Dodaj do ulubionych

Protokół znowu

20.04.06, 12:15
Mam pytanie na ile najwcześniej przed ślubem moge spisać protokół??
Mamy ślub w Październiku, ale pod koniec czerwca chcemy wyjechać na całe
wakacje, wracamy we wrzesniu też pod koniec. Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Protokół znowu 20.04.06, 12:29
      Na pół roku przed ślubem, bo zgłaszasz się tam z aktem chrztu, który jest ważny
      6 m-cy.
      • dzieszczynka Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:23
        agnrek napisała:

Na pół roku przed ślubem, bo zgłaszasz się tam z aktem chrztu, który jest ważny
        6 m-cy.
        Małe sprostowanie: niestety akt chrztu jest ważny tylko 3 MIESIĄCE. Pozdrawiam
        • agnrek Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:46
          To chyba Twój smile
          My juz jesteśmy dawno po spisaniu protokołu i było to na 5 m-cy przed ślubem.
          Natomiast 3 m-ce jest ważne zaswiadzcenie z USC o braku przeszkód do zawawcia
          małżeństwa.
          • mef8 Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:49
            my spisywaliśmy protokół na 4 tygodnie przed ślubem.
            • asia1551 Re: Protokół znowu 20.04.06, 19:27
              My spisywalismy protokół 3 tyg przed ślubem.Trochę się bałam,że zbyt pózno,ale
              ksiadz wyprowadził mnie z błędu.
              • marti_ka82 Re: Protokół znowu 20.04.06, 19:33
                najwczęsniej możesz pól roku przed slubem bo tyle jest ważny odpis aktu chrztu,
                a najpózniej zalezy od ksiedza tak naprawde smile jeden powie 3 miesiace i ani
                dnia pozniej jeden ci powie, bylebyscie się zjawili z wszystkim na tyle
                wczesniej by mogl ten slub odprawic smile spytaj ksiedza smile co masz zrobic..smile
                kiedy przyjsc smile
    • anitayan Re: Protokół znowu 25.04.06, 16:23

Tak myśle dziewczyny ze to chyba zalezy od księdza, bo nam np. powiedział, ze
      wszystkie dokumenty sa wazne tylko i wyłącznie 3 miesiące( mam na myśli, akt
      chrztu i papiery z USC)i dlatego ksiadz kazał nam przyjść nie wcześniej jak 3
      miesiace przed ślubem. POZDRAWIAM
    • malenkaa5 Re: Protokół znowu 25.04.06, 16:29
      My spisywalismy wlasnie tydzien temu,wiec jestem na bierzaco.Generalnie to
      zalezy od ksiedza.On wymaga tam dokumentow jak akt chrztu(wazny 6 miesiecy),
      akty z USC(wazne 3 miesiace),potwierdzenie ze chodziliscie na nauki i do
      poradni.Wiec tak naprawde to jak to wszystko masz,to mozesz spisywac.sa jednak
      odstepstwa-i mozesz doniesc czesc dokumentow pozniej.My wlasnie tak mielismy,bo
      mieszkamy za granica.SPisywalismy protokol w kwietniu,slub w sierpniu. Czesc
      dokumentow juz dostarczylismy,czesc dopiero w sierpniu. Wiec ze spokojem
      mozecie wybrac sie do ksiedza,powiedziec jaka macie sytuacje i napewno pojdzie
      wam na reke.Pamietajcie tez o zapowiedziasz-ktore musza wisiec!!Powodzenia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka