:11
        Dobrze że wyjasniłaś z tym spiningiem,bo to tez zdaję sie jakas forma
        wędkarstwawink po którym trudno chyba oczekiwać zrzucenia kilogramów-no chyba że
        ryba bardzo cięzka i bardzo długasmile
        • miaau Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 06.03.06, 18:30
          cafet cm?? wink)))
          jak chesz zlapac bakcyla, to poczytaj sobie o radosci z biegania (pisane przez
          kobietki!)

biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=8732
        • miaau zly ink 06.03.06, 18:32
          inny temat mi sie wkleil wink
          radosc z biegania jest tutaj:

biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=6467
          • cafet Re: zly ink 06.03.06, 18:45
            Miaau widze ze mi nie odpuszczaszsmile))i ...dziekuje!!! i juz się "zaczytuję"wink
            Hmmm to może jutro do pracy biegiem a moją "cytrynke" zostawie na
            parkingu...będe informowała o moich postępach biegowychwinki dzieliła sie
            rozkwitająca miłościa do tego sportuwink))
            • miaau Re: zly ink 06.03.06, 20:03
              wink))))))))

"zarażam" kogo moge.. moje Kochanie tez biega za mna (mimo, ze na poczatku
              tylko na rowerze za mna jezdzil).. we Wrocalwiu biegniemy raze, tylko on na
              polowce konczy - ja biegne maraton - pokonac siebie - to najwieksza
              satysfakcja smile))))
              • cafet Re: zly ink 06.03.06, 20:06
                Mojego też do biegania ciągnie,a ja go ciągne na mój ulubiony basen, ale opory
                stawia-woli w jacuzzi siedziećwink
                • cafet Re: zly ink 06.03.06, 20:07
                  Ile kilosów za tobą na tym rowerze jeździł?wink))pewno przy takiej kondycji
                  zdublowałas gowink)))
                  • miaau Re: zly ink 07.03.06, 18:01
                    narazie najwiecej na raz 30 - to w ramach mojego przygotowania do maratonu, ale
                    to chyba jeszcze w listopadzie bylo, jak nie bylo sniegu..
                    teraz robi takie postepy, ze niedlugo szybciej ode mnie biegac bedzie uncertain a ja
                    mu na badenie w zyciu nie dorownam.. oj, a myslalam, ze chociaz w jednym lepsza
                    bede wink)))) ale tak naprawde najlepiej mi sie wlasnie z nim biega...
                    a samej - z jakas muzyka w uszach..
    • miaau Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 07.03.06, 18:04
      szkoda tylko, ze narazie bieganie razem zdarza nam sie od swieta.. koncze studia
      i mimo slubu w czerwcu dopiero od sierpnia bedziemy mieszkac razem sad narazie
      tylko pomieszkujemy.. kilka dni tu .. przerwa .. kilka dni tam... ale juz niedlugo..

a co do basenu jeszcze, to moj Skarb tez sie zaklinal, ze biegac nienawidzi i ze
      biegac nie bedzie, a teraz samego go ciagnie i usiedziec na tylko nie potrafi wink
      • cafet Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 07.03.06, 19:25
        No to wyglada na to, że uczeń przerósł Mistrza!!!
        Mam nadzieję że ja również przyjmę taka postawę do biegania jak Twój
        narzeczony,pozdrawiam i życzę jak najwięcej wspólnych biegów!!!
    • amilka1 Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 07.03.06, 21:36
      witam,

ja slub mam za 6 miesięcy, musze stracić ok.18 kg. od dwoch miesiecy jestem na
      diecie ( jem tylko warzywa, chleb chrubki, suchary, troche miesa).O ćwiczeniach
      na razie mode zapomniec, jak tylko siadam na rowerek zaraz bola mnie mieśnie i
      wogole czuje sie jakbym miala zemdlec.
      Byłam u lekarza Pani doktor jest przerazona, przepisala mi proszki MERIDIĘ (
      podobno sa rewelacyjne!!),sama nie wiem czy je brać, troche sie boję.
      A moze ktoraś z Was brała je, badzi słyszala cos więcej na ich temat....
      Z gory dziekuje za wszystkie opinię...

• rozmowy_kontrolowane Re: Cwiczenia , aby stracic kg??? 07.03.06, 21:43
        www.google.pl/search?hl=pl&q=meridia&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr=lang_pl
        Poczytaj sobie opinie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka