Dodaj do ulubionych

kiedy do ksiedza???

08.09.06, 20:57
Dziewczyny jak przystalo na typowa panikare, ktora robi z przysłowiowej igły
widły mam problem...smile kiedy udac sie do ksiedza aby zarezerwowac termin w
kosciele??? slub w sierpniu- myslicie że tak styczen wink?????

Pozdro dla wszystkich sierpniówek!!!
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 20:58
      Zależy Panikaro na ile oblegany kościół. smile My rezerwowaliśmy w moim wiejskim
      kościółku chyba 2 miesiące przed, a te najbardziej popularne, zajmowane są na
      rok wcześniej. smile
      • ozi29 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:01
        o boszesz ty mojsmile))) rok predzej to nie nie sa dwa u mnie czyli tak styczen
        mysle wystarczy smile dziekismile
        • monaliska1985 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:04
          my idziemy do księdza w grudniu, a ślub mamy w kwietniu.
          • mimi78 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:31
            o nie , my startujemy już zaraz po otwarciu listy czyli w październiku bo potem
            nie chcę żadnych niespodzianek, jak już będzie termin to wiem że startuję pełną
            parą (i módlcie się za moje serce)
            • nombrilek Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:43
              My mamy 16 czerwca i pojdziemy koło listopada chyba, choc to małe miasteczko
              wiec nie powinno byc problemu, ale zeby chociaz zaklepac godzine która nam
              najbardziej odpowiada
    • mysza_klapsiara Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:42
      My mamy ślub w lipcu, a termin rezerwowaliśmy już 5 miesięcy temu. Na chwilę
      obecną w kościele, gdzie będzie uroczystość, pozostała wolna tylko jedna
      godzina. Więc do księdza wybrałabym się już teraz na twoim miejscu. Pozdrawiam.
      • nombrilek Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:44
        ojejku. to moze pojdziemy juz w październiku, bo we wrzesniu nie damy rady bo
        mojego M nie ma.
        • mysza_klapsiara Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 22:00
          Wszystko zależy od parafii i jej "popularności". My bierzemy ślub akurat w
          bardzo obleganym miejscu. Uroczy, mały kościółek na górce, mnóstwo par chce
          właśnie tam ślubować. A i data naszego ślubu jest bardzo popularna. Najlepiej
          zapytaj księdza, on doradzi najlepiej.
    • robilka Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 22:07
      hihihi a my slub w czerwcu i mamy juz nawet protokol spisany z ksiedzem wink
      chociaz terminu i godziny jeszcze w kalendarz nie wpisal, bo kalendarza jeszcze
      nie ma w kancelarii... Dodam, ze Kosciol w malej miejscowosci.
      • sweetnice Re: kiedy do ksiedza??? 09.09.06, 12:58
        protokuł masz sapisany a jak ?? skoro robi się to w na jadnym z ostatnich
        spotkań z księdzem chyba masz na protokole spiane wasze imiona i nazwiska
        adresy i termin z godziną

To jest realne bo nasz termin lubu jest we wrześniu i tez mamy tak wypełniony
        protokuł

A u ksiądza bylismy w maju czyli na 16 miesięcy przed ślubem i nikt nic złego
        nam nie powiedział smile
        • robilka Re: kiedy do ksiedza??? 10.09.06, 13:38
          Nie... mamy spisane juz wszystko lacznie ze wszystkimi pytaniami zawartymi w
          protokole.
    • greene3 Re: kiedy do ksiedza??? 09.09.06, 13:10
      No my ślubujemy w czerwcu a termin już wstępnie zaklepany - zależało nam żeby
      to nie była zbyt wczesna godzina. Na razie u księdza był tylko teść wypytać jak
      to mniej więcej wygląda i wstępnie zaklepać termin. My mamy się zjawić w
      grudniu jak już będą listy otwarte i ustalić wszystko na 100%. Marzę o godzinie
      17ej, bo chcę mieć dużo czasu na przygotowania tego dnia i nie chcę sztucznie
      wydłużać wesela. Byłyście kiedyś na ślubie ok 13ej? Koszmar po prostu. Rano
      bieganina, na weselu też tak jakoś się dłużyło. 10 godzin do oczepin to było
      strrrasznie długo. Ok drugiej już się goście zmywali
      • dorit9 My 3 miesiące przed 09.09.06, 22:40
        Bo wtedy się zdecydowalismy.Mieszkamy w Wawie i kościól noramlny, parafialny,
        nuie taki oblegany.
        Dla bardziej planujących osób radzę jak poprzedniczki tutaj zaklepac termin
        wcześniej, nawet i rok wcześniej.
        Dokumenty ktore są potrzebne wydaje sie nie wczesniej niż 3 msc. przed a jest to
        _ akt urodzenia
        -bierzmowanie i chrzest -odpisy
        - papierek z nauk
        -papierek z poradni rodzinnej

jescze dokumenty z USC ale to nawet msc przed ślubem można złozyc.
    • agnrek Re: kiedy do ksiedza??? 10.09.06, 10:13
      Jest jedna prosta zasada - im wcześniej, tym lepiej. My braliśmy ślub w końcu
      czerwca (jako dziewiata para od początku roku, czyli terminy powinny być, bo
      mało ślubów!!!). Poszliśmy i niespodzianka - terminów sporo, ale żaden nie
      pasuje do wolnych terminów restauracji. W końcu coś dopasowaliśmy, ale godzina
      nam nie pasowała.
    • stella_22 Re: kiedy do ksiedza??? 11.09.06, 21:30
      My będziemy mieć ślub w dużej parafii, nie chciałam denerwować się, że nie
      będzie wolnej godziny, dlatego już byliśmy u księdza. Wpisał nasze imiona i
      nazwiska do protokołu, dopisał datę i godzinę ślubu i powiedział, żebyśmy
      pamiętali, żeby przyjść w maju na spisanie całego protokołu.
      Ślub w sierpniu 2008
      • majeczka_bb_26 Re: kiedy do ksiedza??? 12.09.06, 09:48
        Jestes z Bielska? A w którym kosciele bierzesz ślub? I gdzie robisz wesele?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka