agnrek Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 10:41 W takiej kolejnosci ja się zastanawiałam nad suknią: 1. sklep - wolę kupić niż wypozyczać, czyli mieć używaną i nie wiadomo, w jakim stanie dostać ją w dniu ślubu. Nie chcę szyc, bo nigdy nie bedzie to taka sama suknia. 2. Komis - tak, ale w atrakcyjnej cenie. Znalazłam suknię, która mnie interesowała i była w moim rozmiarze, ale kosztowała 50% ceny. Sprzedająca zapomniała dodać, że też ją od kogoś kupiła, więc suknia jest po 2 praniach i po dwóch przeróbkach. 3. Szycie - nie, bo chcę widzieć wczesniej co kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
adamarianska Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 16:07 witam Ja bendę szyła sukienkę, ślub mam za rok w lipcu. Zdecydowałam się na szycie gdyż w tamtym roku moja znajoma szyła kieckę i była ona bajeczna dopasowana i niepowtarzalna. Idę do tego samego projektanta. I mam nadzieję że bendę zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_13 Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 15:21 To w pierwszej kolejności wybierz się po słownik ortograficzny Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 10:44 Jestem ciekawa jak wypadają statystyki: czy kupujecie suknię w salonie (nową), z drugiej ręki od kogoś, a może szyjecie? Stoję przed trudnym wyborem - mam na oku piękną suknie: w salonie kosztuje fortunęm (ale jest idealna), taką samą znalazłam w komisie i o połowę taniej (ale już ktoś brał w niej ślub), a może uszyć - trochę taniej (ale kilka razy widziałam jak krawcowe szyją i nie zawsze suknie mają taki sam efekt końcowy, jak by się chciało. Co o tym sądzicie - napiszcie o swoich "wyborach". Dzięki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 10:48 Ja kupiłam nową w salonie, jest idealnie dopasowana, praktycznie szyta pode mnie. Welon jest też rozbiony pode mnie. Zostawiam ją w komisie tego salonu, mam szansę na sprzedaż za 30% ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 11:04 Chmurcia a po co Ci statystyki? Skoro znalazłaś w komisie dobrą suknię a tańszą niz w salonie to bierz i się nie zastanawiaj. Co z tego, że była raz założona? Napewno jest wyprana .A szycie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
tween_peaks Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 11:20 Malami34 dobrze radzi. Ja też zaczęłam poszukiwania od salonów. Ceny niestety były dla mnie ogromne. Z reguły tak jest, że to co nam się podoba jest najdroższe. Więc zaczęłam obniżać poprzeczkę i brałam pod uwagę wypożyczenie sukni. Tak jak napisała malami34 suknie są po czyszczeniu i naprawdę nie są zniszczone. Ale i tam nic dla siebie nie znalazłam. Udało mi się odkupić suknię, teraz mam swoją, mogę ją poprzerabiać i po czyszczeniu będzie jak nowa. I co ważne nie będę na własnym ślubie siedziec w stresie czy nie uszkodzę lub nie poplamię sukni (bo wtedy nie zwracają kaucji). Pozdrawiam i życzę dokonania słusznego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalami Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 12:45 a ja sobie sukienkę szyję w salonie, który sie tym normalnie cały czas zajmuje obejrzałam sobie ich dzieła i wybrałam sukienkę, która mi sie najbardziej spodobała - nawet nie wiedziałam, ze jest szyta na wzór fasonu jakiejs znanej firmy pierwsza przymiarka 3 lipca, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jestem pełan optymizmu a za śliczną sukienkę zapłacę 1500zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kattty Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 12:22 a ja po galopie przez salony slubne...po paru niemilych ekspedientkach - w tym jedna pobila rekord-usilujac mi wcisnac zniszczona sukienke..bede szyla..trafilam do pracowni...ktora sukienki szyje..place za nia polowe ceny..a uszyja mi dokladnie taka jaka maja w swoim sklepie..ktora mierzylam i podobala mi sie ..ewentualnie o ile zechce moge zmienic aplikacje na niej, bardzo dlugo sie wzbranialam przed szyciem..ale dochodze do wniosku o ile firma szyje dokladnie taki fason jak mi sie podoba..i ma ten fason w sprzedazy w sklepie obok pracowni..to nie mam sie nad czym zastanawiaci szyje..czy dobrze..zrobilam powiem pod koniec sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
dudik25 Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 07:36 czy mogę prosic o namiary tej pracowni? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 14:34 Ja dałam uszyć. Głównie z tego powodu, że w naszych sklepach nie znalazłam takiej, która by mi się podobała.Sama więc wymyśliłam jak ta suknia będzie wyglądać (modyfikując pewien model z edensbridal.com). Jestem nawet bardziej niż zadowolona - suknia wyszła krawcowej przepięknie a poza tym żadna panna młoda na caaałym świecie nie będzie miała identycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 15:19 ja szyje,moj wymarzony fason wymyslony i jedyny,wiadomo ze wolalabym isc do sklepu i wybrac cos ale po prostu mi sie to nie oplaca bo bede miec sliczna sukienke zaprojektowana przez siebie za 1500 zl,a nie za 2500 lub wiecej.na ta jedna noc moim zdaniem nie warto wydawac az tyle tymbardziej ze efekt ten sam,ja sie bardziej skupiam na ladnych dodatkach , fryzurze, pielegnacji bo wiadomo ze nie szata zdobi czlowieka tylko czlowiek szate. Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia1010 Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 15:30 Ja kupiłam w komisie. Jestem bardzo zadowolona. Zapłaciłam za nią 900zł a taką samą widziałam w sklepie za 3100zł. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 17:40 Ja też mam kilka upatrzonych - i nie mogę się zdecydować - najlepiej by połączyć i uszyć własną. Tylko fachowców prawdziwych niewielu. Te krawcowe, które znam, no to tak sobie. U jednej szyła sobie suknię moja siostra... i jakoś mi się nie podobało:tu nitka, tam wycięcie, a po środku "tak powinno być". A gdzie szyłyście swoje wymarzone cuda? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: sklep-komis-szycie??? 18.06.06, 19:32 Ja u pani krawcowej z Kamieńca Podolskiego na Ukrainie - połączyłam szycie sukienki z wycieczką krajoznawczą. Szczerze mówiąc trochę się bałam na początku (zważywszy na suknie jakie tam się szyje - dmuchane, niegustowne bezy z średnicą spódnic około 2 metrów i chmarą cekinów - ja chciałam prostą, skromną suknię ale jak się okazało krawcowa była świetnym fachowcem i uszyła dokładnie według moich wskazówek, w dodatku w 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 00:10 Hmmmm.... mówisz wycieczka. Czemu nie, ale skąd wiedziałaś dokąd jechać? Ile cię wyniosła ta przyjemność? Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 12:48 Gdzie sa komisy w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia1010 Re: sklep-komis-szycie??? 20.06.06, 09:06 Ja swoją kupiłam w komisie w Warszawie na ul.Leszno 24/26. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 15:18 Tak się składa, że moja mama uczy w polskiej szkole w Kamieńcu już od dobrych paru lat i poznała tam panią, która zajmuje się zawodowo szyciem sukni ślubnych i wieczorowych. Za uszycie zapłaciłam 230 hrywni (w tym aplikacja koronkowa przy dekolcie i w pasie oraz podszewka - te rzeczy dostarczyła krawcowa), materiał miałam swój, ponieważ tam ciężko dostać coś co nie byłoby poliestrem Jedna hrywnia to około 80 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 do pinkdot 19.06.06, 15:32 TO SUPER)) A MOGŁABYŚ SIĘ POCHWALIĆ SUKNIĄ CZY NIE ZA BARDZO - STRASZNIE JESTEM CIEKAWA NO I FAKTYCZNIE TANIEJ NIŻ TU W POLSCE!!!! GDYBYŚ MIAŁA MOŻLIWOŚĆ TO POPROSZĘ O JAKĄŚ FOTKĘ (może być na maila: kuma29@wp.pl) - DZIĘKI!!!! ALE TEŻ MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE PODZIWIAM TWOJĄ MAMĘ, ŻE CHCIAŁO JEJ SIĘ WYJECHAĆ DO DZZIECIAKÓW NA wSCHÓD. jA TEŻ JESTEM NAUZYCIELEM I MIAŁAM PROPOZYCJĘ TAM POJECHAĆ, ALE JAKOŚ I SIĘ NIE WIDZIAŁA "KARIERA" NA UKRAINIE. POZDRAWIAM ) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: do pinkdot 19.06.06, 20:03 > A MOGŁABYŚ SIĘ POCHWALIĆ SUKNIĄ CZY NIE ZA BARDZO - STRASZNIE JESTEM CIEKAWA Mogę się pochwalić, ale po 30 czerwca (czyli po ślubie) bo jeszcze ją prasowanie czeka, nie chciałabym jej takiej pogniecionej po podróży pokazywać światu > ALE TEŻ MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE PODZIWIAM TWOJĄ MAMĘ, ŻE CHCIAŁO JEJ SIĘ WYJECHAĆ DO > > DZZIECIAKÓW NA wSCHÓD. jA TEŻ JESTEM NAUZYCIELEM I MIAŁAM PROPOZYCJĘ TAM > POJECHAĆ, ALE JAKOŚ I SIĘ NIE WIDZIAŁA "KARIERA" NA UKRAINIE. Oj, moja mama jest zakochana w Ukrainie Ale praca ciężka, głównie dlatego, że tak daleko od domu.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: do pinkdot 20.06.06, 21:22 POCHWAL SIĘ!!! POCHWAL SIĘ!!! POCHWAL SIĘ!!! )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.nik Re: sklep-komis-szycie??? 20.06.06, 13:23 jesli moglabym rownież prosic o fotki twojej sukni slubnej byla bym bardzo wdzieczna oraz o namiary na ta krawcowa. najlepiej na asia.nik@poczta.fm bede bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 19.06.06, 15:19 KOGO POLECICIE NA "PIERWSZORZĘDNĄ KRAWCOWĄ" ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! NAJLEPIEJ GDYBY Z OKOLIC WROCKA, ALE NIE KONIECZNIE DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
blask2 SZYCIE 20.06.06, 09:46 ja rowniez prosze o namiary na dobrego krawca(projektanta) może na adres blask2@NOSPAM.gazeta.pl jeżeli nie chcecie pisac tutaj pliiiissss Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: sklep-komis-szycie??? 20.06.06, 14:38 Ja swoją kupiłam poprzez allegro.Stan idealny,pierwsza włascicielka i 150 zł!!!A ja jestem z niej bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia1010 Re: sklep-komis-szycie??? 21.06.06, 10:05 Witam! Ja też jestem bardzo ciekawa tej sukni szytej. Czy mogłabyś, i mi przesłać fotki? zoncia1010@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 21.06.06, 13:34 A może ktoś się pochwali swoją suknią szytą. Przeglądałam na forum suknie i muszę powiedzieć, że sporo Narzeczonych gustuje w "Madonnie". A ja szukam czegoś innego (( Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 23.06.06, 21:41 Nie wierzę, że nie znacie żadnej dobrej krawcowej... Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
aawk Re: sklep-komis-szycie??? 04.08.06, 16:51 dziewczyny dajcie namiary na polecana krawcowa lub salon projektancki aawk@poczta.onet. dzieki bede bardzo wdzieczna... Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: sklep-komis-szycie??? 26.11.06, 09:39 zamówiłam w salonie ciekawą i tanią znalazłam nietypową w komisie i mam wymarzoną, którą mogę uszyć u krawcowej ...i co teraz - dylemat ********************* Nasz Wyjątkowy Dzień Odpowiedz Link Zgłoś