Dodaj do ulubionych

Piękny uśmiech...

10.08.06, 12:36
nie zwracałam na 'to' uwagi do momentu az obejrzałam zdjęcia kolezanki z jej

slubu.No i pierwsze co rzuca sie w oczy, nie tylko mi z reszta(wiec w

porządku ze mną i nie jestem jakas przewrazliwiona)to jej zęby a dokładnie

żółty kolor.Wydała kase na makijaz,fryzjera,sukienke itp.a zapomniala o

(domowym chociaz)wybieleniu ząbków.a na tle bialej sukni...

ogólnie nie mówie ze miala mieć usmiech jak gwiazdy z

Hollywood,ale wiecie o co mi chodzi, troche sie to to gryzło.Warto zadbać o

piękny usmiech ,bo okazji do zrobienia zdjęć w dniu slubu jest jak nigdy

wczesniej...a wybielone zeby nie tracą na swojej pięknosci jak fryzura i

makijaz na następny dzień.
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:39
      ja wybielac u dentysty nie bede bo to duzo kosztuje.. bylam teraz na
      czyszczeniu, zrobila mi piaskowanie, pozbyla sie kamienia. W domu stosuje pasty
      wybielajacesmile i tak wiem ze to niewiele daje.. niestety slyszalam ze ktos sobie
      wybielil zeby i wcale nie bylo widac.. moj narzeczony nie moze stosowac past
      wybielajacych wiec jemu daruje perlowy usmiechsmile
    • azanna Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:39
      A wiesz coś o stanie uzębienia koleżanki? Niektórzy mają takie problemy z
      zębami (jestem najlepszym przykładem), że mimo, że wydają krocie na dentystów
      efekt jest tylko nieco lepszy.
    • agnrek Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:44
      Zgadzam się. Czasem wystarczy usunięcie kamienia i piaskowanie.
      • esmeralda_pl Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:47
        a niektórzy mają żółtą kość - ja np. a wszystko z powodu antybiotyków w
        dzieciństwie
        • aiwon Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 13:09
          bzdura , moj maz tez mial ten problem , sa jeszcze licowki !!!
      • malgoszac Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:47
        czasami ktos ma po prostu taki a nie inny kolor kosci i tylko chemikaliami
        mozna to zmienic. Jest to jednak malo zdrowe. Polecam blendamed wybielajaca -
        optycznie.
    • mealong Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 12:48
      Moze ona ma taki naturalny kolor zębów? Chyba że widać przebarwienia i kamień
    • agnrek Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 13:06
      Dobra makijazystka dobierze taką szminkę, że zęby będą wydawały się bielsze.
      • fiance80 Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 13:12
        no i o to tez mi właśnie chodzi,bo np.taka rózowo-świnkowata szminka to tylko
        szkodzi w takich przypadkach.
    • mb800 Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 14:07
      Poza tym nawet przy delikatnie opalonej twarzy zęby od razu wydają sie bielsze.
      Ja też zaczełam myć zęby wybielającą pastą ale nie widzę jakiś szczególnych
      zmian. Choć ja ogólnie mam ładną kość(pomimo tego że palę i piję kawe- czyli
      bardzo zdrowy typ życia prowadzę crying() mam dość białe zęby.
      • magdaliena1 Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 16:18
        Dlatego też nie wybrałam białej sukni, tylko capuccino. Mam (według mnie) w
        miarę normalny kolor, ale nie jest to olśniewająca biel. A suknia, którą
        mierzyłam jako pierwszą, była olśniewająca biała, właśnie. I jak się
        uśmiechnęłam.... Hmm, efekt był średni. Dlatego też uważam, że: kolor ecru +
        lekka opalenizna + piaskowanie + używanie pasty wybielającej powinno dać
        zadowalający efekt.

A poza tym, wybielanie zębów (takie za 400 zł min za szczękę) to już przesada.
        To jest ważny dzień, ale nie na tyle, by ładować w siebie tysiące złotych (bo to
        jeszcze i odessać tłuszczyk się przyda, i korektę nosa zrobić smile

No i dobra rada: nie pijcie na weselu czerwonego wina! Po dwóch kieliszkach zęby
        potrafią się zrobić sine, a szczerze mówiąc wolę Pannę Młodą z żółtymi zębami,
        niż z sinymismile))))))
        • mala124 Re: Piękny uśmiech... 11.08.06, 09:50
          Chciałabym znaleźć receptę na białe zęby. Niestety moje po antybiotykach są
          żółte i zrobiłam już chyba wszystko, by były bielsze: drogie wybielanie,
          regularne mycie pastą wybielającą, piaskowanie, ściąganie kamienia i efekt
          niestety wciąż marny - wybrałam zatem sukienkę nie białą tylko ecru.

No i chciałam potwierdzić informację o czerwonym winie - 2 kieliszki i dramat,
          dlatego choć wolę czerwone - pozostanę przy białym.
    • nionczka Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 16:56
      Wiecie co mnie denerwuje? ze jak ogladam TV to juz nikt nie ma normalnych zebów.
      Nie chodzi mi o to, zeby miec popsute, krzywe i zolte, ale kolor kosci nie jest
      sniezno bialy a jak ogladam telewizje to widze, ze tam tylko wystepuja szczeki,
      ktore bija biela po oczach.
      Ja nie lubie moich zebów bo naturalnie sa kremowe i bardzo cienkie na dodatek. A
      moja dentystka nie chce mi ich wybielic bo mowi, ze to niszczy szkliwo i ze
      wybieli mi je kiedy bede prezenterka w TV.
      Ale zgadzam sie, ze o zeby trzeba dbac. Nie tylko z okazji slubu.
      • ewik67 Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 17:00
        Wybielanie lub licowki + odpowiednie oswietlenie i masz efekt z telewizji.
        Zauważ, ze zmarszczek prezenterki tez "nie mają".
    • bruyere Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 17:47
      osobiście odradzam licówki, jeśli chodzi tylko o naturalny ciemniejszy kolor
      zębów- zakładanie licówek porcelanowych wiąże się z oszlifowaniem (co jest
      nieodracalne)szkliwa na powierzchniach wargowych zębów na 1,2-2 mm czyli
      prawiwe całe szkliwo zostaj usunięte...I dochodzi niekiedy do odsłonięcia
      zębiny, której naturalne zabarwienie jest ciemniejsze od szkliwa. Na taki
      oszlifowany ząb cementuje się licówki z porcelany. Są one dosyć drogie i ie
      jest to rozwiązanie problemu raz na zawsze, bo po jakimś czasie porcelana może
      się wykruszać ze względu na brak podbudowy z metalu a co za tym idzie są one
      bardzo cieniutkie, w ogóle porcelana jest najlepszym materiałem stosowanym w
      protetyce i stomatologii estetycznej, ale ma 1 wadę- jest krucha.
      Jesli chodzi więc o licówki na zdrowe tylko niezbyt ładnie zabarwione zęby tyo
      ie jest to dobry pomysł, co innego jeśli zęby mają duże wypełnienia albo jest
      to ząb po urazie- złamaniu korony... Jeśli chodzi o wybielanie to też nie jest
      obojętne dla zębów- zwłaszcza to w gabinecie z użyciem światła UV... Ja też
      wybrałam sukienkę ecru ze względu na kolor zębów...bo niestety dużo mozna o
      nich powiedzieć, tylko nie to że są białe- eh... Na pocieszenie wszystkich
      dziewczyn niezadowolony z koloru swoich kiełków dodam że zęby ciemniejsze są
      lepiej zmineralizowane- czyt. mocniejsze...(chociaż raz Matka Natura jest
      sprawiedliwa,ale niestety jak od kazdej reguły i tu są wyjątki).
      • vibbeke Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 17:55
        ooo.. czyżby koleżanka po fachu?smile pracujesz w stomatologii że tyle wiesz czy
        po prostu doczytałaś?
        • bruyere Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 19:25
          Właśnie dzisiaj odebrałam dyplomsmilesmilesmile
      • nionczka Re: Piękny uśmiech... 11.08.06, 09:55
        Czyli moja dentystka ma recaje, ze mi na to nie pozwala. Jakby mi zeszlifowala
        zeby, nic by nie zostalo. Takie mam cienkie zeby.
    • kalinazkalinowa Re: Piękny uśmiech... 10.08.06, 20:21
      zębów nie zmienisz w 5 min a tym bardziej szkliwa
    • monalisa.pl lepiej zadbaj sama o siebie a nie o innych 11.08.06, 10:01
      ciekawe jak Ty bys sie czula jakby za Twoimi plecami jakas "dobra kolezanka"
      obgadywala Cie ze wygladalas np grubo albo ze mialas paskudna sukienke?
      moze zamiast krytykowac kolezanke ze miala takie a nie inne zeby to zajmij sie
      swoją osobą z nie naszymi zebami i usmiechami jakbysmy byly w przedszkolu a Ty
      panią przdszkolanką- w koncu to nie twoj slub i nie twoje zdjecia prawda?
      pozdrawiam
      • kobieciarz2 Re: lepiej zadbaj sama o siebie a nie o innych 11.08.06, 11:35
        monalisa.pl napisała:

<jakbysmy byly w przedszkolu...>

uuuuuuuuuraz z przedszkola?a podobno dzieci sa tam szczesliwe,no chyba ze takie
        przypadki jak Ty burzą im tam ład i szczescie...Zgadzam się z
        dziewczynami,które wiedzą,ze nie mają pięknych,białych ząbków i wybierają kolor
        ecru sukni popieram to w 100%.
        Bez odbioru!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka