agula23.5 20.04.06, 12:15 Mam pytanie na ile najwcześniej przed ślubem moge spisać protokół?? Mamy ślub w Październiku, ale pod koniec czerwca chcemy wyjechać na całe wakacje, wracamy we wrzesniu też pod koniec. Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Protokół znowu 20.04.06, 12:29 Na pół roku przed ślubem, bo zgłaszasz się tam z aktem chrztu, który jest ważny 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieszczynka Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:23 agnrek napisała: Na pół roku przed ślubem, bo zgłaszasz się tam z aktem chrztu, który jest ważny 6 m-cy. Małe sprostowanie: niestety akt chrztu jest ważny tylko 3 MIESIĄCE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:46 To chyba Twój My juz jesteśmy dawno po spisaniu protokołu i było to na 5 m-cy przed ślubem. Natomiast 3 m-ce jest ważne zaswiadzcenie z USC o braku przeszkód do zawawcia małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: Protokół znowu 20.04.06, 13:49 my spisywaliśmy protokół na 4 tygodnie przed ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia1551 Re: Protokół znowu 20.04.06, 19:27 My spisywalismy protokół 3 tyg przed ślubem.Trochę się bałam,że zbyt pózno,ale ksiadz wyprowadził mnie z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: Protokół znowu 20.04.06, 19:33 najwczęsniej możesz pól roku przed slubem bo tyle jest ważny odpis aktu chrztu, a najpózniej zalezy od ksiedza tak naprawde jeden powie 3 miesiace i ani dnia pozniej jeden ci powie, bylebyscie się zjawili z wszystkim na tyle wczesniej by mogl ten slub odprawic spytaj ksiedza co masz zrobic.. kiedy przyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
anitayan Re: Protokół znowu 25.04.06, 16:23 Tak myśle dziewczyny ze to chyba zalezy od księdza, bo nam np. powiedział, ze wszystkie dokumenty sa wazne tylko i wyłącznie 3 miesiące( mam na myśli, akt chrztu i papiery z USC)i dlatego ksiadz kazał nam przyjść nie wcześniej jak 3 miesiace przed ślubem. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
malenkaa5 Re: Protokół znowu 25.04.06, 16:29 My spisywalismy wlasnie tydzien temu,wiec jestem na bierzaco.Generalnie to zalezy od ksiedza.On wymaga tam dokumentow jak akt chrztu(wazny 6 miesiecy), akty z USC(wazne 3 miesiace),potwierdzenie ze chodziliscie na nauki i do poradni.Wiec tak naprawde to jak to wszystko masz,to mozesz spisywac.sa jednak odstepstwa-i mozesz doniesc czesc dokumentow pozniej.My wlasnie tak mielismy,bo mieszkamy za granica.SPisywalismy protokol w kwietniu,slub w sierpniu. Czesc dokumentow juz dostarczylismy,czesc dopiero w sierpniu. Wiec ze spokojem mozecie wybrac sie do ksiedza,powiedziec jaka macie sytuacje i napewno pojdzie wam na reke.Pamietajcie tez o zapowiedziasz-ktore musza wisiec!!Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś