Dodaj do ulubionych

Sierpień 2007!!!:)))

29.08.06, 11:29
Kto ślubuje w sierpniu - wpisujcie sięsmile ja mam ślub 17 sierpnia i wiem, że
raczej nie znajdę tutaj osoby, która też wychodzi za mąż tego dnia, bo to
piątek, tak więc zakładam wątek sierpniowy dla wszystkich sierpniowych Panien
Młodychsmile
Co macie już zarezerwowane?
Bo ja mam salę i DJa. Do księdza idziemy we wrześniu, bo wtedy zaczyna zapisy
na 2007r.
Cały czas zastanawiam się, czy powinnam jeszcze coś tak wcześnie zarezerwować?
Obserwuj wątek
    • misumi Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 11:39
      Witam,
      My mamy ślub 04.08.2007 i jak do tej pory nikogo na forum nie znalazłam co by
      brał ślub tego dnia wink a to sobota hihi
      Mamy salę orkiestrę i fotografa teraz szukamy kamerzysty. Mówisz że do kościoła
      już niedługo trzeba iść? Myślałam że za jakieś pare miesięcy wink)
      Pozdrawiam
      • mimi9999 Re: Sierpień 2007!!!:))) 01.09.06, 22:37
        Witamsmile)
        A ja wlasnie na 04.08 planuje moj WIELKI DZIEN!!Mamy juz sale,wstepnie
        zamowionego fotografa i kosciol( a bo sie jeszcze waham z wyboremsmile.A poza tym
        nic!!Mam nadzieje,ze spokojnie wszysciutko zalatwimy.W koncu to jeszcze prawie
        rok!Jestem bardzo szczesliwa,no i w sumie tez bardzo zestresowana(taka juz
        jestem "przejmujaca sie"wszystkim)-ale bardziej szczesliwasmileMocno pozdrawiam
        Ciebie i wszystkie sierpniowe panny mlode!POWODZENIA! PS.A jestem z Katowic.
    • misiak2310 Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 11:40
      hej
      my bierzemy ślub 25 sierpniasmile
      mamy już wszystko zarezerwowanesmile małopolska
      skąd jesteś?
      • aagaa1983 Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 11:43
        My też mamy ślub 25 sierpnia, jesteśmy z Łodzi. Mamy wsyztsko załatwione oprócz
        fotografa.

Pozdrawiam
        • misumi Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 11:45
          Zapomniałam dopisać że jesteśmy z Warszawy wink
      • j-jonaszka Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 11:47
        My u księdza już byliśmy w lipcu - dowiedzieć się czy w ogóle możemy wziąć ślub
        w tej parafii, bo to kościół akademicki. Powiedział, że możemy, ale zapisy robi
        pod koniec września więc tak pójdziemysmile
        Ślub będzie w Warszawie...
        Fotografa i kamerzysty mieć nie będziemy, więc rezerwować nie muszęsmile
        • epox123 Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 12:42
          Witam,to i ja się dopiszę,wielki dzień to 18.08.
          mamy już salę,zespół,kamerzystę,fryzjera,bukiet zrobię sama
          do załatwienia zostało:kościół,albo USC-jeszcze nie wiemy jaki chcemy ślub
          kucharki,samochód i kilka innych drobiazgów,ostatnio zrobiliśmy projekt swoich
          zaproszeń i jestem z nich zadowolona smile

Pozdrawiam ciepło

Ps.jesteśmy z Katowic smile
          • agniechan Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:25
            Ja również biorę ślub 18.08.2007smileNa razie mam salę i perspektywę rozmowy z
            księdzemwink Fryzjerka i kosmetyczka są zaś moimi przyjaciółkamismile) Pan od sali
            najprawdopodobniej poleci nam parę dobrych orkiestr, namiary na krawcową też już
            są. Teraz mam problem z fotografem (kamerzystę chyba sobie darujemy) i
            szczegółami typu zaproszenia. Ale jestem dobrej myślismile

Pozdrawiam wszystkie przyszłoroczne sierpniowe Panny Młode!!!

P.S. Jestem z Wrocławia.
            • roti84 Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:32
              HEJ!!!!!!!!!! Ja też 18.08.2007 w Toruniu. Mamy już salę, orkiestrę, kamerzystę
              i już prawie kościół. Pozdrawiam wszystkie sierpniowe Panny Młodesmile
              • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:33
                Eh, jak pieknie tak czekac na swoj dzien... Rozmarzylam sie... smile)
              • ashton Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:35
                Wątek mnie nie dotyczy, ale się wtrącę z pytankiem: gdzie dokładnie ślub i
                przyjęcie? Spędziłam w Toruniu najpiękniejsze lata mojego życia smile
                • roti84 do ashton 30.08.06, 16:40
                  hejsmile ślubik najpewniej w kościele garnizonowym na placu św. katarzyny(niestety
                  troche z tym załatwiania bo mieszkamy w sopocie...)a weselicho w filmarze ...
                  podrawiam!!!!!!!!!!
                  • roti84 ?? 30.08.06, 16:43
                    ejjj, no nie żartujcie!!już trzeba się za sukienką oglądać....ehhh, a
                    myślałam,że na razie to koniec...
                    pozdrawiam!
                  • ashton Re: do ashton 31.08.06, 10:19
                    Strasznie lubię ten kościół... zawsze będę pamiętać, że chodziłam tam na
                    niedzielną mszę o 17, a potem prosto "jedynką" do Ukochanego na Skarpę wink
                    Będę Wam kibicować smile))
              • stella_22 Re: Sierpień 2007!!!:))) 04.09.06, 22:18
                My też 18.08.07 - w Bielsku-Białej - ale na razie mamy tylko zarezerwowany
                termin w kościele. Ksiądz się zdziwił, że tak szybko, ale ja chciałam
                koniecznie ten dzień. Teraz rozglądamy się za salą i robimy wstępną listę
                gości. Chociaż jak tak czytam forum to od sali powinniśmy zacząć...
            • adrianna79 Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 15:23
              Witam. Ja tez z wroclawia. Wesle 11-go sierpnia 2007 roku. Ja nie mieszkam w
              tej chwili w Polsce, ale moja mama przyslala mi bardzo pomocny magazyn dla
              panien mlodych mieszkajacych we Wrocku i w okolicach: Przewodik Mlodey Pary. W
              nim znajdziesz wszytko co potrzebujesz!!!! Ja skonktatkwalam sie z kilkoma
              firmami na temat zaproszen i rowniez wynajmu transporty i nawet udalo mi sie
              znalezc fotografa i kamerzyste! Bardzo polecam ten przewodnik.
              Pozdrawiam
              • agniechan Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 18:07
                Wielkie dzięki za informację!
                Na pewno skorzystamsmile
            • andziaszym Re: Sierpień 2007!!!:))) 04.09.06, 23:24
              Ja tez 18.08.2007 biore slub,wesele w Dworze Polskim!Czy ktoś może mi udzielić
              informacji na temat tego miejsca!?Będę wdzięczna za wszystkie szczegóły!
    • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:31
      Ja tez odliczam do 14 sierpnia! Wlasnie zarezerwowalam hotel i restauracje,
      dzis dzwonie do orkiestry aby potwierdzic termin. Ksiadz tez nas juz zanotowal
      w swoim dzienniczku. Wiec jest dobrze! Eh nie moge sie doczekac! smile)) Suknie
      mierzone, i chce tylko biala! (Nie podoba sie to mojej tesciowej... uh, ale
      mama powiedziala ze taka bedzie najladniesza wink) ) Pozdrawiam!!
      • agniechan Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:47
        Racja - jeśli kogoś słuchać w sprawie tej najważniejszej sukienki w życiu, to
        tylko własnej mamy,a na pewno nie teściowej!smile
        Ja też chcę tylko białą - rozmarzyłam się...wink
        • misumi Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 13:52
          A ja nawet wybranego jako takiego wzoru nie mam ;-( ale chyba jest jeszcze na
          to czas.... wink
          Też się rozmarzyłam... ta niezapomniana atmosfera, ludzie, mąż ahhhhh
    • em-st 11,08,2007 29.08.06, 13:53
      mamy dopiero ustaloną datę ślubu, zaliczone nauki i wizyty w poradni, zrobiona
      lista gości. i teraz będziemy rozglądać się za orkiestrą i salą i zarezerwujemy
      księdza (choć mówił, że nie będzie problemu, nawet jak się zjawimy w grudniu).
      a ślubujemy w otwocku (niedaleko warszawy).
      • adrianna79 Re: 11,08,2007 29.08.06, 15:14
        Hey, ja tez wychodze za maz 11-go sierpnia 2007 roku we Wroclawiu. W jakim
        miescie beda twoj slub i wsele?
        Ja nie mieszkam w Polsce wiec kontaktuje sie z ludzmi przez internet i moi
        rodzice robia wszystkie rezerwacje. Do tej pory mamy zarezerwowany Palac przy
        Akademii Rolniczej, orkiestre, wybralam i zamowilam sukienke, wybrane obraczki.
        Zostalo mi do zalatwienia transport dla rodzicow i dla mnie i dla gosci. Slub
        bedzie w kosciele uniwersyteckim a nauki bedziemy robic za granica. Znalazlam
        fotografa i kamerzyste, ale poszukuje dobrego fryzjera. Jak ktos zna kogos
        dobrego we Wroclawiu, to prosze znac!!!
        Juz nie moge sie doczekac 11-go sierpnia! smile
        • em-st Re: 11,08,2007 29.08.06, 15:18
          ślub i wesele w otwocku, 30 km od warszawy.
        • kingadpl Re: 11,08,2007 29.08.06, 15:22
          Ja tez nie mieszkam na razie w Polsce, wiec tez organizuje wszystko przez
          Internet i wymieniam swoje uwagi na forum. Podobno nauk miec nie musimy, bo moj
          proboszcz stwierdzil, ze jak narzeczony nie zna polskiego to po co nam, a poza
          tym ja nie bede sama na cos takiego chodzila. Nie wiem tylko czy sie to nie
          zmieni w czasie smile)) Obraczki i zaproszenia wyszukane w internecie. Jakos sobie
          trzeba radzic, tym bardziej ze moi rodzice coraz bardziej sie w to
          angazuja smile)) Jakie mile sa te przygotowania! smile))
          • adrianna79 Re: 11,08,2007 29.08.06, 15:29
            To fajnego masz proboszczasmile Nasze wesele nie bedzie w moim kosciele, a w tym
            ktorym bedziemy je miec trzeba miec nauki. A jak obejdziesz sie z problemem ze
            twoj narzeczony nie mowi po polsku. Czy jego rodzina bedzie na slubie? U mnie
            prawie nikt nie mowi po angielsku, a jego rodzina i przyjaciele nie mowia po
            polsku. Jak powinnien wygladac slub w dwoch jezykach? Sama juz nie wiem....
            • kingadpl Re: 11,08,2007 29.08.06, 15:36
              Hmm, narzeczony zna troche polski, przysiege zlozy w tym jezyku tez. Poza tym
              tlumaczenia calego stosu dokumentow, ale moze uda sie to obejsc biorac slub
              cywilny (wymagany w mojej sytuacji) w ambasadzie Polski. A co do gosci, hmm
              wychodze z zalozenia, ze jak sobie goscie wypija, to i tak kazdy staje sie
              poliglota... Zreszta angielski jest w powszechnym uzyciu, ale generacja naszych
              rodzicow nie zna jezykow obcych. Mam nadzieje ze beda sie swietnie bawic w
              swoim towarzystwie, co zwykle czynia... smile)) Jakos to bedzie! smile)) Tym bardziej
              ze moja cala rodzinka, lacznie z wujami i ciotkami przepadaja za moim
              narzeczonym smile))
    • gigaa Re: Sierpień 2007!!!:))) 29.08.06, 15:45
      Witam ! Ja wychodzę za mąż 25 sierpnia. Mam już wszytsko to załatwione, co o
      tyle wcześniej da się załatwić, a mianowicie: kościół, salę, zespół, fotografa,
      kamerę, a nawet bryczkę, która nas zawiezie do kościoła. Mimo, że od 4 dni to
      już nie cały rok, nadal mam wrażenie, że to jeszcze strasznie duuuuuużo czasu.
      Pozdrawiam i życzę udanych przygotowań!
    • sierpniowa_julka 25.08.2007 29.08.06, 16:31
      Data jest. Scenariusz ślubu i wesela również. Rezerwacji, spraw już załatwionych
      jeszcze brak. Ale będzie dobrze. A! - wesele w Wawie.
      • mrowka_r 11.08.2007 29.08.06, 17:10
        Ślub kościelny i wesele będą 11.08.2007 czyli w moje 25 urodziny smile
        Mamy już zarezerwowaną salę, piękny stary dworek otocozny parkiem i stawami.
        Jest oddalony o ok. 7 km od kościoła w którym będzie ślub. Nie mamy jeszcze nic
        ustalonego z księdzem ponieważ jest to moja rodzinna parafia i wiem, że nie
        będzie problemu z terminem.
        Zdecydowaliśmy się już na fotografa, ale jeszcze nie mamy z nim żadnej umowy
        podpisanej ponieważ nie mieliśmy wystarczająco dużo czasu w trakcie urlopu żeby
        to załatwić.
        Teraz nasz największy problem to zespół. Mam namairy na dwa podobno fajne
        zespoły. Może za chwilę do nich zadzwonie to dowiem się jakichś szczegółów.
        Nie wybraliśmy jeszcze zaproszeń. Mamy już taką mniej więcej stała listę gości
        ok. 110 osób, ale liczymy się z tym, że część nam może odmówić chociażby ze
        względu na odległość (mieszkamy teraz w Warszawie, wesele będzie 350 km stąd).
        Sukienkę będzie mi szyć mama mojej przyszłej bratowej.Teraz muszę tylko wybrać
        materiał bo fason już mam wybrany.
        W najbliższym czasie zamawiamy obrączki ponieważ ślub cywliny jeszcze w tym roku.
        • kingadpl Re: 11.08.2007 29.08.06, 17:31
          a gdzie bierzesz slub?? To takie standardowe pytanie smile)
          • mrowka_r Re: 11.08.2007 29.08.06, 17:39
            Kingadpl >> racja tak się śpieszyłam, że zapomniałam dopisać -> Chorzów
            k/Pruchnika, woj. podkarpackie.
            Za godzinke mam zadzwonic do gościa od zespołu bo teraz jest u dentysty. Mam
            nadzieję, że uda mi się coś z nim konkretnego ustalić.
            • kingadpl Re: 11.08.2007 29.08.06, 17:51
              ja tez dzis mam dzwonic do zespolu, aby potwierdzic date dokladna smile) Eh, nie
              moge sie doczekac!!! smile))
            • kingadpl Re: 11.08.2007 29.08.06, 17:51
              moje wesele w Gorlicach, Mlp.
    • j-jonaszka Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 09:51
      oj, widzę, że sierpień cieszy się powodzeniemsmile ja wolałam lipiec, ale terminów
      wolnych nie byłosad i któregoś dnia siedząc w pracy dostałam sms od mojego P. o
      treści "zarezerwowałem galop na 17 sierpnia 2007" i tak zostało. A Galop to
      miejsce, w którym będzie wesele. Z tego co piszecie wynika, że wszystko co
      powinnam mieć na tym etapie zarezerwowane, to mamsmile z fryzjerem i makijażystką
      czekam, bo chyba za wcześnie? nauki planuję zrobić w listopadzie - grudniu,
      żeby jeszcze przed sesją zdążyćsmile ale w ogóle na tych naukach się nie znam -
      chyba będę musiała robić jakiś program rozszerzony, bo na świadectwie
      maturalnym nie mam oceny z religiisad
      No to chyba tyle naraziesmile Pozdrawiamsmile!
    • paulinka244 Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 10:28
      Cześć wszystkim, ja biorę ślub 11 sierpnia 2007 roku w Krakowie i mam
      załatwioną dopiero sale ale w tym tygodniu mam zamiar znaleźć orkiestrę i
      fotografa. Do księdza wybieramy się we wrześniu. A na resztę załatwień to chyba
      jest czas, ale też będę chciała je pozałatwiać wcześniej żeby nie odwlekać
      wszystkiego na ostatnią chwilę. Pozdrowienia dla wszystkich sierpniowych panien
      młodych
      • angy78 Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 10:31
        No no widze że sporo nas na 25.08.07. Mam nadzieję że pogoda nam dopisze!!!
        • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 10:46
          Sierpien troche plata figle pogodowe.. Mam nadzieje ze tez bedzie ladnie, i
          slonecznie smile))
          • martek17 Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 11:05
            ja tez biore ślub w sierpniu a dokladnie to 4 sierpnia w warszawie. A
            załatwioną mamy już restauracje, DJ i kamerzystę.
            • misumi Do martek17 30.08.06, 11:45
              Jesteś pierwszą osobą na tym forum która bierze ślub tego samego dnia co Ja wink
              i też jestem z Warszawy wink
      • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 11:17
        A jak wasze suknie? Przymierzane? Dowiedzialam sie ze zamawiajac pod koniec
        roku bedzie kilkaset zl tansza, bo kolekcja sie zmienia. A ja jestem dosc
        tradycyjna i chyba mi sie gust nie zmieni, wiec chyba skorzystam z tej opcji.
        Poza tym jakie kolory was interesuja? Bo to lato i wiekszosc z nas bedzie
        pieknie opalona smile)
        • kuala3 Re: Sierpień 2007!!!:))) 30.08.06, 16:29
          cześć dziewczyny!
          ja również dołączam do waszego grona a nasz ślub mamy zaplanowany na 11
          sierpnia. mamy już salę i kucharki, w tym tygodniu rozstrzygnie się kamerzysta,
          orkiestra i fotograf. a tak wogóle to ślub w Ostrowcu Świętokrzyskim.
          pozdrawiam smile
    • listek_a 25.08.2007 30.08.06, 11:26
      Ta data to najlepszy wybórsmile)))
      Mam sale, koscio i DJ, a niedługo fotografasmile)
      • vibbeke 04.08.07 r. 31.08.06, 01:06
        a my slubujemy 4 sierpnia w Warszawie. Póki co mamy tylko sale. Reszta w lesiesmile
        • misumi do Vibbeke 04.08.07 r. 31.08.06, 09:12
          Vibbeke jesteś druga osobą która która ślubuje tego dnia co my wink i też z
          Warszawy...
    • mysza_klapsiara Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 09:15
      A gdzie ślubujesz?
      • j-jonaszka Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 09:40
        a ja nadal nie znalazłam nikogo, kto ślubuje tego samego dnia co jasad
        • mysza_klapsiara Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 09:41
          A gdzie? W jakim mieście?
          • j-jonaszka Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 09:52
            jeśli to pytanie do mnie - odpowiadam: w Warszawie.
            • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 09:55
              Ja tez jak do tej pory nie znalazlam nikogo, kto slubuje 14. sierpnia... No coz
              nadal sobota kroluje, a w inne dni malo kto bierze slub smile))
              • j-jonaszka Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 10:00
                14 sierpnia ślubuje troche osób... wiem, bo sale były pozajmowane i koleżanka
                mojej znajomej też ma wtedy ślub i wesele w tym samym miejscu co ja...
                a ja się cieszę, że ślubuję w taki mega długi weekend - widzę, że goście też są
                z tego zadowoleni, zwłaszcza, że muszą sporo dojechaćsmile
                • kingadpl Re: Sierpień 2007!!!:))) 31.08.06, 10:16
                  w to niewatpie ze sa zadowoleni smile) Na poczatku chcialam 15. sierpnia, ale
                  wtedy goscie nie zdazyliby sie wyspac i w ogole.. Dlatego stanelo na 14.
                  sierpnia. smile)) Ale piatek to tez fajna sprawa, dlugie wesele. Tyle ze u mnie,
                  na poludniu, nie bardzo sie da.. smile).
    • iwona147 25.08.07 :):):) 01.09.06, 14:45
      My ślubujemy 25.08.2007
      Mamy juz załatwioną sale, orkiestre, fotografa, i wstępnie kościół.

• agata300 Re: Sierpień 2007!!!:))) 01.09.06, 15:02
      Cześć, a my 4 sierpień 2007. Mamy juz sale, zespoł, fotografa i video.
      pozdrawiam z częstochowy!
    • dziewczynkaa Re: Sierpień 2007!!!:))) 05.09.06, 02:04
      a My 11 sierpnia, mamy już zarezerwowaną salę, zespół, kamerzystę i fotografa, ślub w Zielonej Górze, wesele w Sulechowie (20 km od Zielonej), ale obecnie mieszkamy w Gdańsku i właśnie w ten weekend załatwiliśmy wszystko oprócz sali (salę mieliśmy zarezerwowaną już jakiś miesiąc wcześniej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka