Dodaj do ulubionych

Odpis aktu małżeństwa

04.07.06, 09:20
Witajcie. Mam pytanko - czy któraś z Was orientuje się czy po ślubie do
załatwiania jakiś formalności (np. zmiana dokumentów itp) potrzebne będą
odpisy i ew. ile sztuk?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 09:24
      Doataniesz 3 sztuki. Moze je odebrac np. Twoja mama. Narob sobie kopii,
      wystarcza w urzedach (oczywiscie orygianlny odpis miej przy sobie do wgladu)...
      • do-ry-nia Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 09:28
        Dzięki. Czyli standardowo dostaję 3. Zastanawiałam się właśnie bo wczoraj
        byliśmy w USC i nikt nas o to nie pytał i nie mówił na ten temat i dopiero po
        wyjściu mnie tknęło... smile
        • mariszka72 Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:46
          do-ry-nia napisała:

> Czyli standardowo dostaję 3.

Nie wiem, jak jest przy kościelnym, ale my dostaliśmy nasze trzy odpisy W DNIU
          ŚLUBU(cywilnego), pod czas ceremonii. Podpisaliśmy akt małżeństwa i pani
          kierowniczka nam złożyła gratulacje i podała te 3 odpisy w takiej twardej
          książeczce/okładce.
          • ancaa Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:50
            Ten sam scenariusz miał miejsce u nas. Po podpisaniu aktu i złożeniu przysięgi
            Pan Kierownik serdecznie nam pogratulowałsmile i wręczył owe 3 odpisy w czerwonej
            okładce z godłem polskim.
            • annajustyna Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:53
              Przy konkordacie trwa to dluzej. Po slubie ksiadz ma 5 dni roboczych (caly
              nastepny tydzien) na dostarczenie podpisanych i podpieczetowanych dokumentow. W
              ciagu nastepnego dnia akt malzenstwa powinien byc gotowy...Teczki nie dajasad(((.
          • kiwigirl Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:58
            my mielismy cywilny ale poza urzędem więc podpisywaliśmy protokół a nie sam akt
            ślubu i dopiero na jego podstawie potem w urzedzie wydano odpisy aktu ślubu.

3 odpisy sa standardem. leżą w domu wraz z plikiem kserówek, jak mam coś
            załatwiać to biore jeden odpis zeby sobie urzędnik porównał "naocznie" z kopią i
            oddaję ksero. nigdzie nie wymagają orginału, wiec nie dawaj !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka