Dodaj do ulubionych

Panny młode z Krakowa i okolic

07.09.06, 14:59
Cześć dziewczyny, przeglądając forum nie znalazłam takiego wątku więc
postanowiłam go rozpocząć.
Zapraszam wszystkie panny młode z Krakowa i okolic które w przyszłym roku
biorą ślub do pisania o tym jak wam idą przygotowania do ślubu i wesela.
Ja ślub biorę 11 sierpnia.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 07.09.06, 18:52
      No to ja sie moge dopisac.
      Slub bedzie 14 lipca 2007. Mamy narazie tylko sale co mnie niebywale martwi bo
      nie moge znalesc fajnej orkiestry.
      A jak Twoje przygotowania??
      PS. Moze takiego watku nie bylo bo krakowiskie panny mlode maja wlasne forum
      weselne, w ktorym jest wszystko co potrzebne
      • all1501 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 07.09.06, 19:15
        My 07.07.07 Mamy sale na ok. 100 osób, kościól i DJ-a reszta troche pożniej wink
      • joolek5 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 09.09.06, 22:01
        A "gdzie" to forum? (jakie www)

Pozdrawiam
        • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 10.09.06, 11:54
          Narazie jest nieczynne od tygodnia, ale mam nadzieje, ze juz je uruchomia bo
          strasznie wciaga. Jak wpiszesz adres to Ci wyskoczy komunikat, ze jest
          przenoszone na inny serwer.
          Adres: www.weselneforum.pl
    • andziak13 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 08.09.06, 10:40
      Hej!!!
      Witam jestem z okolic Krakowa. Mój dzień to 23.06.2007 rok.
      Mamy już wszystko oprócz samochodu i oczywiście sukienki, garnituru, obrączek.
      Czekam tez na pierścioneczek smile
      Aha jutro robię nalot na salony z sukienkami. Co mi tam na przymierzanie zawsze
      jest pora smile)
      • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 08.09.06, 14:09
        Hej!
        Mam pytanko. Masz DJa czy orkiestre?? I czy masz kogos zeby polecic?? Bo ja
        ciagle szukam i znalesc nie moge.
        • agajac Re: Panny młode z Krakowa i okolic 08.09.06, 16:12
          Mogę przesłać namiary na kilka zespołów wartych polecenia, proszę o kontakt na
          maila z mojej strony, link poniżej.
          Pozdrawiam
          Jacek
        • bogdanmarzec Re: Panny młode z Krakowa i okolic 11.09.06, 19:50
          witam i zapraszam na zespolklaxon.cba.pl
        • andziak13 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 12.09.06, 08:53
          Mam i moge podać. Napisz na maila kroczek_a@interia.pl. A te "namiary" powyżej
          to poprostu reklama. Ja mam obiektywnie sprawdzoną orkiestrę (czyli nie tylko
          przeze mnie).
          Pozdrawiam
        • mayday24 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 18.09.06, 14:00
          Jeśli chodzi o orkiestrę to na pewno nie polecam zespołu RELAX z Krakowa.
          I to jak sięokazało nie nie jest tylko moja opinia.
          Poza tym że graują moło urozmaicony repertuar ( w kółko to samo...) to jeszcze
          robią bardzo długie przerwy. Poza tym są strasznie aroganccy i uważają siebie
          za gwiazdy wieczoru...To jedyna przykra i niemiła rzecz z mojego wesela. Reszta
          udała się świetnie i "tylko" ten "drobny" incydent z orkiestrą trochę zakłócił
          miłe wspomnienia...
          pozdrawiam
    • paulinka244 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 09.09.06, 13:17
      ja mam dopiero zarezerwowana sale, wypatrzonego fotografa i narazie tylko tyle
      • izabela.16 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 12.09.06, 08:57
        piszcie z jakich regionow malopolski jestescie no i jak daleko od krk.smile
        • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 12.09.06, 09:28
          Ja daleko do Krakowa nie mam, bo mieszkam w granicach tego miasta.
        • andziak13 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 12.09.06, 14:29
          Ja 30 km na zachód od Krakowa.
    • sympatyczna7 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 14.09.06, 09:52
      Ja także z Krakowa smile
      Slub w maju i mamy już kościół, salę i fotografa smile
    • kekoa2 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 14.09.06, 10:06
      ja tez jestem z Kraka ,i slub juz 30 wrzesnia,strasznie ten czas leci.
    • agnese_zb Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 11:12
    • agnese_zb 28.04.07 20.09.06, 11:16
      I ja tez z Krakowa. Ślub o 15, juz zarezerwowane w Kościele. Mamy tez sale,
      orkiestre, fotografa i kamerzyste. A obraczki odbierzemy jutro.
      Natomiast 30.09 przychodzi mój Luby z rodzicami do mnie na tzw zmówiny... wink
      A jak u was? Opiszcie co nieco.
      Aga
    • perelkaa5 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 16:03
      a ja jestem z okolic krk i ślub 4 sierpnia 2007... nie mamy jeszcze nic tongue_out jak
      ustalimy termin w kosciele (dopiero w listopadzie otwieraja ksiege na przyszly
      rok) to zaczniemy zalatwiac te inne wazniejsze rzeczy smile
      pozdrawiam dziewczynki smile
    • forysa Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 19:09
      A moze ktoraś z Was jest zainteresowana kupne sukni ślubnej ecru farage galaxy
      rozmiar 38 na 168cm.Zdjecia przesle mailem.Jestem z Krakowa wiec łatwo byłoby
      ją przymierzyćsmile
      • niunia_811 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 21:00
        Ja jeszcze nie mam nic oprócz sali - szukam fotografa i orkiestry.
    • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 21:19
      A ja bylam w niedziele u ksiedza pytac kiedy mam przyjsc, zeby godzine ustalic.
      A On wyciaga kalendarz i mowi: "No to na kiedy wpisac??". Ale jakbym przyszla
      miesiac przed tez by nie bylo problemu bo u nas w parafii podobno jest 10-12
      slubow rocznie (tak mi ksiadz powiedzial). Ja sie pytam kiedy i z czym mamy
      przyjsc. A ksiadz: "Najpierw to ja chce Narzeczonego poznac, prosze mi Go tu
      przyprowadzic". Super.
      Czyli jest: sala, kościół, samochod.
      Prawie: orkiestra.
      • niunia_811 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 21:21
        a ktory kosciol? i masz fotografa i orkiestre mozesz polecic/? ja slub biore w
        krakowie ale wesele bedzie u mnie w wisniowej
        • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 22:09
          Fotografa nie mam niestety jeszcze. Ale czekamy na targi ślubne i wtedy mamy
          zamiar wybrac. W styczniu jak bylismy bylo sporo ofert, ale wtedy jeszcze nie
          szukalismy konkretnie.
          Orkiestry tez jszcze tak do konca nie mamy. Sluchalam ich z rodzcami raz na
          dozynkach i calkiem spoko grali. Rodzice rozmawiali z nimi i teraz czekamy bo
          maja nam demo przywiesc, zeby M. tez mogl posluchac. Jak Mu sie spodoba to
          bierzemy ich. Z tym, ze to zespol, ktory gra od pol roku. Mlode chlopaki.
          Narazie byla opcja DJa, wiec nie wiem jak sie to skonczy, ale ja wole chyba
          orkiestre.
          A moj kosciol jest na Wegrzcach.
          • tillandsia Re: Panny młode z Krakowa i okolic 20.09.06, 22:46
            Mam do polecenia świetną florystkę z Krakowa. Z czystym sumieniem mogę kazdemu
            polecić. jak ktoś będzie zinteresowany to podam namiary.
            • ladylike_a Re: Panny młode z Krakowa i okolic 24.09.06, 19:38
              Witam,
              Tillandsia - jeśli można, to ja poproszę o namiary na florystkę na gazetowego.
        • izabela.16 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 07:02
          czesc niunia ja tez jestem z wisniowej,no a raczej z lipnika...ujawnisz sie na
          @może sie znamy??
          • perelkaa5 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 09:40
            hej a jaz wieliczki ... i mój narzeczony ma rodzinę w lipniku smile
            • adelheid Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 10:14
              hej! ja z Krakowasmile slub 21 lipca. mamy sale, prawdopodobnie fotografa, chodzimy na nauki. teraz szukamy dja i transportu na iz wesela (wesele jakies 25km za krakowem... ale sala tak piekna ze nie moglismy sie oprzec big_grin

a jak poszlismy do ksiedza i powiedzielismy ze chcemy sie pobrac i co mamy najpierw zrobic to powiedzial: najpierw trzeba miec narzeczona i narzeczonego. na co my: nooo... to juz mamy... aha, no to trzeba przyjsc w kwietniu..smile

jakby ktos mial namiary na fajnego... sprawdzonego dja z krakowa lub okolic...

pozdrawiam wszystkie Krakuski i okoliczne!
              • agnese_zb Re: Panny młode z Krakowa i okolic 22.09.06, 09:26
                hej,
                a czy nauki nie mają jakiejś określonej ważności (3 m-ce lub pół roku)? Bo ktoś
                mi powiedziałże tak jest. Dlatego na nauki wybieramy się dopiero w lutym, a
                ślub 28 kwietnia. W Krakowie Prokocimiu wink
                • glupie_kocie Re: Panny młode z Krakowa i okolic 22.09.06, 15:30
                  O, ja też stąd jestem big_grin Ślub będzie najprawdopowodniej tydzień po Waszym (w
                  weekend jedziemy ustalać termin), ale Wieliczce. Co spowodowało, że zdecydowałaś
                  się na ślub w tym kościele?
                  Pozdrawiam!!
                  • glupie_kocie Re: Panny młode z Krakowa i okolic 22.09.06, 15:33
                    I jeszcze pytanko, które zadałam na głównej - była już któraś z Was w krakowskim
                    salonie Demetriosa? Jak tam jest, jaka obsługa?
                    Pozdrawiam!
              • perejil Re: Panny młode z Krakowa i okolic 13.11.06, 16:06
                a gdzie to piekne miejsce? smile
    • margot7 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 10:22
      Witajcie,

"ja tez, ja tez" big_grin
      jestem z Krakowa, ale obecnie mieszkam w Warszawie (skad tez pochodzi moj
      narzeczony). Chcemy miec wesele kolo Krakowa wiec wszystko zaczelismy
      organizowac na odleglosc. Szkoda, ze malopolskie forum jeszcze nie "wstalo" na
      nowym serwerze, bo niestety, nie znamy wszystkich mozliwych miejsc, a z
      pewnoscia czesc bedzie juz zajeta na przyszly rok (dowolna data od maja do
      wrzesnia 2007)
      Czy ktos, kto przeszedl juz przez szukanie sali w okolicach grodu Kraka moze
      nam troszke pomoc?

pozdrawiam Was serdecznie,
      margot
      • margot7 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 10:26
        moze jeszcze dodam ze wesele bedzie na jakies 110 osob. mamy juz na liscie (i
        sprawdzamy) takie miejsca: ogrod kolo palacu w Balicach (tylko duzo kosztuje
        postawienie namiotu), zamek w Niepolomicach, dworek w Tomaszowicach.
        Niekoniecznie musimy miec wesele w dworku - po prostu szukalismy sali (badz
        dwoch jesli sie nie zmiescimy na jednej), ktora nas urzeknie stylem.
        • adelheid Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 10:50
          ja ci cos moge podeslac, nic nie polece bo pojechalismy do jednej sali i tak nam sie spodobala ze juz nie zobaczylismy innych, ale tu sa linki do stron roznych ladnych miejsc (szukalismy czegos z ogrodem)
          www.hotelpiast.pl/
          www.folwarkzalesie.pl/index.html (my tu wlasnie mamy!!!big_grin)
          www.forum-balice.pl/ofirmie.html
          www.terazwioska.com.pl/ (tu bylismy ale nie wyglada to tak ladnie jak na stronie- wszystko jest w parku i w czasie wesela ludzie siedza w tym parku i maja widowisko z pary mlodej...)
          mozesz jeszcze wpisac w googla Krakow sale i posiedziec pare godzin, zawsze cos sie znajdziesmile
          powodzenia!
          • margot7 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 11:05
            dzieki za wskazowki.
            posiedzialam juz na neciku ladnych pare godzin - dlatego tak zaluje, ze
            malopolskie forum jest nieczynne smile
            bylo wiele ladnych miejsc, ale... na mniejsza liczbe gosci sad
            sprawdzalam tez ze stron o obiektach konferencyjnych - swoja droga, jakie
            piekne palacyki sa w Polsce.

pozdrawiam,
            margot
            • nicole_lucy Re: Panny młode z Krakowa i okolic 21.09.06, 11:37
              Hej Hej!
              Na 110 osob to napisze z tego co pamietam, wszystkie te miejsca bralismy pod
              uwage, ale zawsze cos musialo nie pasowac:
              - Karczma w Krzywaczce, nie wiem w jakiej odlegosci od Krakowa to chcesz(moja
              mama sie uparla ze to za daleko) www.weselnydom-krzywaczka.com.pl/
              - www.okmogilany.pl/ Dworek w Mogilanach - piękne miejsce, moj
              narzeczony wlasnie z Mogilan jest i tam chodzimy na spacerki, piekny widok na
              Tatry. Dla nas za malo miejsca, bo mamy ponad 150 osob. Jezeli nie wezmiesz
              proponowanego przez nich cateringu to wychodzi fajna cena.
              - Margarita w strone olkusza, stronki nie znam, ale wiem ze ona i tak nie
              ukazuje piekna tego miejsca. Dla nas za drogo, a poza tym podobno terminy na
              dlugo juz zarezerwowane
              - Restauracja Parlament www.parlament.krakow.pl/oferta_b.html - nasi
              przyjaciele tam zarezerwowali na przyszly rok
              - z tego co widze to szukasz miejsca Dworkowe, wiec tam gdzie my mamy to odpada
              bot o Dom Weselny, ale jak dla mnie sliczny, no i na 200 osob
              - centrum konferencyje Witek

Na forum krakowskim zrobilam liste takich wlasnie miejsc na duza ilosc gosci.
    • kingusia1974 do agnese 22.09.06, 18:10
      a w którym Prokocimiu kościół Starym, nowym czy po prostu Prokocimiu (kaplica
      Augustianów w parku), z ajkim księdzem rozmawiałaś. Ja w Prokocimia Nowego
      jestem i jakoś tak niechętnie patrzę na moją parafię tj. wielki, duszny biały
      kościół. Myslę ciągle o Wieliczce.
      • agnese_zb Re: do agnese 22.09.06, 19:12
        Hej, ja w Prokocimiu Nowym. I lubię ten Kościół. Moje rodzeństwo udziela się w
        oazie i chcę mieć fajną oprawe ślubu, z lektorami. Byłam dwa tygodnie temu w
        kancelarii i zarezerwowałam sobie termin i godzine. A skąd jesteś z Prokocimia?
        Pozdrawiam
        • kingusia1974 Re: do agnese 22.09.06, 22:11
          dokładnie, jestem z Prokocimia Nowego. Czyli myslisz, że warto się zastanowić
          nad tym kościołem parafialnym? A nie myslisz, że jest trochę duszny?
          • agnese_zb Re: do agnese 22.09.06, 22:22
            raczej nie, a poza tym napewno nie będzie wtedy zapchany. Przecież będą tylko
            Twoi goście. A duszny jest owszem jak zgromadzą się w nim prawie wszyscy
            parafianie. Troche nie podoba mi się organista ale wspomoże go oaza, może też
            na skrzypka się załapie. To Ty planujesz ślub 5 maja? Ja może bede próbowała
            ugadać się z innymi parami (o ile będą jeszcze jakieś 28.04) abyśmy się złożyli
            na wystrój Kościoła.
            Pozdrawiam sąsiadke wink
            • glupie_kocie Re: do agnese 22.09.06, 22:31
              Nie, to ja (my smile) planuję smile
          • glupie_kocie Re: do agnese 22.09.06, 22:28
            Kingusia Ty też jesteś z Prokocimia?? smilesmilesmile
            Wróciłam ostatnio z urlopu i właśnie myślę nad odpwiedzią na Twojego maila.
            Tylko chcemy jechać w niedzielę pogadać z proboszczem i zobaczyć nareszcie
            kościółek w środku i czekam na top by Ci opisac wrażenia smile Może już ustalimy
            termin smile
            Buziaki!
      • glupie_kocie Re: do agnese 22.09.06, 22:30
        Zdecydowanie się zgadzam. Ten kościół - bez urazy oczywiście, jeśli ktos ma inne
        zdanie - kojarzy mi się z laboratorium w którym pracuję suspicious
        • agnese_zb Re: do agnese 22.09.06, 22:54
          no cóż znam gorsze a po co cokolwiek utrudniać. Jakoś nigdy nie myślałam źle o
          moim Kościele. Nie muszę mieć starszego Kościoła, czy Kościoła typu Mariacki,
          Skałka.
          • glupie_kocie Re: do agnese 22.09.06, 23:14
            Pisałam - bez urazy wink
            Nie lubię tego typu nowoczesnego budownictwa sakralnego, tak samo, jak np.
            czarno-białego wystroju mieszkania. Nie dla mnie modern style i tyle wink _Ja_ go
            nie lubię. _Ja_ lubię natomiast drewniane, maleńkie, kościółki wśród drzew i w
            takim zamierzam brać ślub. On także jest skromny, ale w mniej sterylnym,
            zdecydowanie bardziej _mnie_ odpowiadającym stylu. Nieutrudnianie jest ok, ale
            ja wolę tzw. atmosferę smile
            • agnese_zb Re: do agnese 23.09.06, 08:24
              No jak najbardziej Cię rozumiem. Mnie najbardziej podoba sie stary Kościół
              drewniany w Mogile, ale mamy sporo przyjezdnych, ja jestem z Prokocimia, młody
              z Oświecenia, a sale mamy na Prądniku Czerwonym, więc już nie chciałam nic
              mieszać. Miłego dnia życze, i zmykam do pracy
              • nicole_lucy Re: do agnese 23.09.06, 10:55
                A gdzie masz przyjecie weselne?? W Reducie?? Ja z Pradnika wlasnie, dlatego
                pytam.
                • agnese_zb Re: do agnese 23.09.06, 17:04
                  tak, właśnie w reducie wink
                  • all1501 Re: do agnese 23.09.06, 17:14
                    a ja mam slub wlasnie w Mogile w drewnianym kościółku...oj nie lubie tych
                    nowoczesnych wnętrz.ja mieszkam na Piastów a mój luby na Woli Duchackiej wiec
                    dwa przeciwne końce miasta ...a wesele jeszcze gdzie indziej wink w Witkowe
                    Chacie koło sklepu Witek. )07.07.07 Generalnie przyzwyczailismy sie do
                    odległosci wiec chyba nie bedzie problemów ani dla nas ani dla gosci.
                    • kingusia1974 Re: do agnese 25.09.06, 20:25
                      hejka dziewczyny. Ja mam ślub cywilny w kwietniu w holandii potem w sierpniu w
                      Polsce kościelny. Głupie Kocie byłaś w Wieliczce zamawiać termin, rozmawiałaś z
                      księdzem. Jaki on jest? Myslisz, że warto pomyslec o tym kościółku.
                      • glupie_kocie Re: do agnese 25.09.06, 21:44
                        Kochana, nawet się nie zastanawiaj! WARTO!!
                        Byliśmy wczoraj, termin zarezerwowaliśmy. Okazało się, że nie byliśmy pierwsi na
                        ten dzień, więc się nie zastanawiajcie długo! Dlatego też godzina dość późna,
                        ale zależało nam na tej dacie.
                        Kingusiu, ksiądz kanonik okazał się człowiekiem, który od razu zawładnął naszymi
                        grzesznymi serduchami. Niezwykła, ciepła osobowość.Widziałas go - koło 80-tki,
                        głos jak dzwon, za młodu to musiał być kawał chłopa. Na mszy wydawał się surowy,
                        po okazało się, że jest cudownym, ciepłym człowiekiem, bardzo życzliwym
                        nowożeńcom. O bardzo realistycznym podejsciu do życia. Dopiero wieczorem
                        uświadomiliśmy sobie też, że nie wspomniał słowem o pieniądzach i tak nam
                        zawrócił w głowach, że sami o tym zapomnieliśmy. Brak słów. Wyobraź sobie
                        idealnego proboszcza takiego kościółka, to ten jest właśnie taki.
                        I co ciekawe - zna wszystkich swoich parafian i nas od razu wyłuskał z tłumu,
                        jako nieznane buzie.
                        A kościółek przepiękny w środku! Wiesz, że witraże projektował Matejko, a
                        polichromie wykonał Tetmajer?
                        Daj koniecznie znać, jak się zdecydujecie!
                      • glupie_kocie Re: do agnese 25.09.06, 21:51
                        Ps. Teraz przydałby się jakiś sprawdzony lokal w Wieliczce. Nie na wesele, tylko
                        naobiad poślubny, ale musi być dobry. Ktoś pomoże?
                        • kingusia1974 Re: do agnese 25.09.06, 23:02
                          niesamowite! na prawdę! wspaniale! no to chyba rzeczywiście nei ma co się
                          zastanawiać. Z uwagi na fakt, że moim mężem będzie człowiek niewierzacy
                          potrzebujemy kogoś zyczliwego. Pogadam z tym księdzem. Dzieki wielkie za info.
                          No właśnie dobre pytanie odnośnie lokalu w wieliczce. Pytałam kilkakrotnie na
                          forum, ale chyba nikt nie zna.
                          • glupie_kocie Re: do agnese 25.09.06, 23:31
                            Akurat załapaliśmy się na kazanie o rodzinie (z okazji pielgrzymki rodzin na
                            Jasną Górę) i ksiądz szeroko omawiał temat małżeństwa. Wspominał też o ty, ze
                            przeprowadzał śluby, gdzie jeden partner jest niewierzący. Więc myślę, że nie
                            robi trudności. A możesz powiedzieć, jakie trzeba w takim przypadku załatwiać
                            formalności? Bo mój TŻ praktycznie rzecz biorąc wierzącym nazwać nie można. I
                            choć ja wzorem cnót nie jestem, trochę mnie to gryzie.
                            A tu strona z użytecznymi informacjami:
                            free.of.pl/s/swsebastian/index.htm
                            I jeszcze jedno. Z w.w. strony: "Związki zawarte w tym miejscu są szczególnie
                            trwałe - jak mawia Ksiądz Rekto - nie rozpadło się żadne małżeństwo, któremu
                            przewiązał ręce stułą podczas swego osiemnastoletniego pobytu na tej placówce".
                            Potwierdzam! Osobiście o tym od Niego usłyszelismy smile)))
                            • agnese_zb Re: do agnese 26.09.06, 09:04
                              moja koleżanka brała ślub w Kościółku w Wieliczce i chyba to była ul. Zamkowa
                              (ta którą się zjeżdża z Rynku), a zaraz obok jest restauracja. Było całkiem
                              fajnie. Możecie tam podejść i zobaczyć
                              • perelkaa5 Re: do agnese 26.09.06, 17:32
                                No dokładnie mam ten sam problem... szukam lokalu w Wieliczce na obiad poślubny,
                                żadne wesele, kilka godzinek... Myślałam włąśnie o Maximie - tej restauracji
                                koło kościołu św. Klemensa albo o restauracji w hotelu Salin... innych miejsc
                                fajnych nie znam, a przydalyby sie jakies chociaz dla samego posiadania
                                jakiegokolwiek wyboru... sad
                                • kingusia1974 Re: do agnese 26.09.06, 18:37
                                  dzis rozmawiałam niezobowiązująco z fotografem z Prokocimia (bo ja też z
                                  Prokocimia) , chciałam się zorientowacco do cen itp (makabryczne) ale
                                  powiedzieli mi , ze np. oni zazwyczaj w standartowej cenie jak jeżdżą w plener
                                  to do Wieliczki .. uwaga m. in pod kościółek św Sebastiana ... bo tam tak
                                  malowniczo. Jeszcze bardzo się napaliłam na ten kościółek.
                                  A propos macie w zamyśle już jakiś dobrych niedrogich fotografów z Krakowa?
                                  • agajac Re: do agnese 26.09.06, 18:46
                                    > A propos macie w zamyśle już jakiś dobrych niedrogich fotografów z Krakowa?

Pojęcie "niedrogi" jest bardzo względne smile niedawno rozmawiałem z klientem na
                                    temat jakiejś sali, której wynajęcie wedlug mnie jest dość drogie (7 tys. za
                                    noc) - klienci stwierdzili, że to bardzo tanio smile
                                    Pozdrawiam
                                    Jacek
                                    • kingusia1974 Re: do agnese 26.09.06, 18:51
                                      ja myslę, że pojęcie "niedrogi" w polskiej rzeczywistości jest dość jasną
                                      sprawą. Wszyscy wiemy ile zarabia przeciętny ciężko i uczciwie pracujący Polak,
                                      a "niedrogi" foto oznacza ,taki na którego ów Polak nie musi wydawac całej
                                      swojej pensji tj. np. 1200 zlotych (bo za co reszta!). Każdy wie, że nie żyjemy
                                      w kraju gdzie jest normalnie i gdzie jak człowiek pracuje to ma, i ja pytam
                                      o "niedrogi" nie na warunki zachodniej Europy tylko nasze.
                                      • agajac Re: do agnese 26.09.06, 18:53
                                        kingusia1974 napisała:

> ja myslę, że pojęcie "niedrogi" w polskiej rzeczywistości jest dość jasną
                                        > sprawą. Wszyscy wiemy ile zarabia przeciętny ciężko i uczciwie pracujący Polak,
                                        >
                                        > a "niedrogi" foto oznacza ,taki na którego ów Polak nie musi wydawac całej
                                        > swojej pensji tj. np. 1200 zlotych (bo za co reszta!). Każdy wie, że nie żyjemy
                                        >
                                        > w kraju gdzie jest normalnie i gdzie jak człowiek pracuje to ma, i ja pytam
                                        > o "niedrogi" nie na warunki zachodniej Europy tylko nasze.

Rozumiem, spokojnie... nie rozumiem tylko po co ten napastliwy ton.
                                        • glupie_kocie Fotografia ślubna. 26.09.06, 22:00
                                          Kinga zapewne czytała dyskusję o "tanich" i "drogich" fotografach. wink

Czy ja Ci Kingo pisałam, że dziś właśnie załatwiłam fotografa? Cieszę się
                                          szalenie bo "tylko ten i żaden inny". wink Nie wiem dokładnie jeszcze ile będzie
                                          nas kosztował, ale znajomi płacili mu 1 000 PLN w lipcu. Z tym, że oni mieli
                                          wesele, a my tylko obiad. Byłam przy tym, jak robił zdjęcia, fotki miałam w
                                          rękach, więc wiem że jest wart tej i wyższej ceny. Zresztą obiektywnie rzecz
                                          biorąc jest to tanio za fotografa. Subiektywne - strach się bać (to półtorej
                                          mojej "wysokowyspecjalizowanej" pensji!!!), więc Cię rozumiem. Rozumiem tez
                                          argumenty strony, która uważa, że za dobrą pracę, należy się jej dobra płaca.
                                          Jako chodzący przykład braku takiej sprawiedliwości, rozumiem te racje.
                                          Wracając do fotografa, umówiliśmy się wstępnie po nowym roku na "piękny zimowy
                                          dzień", na poznanie i wstępną sesję. Tak, tak, on ma taką zasadę, że chce poznać
                                          młodych by ich jak najlepiej potem "wyrazić" na zdjęciach. W ogóle to jest
                                          bardzo ciepły człowiek i świetnie dogaduje się z ludźmi, dlatego tak mi na nim
                                          zależało. Nie mogłam wyjść z podziwu jak się starał na ślubie znajomych
                                          ustawiając gości (zebrał wszystkich, nie tylko weselnych, czy rodzinę), by fotki
                                          były jak najlepsze. Gdybyśmy nie mieli pomysłu na plener, podpowiedziałby nam,
                                          ale od razu zapalił sie do pomysłu zdjęć w Skansenie Parowozów w Chabówce. I w
                                          ogóle jest bardzo otwarty na sugestie i elastyczny.
                                          Co do fotografa z Prokocimia (domyślam się, że to ten koło Biedronki?), to w
                                          sprawie zdjęć do dokumentów i jakości odbitek bardzo go sobie cenię i korzystam
                                          z jego usług od lat. Raz go zdradziłam, robiąc odbitki na moją mini-wystawę u
                                          pewnej krakowskiej sławy i do tej pory, za przeproszeniem, szlag mnie trafia,
                                          jak na nie patrzę. Niestety nie wiem, jak u niego z fotografią ślubną. A jaką
                                          cenę sugerował?
                                          I oczywiście pownownie goraco zachęcam do ślubowania w Św. Sebastianie big_grin
                                          • foto_slubik Re: Fotografia ślubna. 26.09.06, 22:05
                                            Jak ktos zarabia 1200 brutto miesiecznie to w pierwszej kolejnosci powinien miec
                                            pretensje do siebie, ze nie potrafi sobie znalezc lepszej pracy czy dodatkowego
                                            zajecia, ze moze jest malo przedsiebiorczy, malo pomyslowy, zle sie uczyl, mniej
                                            jest rozgarniety itd. smile) Jak mi cos nie pasuje , to szukam lepszego i nie
                                            uzalam sie nad soba i nie zazdroszcze innym, ze wiecej zarabiaja.
                                            • glupie_kocie Re: Fotografia ślubna. 26.09.06, 23:23
                                              Ileż jadu, dopatrywania się u bliźnich złych intencji i wywyższania się. W
                                              powyższej odpowiedzi. wink Aż nie przystoi na tak radosnym forum wink
                                              Bo doprawdy w całym wątku chyba nikt złego słowa na temat lepiej uposażonych nie
                                              powiedział, ani żadnych oznak zazdrości nie wykazywał wink
                                              A koleżanka/kolega o studiach doktoranckich słyszał/a? Jeśli zna takie, gdzie
                                              płacą takie niesamowite stypendium powyżej średniej krajowej pensji, to poproszę
                                              o info. Ja nie skorzystam, bo już jestem na czwartym roku, ale młodszym
                                              pasjonatom nauki może się to info przyda. smile
                                              Pozdrawiam.
                                              Mało przedsiębiorcze, bez pomysłu na życie, bez pasji, źle się uczace i mało
                                              rozgarniete Głupie Kocię
                                              • kingusia1974 Re: Fotografia ślubna. 26.09.06, 23:30
                                                fajnie, że Głupie Kocie jest z nami!
                                            • agnese_zb Re: Fotografia ślubna. 27.09.06, 04:29
                                              no tego fotografa ("foto_slubik") to już na pewno bym nie brała!!!
                                          • zakochana_24 Re: Fotografia ślubna. 27.09.06, 00:26
                                            Głupie kocie jak możesz to przeslij namiary na tego fotografa za 1000 zł na mój
                                            gazetowy email?ma on jakąś strone internetową itp.?
                                            z góry dzięki i pozdrawiam!!
                                • glupie_kocie Re: do agnese 26.09.06, 22:07
                                  www.wieliczka.alpha.pl/gastronomia.htm
                                  Spis (chyba) wszystkich lokali w Wieliczce. Też mam zgdyza, bo nie dość, że nie
                                  wiem, jaki lokal, to jeszcze jak się do tego zabrać? Czy prócz wcześniejszej
                                  rezerwacji miejsc, ustala się także menu, czy dopiero gdy przychodzą goście po
                                  ślubie, każdy zamawia, co chce?
                                  • kingusia1974 Re: do agnese 26.09.06, 23:26
                                    A jakie zdjęcia robił ten znajomy (kościół, plener, studio, przyjęcie - jak
                                    długo itp), ile zdjęć zrobił, opowiedz w szczegółach, bo przyznam ,że też
                                    byłabym zainteresowana. Aha i może namiarek jakiś na mojego prywatnego maila.
                                    Masz racje na naszym osiedlu wogóle generalnie niezle sa te studia foto (i ten
                                    na teligi i ten koło biedronki) i pewnie, jesli nie znajdę nic lepszego to
                                    skończy się właśnie na jednym z nich.
                                    • glupie_kocie Foto 26.09.06, 23:50
                                      Był na plenerze, godzinę przed ślubem, na ślubie i na weselu miał być do po 24
                                      -ej, siedział jednak do 2-ej bo się dobrze bawił, jak mówi koleżanka smile Dał cały
                                      album 13*18 cm 200 zdjęć + kilka dodatkowych (10-15) luzem, pusty album
                                      tradycyjny z czarnymi stronami i 3 wielkie antyramy.
                                      Numer Ci wyślę mailem, możesz z nim pogadać, to Ci pomoże w decyzji smile
                                      Buziaki smile
                                      • perelkaa5 Re: Foto 27.09.06, 09:31
                                        Głupie kocie! swietna stronka!!! Raczej na pewno ustala sie menu wcześniej.
                                        Obiad obiadem, ale menu musi być ustalone, żebyś wiedziała za co płacisz a
                                        restauracja wiedziała co Ty wogóle chcesz smile
                                        Masz juz jakis typ restauracji czy jesteś zielona w wyborze tak jak ja? smile
                                        pozdrawiam
                                        • glupie_kocie Re: Foto 27.09.06, 14:53
                                          Wiesz, najbardziej interesuje mnie cos w stylu rustykalnym. Nowoczesne wnętrza
                                          restauracji mocno kłóciły by się z ceremonią w małym drewnianym kosciółku,
                                          pośród starych drzew. Wiem, że w okolicach Wieliczki są 2 karczmy ("Halit" i
                                          "Pod wielką solą"), ale jakoś mnie nie przekonują... Może dlatego, że średnio
                                          lubię klasyczną polską kuchnię? wink Ale zapewne większość gości (zwłaszcza męska
                                          część) byłaby bardzo zadowolona.
                                          Spodobała mi się restauracja Nostalgia:
                                          www.nostalgia.krakow.pl/
                                          ale tachać się z Wieliczki do centrum Kraka? Zwłaszcza, że mamy deficyt
                                          samochodów. No nie wiem...
                                          Z drugiej strony i tak musimy sie dostać, bo wieczorna impreza dla młodych
                                          będzie gdzieś w Kraku. Właśnie, znasz jakąś fajną, nie dresiarską (a
                                          najlepiejuej rockową) knajpkę, gdzie można by taką imprezę urządzić?
                                          Pozdrawiam smile
                                          • perelkaa5 Re: Foto 27.09.06, 15:26
                                            heheh wiesz co mamy chyba identyczny pla tego dnia smile po slubie uroczysty obiad
                                            dla najblizszej rodziny, a wieczorem imprezka dla młodych w krk w jakims
                                            klubie/pubie/barze smile Tylko, ze my bierzemy slub w "klemensie", wiec nie mamy
                                            takich wymaganiach co do restauracji.
                                            A co do Twoich wyborów - Pod Wielką solą - nie mam pojęcia jak wygląda, nigdy
                                            nie byłam, nie widziałam, nic tu poradzić nie mogę, natomiast "Halit" ... czemu
                                            nie, w zasadzie pasuje do całego tego "drewnianego" stylu Waszego ślubu wink Nie
                                            brakuje im niczego, więc myślę, że smiało mozna startować tam.
                                            A wożenie gości ze ślubu z Wieliczki do restauracji w centrum krk uważam za
                                            bezsens (sory smile), bo raz, że to mało wygodne i komfortowe, a dwa - ten dzień
                                            może stracić urok, przez takie przemieszczanie ....
                                            Natomiast knajpek w krk znam kilka fajnych, ale zadna rockowa, ale kolega z
                                            pracy mojego narzeczonego siedzi w tym "klimacie" i z pewnością zna fajne
                                            rockowe knajpki. Podpytam, przypilnuję, żeby nie zapomniał i dam Ci info smile
                                            Powiedz mi czy dowiadywałaś się już moze o ceny od osoby za taki uroczysty obiad
                                            w jakiś lokalach? Bo chyba ceny nie sięgają takich pułapów jak na weselu, gdzie
                                            masz kilka ciepłych dań i ogólnie duuuużo jedzenia i picia i czasu spędzonego w
                                            lokalu? I hope so.... Masz jakieś już doświadczenia?
                                            pozdroofka smile
                                            • glupie_kocie Lokale 27.09.06, 16:22
                                              Też właśnie uważam, że takie podróżowanie - właściwie z miasta do miasta - jest
                                              bez sensu. smile Wymagania też nie musza być restrykcyjnie zachowane. Grunt, by się
                                              wszystko "kupy trzymało" i wszyscy byli zadowoleni. smile
                                              Nie wiem jeszcze jakie mogą być koszty takiego obiadu. Poważnie zaczęliśmy
                                              załatwiać wszystko od czasu ustalenia terminu ślubu - czyli od ostatniej
                                              niedzieli big_grin
                                              Jeśli mówisz, że "Halit" jest ok, to może się wybierzemy tam. Problem polegał
                                              właśnie w tym, że nie znalazłam żaden opinii o tych miejscach i bałam się
                                              nadmiernie "swojskiej" atmosfery tam wink
                                              Niestety na weselu cena za osobę może być niższa ze względu na "hurtową" ilość
                                              gości. A my planujemy na obiedzie 21 osób (chyba, ze jacyś kuzyni się "sparują"
                                              to będzie więcejwink). Kurka, szkoda, że to małopolskie forum ślubne padło sad
                                              Cieszę się, że nie tylko ja mam taki pomysł na ślubny wieczór. smile Myślę, ze to
                                              jest naprawdę dobry pomysł na świetną zabawę i uniknięcie niezadowolonych gości.
                                              Zwłaszcza ze strony rodziny. Zapraszamy po prostu naprawdę bliskich nam ludzi,
                                              niezależnie od więzów krwi wink
                                              Knajpa niekoniecznie musi być rockowa. Większość z nas po prostu mocniejszy typ
                                              muzyki, stąd ten pomysł. Chodzi głównie o to, by lokal był "schludny" i
                                              najlepiej gdybyśmy mogli sobie sami puszczać muzykę, ew podrzucić DJ-owi własne
                                              płyty. Wtedy każdy miałby szansę pobawić się przy tym co lubi. I by się obsługa
                                              nie bulwersowała, gdy pójdzie Iron Maiden, czy Therion wink
                                              Będę Ci bardzo wdzięczna za info o lokalach z taka możliwością kiss
                                              • perelkaa5 Re: Lokale 29.09.06, 16:56
                                                nie zdobyłam Ci jk narazie żadnego info o takim lokalu jakiego szukasz na
                                                wieczór ślubno-imprezowy, jednak mam wiadomości z ostatniej chwili!
                                                Dowiedziałam się od znajomej, że w porównaniu "Halit" - "Pod wielką solą" ta
                                                druga miejscówka wypada o niebo lepiej. W "Halicie" istenieje realne zagrożenie
                                                - jak to okresliłaś - zbyt swojskiej atmosfery, gdyż obsługa jest przyzwyczajona
                                                do par, które wybierają ich karczmę własnie ze względu na bardzo swojską
                                                atmosferę! Oni nawet nieraz przykładają się do tego żeby ta atmosfera była
                                                meeeega swojska... Nie wiem czy robia to na życzenie klienta czy tak "od
                                                siebie", ale lepiej najpierw zapytaj - żeby później nie było na mnie smile
                                                A "pod wielką solą" odobno jest kulturalna i idealnie wyważona, tzn. jest trochę
                                                "rustykalna ale nie za bardzo. Klimat mozna "nagiąć" rozmawiając z właścicielami
                                                w którą stronę Ci pasuje - bardziej nowoczesnym lub wiejskim smile
                                                A co do lokalu na późniejszą imprezkę to jak tylko zdobędę jakiekolwiek info to
                                                sie odezwęsmile
                                                pozdrawiam cieplusio kiss
                                                • glupie_kocie Re: Lokale 03.10.06, 13:39
                                                  Dziekuję Perełko, jesteś nieoceniona kiss
                                                  Właśnie staram się rozwiązać problem, co robić z "młodzieżą" podczas gdy my
                                                  będziemy obiadować z rodziną bezpośrednio po ślubie. A są w Wieliczce jakieś
                                                  fajne knajpy/kluby, w których można zrobić imprezę dla młodych (napawa mnie
                                                  przerażeniem to wysyłanie ich samopas do Kraka)? Jedyna uwaga to taka, że my
                                                  jesteśmy bardziej rockowi niż dyskotekowi wink stąd wolałabym mieć mozliwość
                                                  posiadania wpływu na puszczaną muzykę.
                                                  Oczywiście jeśli mogłabym jakoś Tobie pomóc... smile
                                                  • kingusia1974 Re: Lokale 03.10.06, 22:11
                                                    dziewczyny a czy ktoś ma jakieś doświadczenie w organizowaniu jakis imprez w
                                                    restauracji "U Pollera" w Krakowie?
                                                  • perelkaa5 Re: Lokale 13.10.06, 15:59
                                                    oj kochana... w Wieliczce nie znajdziesz żadnej fajnej knajpki czy lokalu...
                                                    taki juz urok tego miasteczka, że brak tu kompletnie jakichkolwiek
                                                    pubów/klubów/lokali....
                                                    Co do krk nadal czekam na info... Powiedz mi czy byłaś już w pod wielką solą?
                                                    jakie tam są warunki? wiesz już coś?
                                                    A co do "młodzieży" która nie będzie miała co ze soba zrobić... no powiem Ci, że
                                                    to rzeczywiście dylemat... sama o tym nie pomyślałam póki co... Jakoś tak
                                                    istniał dla mnie ten temat w kategorii problemu ... ech trzeba będzie
                                                    porządniesię zastanowić smile
                                                  • glupie_kocie Re: Lokale 13.10.06, 17:51
                                                    Z tego, co zrobiłam rozeznanie wśród znajomych, to jednak nie powinno być tak
                                                    źle. Zanim się zbiorą, dojadą do Krk, potem dojdą na miejsce. Zanim obgadają
                                                    swoje sprawy (i nas big_grin), bo większość się dawno nie widziała... Nawet nie
                                                    zauważą, kiedy mina te 2-3 godzinki. Modzi są, jakoś sobie poradzą wink Koleżanka
                                                    natomiast uczulała mnie na inna rzecz - warto zrobić rozeznanie "transportowe"
                                                    wśród znajomych. Czy aby nie załatwić jakiegoś busa z Wieliczki? Bo w Kraku jest
                                                    problem z parkowaniem w centrum miasta.
                                                    No i jakąś przegrychę warto by postawić. Paluszki, chipsy, chrupki, orzeszki,
                                                    ciastka. Dawkowane jednak a nie całość od razu na stół, bo przy piwie takie
                                                    przegryzki momentalnie znikają a coś musi zostać na później. zastanawiamy się
                                                    tez nad tortem weselnym. Starsi będą mieli obiad, młodsi tort i szampana big_grin
                                                    Restauracje - mam nadzieję - uda nam się zaliczyć w ten weekend (niestety my
                                                    jesteśmy od jakiegoś czasu weekendowa parą - narzeczony dostał pracę w innym
                                                    mieście i tam mieszka crying) Tylko nie do końca wiem, jak się za to zabrać. Od razu
                                                    uderzyć do kierownictwa? Czy coś zamówić i obserwować obsługę? Doradźcie! wink
                                                  • perelkaa5 Re: Lokale 13.10.06, 18:51
                                                    hmmm no wiesz.. obsługa obsługą... na pewno zachowują sie troszkę inaczej "za
                                                    dnia" a troszke inaczej podczas takiej uroczystości no bo zarobki chyba troszke
                                                    inne mają, no nie? W każdym razie nie zaszkodzi Ci przejsc sie anonimowo i
                                                    zrobic małe "rozpoznanie" hehe big_grin
                                                    No bo jesli pójdziez prosto do właścicieli, tomoge zaręczyć, że usłyszysz: "u
                                                    nas jest cudownie, wspaniał obsługa, wszystko załatwiamy na życzenie, elegancko
                                                    i woooogóle" big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Idź, wyczuj klimat, i jak ci się spodoba to po zjedzeniu zapytaj któregoś z
                                                    kelnerów/kelnerek czy mozesz porozmawiac z kierownictwem.... Wyobrazam sobie co
                                                    sie bedzie działo: "A może posiłek byl za zimny, a może niedobry, ale co się
                                                    stało?"hahaha Zrób tak i koniecznie opowiedz co się działo i co dopytałaś...
                                                    będę wdzięczna za jakiekolwiek info na ten temat smile
                                                  • glupie_kocie Re: Lokale 16.10.06, 17:10
                                                    Grr, nie wiem, jak to będzie z tym testowaniem lokali. Podupadłam ostatnio na
                                                    zdrowiu i z racji tego nie bardzo nas stać na stołowanie się w restauracjach -
                                                    leki są drogie. A i dieta mnie czeka, więc restauracyjne jedzonko odpada. Mam
                                                    testować jak u nich smakuje czysty bulion, tudzież sucharki? wink
                                                    Obawiam się, że zanim odkręcę problemy zdrowotne, to już nie będzie czego
                                                    testować wink
                    • paulinas6 Re: do agnese 13.10.06, 10:49
                      Hej, my też mamy w Witkowej Chacie, tylko 15.09.2007. Napisz proszę na ile osób
                      robicie i czy bedziecie mieć zespół, bo zastanawiam sie czy miejsca bedzie
                      wystarczająco dużo żeby potańczyć.
    • furiaszka Re: Panny młode z Krakowa i okolic 25.09.06, 22:25
      Witam smile
      Ja też z Krakowa. Ślub już 6.01.2007 w kościele św. Mikołaja na Kopernika, a
      wesele w sali balowej Kasyna Wojskowego na Zyblikiewicza. Do spraw załatwionych
      zaliczyć mogę jeszcze zespół. Wszystko załatwiamy na wariackich papierach smile Na
      ślub zdecydowaliśmy się w zeszłym tygodniu. Dzisiaj byłam na pierwszym
      mierzeniu sukienek. Czasu starczyło mi tylko na Filipinkę, niestety nie było
      tam nic dla mnie. Martwię się bo czasu nie mamy za dużo, a tyle rzeczy do
      załatwienia.
      Dla margot7:
      www.donimirski.com/pl/palac_pugetow_sale_bankietowe/
      valley.mv.net.pl/imprezy/wesela.php
      www.hotelwitek.com.pl/hotel_krakow/pl/wesela/www.upollera.com.pl
      www.srebrnagora.net
      Pozdrawiam
      • margot7 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 25.09.06, 22:47
        dzieki wielkie!
        jakie wrazenie robi obecnie sala na Zyblikiewicza? ktos mi kiedys mowil, ze jest
        niezla.

moi nieocenieni rodzice wybrali sie na wstepny "rajd" dookola grodu Kraka w
        poszukiwaniu wolnej sensownej sali. Podobno rzeczywiscie swietnie wyglada ten
        folwark zalesie (ktory polecano mi wyzej), tylko oczywiscie nie ma zadnych
        wolnych miejsc na sobote.
        nawet rozwazalismy z moim lubym wesele w piatek i inne dziwne opcje, ale na
        szczescie pojawilo sie swiatelko w tunelu i moze sie nam uda zarezerwowac jakas
        sale.

pozdrawiam i dziekuje pieknie za wszystkie namiary
        • furiaszka Re: Panny młode z Krakowa i okolic 26.09.06, 08:53
          Sala na Zyblikiewicza niestety troszkę trąci PRLem, ale za to jest bardzo
          wysoka, ma super akustykę, piekny parkiet, jest duża. Na powyżej 100 osób
          otwierają wielkie, kilkuskrzydłowe drzwi do sali obok. Jedzenie proponuja tam
          bardzo dobre, dużo i w naprawdę przystępnej cenie. Mnie tę salę polecił zespół.
          Mimo tego PRLowskiego wystroju sala zrobiła na mnie wrażenie. Słusznie nosi
          miano balowej smile Mam zdjęcia zrobione podczas przygotowań na ślub - jeśli
          chcesz, mogę wysłać na maila.
          Możesz zobaczyć jeszcze tu:
          www.upollera.com.pl
          www.restauracja-dworek.eu/
          Co do Folwarku to słyszałam, że trzeba miejsce rezerwować na dwa lata przed
          ślubem smile, ale próbuj dzwonić, bo zawsze jakieś miejsce może się zwolnić.
          • agula1974 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 27.09.06, 15:08
            polecam na Piaskach Wielkich Dwór Staropolski, urocze miejsce, robiliśmy tam
            zdjęcia plenerowe i we wnętrzach, ale organizują tam również wesela www.dwor.net
      • korcla Hotel Salin Wieliczka 14.10.06, 12:45
        hej, mam pytanko, czy może któraś z Was wie coś na temat hotelu Salin we
        Wieliczce?Może ktoś mia tam imprezke weselną?
    • zakochana_24 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 26.09.06, 22:13
      cześć dziewczyny!!!
      mam pytanko do Was - cz mogłaby mi któraś polecić
      jakiegoś sprawdzonego fotografa i kamerzyste z Krakowa lub okolic(bardziej w
      strone Chrzanowasmile?ja już przewertowałam mnóstwo stron
      z fotografami, ale mam obawy co do zamawiania przez internet, bo mówią że
      fotografowie na swoich stronach specjalnie umieszczają najładniejsze swoje
      zdjęcia a w rzeczywistości może okazać sie zupełnie inaczej.Prosiłabym najlepiej
      o jakieś adresy internetowe ze względu na nieobecność w Polsce?Bardzo ładnie Was
      proszesmile
      z góry dziękuje i pozdrawiam WSZYSTKIE przyszłoroczne panny młode i
      "KRAKOWIANKI" I "OKOLICZNE"smile

ps.zapomniałabym : ślub 26 maja 2007, sala i orkiestra już załatwione, reszta -
      to zależy od waszej pomocysmile
      • margit_art Re: Panny młode z Krakowa i okolic 27.09.06, 21:17
        Cześć, ja mam ślub 25.08.07 w Krakowie..załatwiony mam kościół, restaurację i
        fotografa...do kompletu brakuje mi tylko dj'a sad... i w związku z tym proszę o
        pomoc - podsyłajcie namiary na gazetowego!
        Przyjęcie ma być eleganckie, więc dj też powinien spełniać takie kryteria.
    • kingusia1974 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 04.10.06, 18:57
      A czy ktoś przypadkowo wie jak trafic do "dworku staropolskiego" na podedworzu
      w Krakowie. Byłam tam dzisiaj dwie godziny błądziłam ,nikt nie wiedzał o co ja
      pytam i nikt nie słyszał o tym dworku. To moje piersze pytanie, a drugie to
      takie czy ktoś tam miał wesele , jakie koszty i czy warto?
      I jeszcze raz ponawiam pytanie odnośnie resturacji "U pollera" czy kokolwiek
      był, ktokolwiek słyszał ico mozę powiedzieć na jej temat?
      • zetina Re:Dworek Staropolski - droga 13.10.06, 15:36
        kingusia1974 napisała:

> A czy ktoś przypadkowo wie jak trafic do "dworku staropolskiego" na podedworzu
        > w Krakowie. Byłam tam dzisiaj dwie godziny błądziłam ,nikt nie wiedzał o co ja
        > pytam i nikt nie słyszał o tym dworku. To moje piersze pytanie, a drugie to
        > takie czy ktoś tam miał wesele , jakie koszty i czy warto?
        > I jeszcze raz ponawiam pytanie odnośnie resturacji "U pollera" czy kokolwiek
        > był, ktokolwiek słyszał ico mozę powiedzieć na jej temat?

Przy ulicy Kosocickiej (ulica łącząca Piaski z Bieżanowem) jest stary nie duży kościół,prostopadle do kościoła biegnie uliczka (jakby w stronę osiedla na Kozłówce) skręcacie w tą uliczkę i jakieś 70 metrów dalej po lewej stronie jest Dworek Staropolski.Powodzenia.
        • kingusia1974 Re:Dworek Staropolski - droga 14.10.06, 12:43
          Dzieki Zetinko! Powiem Ci , że co prawda tam nie dotarłam (bo już nie byłam
          drugi raz) ale zadzwoniłam na podany numer w internecie, rozmawiałam z panem,
          który oczywiscie bardzo zachwalał (cena 175 zł bec ciasta, owoców, alkoholu) ..
          kazał mi się szybko decydowac, bo stwierdził , że wzięcie jest takie, że jak
          sie teraz nie zdecyduje to nigdy już mnie chyba w zyciu nic dobrego nie spotka
          (moja interpretacja). Opowiedział , że na termin 7.07.2007 młodzi zrobili
          licytacje i wygrała ta para , która dała trzy razy tyle za osobę (wynika z tego
          525 za osobę !!!!) Pomyslalałm, ze chyba nie rozmawiam z poważnym człowiekiem i
          odechciało mi sie. Nie wiem jak dorosły powaznmy człowiek takie głupoty moze
          opowadać. jak ja bymchciałam 500 złotych od osoby dać za moje wesele to na
          pewno w Dworku Staropolskim bym tego nie organizowała.
    • kasia22z Re: Panny młode z Krakowa i okolic 07.10.06, 16:09
      No u mnie już mamy wszystko załatwione ale najgorzej było z zespołami lecz
      znaleźliśmy niezły i niedrogi bardzo jestem z nich zadowolona ponieważ mogliśmy
      ich posłuchać na żywo jak chcecie to może komuś będzie potrzebny są z krakowa
      ich mail to chyba zespolMuzyczny24@interia.pl może jakieś wolne terminy się
      znajdą no a co do sali też mamy już załatwioną nawet bez większego problemu ale
      trzeba było to załatwiać już dużo wcześniej.
      • margit_art Re: Panny młode z Krakowa i okolic 07.10.06, 17:38
        ehh "kasia22z"...można się już naprawdę pogubić czy twój ślub już był i zespół
        się super u was sprawdził (jak czasem piszesz), czy też może dopiero wyjdziesz
        za mąż i wtedy zespół też na pewno się super sprawdzi (jak również czasem
        piszesz)...
        Proszę, przynajmniej trochę konsekwencji...tak dla przyzwoitości!
        wink
        • krewetka Re: Panny młode z Krakowa i okolic 13.10.06, 14:28
          ja juz niestety ten dzien mam za soba, jest to najpiekniejszy dzien w zyciu smile
          • kingusia1974 Re: Panny młode z Krakowa i okolic 14.10.06, 12:43
            krewetko opowiedz jak było
            • zetina Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 13:39
              Jeżeli nadal poszukujesz sali to polecam miejsce mojego wesela,Dworek Skawiński,niestety nie jest to centrum Krakowa ,ale hotel*** jest nowy ,ma swój urok, mieści się w parku ,posiada strzeżony parking,pokoje dla gości,a co najważniejsze szef gastronomii ,kucharze i kelnerzy mili i pomocni, naprawdę wiedzą co robią (część obsługi jest z krakowskiego Wierzynka i piszę to w pozytywnym znaczeniu).Sala bankietowa miesci do 150 osób, goście bawią się i siedzą w jendej sali.
              Ja po swoim weselu jestem bardzo zadowolona i gdybym miała jeszcze raz organizować wesele to tylko tam.
              • kingusia1974 Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 19:56
                Zetinko dziekuje za informacje! Narazie nie bedę nic szukac bo mój narzeczony
                miał wypadek i jest w szpitalu więc nie mam głowy
                • glupie_kocie Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 20:03
                  Kingusiu trzymam kciuki, by wszystko było w porządku i by narzeczony szybko
                  wracał do zdrowia. Trzymaj się dzielnie!
                  • kingusia1974 Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 20:23
                    dzięki wielkie, strasznie sie martwie! Okropnie, nawet chce zrezygnowac z
                    jakiegokolwiek wesela, wogóle mi nie w głowie wesele, już mi się wszystkiego
                    odechciało. Chciałabym tylko żeby wszystko dobrze się skończyło.
                    • zetina Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 22:23
                      Wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki.
                      • kingusia1974 Re: do kingusuia 1974 16.10.06, 22:37
                        dzięki za wparcie
                  • marchewkowa_panienka Re: do kingusuia 1974 13.11.06, 13:11
                    fajny wątek smile bardzo przydatny!!! smile
    • malinakalina Re: Panny młode z Krakowa i okolic 17.10.06, 09:27
      Czesc dziewczyny!
      Ja biore slub 14.07.2007
      Impreza bedzie w Kawalerii na ulicy golebiej plus ogrodek do naszej dyspozycji..
      Drogo ,ale mamy ok.75 gosci wiec nie tak bardzo a w wielu miejscach nie chca
      robic imprez ponizej 100 gosci.
      Zdecydowalismy sie tam bo narzeczony z krakowa ale Ja jestem warszawianka i
      pomyslalam ze skora moi goscie musza jechac przez pol polski to niech chociaz
      cos maja z tego Krakowa....
      • margit_art Re: Panny młode z Krakowa i okolic 17.10.06, 16:45
        Hej smile
        nie kojarzę tego miejsca... Drogo to znaczy ile?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka