aanusia22 13.04.06, 14:12 dziewczyny pomocy jaka suknia do cery trądzikowej i do krótkiej fryzury!!!! piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: suknia 13.04.06, 14:13 A co ma cera do sukienki? Jesli masz trądzik na plecach, to rozumiem - po prostu je zakryjesz. A na twarz może makijaż, co? Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: suknia 13.04.06, 14:44 do cery tradzikowej to polecam wizyte u dermatologa i kosmetyczki oraz dobry krem.... Odpowiedz Link Zgłoś
aanusia22 Re: suknia 13.04.06, 14:55 właśnie tu mam problem lecze się u dermatologa ale nic mi nie pomaga, zaczęły mi się robić blizny i przybarwienia może wiecie jak je wyleczyć Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: suknia 13.04.06, 15:21 anusia - wiem,z e są jakies maści koygujące blizny - moaj amam takiej uzywal apo operacji - ale o musisz podpytać w dobrej aptece.. i pewnie niestety pozostanie ci wizyta u dobrej makijazystki. a co do fasonu sukni - to do krotkej fryzurki - moz epasowac zarowno prosta suknia, jak i ksiezniczkowata - ale z nowoczesnym zacięciem.. ew. cos ala lata 20 wtedy mozna ładnie nawiazac fryzurą.. najlepiej wybrac się do salony i pomierzyć - jak będąkompetentne panie, to ci pomogą.. pamietaj, by nie godzić si eni pierwszą jaka zobaczysz is ie sobie w niej spodobasz warto zobaczyc kilka sukien Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: suknia 13.04.06, 15:28 Blizny i przebarwienia zatuszuje Ci makijażystak - o to się nie martw, nic nie będzie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: suknia 13.04.06, 15:53 Do cery trądzikowej, to wpierw potrzebne jest ODPOWIEDNIE żywienie, a nie maskowanie trądzika pod grubą warstwą makijażu czy wydawanie pieniędzy na dermatologów i antybiotyki. A krótka fryzura to żaden "problem". Przecież widuje się wiele pięknych Panien Młodych z krótkimi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
kulac Re: suknia 13.04.06, 16:33 mariszka72 napisała: > Do cery trądzikowej, to wpierw potrzebne jest ODPOWIEDNIE żywienie, a nie > maskowanie trądzika pod grubą warstwą makijażu czy wydawanie pieniędzy na > dermatologów i antybiotyki. > A tu się z Tobą nie zgodzę, bo jeśli mówimy o trądziku, który autorka postu bezskutecznie usiłuje wyleczyć, to same "ODPOWIEDNIE żywienie" nie pomoże. Wiem, bo mój Narzeczony od 10lat próbuje to wyleczyć, też ma już blizny i niestety nie zależy to tylko od jedzenia. To choroba i trzeba z tym iść do dematologa i na odpowiednie zabiegi do kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: suknia 13.04.06, 16:48 kulac napisała: > A tu się z Tobą nie zgodzę, bo jeśli mówimy o trądziku, który autorka postu > bezskutecznie usiłuje wyleczyć, to same "ODPOWIEDNIE żywienie" nie pomoże. Zależy o JAKIM żywieniu mówimy. Nie wiem, jak się odżywia Twój narzeczony, wiem natomiast jak odżywia się mój Narzeczony (i ja też) i widzę skutki. Jego braciszek, który też miał potworny trądzik i chodził do dermatologa, już po kilku dniach na nowym żywieniu skutecznie pozbył się problemu. Ale jeśli ktoś woli zatruwać się lekami i maśćmi i wspierać w ten sposób rodzimą dermatologię, to też ma do tego prawo. Tylko czemu jednak te maści i zabiegi nie są aż tak skuteczne, jak prosta zmiana w tym, co jemy? Zresztą, ja się tylko dzielę pozytywnym doświadczeniem, tym, co widziałam na własne oczy, a nie jakimś tam "gdybaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: suknia 13.04.06, 16:39 na tradzik polecam odstawienie podkładów na jakiś czas i uzywanie kwasow i oczywiscie filtrow zeby nie tworzyc nowych tym razem slonecznych plam no i mikrodermabrazje ale za nci w świecie nie daj się kosmetyczce oczyścić mechanicznie bo może byc gorzej, no chyba, że masz tak zaufana kosmetyczke i któraś z kolezanek też miała tkaie problemy jak ty i udało jej sie zlikwidowac ja może nie miałam tak nasilonego trądziku ale od czasu do czasu zaskórniki nie dawały mi żyć no i pryszcze czasem też... wiesz co robie i nawet teraz przed miesiaczka nic nie wyskakuje? nie używam podkładów (trudno było bo ja uwielbiam sie malowac ale warto), używam łagodnych kosetyków dla dzieci (bo tak naprawde cale te kosetyki przeciwtradzikowe nic nie daja, jedynie wysuszaja skóre,a ta proazniona broniąc się tworzyła nowe podkłady łoju), dobrze nawilzałam lekkim kreme, używam glinki zielonej jako maseczki, mikrodermabrazje z eveline robie dwa razy w tygodniu, na przebarwienia używam rano i wieczorem acne derm, a w międzyczasie krem na przebarwienia erisa (apteka), swoja drogą to tak sie lecze po mechanicznym oczyszcznaiu u kosmetyczki z 15 letnia praktyka dzieki niej miałam przez pewien okres pryszcze i inne paskudztwa no i blizny po jej wyciskaniu i przebarwienia, bo dopiero po zabiegu doszla do wniosku ze mam dziecieca delikatna skore i musze sie z nią lagodnie obchodzic (szok), co jeszcze hmm polecam owoce i marchewke no i dodatkowe witaminki typu cynk, wapn bo dobrze działają na skóre biomaris ma dobry krem na bazie cynku szybko likwiduje tradzik co jeszcze hmm... aaa ruch na swierzym powietrzu no i mycie buzi rano i wieczorem platkami czy tez otrebami owsianymi (liwiduje przebarwienia i dobrze działa na trądzik) duzo mozeszp oczytac na forum uroda dobrego o tym jesli chcesz moge ci napisac co i jak stosowac ile razy moze cos ci to da Odpowiedz Link Zgłoś
aanusia22 Re: suknia 14.04.06, 11:37 hejka marti_ ka jeśli możesz to napisz mi co i jak stosowć , będę ci bardzo wdzięczna ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś