Dodaj do ulubionych

dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_]

13.07.06, 12:39
Dzis w nocy odszedl dziadek mojego narzeczonego,a do wesela zostalo 4
tygodnie-nie wiemy co mamy zrobic(czy przelozyc wesele?), poniewaz to nie byl
rodzony jego dziadek, tylko "przybrany", a konkretnie drugi maz babci-
byliscie w takiej sytuacji moze kiedys-nie wiemy co mamy robic sad(((((((((((
Obserwuj wątek
    • agnieszka5661 Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 12:46
      przykro mi bardzo adelheid2, wyrazy współczucia dla Ciebie i narzeczonego
      co do wesela skoro jest za 4 tyg. to już pewnie prawie wszystko macie zorganiozowane
      W tym roku zmarł na raka mój Dziadek, wprawdzie nasz ślub jest dopiero w nast.
      roku, ale wiem, że mój Dziadek w takiej sytuacji jak Twoja chciałby żeby nasz
      ślub się odbył
      To zależy jaki był Wasz/narzeczonego kontakt z Dziadkiem, poza tym tak jak
      piszesz to przybrany Dziadek
      3majcie się!
      • chmurcia4 Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:06
        Bardzo mi przykro...
        [*]

Jeśli zaś chodzi o ślub - ja bym nie przekładała, tym bardziej że jeszcze
        miesiąc. Przede wszystkim porozmawiajcie z rodzicami i babcią co oni sądzą o
        tym.

Ale z drugiej strony czy dziadek narzeczonego nie chciałby was widzieć razem
        na ślubnym kobiercu - napewno w jakiś tam sposób będzie uczestniczyć w waszym
        dniu smile
        • adelheid2 Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:20
          prawde mowiac to dziadek byl bardzo schorowany (mial zaniki pamieci) i czasami
          nas nie roapoznawal
    • lady_of_avalon Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:09
      Teoretycznie żałoba po dziadku wynosi 3 miesiące. Ale ja bym chyba wesela nie
      odkładała. Raczej pomodliła się za dziadka podczas mszy ślubnej...
      • mrowka05052007 Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:11
        Przyłaczam się do wyrazów wspólczucia i do pomysłu wspólnej modlitwy za dziadka
        podczas ślubu.
        Raczej nie zdecydowałabym się na przełożenie ślubu, ale nie obeszłoby się bez
        rozmowy z babcią.
    • bacha1979 Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:12
      Wyrazy współczucia dla Was obojga...
      Co do wesela- to zależy jakie były Wasze relacje z dziadkiem.
      Na Twoim miejscu, gdyby to był ktoś bliski, nie odwoływałabym ślubu, tylko
      zrezygnowała z wesela. Trudno, róznie w życiu bywa. Jeśli ktoś niezbyt bliski,
      nic bym nie kombinowała. Ale to Wasz wybór.
    • lady_of_avalon Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:12
      Może ci sie przyda:
      www.kosciol.pl/article.php/20050425232601414
    • stolberg Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:13
      hej i wielkie spolczucie.......

u mojej kuzynki tez byl taki przypadek tylko ze babcia umarla jej tydzien przed
      weselem w piate byl pogrzeb a w sobote jej wesele.i ksiadz powiedzial im,ze
      maja sie bawic ,bo babcia napewno by tego chciala.byla tylko minuta ciszy na
      sali i to wszytsko i wszyscy sie bawili.....pozdrawiam

moim zdaniem nie powinniscie zmieniac terminu slubu
    • svidy Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 13:36
      Bardzo współczuję...
      Widzisz, życie bywa tak zaskakujące i przewrotne, że pewnych rzeczy/wydarzeń nie
      jesteśmy w stanie przewidzieć. Ślub i wesele planowaliście od dawna, a śmierci
      Dziadka nikt nie przewidział. To bardzo bolesne, ale wydaje mi się, że przede
      wszystkim powinniście pogadać z babcią.
      Czy "przyszywany" dziadek czy nie - nieważne. Ważne, jak bliską był Wam osobą,
      czy wiedział o Waszym ślubie (bo piszesz, że czasami Was nie poznawał) i czy
      chciałby, żebyście wszystko odwołali czy nie.
      3majcie się...

P.S. My nasz ślub i wesele odwołaliśmy, bo mój Tato jest b. ciężko chory, ale to
      inna sprawa.
      Ale wiem, jak "niezręcznie" i nie na miejscu się czujecie z tym "swoim weselem"
      w obliczu śmierci Dziadka (sorry, jeżeli w ogóle mogę się tak wyrazić...)
    • twitti Re: dziadek Narzeczonego-odszedl [_*_] [_*_] [_*_ 13.07.06, 20:25
      chyba w tej sytuacji tylko skromne przyjecie bez tancow ma sens... przykro misad
      trzymajcie sie!pozdrawiam
    • a_weasley Babcia w świeżej żałobie na weselu wnuka? 13.07.06, 21:38
      Jakoś głupio. Narzeczony mógł być ze swoim dziadymem blisko lub nie, ale babcia
      z mężem najpewniej była.
      Bym albo przełożył, albo radykalnie ograniczył imprezy towarzyszące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka