smerfetka101 22.07.06, 08:20 dostalam wczoraj piersscionek i mam pytanie: na ktorej rece sie go nosi? wiem na ktorym palcu ale nie wie czy na prawej czy na lewej rece. z gory wielkie dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manaro Re: Zareczyny!!!!!!!! 22.07.06, 09:57 ja swoj pierscionek nosilam na prawej dloni na palcu serdecznym a w dniu slubu zastapila go obraczka a pierscionek powedrowal na palec srodkowy, jednak prawie natychniast przelozylam go na lewa dlon, zeby nie rysowal mi obraczki (zarowno pierscionek i obraczka takze sa bardzo szerokie) a na tej lewej dloni nosze go na palcu srodkowym bo tak mi jest poprostu wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Zareczyny!!!!!!!! 22.07.06, 08:48 Na początku nosiłam na prawej, ale mam szerszą kostkę w palcu i po kilku zdjęciach i założeniach pierścionka miałam poraniony palec. Przełożyłam pierścionek na lewą rękę, bo wiedziałam, że po ślubie nie mam zamiaru nosić pierścionka razem z obrączką. Teraz wciąż mam pierścionek na lewej ręce i obraczkę na prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Zareczyny!!!!!!!! 22.07.06, 09:33 ja nosilam na prawej, dzien przed slubem przelozylam na lewa, teraz mam na prawej obraczke, na lewej pierscionek.. Odpowiedz Link Zgłoś
agacciam Re: Zareczyny!!!!!!!! 22.07.06, 09:52 bo tak powinno się nosić pierścionek zaręczynowy, na prawej, bo potem tam będzie obrączka, czyli ty już jestes zajęta, i ten palec też. chyba w stanach jest tak że się nosi na lewej, ale oni też obrączkę noszą na lewej i panna młoda stoi z drugiej strony pana młodego niż u nas. wracając do pierścionka, to powinno się go nosić na prawej, a potem przełożyć na lewą, żeby zastąpiła go obrączka. Odpowiedz Link Zgłoś