Dodaj do ulubionych

bez stanika

22.05.06, 08:53
wiele jest tu watków o bieliźnie do ślubu i tak sie zastanawiam, czy ktoraś z
was idzie może podobnie jak ja do ślubu bez zbiustonosza? ja nie będę miala
ponieważ gorset i tak jest usztywniony, a ponadto na plecach jest dość mocno
wycięty, więc stanik byłoby widać. Wszelkie staniki z paskami silikonowymi
odpadaja bo wygląda to bardzo brzydko i nieelegancko.
Czy tylkoja ide bez stanika?
Obserwuj wątek
    • guziczek300906 Re: bez stanika 22.05.06, 09:00
      nie martw sie, nie jestes sama w tym temaciewink ja w sobote bylam ogladac
      suknie, co prawda nie wybralam jeszcze konkretnego fasonu, ale pani w salonei
      (bardzo mila z reszta) namowila mnie wlasnie na taka suknie - bez potrzeby
      wkladania stanika. suknie tez bedzie miala wszyte miseczki - uwazam, to za
      bardzo praktyczne rozwiazanie wink
      • daisy761 Re: bez stanika 22.05.06, 09:21
        ja też bez stanika....bo będą wszyte miseczki...Nie chcę, zeby mi cokolwiek
        wystawało, ani się stresowac co chwilkę np. podczas chasania na parkiecie, że
        mi coś wylezie bokiem czy wyląduje pod szyją...a silkonowe ramiączka do
        sukienki ślubnej to chyba "lekkie" nieporozumienie...Gdyby mnie natura chojniej
        obdażyła nie byłoby miseczek...ale i tak wybieram te skromne gabartowo...tylko
        zeby ładny kształt nadać...to wszystko
        pozdrawiam

daisy
    • iw.75 Re: bez stanika 22.05.06, 09:28
      Ja również mam gorset z fiszbinami. Jest doskonale dopasowany i nie ma potrzeby
      dodatkowo "zabezpieczać się" biustonoszem. Pozdrawiam
      • marti_ka82 Re: bez stanika 22.05.06, 10:42
        ja podobnie jak wy rezygnuje ze stnaika, ponieważ nie chce żeby podczas taća co
        chwile coś mi wyskakiwało wink a poza tym nawet jakbym miała stanik z ramiączkiem
        n szyi zapinanej to do szyi go nie przykleje wink i tak moze wyskawiwac, a
        silikony tak czy siak widac smile dlatego bede miała wszyste miseczki i
        fiszbiny wink tzw sztuczny biust wink
    • monikaa13 Re: bez stanika 22.05.06, 10:44
      JA też miałam gorset ale nie wyobrażam sobie bez staniku, to jednak ładniej
      wygląda i dobrze sie trzyma, poza tym ja sie lepiej czuję, ale to od ciebie
      zależy.

Przy okazji, są specjalne staniki do sukienek bez pleców wiązane na pasie
      • natka81 Re: bez stanika 22.05.06, 11:29
        A masz może link do takiego staniczka??
    • librea Re: bez stanika 22.05.06, 10:57
      ja też ma gorset dosyć sztywny i wycięty, ale pani w salonie powiedziała mi
      żeby sobie kupiła dobry stanik. własnie szukam, nie jest łatwo, bo są specjalne
      szyte do gorsetów ślubnych, nic Ci nie ma prawa wyskoczyć ani rozpiąć się. ja
      chyba bym się źle czuła bez stanika, no chyba że faktycznie masz wszyte
      miseczki na piesi i jest to solidne.
    • mrowka05052007 Re: bez stanika 22.05.06, 11:14
      Przyznam się, ze wcześniej nie pomyślałam kompletnie o tym problemie. Ze
      stanikiem czy bez? Miseczki wszyte czy nie? A może biustonosz silokonowy?
      Dopiero Wasze posty (ten wątek i inne) uświadomiły mi, że nad tym tez warto się
      zastanowić i dowiedzieć sie w salonie.
      • mojave Re: bez stanika 22.05.06, 12:21
        ja też nie będę miała biustonosza, nigdy pod gorsety go nie ubieram, a suknia
        ślubna też będzie z gorsetem więc nawet przez myśl mi nie przeszło aby wkładać
        biustonosz.
    • rosaanna Re: bez stanika 22.05.06, 17:00
      Oj dziewczyny uważajcie!!!! Ja tez uważałam że mam na tyle sztywny i
      wydekoldowany gorset ze darowałam sobie stanik. Ale w moim przypadku nie był to
      dobry pomysł... nie wzięłam pod uwagę ciężaru biustu i tylu godzin przyjęcia.
      Gorset poprostu mi się złamał i musiałm baaardzo uważac zeby goscie nie mieli
      dodatkowej atrakcji wesela.... ha ha ha... Teraz mogę sie posmiac ale wtedy nie
      było mi bardzo do smiechu.
    • ochockae1 Re: bez stanika 22.05.06, 17:31
      Ja mam gorset przeswitujacy z tylu takze zaden stanik nie wchodzi w gre.
      Myslalam zeby w ogole sobie stanik darowac, bo rok temu bylam na weselu w
      sukience z usztywniana gora i bylam bez stanika i wszystko bylo ok. Ale pani w
      sklepie bardzo mi doradzala silikonowe miseczki. Nie wiem jak to sie dokladnie
      nazywa, to wyglada jak nakladki na piersi i spina sie to z przodu, zeby piersi
      sie nie rozjezdzaly smile)
      Czy ktos moze to nosil? Czy to sie sprawdza? czy nie ma sensu kupowac?
    • rrudi Re: bez stanika 22.05.06, 17:32
      ja byłam bez stanika bo moja suknia była wydekoltowana na plecach właściwie do
      samej talii....i czułam się normalnie, zresztą często na większe okazje noszę
      suknie z gołymi plecami i nie wkładam staników. moja suknia ślubna nie miałą
      gorsetu, była to jednoczęściowa suknia z raczej lejącego materiału. problem czy
      zakłądać stanik czy nie to juz sprawa indywidualna, zależy po prostu jaki kto
      ma biust, wiadomo, że przy dużym biuście albo w przypadku jakichś
      niedoskonałości trzeba zakładać, a ja akurat jestem drobna i nie potrzebuję.
      ale tak sobie myślę, po co do sztywnego gorsetu jeszcze stanik?? moja
      przyjaciółka miała i było jej bardzo w tym korpusie niewygodnie i gorąco..
      • misiaczek84 Re: bez stanika 22.05.06, 18:25
        ja tez ide bez stanika bo mam gorset usztywniany pod suknie, a na plecach jest glebokie wyciecie
        • jgrudzia Re: bez stanika 22.05.06, 19:34
          kup w pasmanterii odpowiednie miseczki i poproś by krawcowa w salonie wszyła je
          odpowiedniosmile Moja krawcowa właśnie takie rozwiązanie zaproponowała przy
          pierwszym mierzeniusmile
          • askiem Re: bez stanika 22.05.06, 20:04
            Moja sukienka ma wszytsy gosret i biustonosz - wszystko będzie dopasowane pod
            mój biust. Mierzyłam suknię samą i z biustonoszem i zdecydowanie lepiej bez.
            Myślę jednak, że to kwestia kroju. Są gorsety,które nie eksponują tak ładnie
            dekoltu i jest potrzebna "pomoc". Należy więc sprawdzić z i bez na konkretnej
            sukni...
    • mariszka72 Re: bez stanika 22.05.06, 22:29
      Też mam suknię z gorsetem, ale nie jest usztywniony w żaden sposób, żadnych tam
      miseczek, poduszeczek i innych wszytych biustonoszy. Najpierw też planowałam
      iść bez stanika, ale od czasu kupna sukni schudłam 9 kg i teraz troche ta
      sukienka "wisi" w piersi, że tak powiem. Kupiłam więc ten zachwalany na tym
      forum "stanik" silikonowy i zobaczymy jak będzie smile
    • panna_nie_taka_mloda Re: Stanik silikonowy! 23.05.06, 02:29
      proponuje stanik silikonowy tj. same miseczki przyklejane so piersi i połączone
      zapięciem z przodu między piersiami... można kupić na allegro lub eBay'u.
      nazywa się to dokładnie UN BRA i kosztuje grosze... w granicach kilkunastu
      złotych.
      pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka