Dodaj do ulubionych

strój gości

28.07.06, 09:28
Witam

Powiedzcie mi czy to prawda ze goście weselni a szczególnie mamy pary młodej
nie powinny ubrać się na ślub i wesele w czarną kreacje?

Czesiu
Obserwuj wątek
    • quali1 Re: strój gości 28.07.06, 09:30
      w przypadku pan to prawda, ale mysle ze czern z duza iloscia innego koloru np
      czerwieni bula by do przyjecia
    • zaba772 Re: strój gości 28.07.06, 09:33
      Jesli chodzi o czern, to ja zawsze bylam przeciwna temu kolorowi na slubach i
      weselach...Nie wyglada to zbyt dobrze, naprawde. A nawet kiedys czytalam, ze
      nie powinno sie ubierac czerni, bo cos tam cos tam...smile Ale ogolnie czerni
      mowie nie, na weselachsmile A czy ktoras kobitka sie tak ubierze, to w sumie
      zalezy tylko od Niejsmile
      • zaba772 Re: strój gości 28.07.06, 09:34
        hehe, albo po prostu czerwien z czarnymi dodatkami cio?wink
        • agnieszka5661 Re: strój gości 28.07.06, 09:36
          na ostatnim weselu na którym byłam jedna z Mam była ubrana w kremowy kostium, a
          druga w czarną sukienkę z czerwonymi kwiatami, ale z przewagą czerwieni
          uważam że czarny nie pasuje na wesela
          • nionczka Re: strój gości 28.07.06, 09:45
            Mi czarny nie przeszkadza na weselach, ale dla mam jakos go nie widze. Co
            innego mloda, szczupla dziewczyna, ktora jest tylko jednym z wielu gosci a co
            innego mama. Mama zawsze jest blizej mlodej i wedlug mnie to troche za duzy
            kontrast. Tym bardziej, ze moim zdaniem starszym paniom (wiekszosci mam mlodych
            jest wlasnie starszymi paniami) czarny nie za bardzo pasuje. Lepsze sa kolory
            zywe lub pastelowe jesli wola. Ale pewnie tez wiele zalezy od wieku, wygladu
            mamy. Mama mojej znajomej byla w mietowej zieleni ze srebrymi dodatkami. Byla
            to najpiekniejsza matka mlodej jaka widzialam. Dodam, ze jest blondynka przy
            kosci i po 50 -tce. Ja mpja chyba bym chciala widziec z brudnym malinowym.
    • orangewhatever Re: strój gości 28.07.06, 09:41
      a ja uważam, że nie ma problemu, jeśli nie jest to np. bardzo strojna całkiem
      czarna suknia z gorsetem.
      lekka koktajlowa sukienka z jasnymi albo kolorowymi dodatkami albo mała czarna
      z jakimś kolorowym szalem - czemu nie.
    • agnrek Re: strój gości 28.07.06, 09:41
      Moim zdaniem nikt nie powinien zakładać czarnych ubrań na śluby, ani rodzina
      ani goście. Własnie oglądam swoje zdjecia ślubne - goście ubrani w jasne kolory
      wyglądają fantastycznie, wiosennie, po prostu weselnie, radośnie. Kilka
      dziewczyn założyło czarne sukienki i od razu odrzucaliśmy te zdjęcia, takie
      pogrzebowe. To nie Sylwester.
      • bacha1979 Re: strój gości 28.07.06, 09:45
        Na moim weselu i ślubie było parę dziewczyn zarówno w czerni jak i białych
        kreacjach, zupełnie mi to nie przeszkdzało, ba - zauważam to dopiero na fotkach
        i płycie. Sama jednka na takie imprezy unikam tych kolorów.
        • nionczka Re: strój gości 28.07.06, 09:47
          A ja tak z innej beczki troche. Przeczytalam na forum hiszpanskim o pewnym
          slubie, na ktorym kuzynka mlodego wystapila w kremowej sukni z trenem (!) i z
          toczkiem na glowie. Ludzie, ktoryz jej nie znali skladali jej zyczenia wink
        • maya28 Re: strój gości 28.07.06, 09:48
          Ja przypuszczam, ze na samym weselu nawet nie zwróce uwagi kto jak jest ubrany,
          ale uważam, ze czarna suknia jest nietaktem na ślubie i weselu tak samo, jak
          jasna na pogrzeb. To nie sylwester również. Ale nie zamierzam sie tym martwić
          bynajmniej, to tylko te Panie wydadza opinie o sobie. Aczkolwiek, gdy większosc
          gości ubiera sie własnie jakos dziwnie, to całe wesele zmienia charakter i
          mojej siostrze wiem, ze było przykro.
    • lanka_cathar Re: strój gości 28.07.06, 10:05
      W teorii nie powinny. Ja na jednym weselu byłam w czarnej sukience, ale
      ostatnio zainwestowałam w jasną kreację. U nas goście byli różnie ubrani. Moja
      Mama miała pistacjową suknię, teściowa przyszła w niebieskiej garsonce.
    • lanka_cathar Re: strój gości 28.07.06, 10:07
      Dodam, że uśmiałyśmy się z koleżanką, bo jak wiadomo biel jest zarezerwowana
      dla panny młodej. Ja miałam czerwoną suknię i wiedziałam, że ona ma taki łosoś
      wpadajacy w czerwień. Jak składała nam życzenia, to zażartowałam, że jakim
      prawem ubrała się w czerwień. wink Moja macocha z kolei była na biało. Jakoś mi
      to nie przeszkadzało - obie bardzo lubię.
    • kaprylda81 Re: strój gości 28.07.06, 15:19
      Dziwnie musi wyglądać mama na ślubie dziecka ubrana na czarno.To chyba w naszej
      kulturze nie jest przyjęte.Czerń=żałoba. Ale ostatnio na weselu widziałam,że
      Polki które mieszkają od wielu lat w Niemczech były ubrane na czarno,bardzo
      skromnie. (Nie są wdowami).Są blisko spokrewnione z Panną Młodą. Jedna z
      nich,pani po 50 miała czarną prostą suknię, druga, pani po 30 była ubrana w
      czarne spodnie. A reszta towarzystwa ubrana była we wszystkie kolory tęczysmile
      • frodo100 Re: strój gości 29.07.06, 21:27
        W Niemczech chryzantemy (te ze swieta zmarłych)dają jako kwiaty np imiennowe
    • lanka_cathar Re: strój gości 28.07.06, 16:35
      Co kraj to obyczaj. Chinki chodzą do ślubu w czerwieni (wiem od Taty, trzecia
      żona była Chinką), nikt tam nie założy bieli, bo to kolor żałoby.
    • pati_m Re: strój gości 28.07.06, 16:43
      A mi to nie przeszkadza - niech się każdy ubiera tak, jak lubi. A jak się komus
      nie podoba, to niech nie patrzy smile
    • frodo100 Re: strój gości 29.07.06, 21:29
      O kurcze - ja dwa wesela obskoczylam w czarnej sukience-na jednym miałam
      czerwone dodatki, a na drugim biały zakiet....teraz jak pomysle ze w czarnym
      nie wypada...ups
    • dr_kaczusia Re: strój gości 29.07.06, 23:11
      Jesli chodzi o mamy to nie tylko nie wypada, zeby wystepowaly w czerni, ale
      wiaze sie z tym przesad, ze wrozy to nieszczescie u mlodych.
      Natomiast zgodze sie z tym, ze goscie maja dowolnosc, ale o wiele lepiej wyglada
      taki rozbawiony wielobarwny tlum, ale jak sie trafi 1 czy 2 osoby to jakos
      ujdzie, mozna uznac, ze czern w koncu tez jest kolorem smile
    • minerwamcg Re: strój gości 29.07.06, 23:37
      Ja raczej czarnego unikam. Doskonale mi w czerni, ale na wesele staram się
      ubrać... no właśnie, wesoło. Ostatnio miałam problem z bielą - na wesele
      koleżanki włożyłam własny (nie biały, raczej ecru-kremowy) kostiumik od
      cywilnego i do niego czerwoną bluzkę. A i to zapytałam wcześniej panny młodej,
      czy nie ma nic przeciwko temu smile)) Absolutnie nie miała, zresztą ślub był w
      ciężki upał i jasno lub wręcz biało ubranych pań było pół kościoła smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka