Dodaj do ulubionych

Ktora jest młoda?:)

06.05.06, 17:49
czesć dziewczynysmileKtora z Was ma 21 lat i wychodzi za mąż?A może któraś
wychodzi za maż i jestw ciąży?Nio czekam na postysmilePozdrawiamkiss
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 17:50
      Wszystkie jesteśmy młode, ale nie wszystkie w ciąży smile
      Dla mnie 21-letnia to jest prawie nieletnia smile
      • misiaczek84 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 18:20
        ja w lipcu (czyli wtedy kiedy bierzemy slub)bede miala 21 lat i 8 miesiecy - w ciazy nie jestem. Nie bardzo zgadzam sie z tym co napisala agnrek - wg mnie prawie nieletnia to raczej jest 17-stka niz 21-latka
        • misiaczek84 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 18:22
          prawie a raczej napewno 17 smile
          • beti217 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 18:27
            OOO ja tez sie nie zgadzam z tym ze 21 letnia kobieta to dzieckosmileA w sumie to
            zalezy od charakteru,bo rzeczywiscie moze tak byc ze ma 21 lat i nie dorosla do
            tych lat,a moze miec dziewczyna 18 i myslec lepiej niz 21 latka smileA tak
            pozatym...to ktora ma jeszcze 21 lat i wychodzi za mąż???No dziewczyny tongue_outtongue_outtongue_out
        • arieska Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 22:18
          misiaczek84 napisała:

> ja w lipcu (czyli wtedy kiedy bierzemy slub)bede miala 21 lat i 8 miesiecy - w
          > ciazy nie jestem. Nie bardzo zgadzam sie z tym co napisala agnrek - wg mnie pra
          > wie nieletnia to raczej jest 17-stka niz 21-latka
          >
          Ojej, przeciez to raczej zartobliwe bylo. Oczywiscie,ze wg dowodu osobistego
          21-latka jest dorosla, ale chodzilo chyba o to, ze to jednak mlodziutki wiek smile
      • trusia29 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 19:37
        A ja się zgadzam z agnek - pierwszy raz wyszłam za mąż w wieku 23 lat (nie
        bylam w ciąży) i z perspektywy czasu wiem, ze ten wiek nie byl odpowiedni na
        małżenstwo. Oczywiście mogą byc wyjątki, więc młodziutkie panny mlode niech się
        nie obrażajasmile A 20 maja znów wychodze za mąż, mam lat 30 i czuje się mloda ale
        zarazem dojrzała smile)))
    • myszka217 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 18:26
      Ja też mam 21 lat i w ciąży nie jestem,a nieletnia to moim zdaniem też 17
      zresztą teraz w wieku 15 lat uważają się za bardzo dorosłe.
      • ewik_75 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 11:13
        myszka217 napisała:

> zresztą teraz w wieku 15 lat uważają się za bardzo dorosłe.

to, ze sie uwazaja, to nie znaczy bynajmniej, ze sa...
    • robilka Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 18:35
      Hey ! wypraszam sobie teksty w stylu 21 latka = nieletnia. Bo tak jak ktos
      napisal te 20 latki moga miec czasami bardziej poukladane w glowie i byc
      bardziej dojrzale niz te np 25 latki !!
      Ja slubuje w przyszlym roku i bede miala wtedy 20 lat i 7 miesiecy? NO I CO? i
      FAJNIE I DOBRZE MI Z TYM , MI O MOJEMU NARZECZONEMU, NASZYM RODZICA, WSZYSTKIM
      oprocz chyba "DOROSLYCH PAN" z tego forum, ktore zaraz zaczna kraczec jak stare
      wrony ze taka mloda.... strututut majtki z drutu gadajcie sobie co chcecie i
      tak mnie to nie wzruszy! o smile POZDRAWIAM WSZYTSKIE "PELNOLETNIE"
      • jamajka79 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 19:18
        ja wychodząc za mąż miałam niecełe 19 lat (w ciąży też nie byłam)w sumie pobraliśmy się tak szybko tylko dlatego, że musiałam wyprowadzić się dość daleko i nasze kontakty były by bardzo rzadkie więc hop siup wzieliśmy ślubsmilei tak minęło nam już wspólnie 9 lat pozdrawiam i te "małolaty" i te dorosłe
      • ewik_75 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 11:10
        wlasnie udowodnilas swoja "dojrzalosc"...
        w wieku 21 lat to ja mialaz drugiego chlopaka.....
        zalamalabym sie, gdybym miala z nim zycie spedzic...
        a obecny nie jest tym samym bynajmniej...
      • malgorzata_i_mistrz Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 14:26
        Taa, tak Cię to nie wzrusza, że aż głos podnosisz i ortografy sadzisz... tongue_out
        Lodów z bitą śmietaną na uspokojenie? smile
      • trusia29 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 19:39
        ".... strututut majtki z drutu
        hmmm no to rzeczywiście, po Twoim poscie widac całkowitą dojrzałość...
      • arieska Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 22:15
        robilka napisała:
        > Ja slubuje w przyszlym roku i bede miala wtedy 20 lat i 7 miesiecy? NO I CO? i
        > FAJNIE I DOBRZE MI Z TYM , MI O MOJEMU NARZECZONEMU, NASZYM RODZICA,
        >
        Jeśli już to pisze się "naszym rodziCOM" dojrzała, dorosła osobo.

> oprocz chyba "DOROSLYCH PAN" z tego forum, ktore zaraz zaczna kraczec jak
        stare wrony ze taka mloda.... strututut majtki z drutu gadajcie sobie co chcecie i
        > tak mnie to nie wzruszy!

Jestem pod wrażeniem dojrzałości wypowiedzi, mnie również Twoje głośne krakanie
        nie wzrusza. Podpisano - stara wrona smile
    • kotka81 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 19:27
      ja mialam 21 lat jak wychdzilam za maz i nie czulam ze jestem za mloda a teraz
      4 lata po slubie nie moge uwierzyc ze to juz tak szybko zlecialo
    • agnrek Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 20:36
      Zgadzam się z wami, są różne 20-latki. Ja w wieku 21 lat byłam na II roku
      studiów, zajęcia miałam od rana do nocy, zero czasu na pracę, zero myśli o
      samodzielności. A śluby moich rówieśniczek w tym wiku to albo wpadki albo pary,
      które na maturze kończyły.
      Dziś mam o 10 lat więcej i nie żałuję ani dnia spedzonego jako panna, po prostu
      inaczej sobie to życie ułożyłam.
      • misiaczek84 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 20:58
        ja wlasnie jestem na II roku studiow dziennych, dopiero za rok bronie pracy lic. a za 2,5 mgr - jestesmy ze soba 4 lata - moj narzeczony jest 2 lata po studiach - pracuje (chociaz nie zarabia "kokosow")- bardzo sie kochamy i decyzja o slubie jest dokladnie przemyslana Napewno na poczatku nie bedzie nam latwo, ale wspolnie napewno sobie poradzimy
        • martyna1985 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 21:13
          Ja będę miała w dniu ślubu 21 lat i 2 tygodniesmile Nie jestem w ciąży, ślub za
          rok, więc wszystko się może zdarzyćsmile
          • kfiatuszek1903 Re: Ktora jest młoda?:) 06.05.06, 23:07
            Ja bede miala 22 (slub w lipcu 2007) teraz mam 21 i juz sie nie moge doczekac!!!! smile
      • taormina5 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 12:06
        To dobrze że starą panną nie zostałaś.....
        • taormina5 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 12:07
          To było do agnarek...
        • ewik_75 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 12:20
          taormina5 napisała:

> To dobrze że starą panną nie zostałaś.....

lepiej stara panna niz rozwodka, zwlaszcza z dzieckiem
          • trusia29 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 19:41
            o wypraszam sobie! jestem rozwódka, co prawda bez dziecka i jeszcze tylko pzrez
            13 dni, ale nie czuję sie gorsza od zadnej panny smile
          • adriannaaa Re: Ktora jest młoda?:) 08.05.06, 12:26
            a ja jestem rozwodką z dzieckeim - za 3 miesiace wychodzę ponownie za maż i
            jakośnie czyję się gorsza od kogokolwiek.
            Btw moja siostra też była "strasznie dorosła" w wieku 19 lat i wyszła za mąż,
            teraz po 2 latach załuje tej decyzji, więc.. uważajcie "dorosłe" 19 i 20 latki..
            ja wychodziłam za maz amjac 20 lat, i tak - byłam w ciaży.. i jakoś ta moja
            dorosłosć mi nie pomogła...
    • lanka_cathar Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 08:29
      Ja mam 21 lat i wychodzę za mąż 14 lipca. smile
    • lanka_cathar Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 08:31
      W ciąży nie jestem. smile
    • pinkdot Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 09:40
      ekhm...a jak któraś ma więcej niż 21 lat to już nie jest młoda? Zatytułowawszy
      post "Która jest młoda?" i w pierwszym zdaniu pytając się "Która z Was ma 21
      lat?" wyraźnie wyznaczasz jakieś, dość dziwne, granice młodościwink
      • agnrek Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 10:29
        Wreszcie ktoś mnie poparł! Niestety, gdy ma się 21 lat, to uważa się 30-35-
        latki za stare ciotki-klotki smileDo usłyszenia za 10 lat zatem.
    • wodnica000 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 09:43
      Ja się zaręczyłam mając 21 lat wink A ślub za rok, cyzli będę miała 23 smile O
      pisklaka postaramy się dopiero, jak skończę studia - siła wyższa niestety...
      czyli za jakieś 3 lata smile
      • favilka Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 14:15
        Ja podobnie smile Zaręczyny prawie rok temu jak miałam 21 lat, ślub za rok (będę
        mieć 23), a dziecko najwcześniej za dwa lata po studiach smile
    • mmg123 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 09:47
      Ja mam 21 i 13 maja wychodzę za mąż - dodam że mając lat 19 mialam już ślub w
      USC - dodam również że nie byłam w ciąży ani nie jestem - pracuje, studiuje i
      jestem najszczęśliwsza!!!
      • ewik_75 Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 11:11
        mmg123 napisała:

pracuje, studiuje i
        > jestem najszczęśliwsza!!!

Na razie...
        • ezdunek Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 12:03
          kolejna matrona włączy się do dyskusji wink))
          kiedy miałam 21 lat to też byłam zakochana,motyle w brzuchu latały i mogłam
          przenosić góry.O ślubie wtedy nawet nie myślałam.Studiowałam,zajęcia od rana do
          nocy,jedynym zarobkiem były korepetycje i weekendowa praca w kawiarni;zarobione
          pieniądze to była suma starczająca na własne przyjemności a nie chciałam bawić
          się w karykaturę dorosłości i zakładać rodziny będąc samej na utrzymaniu
          rodziców.W międzyczasie miałam okazję wyjechać na staż zagraniczny,rozwinąć
          zainteresowania,skończyć studia... A tamto zakochanie skończyło się.Pasowaliśmy
          do siebie jako 21latkowie,ale potem okazało się,że potrzebujemy innych
          rzeczy.Nadal utrzymujemy luźny kontakt i się lubimy,ale powiem szczerze:gdybym
          wtedy myślała tylko sercem,straciłabym wiele.Dodam że mam 24 lata,więc nie
          jestem dużo starsza niż wtedy.Dlatego (nie wskazując nikogo personalnie palcem)
          uważam,że 21 lat to wcześnie na ślub
          • lanka_cathar Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 13:15
            My znamy się 5 lat, w dniu ślubu będziemy parą dokładnie od 3 lat i jednego
            miesiąca (co do dnia). smile Mieszkamy razem już prawie 2 lata, mój narzeczony
            jest starszy o 6 lat i oboje jesteśmy pewni tego, że chcemy się pobrać. smile))
            • malgorzata_i_mistrz Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 14:35
              Lanka, to nie tak, że wszystkie naprawdę młode młode panny są niedojrzałe i ich
              małżeństwo będzie na 100 procent pasmem klęsk. Moja babcia wyszła za dziadka w
              wieku lat 20, po 3 miesiącach znajomości, i byli szczęśliwym, wyjątkowo dobranym
              małżeństwem. Ale prawda jest taka, że większość dziewczyn w tym wieku do
              małżeństwa nie dorosła - i wierz mi, wiem co mówię, bo sama wyszłam za mąż kilka
              miesięcy po 18-tych urodzinach. W wieku lat 21 byłam już rozwódką. I kiedy
              patrzę na te "dorosłe", zapewniające krzykiem i wyzwiskami o swojej dojrzałości,
              to mi się smutno robi. Byłam dokładnie taka sama. Z pewnością siebie ocierającą
              się o pychę, wielką miłością aż po grób, sprawdzeniem narzeczonego (rok
              mieszkaliśmy bez ślubu), przekonaniem o dopasowaniu... I co? I rzyć, brzydko mówiąc.

A Tobie życzę dużo powodzenia smile
              • lanka_cathar Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 16:40
                Koleżanka mojego narzeczonego wyszła za mąż po trzech miesiącach znajomości. smile
                Po trzech dniach bodajże on się oświadczył, a po trzech tygodniach ona
                wprowadziła się do przyszłego męża. Syn urodził się już po 9 miesiącach
                małżeństwa. smile Wcześniej się nie dało. wink

Natomiast siostra narzeczonego wyszła za mąż mając lat 19, teraz ma 37,
                mieszkają osdobno, rozwieść się nie mają czasu. sad Nie utrzymują kontaktu.

Różnie bywa w życiu.
    • joasia84 Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 14:46
      Dziewczyny nie znudziło się już Wam? Ciągle tylko "starsze" nalatują
      na "młodsze" że są za młode a "młodsze" objeżdżają te "starsze" że się ich
      czepiają.
      Dziewczyny żadna z Was nie ma pewnego przepisu ani pewnego wieku na udane
      małżeństwo. Po co psuć sobie nerwy. Masz 21 lat i wychodzisz za mąż za tego
      jedynego!! SUPER!!! Masz 27, 30 itd lat i wychodzisz za mąż za tego jedynego!!
      ŚWIETNIE!!
      Nie macie dosyć tych bezsensownych kłótni. Macie być pełne radości i szczęścia
      a wycieka z was jad wściekłości. Tylko po co??
      Może któraś radośnie mi odpowie? To forum zaczyna się robic coraz gorsze pod
      względem prawienia złośliwości. CO nie którzy mogliby zostać mistrzami w tej
      dziedzinie.
      POZDRAWIAM!!!
      • malgorzata_i_mistrz Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 14:51
        Złośliwość ponoć świadczy o inteligencji ;>
        • joasia84 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 14:56
          Ale do pewnego stopnia bo później piękności szkodzi
          • malgorzata_i_mistrz Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 14:59
            Nie, to złość. Złośliwość raczej pomaga utrzymać dystans, także do siebie wink
            • joasia84 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 15:02
              Być może Tobie pomaga. Ja tam wolę omijać złośliwość. Po co psuć sobie humorek
              i życie tym bardziej że na takim dziwnym świecie żyć musimy?
              • malgorzata_i_mistrz Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 15:06
                No tak, jak się do wszystkiego podchodzi ze śmiertelną powagą, to rzeczywiście
                może być problem...
                • joasia84 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 15:14
                  Nie wiem jak długo tutaj jesteś ale możesz sobie poczytać kilka śmiertelnych
                  kłótni dziewczyn tutaj na forum właśnie na ten temat. To poprostu jest smutne
                  i ...
                  • malgorzata_i_mistrz Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 15:19
                    Widzisz, to jest Internet, tu się rzadko kiedy głaszcze po główce. Można się do
                    tego przyzwyczaić albo przestać bywać, ustawowego obowiązku nie ma.

PS.: Dla mnie smutniejsze jest, jak jedna z drugą małolata miota się i drze na
                    całe forum, że jest dorosła, bo [tupnięcie nogą] tak. A w dyskusji, nawet
                    ostrej, nie ma nic złego. [złośliwość on] Oczywiście, jeśli się do niej dorosło
                    i wie, do czego służą argumenty. [/złośliwość]
                    • joasia84 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 15:21
                      Jasne masz rację tylko dlaczego później również na ludzi w "realu" często
                      reaguje się podobnie.
                      A co do małolat, kurcza jeszcze się okarze że nią jestem, to sama nie popieram
                      ślubu 19 czy 20 latek. Poza tym każdy bierze na siebie odpowiedzialność za
                      swoje decyzje.
          • ewik_75 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 16:51
            > Ale do pewnego stopnia bo później piękności szkodzi

co nie zmienia faktu, ze dalej swiadczy o inteligencji wink
            • magdziolek87 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 19:14
              A ja będę miała 19 lat. W ciąży nie jestem (o co większość osób mnie pyta jak
              się dowiedzą że wychodzę za mąż). Ślub 16 września
              • piotrekzworonicza Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 19:21
                Kurcze, wyobrażasz sobie teraz życie przez co najmniej 60 lat z tym wybranym?????
      • madziarka1984 Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 20:00
        Dyskusja na temat wieku i dojrzałości jest totalnie bezsensowna.
        Nie wiek świadczy o dojrzałości. Moja babcia wyszła za mąż jak miała 14 lat (nie była w ciąży) i przeżyła z dziadkiem ponad 50 szczęśliwych lat. Rozdzieliła ich dopiero śmierć.
        Dla udanego związku wiek nie ma znaczenia.
        Czy wyjdę za mąż w wieku 20 czy 30 lat tak samo jestem narażona na niepowodzenie małżeństwa bo nie wiek jest tu ważny. Mimo że mam dopiero 21 lat czuję się na tyle dojrzała by wyjść za mąż bo już wiem że to ten jedyny więc na co mam czekać? Aż dobije 30 żeby móc powiedzieć „teraz to ja jestem dojrzała”? nie ma to sensu według mnie.
        A jeśli ktoś ocenia moją dojrzałość emocjonalną tylko na podstawie daty urodzenia to chyba sam jest niedojrzały.

p.s. witam szanownych piszących, jestem tu nowa (choć czytam od dłuższego czasu smile )

pozdrawiam
        • malgorzata_i_mistrz Re: Kolejna idiotyczna dyskusjna ten temat tutaj! 07.05.06, 21:40
          > Nie wiek świadczy o dojrzałości.

Bzdura, doświadczenia życiowego nabiera się - o niespodzianko! wink - z
          doświadczeniem. W sytuacji kiedy dziewczyna, która jeszcze dobrze nie zdążyła
          się usamodzielnić i nadal jest bardzo silnie związana z rodzicami, wchodzi w
          związek, w którym ma być partnerem, często się gubi i sobie po prostu nie radzi.

Inna rzecz, że niektórzy takiej dojrzałości nie nabiorą nigdy ;> Ale głównie
          dlatego, że ciągle jest koło nich ktoś, kto dba o ich tyłek - najpierw rodzice,
          potem partner (albo raczej pseudo-partner, bo w sytuacji, kiedy jedna strona do
          związku nie dojrzała, o jakimkolwiek partnerstwie nie ma mowy).
    • kamsi Re: Ktora jest młoda?:) 07.05.06, 21:43
      Ja jestem młoda, mam 26 lat, tyleż samo ma mój mąż i narzeczony zarazem (po
      ślubie cywilnym od 7 miesięcy, przed kościelnym półtora miesiąca). Jakkolwiek
      zgadzam się z tym, że można wspaniale się dobrać nawet już w liceum, to
      okropnie by moje życie teraz wyglądało i wiele bym straciła, gdybym wyszła za
      mąż za tego, który mi się wydawał tym właściwym, gdy miałam 21 lat. I tyle w
      tej kwestii.
      • s-y-l-l-a :-) 08.05.06, 07:52

Ja w dniu ślubu cywilnego miałam 20 lat i 10 misięcy natomiast mój mąż 20 lat i
        9 miesięcy smile. Znaliśmy się rok. Nie byłam w ciąży, ale do końca Technikum
        wszyscy patrzeli na mój brzuch smile
        Od tego czasu minęło ponad 7 lat, w sierpniu bierzemy ślub kościelny.
        Mamy prawie 4 letniego synka i jesteśmy najszczęśliwszymi ludźmi <puk puk>
        W międzyczasie pracuje, studiuje /jeszcze rok do mgr/, wychowuje syna, prowadzę
        dom i zaczynam budować dom big_grin - dla chcącego nic trudnego! wink
        I popieram wcześniejsze wypowiedzi, że wiek nie koniecznie świadczy o
        dojrzałości... smile

Pozdrawiam zarówno "młode" i "starsze" panny młode... big_grin
        • miszka00 Re: :-) 08.05.06, 12:15
          a ja mam 20 lat i 2 miesiące a za mąz wychodzę za 3 miesiące.. jestem
          najszczęśliwszą osobą na świecie i napewno mam w głowie lepiej poukładane niz
          nie jedna 30 stka smile) dodam tylko ze narzeczony ma 23 smile)
        • marvel_maid Re: :-) 08.05.06, 12:36
          s-y-l-l-a napisała:

>
          > Ja w dniu ślubu cywilnego miałam 20 lat i 10 misięcy natomiast mój mąż 20 lat
          i
          >
          > 9 miesięcy smile. Znaliśmy się rok. Nie byłam w ciąży, ale do końca Technikum
          > wszyscy patrzeli na mój brzuch smile
          > Od tego czasu minęło ponad 7 lat, w sierpniu bierzemy ślub kościelny.
          > Mamy prawie 4 letniego synka i jesteśmy najszczęśliwszymi ludźmi <puk puk&#
          > 62;
          > W międzyczasie pracuje, studiuje /jeszcze rok do mgr/, wychowuje syna,
          prowadzę
          >
          > dom i zaczynam budować dom big_grin - dla chcącego nic trudnego! wink
          > I popieram wcześniejsze wypowiedzi, że wiek nie koniecznie świadczy o
          > dojrzałości... smile
          >
          > Pozdrawiam zarówno "młode" i "starsze" panny młode... big_grin

Obawiam się, że wiek najczęściej jednak świadczy o dojrzałości. Nie spotkałam
          jeszcze "dojrzałej" 21-latki ani wtedy kiedy sama miałam tyle lat ani teraz.
          Choć niewątpliwie większości dziewczyn w tym wieku wydaje się, że są nadzwyczaj
          dojrzałe. Nie mogę tylko pojąć dlaczego ich rodzice nie mają wystarczająco dużo
          rozumu, żeby przekonać swoje córki, że najpierw wypadałoby skończyć studia i
          zdobyć niezależność finansową (również od chłopaka, bo rola utzrymanki nigdy
          nie wychodzi na zdrowie), a dopiero później dojrzale zdecydować o małżeństwie.
          • joasia84 Re: :-) 08.05.06, 17:20
            W dniu ślubu będę mieć 23 lata bez 2 miesięcy, ale czy to może świadczyć o
            dojrzałości?? Nie wiem bo znam dziecinnych 28 latków.
            W dniu ślubu będę,mam nadzieję, na 4 roku studiów. W dodatku mam doświadczenie
            zawodowe bo od ukończenia liceum pracuję.
            Nie da się określić dojrzałości człowieka po cyferkach, bo nie cyferki składają
            się na to, ale wiele innych czynników.
    • czarnulka1609 Re: Ktora jest młoda?:) 08.05.06, 12:33
      Ja w dniu slubu bede miala 22 bez miesiaca.
      Jestem najszczesliwsza osoba pod sloncem i wiem,ze moj narzeczony rowniez.Juz
      nie mozemy sie doczekac wrzesnia.
      POZDRAWIAM wszystkie przyszle mezatki
      /nie wazne czy przed,czy po 30;same musza stwierdzic,czy tego naprawde chca i
      czy do tego dorosly/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka