listek_a 14.09.06, 18:12 kto nie kupuje sukni pronovias czy cymbeline, a bedzie staral sie znalezc piekna ale tansza o polowe suknie? Zauwazylam ze wiekszosc z Was kupuje drogie suknie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patina3 Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:16 Ja szyje. Ale też nie będzie to tania przyjemność..... Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:19 AKURAT JA BEDE MIEC TANIA ALE ZA TO FAJNA SUKNIE...ale musze jechac az do PABIANIC Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:28 wezmie za soba) ja tez chce tania i ładna Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:23 Wiekszosc rozmawia o drogich sukniach bo te firmy maja strony z katalogami, pojawiaja sie na aukcjach, etc. Potem jednak widac, ze wiele dziewczyn ma tansze suknie. Tylko trudno jest o nich rozmawiac skoro nie maja zdjec w katalogach, salonów w kazdym miescie, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:24 Do tej pory najtańsza, która podobała mi się w salonie i była nowa kosztowała 2000zł. A gdybym chciała wydać mniejszą sumę, to chyba kupiłabym używaną Na razie mierzę, oglądam i się zastanawiam Są jeszcze inne sposoby..zamówiłam na próbę sukienkę na ebayu i czekam na nią, jeżeli będzie wszystko ok to na pewno napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
marzenafiuk81 Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:25 Ja kupiłam tanią sukienkę. Dałam za nią tylko 750 zł i jest śliczna. Taka jaką sobie wymarzyłam. Podobna tylko że z metką kosztuje prawie trzy tysiące. Nie dałabym tyle choć mnie stać uważam to za zbędny wydatek. A i tak będzie pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:35 www.marget.pl/Images/Galerie/Slubne/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:46 a ja bede miec z kolekcji agnes, i powinnam sie zmiescic ze wszystkimi dodatkami w 2000zl.. i tez jest piekna! ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmadzia2 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:16 a moja kosztuje 1800 zł , z dodatkami tez mysle ze sie zmieszcze w 2000 zł bo mam szanse na jakiś rabacik...chociaz nie ukrywam ze marzy mi sie kiecka pronovias tylko troszkę kasy mi szkoda..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:34 mnie podoba się ten model www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=1&gr=2&poz=367 koszt ok 1900zł, w porówniaiu do innych cen z madonny ok 3-4tys, to tanio jednak zdecyduje sie na uszycie tej sukni, nie tylko ze względu na cenę. Większość tych sukien wygląda jak z bajki na stronach interetowych, rzeczywistość niestety jest inna, rozczarowały mnie na żywo i to bardzo. Chciałabym przymierzyć tę suknię w salonie, a jeśli będzie dobra uszyć taką na wzór tej oryginalnej. NIe podoba mi sie koronka z której jest wykonana. Dostępne śa także 2 wersje kolorystyczne, które nie trafiają w mój gust. Myślę ze koszt całego ubioru ślubnego nie wyniesie mnie więcej niż 1000zł Odpowiedz Link Zgłoś
beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:45 ja dałam za swoją 1760 zł czy to drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:54 zależy pod jakim względem jak na jedno wyjście, to 1760zł stanowczo za dużo, ale jak na ślub to nie wiem do końca. Jednak dla mnie to dużo, nie widzę potrzeby zakupu tak drogiej sukni jeśli mogę mieć tańszą. jeśli kupię suknię dwa razy droższą niż zamierzam, to będzie oszczędność kosztem innych rzeczy, a tego wolałabym uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:56 zależy oczywiście od Ciebie, jeśli miałaś przeznaczone tyle na suknię to dlaczego nie Dodam, że nie każdą suknie da się kupić w wersji oszczędnościowej. Myślę też ze nie opłaca sie szyć, tylko dlatego żeby było taniej, a póżniej stwierdzić że jednak się różni od oryginału. Oszczędzajmy ale nie za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
pelka-ka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:05 Ja od razu skreśliłam salony sukien slubnych - nie dam sobie wkręcić szaleństwa cenowego za przymiotnik "ślubna"! Kupiłam materiał za 150zł, krawcowa 300zł i w ten sposób miałam niepowtarzalną elegancką i prostą kreację za 450zł. Moje motto - nie tracić zdrowego rozsądku! Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:09 ja tez nie chcialabym wydawac majatku na suknie. najchetniej uszylabym, ale nie mam zaufania do krawcowych. Jeszcze zadna nic mi ładnie nie uszyłą buuu Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:12 wybrałas już wstępnie suknie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:15 jest kilka, ktore mi sie podobaja, ale pewnie kosztuja z 4000 a tyle nie mam zamiaru wydac, nawet 2000 to za duzo moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:10 powiem szczerze, ze suknia którą znalazłam na początku kosztowała 3600, więc wydaje mi się, że i tak sporo "zaoszczędziłam" Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:14 w tej sytuacji to 1760, jest rzeczywiście w wersji oszczędnej to jest ten sam model, tylko udało Ci sie dostac go taniej, czy zrezygnowałaś z tamtej i wybrałaś inną? Odpowiedz Link Zgłoś
beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:23 tą za 3600 znalazłam w gazecie, poszłam do salonu i mieli ją akurat na stanie do wypozyczenia za 1200, ale byla po pierwsze zbyt szeroka i po drugie miala strasznie zniszconą juz koronke. Siostra namowila mnie zebym sobie zamowila taką samą (powiedziala ze slub jest raz w zyciu i mam sobie nie zalowac), ale okazalo sie ze nie zdazą jej juz uszyc i znalazlam tą drugą, tanszą o polowe - cóż los tak chcial Odpowiedz Link Zgłoś
suziliu Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:07 ja póki co przeglądam internet, bo wesele wrzesień 2007 i mam czas. Ale juz widzę, że pozostanie mi madonna, promesa (jesli chodzi o salony). Powód prozaiczny. Przy stosunkowo drobnej (normalnej) budowie rozmiar 36/38, mam spory biust, wiec z góry sukienki bez ramiaczek lub z cieniutkimi ramiaczkami odpadają. W wielu kolekcjach, powiedzmy nie tak kosztownych, 98% sukienek jest bez ramiaczek. Ja szukam sukni z dekoltem okształcie V i do tej pory większość takich sukni to przesłynny pronovias, la sposa i tym podobne. jednak cały czas wierzę, że nie będę musiała wydawać 5 tys na suknię i znajde cos dla siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:10 moja rada, nie oglądaj stonek www z sukniami, po prostu idz zobacz je na żywo. JA sie tak napaliłam na suknię z LaSPosa, przeżyłam szok zrezygnowałam z niej po dotknięciu sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:17 ja kupuje, a włąściwie szyję o ponad połowę tanszą i ładniejszą... Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 do dziewczyn które będą szyły suknie 15.09.06, 09:19 jeśli szyjecie suknie, piszcie proszę z jakiego jesteście miasta, szukam krawcowej z Czestochowy Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:53 Ja nie Mam suknię w cenie poniżej 1000 zł, i pewność że nie wisi taka sama w każdym salonie Odpowiedz Link Zgłoś
pelka-ka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:03 zoofka napisała: > Ja nie > Mam suknię w cenie poniżej 1000 zł, i pewność że nie wisi taka sama w każdym > salonie No własnie! Taka pewność to też jest ważne! Chyba głupio mieć ten sam "model" sukni slubnej co całe rzesze panien młodych... Albo np.minąć w kościele lub w parku podczas pleneru drugą pannę młodą w takiej samej sukni (za 5000zl) Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:03 Ja pomierzyłam w wielkich salonach, żeby zobaczyć w jakim fasonie się dobrze czuję i ładnie nam mnie wygląda, a potem poszłam uszyć. Całość 1000 zł z ozdobą do włosów. Byłoby 600 zł, ale wybrałam droższy materiał tj. taftę inteligentną (przynajmniej coś inteligentnego będzie na ślubie. Krawcowa przed uszyciem upięła całą suknię na mnie (tak jak chciałam), pokombinowałyśmy rózniście, no i ... mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kinula81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:32 Hej! maja "droga" wyboru kroju sukni polegała na przeglądnięciu w szerz i wzdłuż internetu. I znalazłam ciekawy fason, z którym następnie poszłam do krawcowej i tak to wisi na wieszaku i czeka sobie na 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:40 ostatnio wsrod kolezanek w pracy spotkalam sie z taka opinia iz suknie "nie katalogowe" tzn te ponizej 3000 tys sa gorsze gatunkowo jakosciowo itd itp co dla mnie jest bzdura kompletna!!! pomimo tego ze ja bede miala farage galaxy bo taka chce i koniec kropka to wiem z wlasnego doswiadczenia ze np mozna uszyc suknie na prawde identycznie piekna do tej z katalogu po cenie dajmy suknia kosztuje 3000 to mozna ja miec szyjac za 2ooo i to wcale nie gorsza jakosciowo... Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:43 i dziewczyny pamietajie co innego jest widziec suknie na necie a co innego zalozyc ja w salonie i popatrzec sie w lustro ja na poczatku bylam na palona na oleaje i pomimo tego ze jestem dosc szczupla osoba to akuraat w niej wygladalam jak maly potworek po prostu sa fasony ktore nie pasuja na kazda figure i juz)) takze mozna miec ta upatrzona z neta ale jak sie ja zalozy na siebie to zdanie na pewno co niektórych moze ulec zmianie)) Odpowiedz Link Zgłoś