keksi 25.07.06, 14:29 Dziewczyny, ma ktoras z Was Ave Maria? Marzy mi sie na wejscie do kosciola. Jesli tak, przeslijcie mi prosze na gazetowego.Dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:34 Co może zabrzmieć ZAMIAST Ave Maria??? Raz że oklepane, dwa że mi się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:49 to juz Twoj problem, mnie sie podoba, poza tym biore slub nie w kraju i w jezyku obcym dla moich bliskich, chce polskich akcentow. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:52 Spokojnie, nie chciałam urazić Pewna jestem, że dziewczyny pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 14:59 Ave Maria jest za płaczliwe, za wolne na wejście. Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:08 bez urazy angrek, ale nie prosilam o Twoje zdanie na temat tylko o muzyke. nie rozumisz ze komus moze sie to podobac? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:09 Hmm, pominę to, bo widać, że wszystkie dziewczyny, które Ci odpisały, od razu atakujesz. I po co? Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:11 nikogo nie atakuje tylko poprosilam o muzyke, nic wiecej, sukienke az boje sie pokazac, bo zaraz bedzie, za prosta albo ze starej kolekcji... i po co sie obrazac? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:14 Daleka byłam od obrażania się, dlatego zdziwiły mnie Twoje ostre słowa. Ale nieważne. Sama jestem po slubie i dlatego doradzałabym Ci wybranie czegoś innego na wejście. Ave Maria jest super, ale nie robi wrażenia, większość gości nie wysłucha, bo będzie patrzyła na Was i robiła zdjęcia. Ja miałam marsz weselny na wejście i nie pamiętam ani jednego taktu ze zdenerwowania! Mieliśmy Ave Maria na trąbce podczas komunii i gdy podpisywaliśmy akt w bocznej nawie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:18 Szkoda tak pięknej pieśni na wejście, gdzie jest zamieszanie - goście siadają, spóźniają się, robią zdjęcia Wszystko, tylko nie słuchają Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:37 hm,mea culpa. moze i masz racje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ave Maria 25.07.06, 15:39 Też myślę o Marszu Weselnym na wejście i wyjście też (dlaczego on mi się nie wydaje oklepany, a Ave Maria tak? pojęcia nie mam!). Natomiast nie wiem, co "pośrodku". Odpowiedz Link Zgłoś
anitayan Re: Ave Maria 25.07.06, 15:50 kurcze a ja też chiałam na wejście Ave Maria, nawet juz pan od trąbki został o tym fakcie poinformowany, ale agnerk chyba faktycznie masz racje. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 16:02 U mnie marsz przepadł, bo zawsze na początku jest zamieszanie, część gości się wierci, spóźnia i tak dalej. A w połowie mszy wszyscy są i słyszą I my słyszymy, bo stres na wejście jest wielki, potem odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:50 kurcze, oklepany czy nie oklepany, mnie wydaje sie patrzmy na swoje "ulubience" Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: Ave Maria 25.07.06, 16:16 U nas na ślubie było Ave Maria - na wejściu i gościom bardzo się podobało. Nie sądzę by była to oklepana pieśń. Zamieszania nie było, bo u nas najpierw siedli goście, potem dopiero my. Decyzję o tym kiedy tę pieśn zagrać zostawiliśmy organiście. Natomiast co do pytania: nie mam niestety muzyki. Ale ta pieśń jest przecież na tyle znana, ze osoba która poprowadzi część muzyczną Waszego ślubu powinna ją znać... Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 16:40 ciesze sie ze masz podobne do mnie zdani. z organista jeszcze nie rozmawialam ale solistka zna AM ale chciala posluchac jeszcze "polskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: Ave Maria 25.07.06, 16:44 zerknij na ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=39837542&v=2&s=0 Może któraś z tych dziewczyn podeśle Ci mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
a.moineau Re: Ave Maria 25.07.06, 17:43 No tak.. Tylko, że opracowań "Ave Maria" jest całe mnóstwo. Najbardziej znane jest Bach-Gounod i Schubert. Spróbujcie poszukać też innych (A czy ma któraś może plik z Ave Maria z filmu "U Pana Boga za piecem" ? Dla mnie - bomba. Chciałabym mieć na ślubie, ale nie wiem czy jakaś śpiewaczka by się tego podjęła.....) Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Ave Maria 25.07.06, 19:09 Dziewczyny, liturgiczne miejsce na "Ave Maria" to nie wejście Młodych do kościoła, a ich modlitwa już po "rozesłaniu" wiernych przez księdza, lub ewentualnie Ofiarowanie (już po przysiędze małżeńskiej i wymianie obrączek). Uwierzcie na słowo muzykowi z doświadczeniem!!!! I jeszcze zastrzeżenie - jest niezliczona wersja ilości umuzycznień modlitwy "Ave Maria", najpopularniejsze to kompozycje J.S.Bacha/Ch.Gounoda, Fr.Schuberta i G.Cacciniego Na wejście zdecydowanie polecam utwory żywsze, o radosnym, odpowiadającym nastrojowi dnia charakterze, i... nieoklepane!! Jak chiociażby aria z oratorium "Mesjasz" - "Rejoice greatly", albo chór "His yoke is easy" z tego samego oratorium. To przyklady pierwsze z brzegu... Jeśli oprawą muzyczną Waszego ślubu zajmą się profesjonalni muzycy (organiści nie zawsze, niestety, należą do ich grona, czasem są to muzycy z zamiłowania, nie wykształcenia) - wówczas macie gwarancję pięknej, niepowtarzalnej ceremonii ślubnej. Odpowiedz Link Zgłoś