do-ry-nia 04.07.06, 09:20 Witajcie. Mam pytanko - czy któraś z Was orientuje się czy po ślubie do załatwiania jakiś formalności (np. zmiana dokumentów itp) potrzebne będą odpisy i ew. ile sztuk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 09:24 Doataniesz 3 sztuki. Moze je odebrac np. Twoja mama. Narob sobie kopii, wystarcza w urzedach (oczywiscie orygianlny odpis miej przy sobie do wgladu)... Odpowiedz Link Zgłoś
do-ry-nia Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 09:28 Dzięki. Czyli standardowo dostaję 3. Zastanawiałam się właśnie bo wczoraj byliśmy w USC i nikt nas o to nie pytał i nie mówił na ten temat i dopiero po wyjściu mnie tknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:46 do-ry-nia napisała: > Czyli standardowo dostaję 3. Nie wiem, jak jest przy kościelnym, ale my dostaliśmy nasze trzy odpisy W DNIU ŚLUBU(cywilnego), pod czas ceremonii. Podpisaliśmy akt małżeństwa i pani kierowniczka nam złożyła gratulacje i podała te 3 odpisy w takiej twardej książeczce/okładce. Odpowiedz Link Zgłoś
ancaa Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:50 Ten sam scenariusz miał miejsce u nas. Po podpisaniu aktu i złożeniu przysięgi Pan Kierownik serdecznie nam pogratulował i wręczył owe 3 odpisy w czerwonej okładce z godłem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:53 Przy konkordacie trwa to dluzej. Po slubie ksiadz ma 5 dni roboczych (caly nastepny tydzien) na dostarczenie podpisanych i podpieczetowanych dokumentow. W ciagu nastepnego dnia akt malzenstwa powinien byc gotowy...Teczki nie daja(((. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Odpis aktu małżeństwa 04.07.06, 10:58 my mielismy cywilny ale poza urzędem więc podpisywaliśmy protokół a nie sam akt ślubu i dopiero na jego podstawie potem w urzedzie wydano odpisy aktu ślubu. 3 odpisy sa standardem. leżą w domu wraz z plikiem kserówek, jak mam coś załatwiać to biore jeden odpis zeby sobie urzędnik porównał "naocznie" z kopią i oddaję ksero. nigdzie nie wymagają orginału, wiec nie dawaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś