ozi29 08.09.06, 20:57 Dziewczyny jak przystalo na typowa panikare, ktora robi z przysłowiowej igły widły mam problem... kiedy udac sie do ksiedza aby zarezerwowac termin w kosciele??? slub w sierpniu- myslicie że tak styczen ????? Pozdro dla wszystkich sierpniówek!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacha1979 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 20:58 Zależy Panikaro na ile oblegany kościół. My rezerwowaliśmy w moim wiejskim kościółku chyba 2 miesiące przed, a te najbardziej popularne, zajmowane są na rok wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:01 o boszesz ty moj))) rok predzej to nie nie sa dwa u mnie czyli tak styczen mysle wystarczy dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:04 my idziemy do księdza w grudniu, a ślub mamy w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:31 o nie , my startujemy już zaraz po otwarciu listy czyli w październiku bo potem nie chcę żadnych niespodzianek, jak już będzie termin to wiem że startuję pełną parą (i módlcie się za moje serce) Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:43 My mamy 16 czerwca i pojdziemy koło listopada chyba, choc to małe miasteczko wiec nie powinno byc problemu, ale zeby chociaz zaklepac godzine która nam najbardziej odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:42 My mamy ślub w lipcu, a termin rezerwowaliśmy już 5 miesięcy temu. Na chwilę obecną w kościele, gdzie będzie uroczystość, pozostała wolna tylko jedna godzina. Więc do księdza wybrałabym się już teraz na twoim miejscu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 21:44 ojejku. to moze pojdziemy juz w październiku, bo we wrzesniu nie damy rady bo mojego M nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 22:00 Wszystko zależy od parafii i jej "popularności". My bierzemy ślub akurat w bardzo obleganym miejscu. Uroczy, mały kościółek na górce, mnóstwo par chce właśnie tam ślubować. A i data naszego ślubu jest bardzo popularna. Najlepiej zapytaj księdza, on doradzi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
robilka Re: kiedy do ksiedza??? 08.09.06, 22:07 hihihi a my slub w czerwcu i mamy juz nawet protokol spisany z ksiedzem chociaz terminu i godziny jeszcze w kalendarz nie wpisal, bo kalendarza jeszcze nie ma w kancelarii... Dodam, ze Kosciol w malej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnice Re: kiedy do ksiedza??? 09.09.06, 12:58 protokuł masz sapisany a jak ?? skoro robi się to w na jadnym z ostatnich spotkań z księdzem chyba masz na protokole spiane wasze imiona i nazwiska adresy i termin z godziną To jest realne bo nasz termin lubu jest we wrześniu i tez mamy tak wypełniony protokuł A u ksiądza bylismy w maju czyli na 16 miesięcy przed ślubem i nikt nic złego nam nie powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
robilka Re: kiedy do ksiedza??? 10.09.06, 13:38 Nie... mamy spisane juz wszystko lacznie ze wszystkimi pytaniami zawartymi w protokole. Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: kiedy do ksiedza??? 09.09.06, 13:10 No my ślubujemy w czerwcu a termin już wstępnie zaklepany - zależało nam żeby to nie była zbyt wczesna godzina. Na razie u księdza był tylko teść wypytać jak to mniej więcej wygląda i wstępnie zaklepać termin. My mamy się zjawić w grudniu jak już będą listy otwarte i ustalić wszystko na 100%. Marzę o godzinie 17ej, bo chcę mieć dużo czasu na przygotowania tego dnia i nie chcę sztucznie wydłużać wesela. Byłyście kiedyś na ślubie ok 13ej? Koszmar po prostu. Rano bieganina, na weselu też tak jakoś się dłużyło. 10 godzin do oczepin to było strrrasznie długo. Ok drugiej już się goście zmywali Odpowiedz Link Zgłoś
dorit9 My 3 miesiące przed 09.09.06, 22:40 Bo wtedy się zdecydowalismy.Mieszkamy w Wawie i kościól noramlny, parafialny, nuie taki oblegany. Dla bardziej planujących osób radzę jak poprzedniczki tutaj zaklepac termin wcześniej, nawet i rok wcześniej. Dokumenty ktore są potrzebne wydaje sie nie wczesniej niż 3 msc. przed a jest to _ akt urodzenia -bierzmowanie i chrzest -odpisy - papierek z nauk -papierek z poradni rodzinnej jescze dokumenty z USC ale to nawet msc przed ślubem można złozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kiedy do ksiedza??? 10.09.06, 10:13 Jest jedna prosta zasada - im wcześniej, tym lepiej. My braliśmy ślub w końcu czerwca (jako dziewiata para od początku roku, czyli terminy powinny być, bo mało ślubów!!!). Poszliśmy i niespodzianka - terminów sporo, ale żaden nie pasuje do wolnych terminów restauracji. W końcu coś dopasowaliśmy, ale godzina nam nie pasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
stella_22 Re: kiedy do ksiedza??? 11.09.06, 21:30 My będziemy mieć ślub w dużej parafii, nie chciałam denerwować się, że nie będzie wolnej godziny, dlatego już byliśmy u księdza. Wpisał nasze imiona i nazwiska do protokołu, dopisał datę i godzinę ślubu i powiedział, żebyśmy pamiętali, żeby przyjść w maju na spisanie całego protokołu. Ślub w sierpniu 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka_bb_26 Re: kiedy do ksiedza??? 12.09.06, 09:48 Jestes z Bielska? A w którym kosciele bierzesz ślub? I gdzie robisz wesele? Odpowiedz Link Zgłoś