Dodaj do ulubionych

fotograf - polecam!

29.08.06, 19:25
Jeśli nadal nie macie fotografa, to ja polecam www.moment.pl Wzięlismy ich z
jakiegoś periodyku ślubnego, ale "kupili nas" zdjęciami, które mają na
stronie. Starają się zrobic ze ślubu i wesela reportaz zdjęciowy. Nam zrobili
ponad 1600 zdjęć (też pozowanych w plenerze, ale głównie "w akcji")i
przygotowali potem z tego prezentację (na płycie) opowiadającą historię tego
począwszy od przygotowań, kocząc na końcu imprezy(ok. 70 fotek)- prezentacji
towarzyszy romantyczna muzyka wink. Jest super smile taka z klasą, bez żadnych
wirujących obrączek i kiczowatych napisów. Do tego te wszystkie zdjęcia w
rozm. 15x21) z prezentacji zostały nam przekazane w super eleganckim albumie
Henzo (sama wybierałam, jaki ma być - wybór jest bardzo duzy).

Jakbyście były ciekawe naszych zdjęć załaczam kilka próbeksmile
img239.imageshack.us/img239/1117/7atb2.jpg
img179.imageshack.us/img179/51/17aok3.jpg
img179.imageshack.us/img179/7057/12awq5.jpg
img178.imageshack.us/img178/7624/21azw6.jpg
Obserwuj wątek
    • innypunktwidzenia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:32
      fotograf ma dość specyficzny sposób kadrowania. Dwa razy czekałem, czy już się
      całe pliki otworzyły. Ucięcie nóg w kostkach to zdaje się podstawowy błąd, który
      zdarza się amatorom.
      • justm inny 29.08.06, 19:40
        oj tam, jedno ciutkę.
        mi się podobają te zdjęcia
      • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:50
        Innypunkciewidzenia przyjrzyj się dokładnie, nic nie jest ucięte, but jest
        oparty na schodku i zadarty do gory. Ot... a sesja jest właśnie po to by
        prećwiczyc różne kadry i ujęcia. Natomiast wgrywanie zdjęcia - cóż, to już
        problem łącza albo serwera, na którym je umieściłam, ale chyba nie fotografa?
        • puella001 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:52
          mjakminia, a ktory konkretnie fotograf ze studia robil Wam te zdjecia? moze G.
          Płaczek? i jak długo czekaliście na odbiór, bo w umowie jest ze do 50 dnia, a u
          nas minelo dopiero 17
          • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:58
            Nam robił Dominik Czerski, ten Wasz to sam boss! wink Widzieliśmy u niego w domu
            jego zdjęcia. Jest chyba jeszcze lepszy niz ten nasz! Czekaliśmy dłuuugo - równe
            50 dni, ale muszę Ci powiedzieć, że w gruncie rzeczy to wydłuzyło nam okres
            ślubny smile Niby juz ochłonęliśmy z emocji, a tu znowu taki boom! i powrót do tego
            niezapomnianego dnia smile
            • puella001 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:01
              na takie wrazenia bardzo tez liczesmile) mamy i tak ok 800 zdjec amatorskich,
              polowa gosci chyba robila te zdjecia, czesc b. dobrym sprzetem wiec sa ok. Ale
              z utesknieniem czekamy zwlaszcza na te z kosciola i pleneru. Piekna z Was para,
              maz ma b. egzotyczna urodesmile dużo szczęścia życzesmile
              • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:09
                My też mieliśmy dużo fotek robionych przez gosci, ale te z kościoła wyszły
                fajnie tylko Dominikowi - tylko on miał taką potężną lampę. Na pewno będziecie
                zadowoleni. My te zdjęcia potem oglądaliśmy przez kilka dni na okrągło wink Jak
                maniacy smile) Jest kilka tez bardzo zabawnych, np. to:

img68.imageshack.us/img68/5433/img0375a1vx1.jpg
                Dzięki za komplementy i zyczenia smile Jak miło słyszeć takie rzeczy smile)) Mąż jest
                z Mazur i nie wiem skąd ta jego egzotyka wink To chyba wpływ tak wielu jezior wink
                Wam również szczęścia życzymy i super zdjęć! smile
      • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:54
        a jesli chodzi o fotografa, to nie wydaje mi się, żeby był amatorem -
        www.artbiznes.pl/jsp/artbiznes/wystawy.jsp;jsessionid=C290F1D8AC60B5C835DFEC453310992A?Typ=detal&Id=1&IdWystawy=5747
    • puella001 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 19:35
      w jakich kostkach?? nie widze żadnego cięcia???
      • kingusia1974 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:01
        a ile zapłaciliście za to wszystko
        • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:13
          2400 zł - w tym była obecność fotografa od rana do 1 w nocy, sesja plenerowa,
          dokumentacja uroczystości i imprezy, prezentacja ślubna na płytach (w kilku
          wersjach), album (180 zł) z 70 zdjęciami 15x21.
    • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:23
      Dziękuję za rzeczową i obiektywną opinię smile Widziałam w swoim zyciu wiele
      makabrycznych zdjęć slubnych, dlatego tez te nasze wydają mi się całkiem
      przyjemne smile
    • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:31
      jak już napisałam na wstępie, Moment robi REPORTAŻE ślubne - czyli są z nami i
      fotografują wszystko przez cały dzień aż do późnej nocy; zdjęć jest mnóstwo, ale
      od przybytku chyba głowa nie boli, co? podczas sesji fotograf robi wiele
      przymiarek i ujęć, bo ma na to czas, a podczas ślubu i wesela na każdą chwilę
      jest tylko jeden strzał, ale i tak zdjęć wychodzi sporo; z samego ślubu i wesela
      było ok 700-800, drugie tyle w domu i podczas sesji, ale tam już jest trochę
      powtarzanych ujęć; my w każdym razie jesteśmy zachwyceni, mamy cały ogrom zdjęć
      i możemy sobie w nich przebierać do wolismile to oczym pisze, to dość standardowa
      oferta - my wybraliśmy reportaż; przy takiej małej ilości zdjęć, o której
      piszesz, jest duże prawdopodobieństwo, że część gości w ogóle nie będzie
      "udokumentowana" - u nas są wszyscy i w różnych ujęciach;
    • riella Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:32
      Ja tak z innej beczki - musze Wam powiedziec, ze dawno nie widzialam tak ladnej
      Pary Mlodej!
      Duzo szczescia smile
      • mjakminia Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:48
        Dzięki wielkie! smile Ale miłe jesteście!!! Wolę słuchać takich miłych słow niż
        tego zwalczania konkurencji, którą uprawia lastminutefoto. Słaby PR sobie tym
        robią...
        • amber_wind Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 21:56
          Z pelnym zainteresowaniem przeczytalam dane o ilosci zdjec smile 1.600 szt to
          rzeczywiscie bardzo pokazna ilosc ... Poprawne przygotowanie takiej ilosc
          fotografii musi trwac. Z wlasnej praktyki wiem, ze przygotowanie ok. 500 szt.
          zdjec reportazu i 100 szt. pleneru to praca dla dwoch osob na ok. tydzien.
          Chociaz z drugiej strony oczekiwanie 50 dni na zdjecia to troche dlugo ...
          Niestety nie mam tak cierpliwych Klientow ... wink

Mlodej Parze zycze samej pomyslnosci na Nowej Drodze Zycia, a Fotografowi
          zazdroszcze tak fotogenicznych i naturalnych Klientow smile

pozdrawiam,
          Beata
          • sarenka1980 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 21:58
            to ja też polecę, a cosmile
            wejdźcie, jak macie ochotę, ze wszystkim można się doagadać:
    • tween_peaks Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 20:40
      Zdjęcia oryginalne. Uważam, że pary leżące na łączce są już lekko nudnawe.
      Ładnie wyglądaliście, tak bardzo naturalnie. Ładna z Was para i ładne zdjęcia.
      Pozdrawiam.
    • mjakminia Re: 2 miesiące czekać na zdjęcia? Nonsens! 29.08.06, 20:44
      My wiedzieliśmy co zamawiamy i wybraliśmy tę firmę ze względu na jej oferte i
      zdjęcia które widzieliśmy. Z tych 1600 zdjęć dostaliśmy 70 zdjęciową historię -
      super zrobioną.A tak przy okazji to taka krytyka konkurencji brzmi dość zenująco
      i nmało profesjonalnie. Marnie się w ten sposób reklamujecie...
      • mjakminia Re: 2 miesiące czekać na zdjęcia? Nonsens! 29.08.06, 20:57
        A swoja drogą, dzięki tym 1600 zdjęciom mamy uwiecznione naprawdę wszystko i
        wszystkich! Z kościoła i imprezy mamy ok. 700 zdjęć, które są super i
        najchętniej wszystkie dałabym do albumu! Z sesji i z domu jest wiele ujęć tej
        samej sceny, ale dzięki temu jest z czego wybierać. My jesteśmy 100% zadowoleni
        i chyba to jest najważniejsze, żeby klient był kontent, nieprawdaż? Oby Wasi
        kienci byli równie zadowoleni z Was jak my z Momentu.
    • foto_slubik Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 22:46
      mjakminia napisała:

> Jeśli nadal nie macie fotografa, to ja polecam www.moment.pl Wzięlismy ich z
      > jakiegoś periodyku ślubnego, ale "kupili nas" zdjęciami, które mają na
      > stronie. Starają się zrobic ze ślubu i wesela reportaz zdjęciowy. Nam zrobili
      > ponad 1600 zdjęć (też pozowanych w plenerze, ale głównie "w akcji")i
      > przygotowali potem z tego prezentację (na płycie) opowiadającą historię tego
      > począwszy od przygotowań, kocząc na końcu imprezy(ok. 70 fotek)- prezentacji
      > towarzyszy romantyczna muzyka wink. Jest super smile taka z klasą, bez żadnych
      > wirujących obrączek i kiczowatych napisów. Do tego te wszystkie zdjęcia w
      > rozm. 15x21) z prezentacji zostały nam przekazane w super eleganckim albumie
      > Henzo (sama wybierałam, jaki ma być - wybór jest bardzo duzy).
      >
      > Jakbyście były ciekawe naszych zdjęć załaczam kilka próbeksmile
      > img239.imageshack.us/img239/1117/7atb2.jpg
      > img179.imageshack.us/img179/51/17aok3.jpg
      > img179.imageshack.us/img179/7057/12awq5.jpg
      > img178.imageshack.us/img178/7624/21azw6.jpg

Z tych czterech zdjec tylko pierwsze broni sie jako-tako... pozostałe fatalne,
      przypadkowe kadry, ucięta dłoń, nieprzemyslane tło... szkoda było tyle kasy wywalic.

I jeszce jedna sprawa - Pan LastMinutaFota.PL jest rownie żenujący co
      przedstawione wyzej foty smile
      • emilkab2 Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 23:04
        foto_slubik napisała:

> Z tych czterech zdjec tylko pierwsze broni sie jako-tako... pozostałe fatalne,
        > przypadkowe kadry, ucięta dłoń, nieprzemyslane tło...

A mi się te zdjęcia podobają. Ładna para z nich.

> I jeszce jedna sprawa - Pan LastMinutaFota.PL jest rownie co
        > przedstawione wyzej foty smile

Żenujący poziom wypowiedzi uncertain

• foto_slubik Re: fotograf - polecam! 29.08.06, 23:10
          emilkab2 napisała:
          > A mi się te zdjęcia podobają. Ładna para z nich.

Tak, ładna Para, ale to nie zasługa fotografa, ktory skiepscił swoją robote.

> > I jeszce jedna sprawa - Pan LastMinutaFota.PL jest rownie co
          > > przedstawione wyzej foty smile

Ja się nie reklamuję. Nie podaję nigdzie swojego adresu ani kontaktu do mnie,
          dlatego mogę sobie krytykowac konkurencje ile wlezie smile A Pan LastMinutaFoto
          niezle sobie pojechał po firmie Moment, ktorą akurat uważam za jedną z
          najlepszych w tej branży w Polsce. Aczkolwiek prezentowana tutaj sesja im chyba
          nie wyszla, albo zlecili ją jakiemuś praktykantowi smile Żenujące jest to, ze Pan
          LastMinutaFoto krytykuje innych, jednoczesnie reklamując sie na tej stronie. Ale
          się w sumie nie dziwie, jego strona prezentuje sie jak ulotka z Tesco czy innego
          Plusa smile Wiec i taki fotograficzny supermarket pt. "szybko, tanio, byle jak" tez
          musi istniec smile
          • puella001 do mjakminia:) 30.08.06, 13:17
            napisalam do Ciebie na gazetowego, bo tu uz nie moge czytac tych przepychanekwink
            jakbys mogla mi odpowiedziecsmile
            • espelho Sprawdzcie nas! 04.09.06, 21:11
              Chcialbym polecic nasze uslugi w zakresie fotografii slubnej. Co prawda dopiero
              zaczynamy sie tym zajmowac ale podobno mamy talent smile

espelho.kaktusfera.net/main.php?g2_itemId=44

co prawda jestesmy z Wroclawia ale lubimy podrozowac takze w sprawie innych
              miast prosimy o kontakt smile
    • jo090 www.slubnezdjecia.republika.pl 04.09.06, 21:14
      zobaczcie tą stronkę i oceńcie same
      pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka