lady_of_avalon 08.05.06, 11:30 Czy to zaswiadczenie z USC dostaje sie od reki czy sie na nie czeka?? A jesli tak to ile czasu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatha111 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:32 jakie zaświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksniezka2 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:34 Na zaświadczenie sie czeka ok.3 dni, ale w Wawce tydzien. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:37 Kurcze, ja co prawda nie Warszawianka, ale te zaświadczenia dostałam "od ręki". Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:41 Od ręki - Warszawa Wola, w innych też nie słyszałam, żeby tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ksniezka2 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:43 Dziewczyny, Barałam w piatek 5.05.06 o godz 8:05, a babka kazała mi przyjsc 12.05.06. Tez na Woli Moze ty masz tam jakieś specjalne wzgledy... Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:48 Na Solidarności??? Byliśmy niedawno, 20 kwietnia, 25 minut czekaliśmy. Może teraz jest sezon i dlatego się zakorkowało? Odpowiedz Link Zgłoś
ksniezka2 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:50 Dokładnie tam w pokoju 201 Moze i sie zakorkowało, w k Odpowiedz Link Zgłoś
ksniezka2 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:52 W koncu to ten czas... Buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:55 I jeszcze długi majowy weekend w urzędach My byliśmy po 9.00 i wiatr hulał po urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:47 Zadzowniłam do mojego USC - czyli Bemowo i pani powiedziala ze czeka sie 2-3 dni w zaleznosci od liczby chetnych... Kurcze a mialam nadzieje ze cala papierkologię w 1 dzień załatwimy... (( Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 11:56 My bylismy na Jezuickiej i dostalismy od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon a mozna isc do dowolnego USC 08.05.06, 11:58 czy trzeba do swojego tam gdzie sie mieszka??? Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: a mozna isc do dowolnego USC 08.05.06, 12:06 Jesli masz przy sobie odpisy aktu urodzenia to dostajesz od reki. Ale my np. na odpis aktu urodzenia czekalismy ok. tygodnia. Wreczyli nam taki skrocony odpis i poszlismy na gore po dokument (mowie o USC Targowek). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: zaswiadczenie z USC - warszawa 08.05.06, 12:13 Od ręki z odpisami aktów urodzenia i to piątek przed świętami Odpowiedz Link Zgłoś
dzieszczynka odpis aktu urodzenia 08.05.06, 14:01 a czy ten odpis aktu urodzenia to potrzebuja do wgladu czy trzeba im go zostawić? Bo w sumie przydałby mi się w domu jeden na wszelki wypadek. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: odpis aktu urodzenia 08.05.06, 14:03 Zostaje u nich ale Ty możesz pobrać z urządu kilka tylko nie wiem jak to jest z opłata (za jeden płaciłam 20 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 15:08 czy to juz podczas wydawania tego zaswiadczenie musze zadeklarowac nazwisko po slubie??? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 15:15 tak, wypełniacie formularz i tam wpisujecie jak się po slubie będzie nazywał mąż, jak żona i jak dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 15:16 o cholerka (( No to będzie jazda... Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 nic nie rozumiem... 08.05.06, 15:17 lady: tak, od razu musisz. Ale ja czegos nie rozumiem, u nas bylo tak: na odpis czekalismy ja tydzien, narzeczony 2 tygodnie (jezuicka). Odebralismy jednego dnia i od razu do pokoju, w ktorym spisywalismy to zaswiadczenie. I juz. Na co sie niby czeka tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
caricare Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 15:52 Hej! Mam pytanie do tych z Was ktore maja te formalnosci za soba. Ja i moj przyszly maz urodzilismy sie w Wawie, czy to oznacza, ze jesli pojdziemy po dokument do dowolengo urzedu w Wawie bez aktu urodzenia to nas przyjma bez problemu? Czy musimy najpierw postarac sie o te dwa akty urodzenia a potem zglosic sie po dokument na slub? Mam nadzieje ze to pytanie nie jest glupie! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 15:54 Polecam: www.wom.warszawa.pl/index_karta.php?adres=398&kat=74 Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 20:02 My byliśmy dzisiaj.Ja jako,że nie urodziłam się w Wa-wie miałam ze sobą swój odpis aktu urodzenia.Natomiast narzeczony urodził się w Wa-wie i tego zaświadczenia nie potrzebował.Tyle,że to w ten sposób dłużej trwa,bo jakby miał ze sobą to mielibyśmy gotowe wszystko na jutro,a tak to dopiero na przyszły wtorek.W Urzędzie na Woli na odpis czeka się tydzień,więc czasowo podobnie,ale chociaż nie trzeba stać w kolejce,która przynajmniej dziś była dość długa,tylko oni sobie sami sprawdzają ten akt urodzenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jeszcze jedno pytanie: 08.05.06, 20:18 A ustawa mówi, że maks 3 dni. Pewnie teraz mnóstwo par się zgłosiło i dlatego się zakorkowali. Odpowiedz Link Zgłoś