Dodaj do ulubionych

tort weselny od SOWY

21.03.06, 15:25
Cześć
mam pytanie do forumowiczek. Planuje zakup tortu weselnego z cukierni Sowy.
Niestety nie jadłam od nich za duzo ciast, więc trudno mi wybrać szczególnie
smaki. Może któraś z was była na weselu z tortami z tej cukierni (Toruń,
Bydgoszcz, ale nie tylko. Może same planujecie tam zakup. Czekam
niecierpliwie na jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • dor_a Re: tort weselny od SOWY 21.03.06, 15:35
      u koleżanki jadłam tort królewski, moim zdaniem (i nie tylko) był rewelacyjny,
      sama też zamierzam właśnie taki zamówić
    • ewamalami Re: tort weselny od SOWY 21.03.06, 15:58
      cukiernie sowy są już też w Gdańsku - na starówce i we Wrzeszczu na pewno, czy
      gdzieś jeszcze to nie wiemsmile my też będziemy mieć tort z tej cukierni, w
      Toruniusmile wujek na swoim weselu miał też tort królewski i wszyscy sie nim
      zachwycająsmile) a ja przekornie strasznie zasmakowałam w torcie jogurtowymsmile no,
      ale bierzemy 3 piętra i będzie można dogodzić i mnie, i Migotkowi, i może nawet
      gościom ;P bo Łukasz bardzo lubi torty cytrynowe, a u Sowy mają tort cytrynowy
      pysznysmile pozostaje jeszcze zaplanować jedno piętrosmile no, ale myślę że zdążę
      jeszcze parę razy odwiedzić przed wakacjami Toruń i zrobić jeszcze rodzinne
      degustacjesmile

pozdrawiamsmile
      • karolab333 Re: tort weselny od SOWY 22.03.06, 09:48
        dzięki za propozycje, przy najbliższej okazji wypróbuję. Może jeszcze ktoś jadł
        ciasta od nich i może mi jakis tort polecić, który sprawdziłby sie na wesele.
        Czy polecaybyście może jeszcze jakieś inne ciasta na wesele np. tarty, serniki
        itp.
        • iw.75 Re: tort weselny od SOWY 22.03.06, 17:07
          U Sowy większośc ciast jest rewelacyjna. Nie wiem czy to najlepszy pomysł na
          przyjecie (ze względu na bitą śmietanę) ale pyszna jest kostka lub rolada
          "Czarny Las" (podobnie jak jogurtowa), serniki i tort śmietankowy też zawsze
          palce lizać. Chyba najlepiej wybrać się na degustacje wink
          • emciusek Re: tort weselny od SOWY 23.03.06, 00:55
            Też zamierzam zamówić tort u Sowy - w Poznaniu.
            Jadłam rózne ciasta od niego, wszystkie są rewelacyjne, więc przypuszczam, że i
            na torcie się nie zawiodę smile

PS Osobiście preferuję tort Dakłas, szkoda, że na tort weselny się za bardzo nie
            nadaje wink
            • karolab333 Re: tort weselny od SOWY 23.03.06, 10:13
              fakt, tort przeeeepyszny ..., ale na pewno nie na tort weselny. Ja chyba go
              nawet nie wezmę w ogóle na wesele, chyba za słodki. Osobiście po zjedzeniu
              jednego kawałka bym juz nic słodkkiego nie zjadła.
              Na tort zastanawiam sie nad wiedeńskim z takimi małymi biszkopcikami na
              wierzchu, ale sama nie wiem, może też coś owocowego by się przydało, ale tych
              smaków nigdy u Sowy nie próbowałam.
    • natalicja Re: tort weselny od SOWY 23.03.06, 10:44
      ja mialam wlasnie tort krolewski od Sowy. I byl dobrysmile Zwlaszcza po weselu, bo kiedy na imprezie do niego doszlo, wszyscy byli juz bardzo najedzeni... Ale po weselu docenilismy go baaaardzosmile
      • aleks2539 Re: tort weselny od SOWY 23.03.06, 13:10
        moja siostra pracuje w cukierni Sowa. Jeśli miałbym powiedzieć co jest u nich
        niedobrego czy nieświeżego to nie byłoby tematu. Wszystko jest pyszne, zawsze
        mają towar świeży, nie ma mowy o jakimś przeterminowaniu. Biorę u nich wszystko
        tzn i tort i ciasta i naprawde POLECAM!!
        • karolab333 Re: tort weselny od SOWY 23.03.06, 14:17
          a co, jako znawczyni ich ciast i tortów, mogłabyc polecic najbardziek,
          szczególnie na wesele. Mi osobiscie bardzo smakuje ich sernik music i tarty z
          owocami, szczególnie teraz zimą, wyglądaja prześlicznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka