Dodaj do ulubionych

Porozmawiajmy - 28.06.06

28.06.06, 11:42
Hej dziewczynki!
Nie ma jeszcze naszego watku?
To zakladam!
Jak u was dzisiaj? dalej goraco? Chyba to cieplo do mnie przechodzi teraz, w
weekend ma byc 30 stopni!
Obserwuj wątek
    • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:12
      Cześć Kasiu,

u nas jakby chłodniej się zrobiło,ale nadal duszno. Wygrzebałam się z jednych
      papierków, zaraz nurkuję w następne "syzyfowa praca"

Miłego dnia smile
      • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:13
        j atez mam nudne zajecie na dzis ale jak widac, "urozmaicam" je sobie na
        forum smile))
        • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:28
          ja nadrabiam zaległości w korespondencji smile napisałam już do naszej Marlenki,
          zostały mi jeszcze dwie koleżanki smile i przed chwilą wymyślałąm z mamą przez
          telefon prezent na imieniny
          • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:12
            witam! smile
            co nas dzisiaj tak mało? rozumiem, że w Poznaniu połowa ma wolne, ale reszta? u
            mnie paskudnie, ulice pozamykane, połowę centrum przebyłam na piechotę w
            związku z obchodami Poznańskiego Czerwca, żeby wsiąść do "mojego" autobusu.
            dobrze chociaż, że nie ma juz upałów, bo starsi ludzie chybaby popadali w tym
            gorącu. i mamy całą bandę prezydentów, więc policję ściągnęli chyba z całego
            kraju wink

żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce!! (magisterka)
            jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
    • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:29
      Malo nas dzisiaj.
      dziewczyny pewnie zajete bardzo.
      Kasia pewnie ostatnimi przygotowaniami.
      • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:51
        no pewnie tak, ale resztę też gdzieś wywiało smile moje kochanie się wreszcie
        zdecydowało i kupujemy działeczkę niedługo - wysłane już pisemko do urzędu
        gminy, że jesteśmy zainteresowani i czekamy na odpowiedź smile ale wcześniej niż
        we wrześniu nie kupimy, bo muszą ogłosić przetarg itd., więc trzeba czekać sad
        ale będzie własny kawałek ziemi i jakby teściowie się sprowadzali do nas to
        możemy pod namiot tam uciec hihi
        • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:54
          Mada,
          gratulacje! Jak masz taką silę przekonywania to może przekonasz mojego. Tylko,
          że ja mam działeczkę tylko moje kochanie nie chce się budować
          • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:57
            Gratuluje Mada.
            A to dzialeczka budowlana?
            Ile mniej wiecej trzeba zaplacic za ar lub m2 w Poznaniu?
      • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:52
        Dziewczyny,
        wróciłam z obiadu, spać mi się chce, jak to po jedzeniu, i jeszcze małego
        kacora mam dzisiaj. Wczoraj był o jeden, no może o dwa, drinki za dużo smile
        Chciałabym pogadać, ale nie mam jak-pieprzona materiałówka sad
    • mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:57
      Witam serdecznie!
      Faktycznie jakoś nas mało dzisiaj. Przyznaję szczerze - mam strasznie dużo
      pracy: tone w papierkach. Tym bardziej, że nie ma mnie w pracy w piatek, więc
      musze nadrobić w przód(czy tak się w ogóle da?).
      A reszta gdzie? Kasia pewnie faktycznie - czyni osttatnie przygotowania.

Wczoraj widziałam, że temat pisania pracy został poruszony - całe szczęście, że
      mam to juz za sobą, chociaz troszkę mi się to przeciągnęło (rok - ups!).Teraz
      wisza nade mną dwie podyplomówki: jedna już tuż tuż...

Cos Wam jeszcze powiem: w poniedziałek kupiliśmy papier na zaproszenia -
      wkrótce rozpoczynamy produkcję!
      • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:00
        powodzenia z zaproszeniami! ja czekam na swoje i zabieramy sie do wypisywania!
        Ale za to sciagnelam sobie szablony do winietek, bede produkowala w sierpniu.
        Co do pisania pracy, ja mam ich kilka jeszcze do napisania, tak co 2 miesiace
        srednio jedna. I za 6 miesiecy praca magisterska.
        • mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:08
          na etapie pisania pracy jest mój Marcin - tez musze go mobilizować!
          I rozdział już za nim - w poniedziałek spotkanie z promotorem.
          Coś się u nas ostatnio dużo dzieje w te poniedziałki wink)
          • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:15
            no wzięłam się za pisanie, ale chyba trzeba mnie wkurzyć, bo wtedy się za to
            bioręsmile nie ma to jak odpowiednia motywacja ;P
            m2 ziemi w Poznaniu kosztuje od 100zł w górę, dlatego my kupujemy 40km za
            Poznaniem, 3600m2 za 20 tys! big_grin w tym 1000m2 budowlana i 2600 - rolna albo cos
            takiego, w każdym razie mogę mieć ogrooooooooomny ogród! a co do budowy - to
            nie wiem ja to będzie, bo Tomek nie chce żadnych kredytów, więc chyba dzici nam
            dorosną zamin się wybudujemy - i będzie powtórka z historii rodzinnej(tak teraz
            maja jego rodzice). no cóż, ale będzie miejsce na poprawiny pod gołym niebem i
            na wakacje pod namiotem hihi big_grin
            • mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:17
              zawsze to jakieś perspektywy na przyszłość.
              A może w przyszłości zmieni zdania co do kredytu - kto wie? wink)
            • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:18
              Tak z ciekawosci pytalam bo mam troche ziemi na Mazurach i myslalam zeby czesc
              sprzedac.
              Podobno stan surowy postawic jest dosyc latwo a prawdziwe koszty zaczynaja sie
              dopiero przy wykonczeniu
              • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:21
                stan suroy to jakieś 30-40% wszytskiego, zależy jeszcze od powierzchni dachu,
                bo on pochłania strasznie dużo kasy. Kasiu gdzie masz tą ziemię? nad jakimś
                jeziorkiem? my będziemy mieć 1,5km do jeziorka i 500m do lasu.
                modlę się tylko, żeby przetargu ktoś inny nie wygrał - to nasza działka!!!!!!!!!
                • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:03
                  A ja mam 200m od lasu, moge zdobyć tańsze materiały, projekt za darmo, bo tato
                  jest architektem, 5 km od naszej miejscowości, w wiosce, ale Olek nie chce i
                  koniec ! Najgorsza to prawda jest wykończeniówka, pochłania najwięcej.
                  • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:30
                    no to masz fantastycznie! i ten Twój nie chce sie budować? przepraszam, nie
                    obraź się, ale pogięło chłopa, czy co? wink część kosztów z głowy i nie chce? my
                    mamy koleżankę-architekta i rodziców-instalatorów, ale nie widzę tego realnie w
                    najbiższej "dziesięciolatce" wink

zabrałam sie za pisanie ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) big_grin
                    • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:34
                      Dzialeczka ktora chce sprzedac jest w samym centrum Puszczy Piskiej, na polance.
                      najblizsze jeziorko jest troche oddalone.
                      Mam tez taka z linia brzegowa ale ta nie jest na sprzedaz wink)))
                      • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:39
                        ehhhhhhhh, zajeb... w pozytywnym znaczeniu!!! też bym chciała jakąś polankę w
                        lesie, ale niestety - tak jak kocham las, tak bałabym się w nim mieszkać,
                        zwłaszcza zostawać sama. nie mówiąc już o tej z linia brzegową... a już za 3
                        tygodnie będę z dzieciakami na obozie i będę tam prawie miesiąc smile

zabrałam sie za pisanie ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) big_grin
                    • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:36
                      No bo to daleko od miasta, wieś, później problemy z przedszkolem, szkołą itd.
                      Ja tych problemów nie widzę, ale jego ciągnie do miasta Wrocławia. A mi się
                      marzy niewielki dom, parterówka, ogród, dwa psy, pewnie, ze trzeba przy nim
                      robić, ale co z tego, gzdie nie trzeba. Ja za to nie wyobrażam sobie życia w
                      dziesięciopiętrowcu. Prawie całe życie mieszkałam w kamienicy w niedużym
                      miasteczku, do 7 roku życia mieszkaliśmy we Wrocławiu na osiedlu.
                      • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:43
                        my oboje wychowani w domkach jednorodzinny, więc blok w ogóle nie wchodził w
                        rachubę. też pojawiły się mysli, że przedszkole, szkoł, sklep, lekarz itd., ale
                        ludzie żyją tak od lat i... żyją nadal! więc w końcu go przycisnęłam, bo
                        byliśmy już zdecydowani, ale jego ojciec mówił, żebyśmy przemyśleli to i Tomek
                        zaczął myśleć uncertain po tygodniu spytała na czym stoimy i 5 minut później
                        usłyszałam: KUPUJEMY!!! smile)) teraz jeszcze tylko wuchta papierków i ten
                        przetarg, co spędza sen z powiek, ale warto!!!
                        Filar - jak Twój luby nie chce budować to po co kupowaliście (chyba, że była
                        wcześniej - to przepraszam smile)
                        • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:49
                          Ja tez kiedys mieszkalam w bloku i teraz juz bym chyba nie mogla.
                          W tej mojej czesci Mazur nie jest tak zle, musze przyznac ze w razie co mamy 2
                          ogromne psiska i jednego malego "szczekacza" smile))
                        • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:57
                          Mada,
                          moi rodzice kupili jakieś 6 lat temu, ja dostałam jedną. Teraz są odrolnione i
                          trzeba poczekać jeszcze 3 lata, zeby je sprzedać, bo kupil sporo tak, zę na
                          części się zarobi. MOże Olek jeszcze przemyśli, przecież jest samochód i do
                          miasta w każdej chwili można wyskoczyć
                          • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:02
                            to trochę zmienia postać rzeczy. może przez te 3 lata zmieni zdanie? nigdy nie
                            wiadomo, a jak sie poajwi kiedyś dzieciątko, to mimo iż w mieście łatwiej, bo
                            wszytko pod nosem, ale lepiej na wsi - zdrowiej i w ogóle smile nigdy nic nie
                            wiadomo. my autka narazie nie posiadamy i najbliższym czasie nie planujemy
                            zakupu. wiadomo,że byłoby łatwiej, ale chwilowo głównym celem jest działka,
                            nawet jak postoi parę lat, to już to przeboleję smile
    • mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:49
      Ale nam taka jedna Panienka na koniec dnia nerwów napsula... Brrrr - "kocham"
      ludzi, którzy nie najpierw nie myślą, nie czytają co podpisują, a później nie
      wiadomo co chcą osiągnac. Ech... życie!

Zbieram się juz do domku. Całkiem sporo dziś zrobiłam, wiec może jutro będę
      miała nieco więcej czasu na pogaduszki.
      A w piątek - wolne i mały skok na weekend w górki!
      papa! wink)
      • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:57
        zatem miłego weekendu i pobytu w górach! smile papa
        • filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:58
          Miłego popołudnia Wam życzę, tez powoli lecę
          • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:03
            ej, nie za dobrze macie? a ja siedzę tu do 21ej sad buuuu
            miłego popołudnia wszystkim
            • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:13
              Ja bede ci towarzyszyc do twojej 18.30 smile
              • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:28
                no chociaż ktoś jeszcze zostaje smile nudy u mnie starszne, była koleżanka z roku
                na chwilę z dzieciątkiem swoim, a teraz znowu siedzę robię wszystko, żeby tylko
                nie pisać pracy ;P

zabrałam sie za pisanie, ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) big_grin
                • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:29
                  ja tez robie wszystko zeby nie pisac raportu...wink
                  oby do piatku!
                  • mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 17:28
                    no nic, lenistwo lenistwem, ale pracę napisać muszę i niniejszym zabieram się
                    za kolejny podrozdział smile dzisiaj chyba geologia Pomorza Środkowego - szalenie
                    interesujące tongue_out
                    • katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 17:29
                      Powodzenia!
                      Milego pisania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka