Dodaj do ulubionych

dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!!

27.06.06, 09:00
od 11 zaczynam obrone mgrasmile boje sie straszliwie!!!trzymajcie kciuki!!!
pozdrawiam gorace szalone forumowiczkismile
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:03
      Twitti, nic nie będe robic, tylko mocno kciukory zaciskać. Trzymaj się kochana
      i bez 5 sie tu nie pokazuj!wink
    • aska90 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:03
      Tiwitti, trzymam kciuki i proszę o o samo, ale o 12 (obrona pracy magiserskiej
      drugiego kierunku), o 14 (obrona doktoratu pierwszych sudiów, mam nadzieję, że
      profesorswo za łby sie nie weźmie, czasami niezle jatki mają miejscewink.
      • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:05
        wowsmile niezle!i to dzis? w takim razie ja tez trzymam!stres mnie zrzera na
        calego, ale dzis uswiadomilam sobie ze w dniu slubu bedzie jeszcze gorzejsmile
        buziaki i dzieki za wsparcie!jestescie kochanesmile
        • aska90 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:13
          Dziś, dziś. Co prawda obydwie komisje długa marudziły, że dwie obrony jednego
          dnia to za dużo i mogę nie zdążyć dotrzeć na drugą (w budynku obok...), poza
          tym stres itd. Przekonałam ich w końcu, że nawet jeśli złamię nogę, to i tak
          daleko nie mam, a stres wolę jednego dniasmile.
          • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:16
            ty to dopiero masz na glowie!ale przynajmniej raz a dobrze i koniec!!!buziaki!
            • justm Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:18
              trzymam kciuki za was obie!
      • dark8 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:07
        To samo co u Twitty ale kopie dwa razy mocniej wink
    • dark8 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:06
      u nas jest zwyczaj, że na półpiętrze kopiw się osobę, która zdaje egzamin. Tak
      więc mocno kopię w pupcie i powodzenia !
      • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:08
        smile dobresmile niedlugo bede sie zbieracsmile sloniki juz zapakowalamsmile
    • svidy Trzymamy, trzymamy...!!! 27.06.06, 09:11
      Dziewczynko, nie stresuj się, to tylko formalność... Zresztą komisja traktuje
      już takiego delikwenta jak swojego, więc luuuzik!
      Gdybyś jednak miała w komisji przedpotopowych zgredów, to po wejściu do sali
      wyobraź sobie, że za tym stołem siedzą w halkach (bo upał np.) lub innych galotach.
      3mamy!!! Dawaj znać, jak było!!!
      • twitti Re: Trzymamy, trzymamy...!!! 27.06.06, 09:15
        dam znac po poludniusmile pozdrawiam wszystkich!
        • anetgmu Re: Trzymamy, trzymamy...!!! 27.06.06, 09:19
          twitti trzymam mocno kciuki, bedzie dobrze. Ja tez lada dzien mam obronęsmilewiec
          tym bardziej mocno trzymam kciuki. Tyle teraz spraw na głowie odnosnie ślubu a
          tu jeszcze obrona. Jestesmy super zorganizowane babki i damy radęsmile
          co za rok co? ile wydarzeńsmile tylko sie nie stresujsmilePOWODZONKA, daj znać jak
          byłosmile sciskam, i daje Ci kopniaka na szczęściesmile
    • hagowiec Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:18
      twitti!
      nic sie nie boj, ja bronilam sie 3 lata temu, nikogo z komisji nie interesowalo
      co mam do powiedzenia, jedni gapili sie w okno, przewodniczacy komisji wysylal
      smsy , jeden osobnik zadal mi pytanie i sam na nie odpowiedzial za nim zdazylam
      cos odpowiedziec i tyle, ale rozumiem ze sie denerwujesz, wszystko bedzie
      dobrze, niektorzy znajomi mowili ze nigdy z siebie nie zrobili wiekszych debili
      niz na obronie bo nie odpowiadali nawet na banalne pytania, tego potem nikt nie
      pamieta, jezeli prace pisalas sama to jest OK, POWODZENIA
      • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:30
        fajne jest to forum wieciesmile i wszystkie forumowiczkismilelubie tu zagladac bo
        zawsze mozna liczyc na mile slowasmile a czasem budujaca krytykesmile buziakismile

ps. bede silnasmile
      • agnieszka5661 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 09:33
        ja też 3mam za Was kciuki, ja moje współlokatorki zawszę "kopię" z kolana na
        szczęście przy drzwiach wink
    • rzymianka3 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 10:04
      bedzie dobrze!!!Pochwal sie jak juz bedziesz po!!!
    • rytka_25 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 11:44
      Twitti i Aska90 wiem że teraz tak mi sie łatwo mówi, ale naprawdę nie jest
      strasznie. Ja miałam obronę w czwartek 22.06. Krotki rys jaki zawarł Hagowiec
      jest ja najbardziej adekwatny do tego co sie dzieje na obronach. Nie mowie, ze
      wystarczy sie tylko pokazac i po klopocie, natomiast tak fantastycznego egzaminu
      w zyciu nie miałam. Powiem tylko, ze bylam tak stremowana, ze zaplatalam sie w
      obrus przykrywajacy stol i nogi mojego krzesła i jak dluga wyłożyłam się na
      stole szanownej komisji. I juz wiedzialam ze bardziej zbłaźnić się nie mogę
      smile))Trzymam kciuki za Was, wszystkiego najlepszego !!! AAAA i delektujcie się
      długo chwilą, gdy z pozycji przysłowiowego żóltodzioba, zaczynają Was traktować
      w przeciagu paru minut z należytym szacunkiem i namaszczeniem hi hi hi smile Zwrot
      o 180 stopni. Niech żyje Władza Uczelniana smile))
      • hagowiec Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 11:47
        hahahahahaha, przepraszam rytka ale nie moglam sie powstrzymac smile)))))))))
    • golinda Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 11:45
      i ja trzymam kciukaski! smile)
    • annanaba Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 11:49
      TRZYMAMY I TO MOCNO!
      • keksi juz leci 27.06.06, 11:51
        napewno przezyjesz i to dobrze. mowie z doswiadczeniasmile
    • adzi25 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 11:54
      Mam nadzieję, że obu paniom poszło dobrzesmile)
      Ech ..wspominam moją-fajnie byłosmilea kwiatów dostałam więcej niż komisjawink)))
    • twitti obronilam sie:):) 27.06.06, 12:02
      hawink udalo siesmile piateczkasmile teraz trzymamy kciuki za asiesmile pozdrawiam i
      dzieci za trzymanie kciukow!jestescie kochane!

ps. a teraz lece na zakupysmile buziaczki
      • dark8 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 12:05
        Gratulację!!!
        • caricare Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 12:19
          Gratulacje! 3malam kciuki! Teraz mozesz myslec juz tylko o narzeczonym i
          slubie! smile Udanych zakupow! smile
      • bacha1979 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 13:23
        twitti napisała:

> hawink udalo siesmile piateczkasmile teraz trzymamy kciuki za asiesmile pozdrawiam i
        > dzieci za trzymanie kciukow!jestescie kochane!
        >
        > ps. a teraz lece na zakupysmile buziaczki

Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
        PS. Posłuchałaś mnie!!!wink
      • svidy Gratulacje!!! 27.06.06, 13:30
        Witamy Panią MAGISTER!!! smile
        • anetgmu Re: Gratulacje!!! 27.06.06, 13:33
          HURA! GRATULACJE! zdolna dziewcynkasmile teraz mnie to czeka z apare dni
          aaaaaa....strach się bać hehewink moze jakos przezyjesmile
          super! jeszcze arz gratuluje smile
      • hagowiec Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 14:15
        gratuluje !!!!!!!!!!!!!!
      • rzymianka3 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 14:40
        no pieknie!!!!!!!!BRAWO
        • epox123 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 14:44
          Gratulacje smile
          • agnieszka5661 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 14:46
            gratulacje!! widzisz jakie my jesteśmy skuteczne??? ;D

udanych zakupów wink
            • wirtualna_marta Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 15:16
              Super ! Duże Gratulacje !!!
              Pozdrawiam smile
      • ronja9 Re: obronilam sie:):) 27.06.06, 16:42
        Ja też gratuluję!!! Zakupy w pełni zasłużone smile.
      • nie.migotka Re: obronilam sie:):) 28.06.06, 07:41
        Gratuluje jednej i drugiej Pani Magister smile)
      • misiak2310 Re: obronilam sie:):) 28.06.06, 19:08
        ja też sie dzis obroniłam,i też 5 :o)
    • rytka_25 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 15:26
      Zuch Dziewczyna! Gratulacje !!!!!! smile))))))))
    • magdalenkaaa4 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:18
      twitti gratulacje... mnie czeka to samo w przyszły piątekcryingwspółczuję naukowej
      męki w takiej pogodzie.ale spisałaś się piękniesmilepozdrawiam
      • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:28
        juz jestem w domkusmile teraz to juz tylko bede sie zajmowac glupotami slubnymismile
        ale fajnie miec luziksmile

a co do obrony to weszlam pierwsza i juz za chwile stalam sie pania magistersmile
        ale fajniesmile dzieki dziewczyny za wirtualna pomoc duchowasmile jestescie kochane!
        buziaczki dla wszystkichsmile

ps. a tak swiatecznie kupilam sobie bluzeczke i kolczyki na slubsmile a co tamsmile
        • slinshine Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:29

• mada.d.n Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:34
            gratulacje!!!
            ja dopiero zabieram się za pisanie, o obronie narazie nie myślę, najgorsze
            przede mną smile
          • lobo25 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:55
            twitti gratuluje!!!!!!!!!!!!
        • dr_kaczusia Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 16:36
          Gratulacje smile)))
          • twitti jeszcze raz dziewczyny dzieki:) 27.06.06, 17:02
            buziaki dla wszystkichsmile
            • szara82 Re: jeszcze raz dziewczyny dzieki:) 27.06.06, 19:21
              Twitti, ściskam i całujęsmile A Ty mnie wirtulanie kopnij wiesz gdzie, bo ja jutro o 13...smile Na szczęście mam już licencjat, najwyżejej na tym zostanęsmile
              • aska90 Rany boskie!!! 27.06.06, 19:32
                Obrona drugiej pracy magisterskiej bardzo przyjemna - dyskusja na temat kotów
                (praca z archiwistyki notabene), pogody, przyjemności płynących z posiadania
                archiwum w piwnicy, życzenia mi powodzenia na obronie doktoratu tudzież pytania,
                czy chciało mi się dalej studiować. Skonczyła się po 30 minutach.

Za to obrona doktoratu to była szopka. Obydwaj renezenci chwalili ogniście, ale
                mieli swoje małe "ale" - nie spotkałam jeszcze recenzenta, ktory by nie miał...
                Potem jednak profesorstwo wzięło się za łby. To jeden z powodów, dla ktorych
                rezygnuję z wykładania na pół etatu na wyższej uczelni i skupiam się w pełni na
                pracy zawodowej (tak, też się czasami dziwię, jak udało mi się pogodzić) - za
                dużo układów i układzików jest na wyższych uczelniach, a każda publiczna obrona
                jest idealną okazją do osobistych wycieczek. Pytania od publiczności oczywiście
                padły - od czego ma się przyjaciółki. Po połtorej godziny potyczek słownych
                nastapił koniec. Potem jeszcze kawa i ciacho oraz lody...

No i jestem pani doktor, podwójny magister.

Rany boskie, teraz od ślubu już się nie wywinę, obiecałam niemężowi, że po
                doktoracie wezmę pod uwagę jego przebąkiwania na ten temat.

PS. Tiwtti, gratuluję!!!!
                • twitti Re: Rany boskie!!! 27.06.06, 19:41
                  aska90!ja gratuluje podwojniesmile
                • ewik67 Re: Rany boskie!!! 27.06.06, 21:33
                  Aska, gratuluję! I podziwiam, że też ci się chciało.
                • krysiulka Do Aska90 :) 27.06.06, 23:38
                  Jesteś wielka, gratuluję Ci po stokroć. Ja tez jestem po dwóch fakultetach, ale nie mialabym odwagi bronić w tym samym dniu i magisterki i doktoratu (ale także dlatego, że każda z prac właściwie z innej dziedziny i na innym wydziale).
                  Proszę, trzymaj za mnie kciuki 13 lipca, będę bronić doktoratsmile.
                  Ja jestem juz w takiej desperacji, że nawet zadeklarowałam robienie remontu w mieszkaniu Mamy i wreszcie zabiorę się do przygotowań ślubnych wink
                  Uściski i gratulacje
                  Krysia
                  • aska90 Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 08:40
                    Remont własnie się kończy...

Będę trzymaćsmile. Z czego się bronisz?
                    • krysiulka Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 09:16
                      > Będę trzymaćsmile. Z czego się bronisz?

Nie dziękuję. Z chemii/inżynierii środowiska. Tzn praca robiona na chemii, ale
                      z mojej branży, którą wcześniej studiowałam i w której jest sporo jeszcze do
                      zrobienia wink 13 lipca to jest czwartek. Bardzo podtrzymał mnie na duchu Twój
                      opis obrony, ja też spodziewam się u siebie "polskiego piekiełka", niektórzy
                      nie wytrzymają, by dogryźć mojemu promotorowi.
                      Ale co tam - "szopka" musi sie odbyć i musi być na zal wink
                      Uściski
                      Krysia
                      • aska90 Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 15:01
                        Przed swoją obroną byłam na trzech innych, coby oswoić się z atmosferą.
                        Pierwsza na wydziale filologicznym - jatka, której nie powstydziłoby się to
                        forum wink. Uznałam jednak, że tylko humanistow stać na takie wysmakowane obelgi.

Druga na wydziale chemicznym - kwas o mało podłogi nie wypalił.

Trzecia już na macierzystej uczelni - z zaintersowaniem czekałam, w której
                        minucie panowie i panie zaczną sobie dogryzać.

Najzabawniejsze jest to, że po całej orgii kłótniowej towarzystwo w absolutnej
                        zgodzie udaje się na ciasteczko...
                        • krysiulka Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 15:29
                          Och, lejesz miód na moje serce, widywałam już obrony z wyróżnieniem, gdzie awantury podczas części jawnej były koszmarne.
                          Natomiast konkluzja jest prosta - cyrk musi się odbyć, i tak prędzej czy później padnie pytanie, na które nie odpowiesz, bo nie lubią Twojego promotora i po trzecie - czy był przypadek, by ktoś się nie obronił?Chyba nie. Więc chyba trzeba wyluzować wink
                          Wielkie dzięki za to, co piszesz - bardzo mnie to podtrzymało na duchu.
                          Uściski
                          Krysia
                          • aska90 Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 15:41
                            Nie, nie było takiego przypadku. Jedyny przykry incydent, o którym słyszałam to
                            doktorat, który był kompilacją kilku innych, ale delikwentowi szybko
                            wyperswadowano obronę i dalszą "karierę" akademicką - a plany, biedak miał
                            rozległe.
                            • szara82 Re: Do Aska90 :) 28.06.06, 17:16
                              A propos szopek na obronie... ja dziś broniłam się, przy czym w komisji nie było nawet przewodniczącego hihihihismile Tylko promotor i recenzent. Podpis przewodniczący złoży później (jak dotrze do instytutu). Ogólnie fajnie było, zaproszenie na doktorat się pojawiło... ale na razie nie myślę o tymsmile))
                            • krysiulka Re: Do Aska90 :) 29.06.06, 23:39
                              No i dobrze, sam zawalił, więc obrony nie było. Mam nadzieję, że sobie poradzę. teraz całymi dniami odpowiadam na recenzje wink
                              Pozdrawiam serdecznie
                              Krysia
    • kami315 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 27.06.06, 22:26
      O - wchodzę na forum, a tu Twitti magister! A Aska to chyba jakiś Robokop wink
      Dziewczyny gratulacje, nie ma nic przyjemniejszego jak odbębnić takie rzeczy smile))
      Jak wspomnę swoją obronę to płakać mi się chce ze smiechu, bo szanowną komisję
      interesowało wyłącznie cudowne ciasto, którem upiekła na tę okoliczność moja
      zapobiegliwa mama (gdyż broniłam się sama jedna).
      Jeszcze raz gratuluję. Aska, Ty się nie wymiguj, jesteś zaprawiona w
      uczelnianych bojach - ślub potraktuj jak kolejną magisterkę hehe.
      Pozdrawiam serdecznie!!!
    • magda7710 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 09:12
      Powodzenia wiem co to znaczy ja jestem już rok po obronie dużo stresu ale miło
      wspominam będzie dobrze, pozdrawiam Magdasmile
      • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 09:15
        juz posmile wczoraj byly nasze obronysmile pozdrawiam
        • anetgmu Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 15:08
          twitti i aska bardzo serecznie Wam gartuluje! jestescie wielkie!!!!!!!!!!!!
          niedlugo moja obrona magisterki! mam nadzieje ze wesprzecie mnie duchowosmile
          sciskam mocno! i jeszcze raz gratuluje. ulga co? smile
          • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 15:12
            dzieki anetgmusmile wielka ulgasmile teraz moge sie obijac maxymalnie do slubusmile a po
            slubie bede szukac pracy bo z tej musze juz uciekacsmile ps. jak bedziesz sie
            bronic to daj znacwink to tez bede trzymac kciukismile
          • aska90 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 15:14
            Ogromnasmile.
            Jeszcze tylko ostanie wpisy do indeksów (ach ci spóźnialscy studenci) i żegnaj,
            macierzysta uczelnio. Nie powiem, będę tęsknić...
            • twitti Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 15:32
              ja moze tez trochesmile ale teraz czuc taka wolnoscsmile chociaz ty to duzo wiecej
              musialas sie uczycsmile tyle stopni maszsmile ja dalej nie kontynuuje nauki, raczej
              stawiam na jezyk teraz i moze jakis kurssmile np. ksiegowoscismile
              • aska90 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 15:39
                Języki swoją drogą - przy doktoracie jest wymagany chociaż jeden. Poza tym przy
                studiach z przedmiotów ścisłych bez języka ani rusz. Drugie studia to już było
                wyłącznie hobby.
                Za nauką będę tęsknić, jednak przede wszystkim za studentami, chociaż roboty
                papierkowej, nikomu niepotrzebnej, jest od groma.
              • jjj16 Re: dzis mam obrone - trzymajcie kciuki!!! 28.06.06, 23:54
                Gorące gratulacje . Obrona na piąteczka fju, fju. Pozazdrościć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka