katarzyna_banach 28.06.06, 11:42 Hej dziewczynki! Nie ma jeszcze naszego watku? To zakladam! Jak u was dzisiaj? dalej goraco? Chyba to cieplo do mnie przechodzi teraz, w weekend ma byc 30 stopni! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:12 Cześć Kasiu, u nas jakby chłodniej się zrobiło,ale nadal duszno. Wygrzebałam się z jednych papierków, zaraz nurkuję w następne "syzyfowa praca" Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:13 j atez mam nudne zajecie na dzis ale jak widac, "urozmaicam" je sobie na forum )) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 12:28 ja nadrabiam zaległości w korespondencji napisałam już do naszej Marlenki, zostały mi jeszcze dwie koleżanki i przed chwilą wymyślałąm z mamą przez telefon prezent na imieniny Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:12 witam! co nas dzisiaj tak mało? rozumiem, że w Poznaniu połowa ma wolne, ale reszta? u mnie paskudnie, ulice pozamykane, połowę centrum przebyłam na piechotę w związku z obchodami Poznańskiego Czerwca, żeby wsiąść do "mojego" autobusu. dobrze chociaż, że nie ma juz upałów, bo starsi ludzie chybaby popadali w tym gorącu. i mamy całą bandę prezydentów, więc policję ściągnęli chyba z całego kraju żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce!! (magisterka) jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:29 Malo nas dzisiaj. dziewczyny pewnie zajete bardzo. Kasia pewnie ostatnimi przygotowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:51 no pewnie tak, ale resztę też gdzieś wywiało moje kochanie się wreszcie zdecydowało i kupujemy działeczkę niedługo - wysłane już pisemko do urzędu gminy, że jesteśmy zainteresowani i czekamy na odpowiedź ale wcześniej niż we wrześniu nie kupimy, bo muszą ogłosić przetarg itd., więc trzeba czekać ale będzie własny kawałek ziemi i jakby teściowie się sprowadzali do nas to możemy pod namiot tam uciec hihi Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:54 Mada, gratulacje! Jak masz taką silę przekonywania to może przekonasz mojego. Tylko, że ja mam działeczkę tylko moje kochanie nie chce się budować Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:57 Gratuluje Mada. A to dzialeczka budowlana? Ile mniej wiecej trzeba zaplacic za ar lub m2 w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:52 Dziewczyny, wróciłam z obiadu, spać mi się chce, jak to po jedzeniu, i jeszcze małego kacora mam dzisiaj. Wczoraj był o jeden, no może o dwa, drinki za dużo Chciałabym pogadać, ale nie mam jak-pieprzona materiałówka Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 13:57 Witam serdecznie! Faktycznie jakoś nas mało dzisiaj. Przyznaję szczerze - mam strasznie dużo pracy: tone w papierkach. Tym bardziej, że nie ma mnie w pracy w piatek, więc musze nadrobić w przód(czy tak się w ogóle da?). A reszta gdzie? Kasia pewnie faktycznie - czyni osttatnie przygotowania. Wczoraj widziałam, że temat pisania pracy został poruszony - całe szczęście, że mam to juz za sobą, chociaz troszkę mi się to przeciągnęło (rok - ups!).Teraz wisza nade mną dwie podyplomówki: jedna już tuż tuż... Cos Wam jeszcze powiem: w poniedziałek kupiliśmy papier na zaproszenia - wkrótce rozpoczynamy produkcję! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:00 powodzenia z zaproszeniami! ja czekam na swoje i zabieramy sie do wypisywania! Ale za to sciagnelam sobie szablony do winietek, bede produkowala w sierpniu. Co do pisania pracy, ja mam ich kilka jeszcze do napisania, tak co 2 miesiace srednio jedna. I za 6 miesiecy praca magisterska. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:08 na etapie pisania pracy jest mój Marcin - tez musze go mobilizować! I rozdział już za nim - w poniedziałek spotkanie z promotorem. Coś się u nas ostatnio dużo dzieje w te poniedziałki ) Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:15 no wzięłam się za pisanie, ale chyba trzeba mnie wkurzyć, bo wtedy się za to biorę nie ma to jak odpowiednia motywacja ;P m2 ziemi w Poznaniu kosztuje od 100zł w górę, dlatego my kupujemy 40km za Poznaniem, 3600m2 za 20 tys! w tym 1000m2 budowlana i 2600 - rolna albo cos takiego, w każdym razie mogę mieć ogrooooooooomny ogród! a co do budowy - to nie wiem ja to będzie, bo Tomek nie chce żadnych kredytów, więc chyba dzici nam dorosną zamin się wybudujemy - i będzie powtórka z historii rodzinnej(tak teraz maja jego rodzice). no cóż, ale będzie miejsce na poprawiny pod gołym niebem i na wakacje pod namiotem hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:17 zawsze to jakieś perspektywy na przyszłość. A może w przyszłości zmieni zdania co do kredytu - kto wie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:18 Tak z ciekawosci pytalam bo mam troche ziemi na Mazurach i myslalam zeby czesc sprzedac. Podobno stan surowy postawic jest dosyc latwo a prawdziwe koszty zaczynaja sie dopiero przy wykonczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 14:21 stan suroy to jakieś 30-40% wszytskiego, zależy jeszcze od powierzchni dachu, bo on pochłania strasznie dużo kasy. Kasiu gdzie masz tą ziemię? nad jakimś jeziorkiem? my będziemy mieć 1,5km do jeziorka i 500m do lasu. modlę się tylko, żeby przetargu ktoś inny nie wygrał - to nasza działka!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:03 A ja mam 200m od lasu, moge zdobyć tańsze materiały, projekt za darmo, bo tato jest architektem, 5 km od naszej miejscowości, w wiosce, ale Olek nie chce i koniec ! Najgorsza to prawda jest wykończeniówka, pochłania najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:30 no to masz fantastycznie! i ten Twój nie chce sie budować? przepraszam, nie obraź się, ale pogięło chłopa, czy co? część kosztów z głowy i nie chce? my mamy koleżankę-architekta i rodziców-instalatorów, ale nie widzę tego realnie w najbiższej "dziesięciolatce" zabrałam sie za pisanie ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:34 Dzialeczka ktora chce sprzedac jest w samym centrum Puszczy Piskiej, na polance. najblizsze jeziorko jest troche oddalone. Mam tez taka z linia brzegowa ale ta nie jest na sprzedaz ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:39 ehhhhhhhh, zajeb... w pozytywnym znaczeniu!!! też bym chciała jakąś polankę w lesie, ale niestety - tak jak kocham las, tak bałabym się w nim mieszkać, zwłaszcza zostawać sama. nie mówiąc już o tej z linia brzegową... a już za 3 tygodnie będę z dzieciakami na obozie i będę tam prawie miesiąc zabrałam sie za pisanie ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:36 No bo to daleko od miasta, wieś, później problemy z przedszkolem, szkołą itd. Ja tych problemów nie widzę, ale jego ciągnie do miasta Wrocławia. A mi się marzy niewielki dom, parterówka, ogród, dwa psy, pewnie, ze trzeba przy nim robić, ale co z tego, gzdie nie trzeba. Ja za to nie wyobrażam sobie życia w dziesięciopiętrowcu. Prawie całe życie mieszkałam w kamienicy w niedużym miasteczku, do 7 roku życia mieszkaliśmy we Wrocławiu na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:43 my oboje wychowani w domkach jednorodzinny, więc blok w ogóle nie wchodził w rachubę. też pojawiły się mysli, że przedszkole, szkoł, sklep, lekarz itd., ale ludzie żyją tak od lat i... żyją nadal! więc w końcu go przycisnęłam, bo byliśmy już zdecydowani, ale jego ojciec mówił, żebyśmy przemyśleli to i Tomek zaczął myśleć po tygodniu spytała na czym stoimy i 5 minut później usłyszałam: KUPUJEMY!!! )) teraz jeszcze tylko wuchta papierków i ten przetarg, co spędza sen z powiek, ale warto!!! Filar - jak Twój luby nie chce budować to po co kupowaliście (chyba, że była wcześniej - to przepraszam ) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:49 Ja tez kiedys mieszkalam w bloku i teraz juz bym chyba nie mogla. W tej mojej czesci Mazur nie jest tak zle, musze przyznac ze w razie co mamy 2 ogromne psiska i jednego malego "szczekacza" )) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:57 Mada, moi rodzice kupili jakieś 6 lat temu, ja dostałam jedną. Teraz są odrolnione i trzeba poczekać jeszcze 3 lata, zeby je sprzedać, bo kupil sporo tak, zę na części się zarobi. MOże Olek jeszcze przemyśli, przecież jest samochód i do miasta w każdej chwili można wyskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:02 to trochę zmienia postać rzeczy. może przez te 3 lata zmieni zdanie? nigdy nie wiadomo, a jak sie poajwi kiedyś dzieciątko, to mimo iż w mieście łatwiej, bo wszytko pod nosem, ale lepiej na wsi - zdrowiej i w ogóle nigdy nic nie wiadomo. my autka narazie nie posiadamy i najbliższym czasie nie planujemy zakupu. wiadomo,że byłoby łatwiej, ale chwilowo głównym celem jest działka, nawet jak postoi parę lat, to już to przeboleję Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:49 Ale nam taka jedna Panienka na koniec dnia nerwów napsula... Brrrr - "kocham" ludzi, którzy nie najpierw nie myślą, nie czytają co podpisują, a później nie wiadomo co chcą osiągnac. Ech... życie! Zbieram się juz do domku. Całkiem sporo dziś zrobiłam, wiec może jutro będę miała nieco więcej czasu na pogaduszki. A w piątek - wolne i mały skok na weekend w górki! papa! ) Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:57 zatem miłego weekendu i pobytu w górach! papa Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 15:58 Miłego popołudnia Wam życzę, tez powoli lecę Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:03 ej, nie za dobrze macie? a ja siedzę tu do 21ej buuuu miłego popołudnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:13 Ja bede ci towarzyszyc do twojej 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:28 no chociaż ktoś jeszcze zostaje nudy u mnie starszne, była koleżanka z roku na chwilę z dzieciątkiem swoim, a teraz znowu siedzę robię wszystko, żeby tylko nie pisać pracy ;P zabrałam sie za pisanie, ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 16:29 ja tez robie wszystko zeby nie pisac raportu... oby do piatku! Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 17:28 no nic, lenistwo lenistwem, ale pracę napisać muszę i niniejszym zabieram się za kolejny podrozdział dzisiaj chyba geologia Pomorza Środkowego - szalenie interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Porozmawiajmy - 28.06.06 28.06.06, 17:29 Powodzenia! Milego pisania Odpowiedz Link Zgłoś