Dodaj do ulubionych

a jest tu w ogole ktoś

14.09.06, 18:12
kto nie kupuje sukni pronovias czy cymbeline, a bedzie staral sie znalezc
piekna ale tansza o polowe suknie? Zauwazylam ze wiekszosc z Was kupuje
drogie suknie.
Obserwuj wątek
    • patina3 Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:16
      Ja szyje. Ale też nie będzie to tania przyjemność.....
      • stolberg Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:19
        AKURAT JA BEDE MIEC TANIA ALE ZA TO FAJNA SUKNIE...ale musze jechac az do
        PABIANIC
        • listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:28
          wezmie za sobasmile) ja tez chce tania i ładnabig_grin
    • nionczka Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:23
      Wiekszosc rozmawia o drogich sukniach bo te firmy maja strony z katalogami,
      pojawiaja sie na aukcjach, etc. Potem jednak widac, ze wiele dziewczyn ma
      tansze suknie. Tylko trudno jest o nich rozmawiac skoro nie maja zdjec w
      katalogach, salonów w kazdym miescie, etc.
    • inkageo Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:24
      Do tej pory najtańsza, która podobała mi się w salonie i była nowa kosztowała
      2000zł. A gdybym chciała wydać mniejszą sumę, to chyba kupiłabym używanąsmile Na
      razie mierzę, oglądam i się zastanawiamsmile Są jeszcze inne sposoby..zamówiłam na
      próbę sukienkę na ebayu i czekam na nią, jeżeli będzie wszystko ok to na pewno
      napiszęsmile
    • marzenafiuk81 Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:25
      Ja kupiłam tanią sukienkę. Dałam za nią tylko 750 zł i jest śliczna. Taka jaką
      sobie wymarzyłam. Podobna tylko że z metką kosztuje prawie trzy tysiące. Nie
      dałabym tyle choć mnie stać uważam to za zbędny wydatek. A i tak będzie pięknie
      • stolberg Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:35
        www.marget.pl/Images/Galerie/Slubne/index.htm
      • kingadpl Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 18:46
        a ja bede miec z kolekcji agnes, i powinnam sie zmiescic ze wszystkimi
        dodatkami w 2000zl.. i tez jest piekna! smile)
        • stolberg Re: a jest tu w ogole ktoś 14.09.06, 19:01
          nawesele.net/
          • mmadzia2 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:16
            a moja kosztuje 1800 zł , z dodatkami tez mysle ze sie zmieszcze w 2000 zł bo
            mam szanse na jakiś rabacik...chociaz nie ukrywam ze marzy mi sie kiecka
            pronovias tylko troszkę kasy mi szkoda..;/
    • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:34
      mnie podoba się ten model
      www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=1&gr=2&poz=367
      koszt ok 1900zł, w porówniaiu do innych cen z madonny ok 3-4tys, to tanio smile
      jednak zdecyduje sie na uszycie tej sukni, nie tylko ze względu na cenę.
      Większość tych sukien wygląda jak z bajki na stronach interetowych,
      rzeczywistość niestety jest inna, rozczarowały mnie na żywo i to bardzo.
      Chciałabym przymierzyć tę suknię w salonie, a jeśli będzie dobra uszyć taką na
      wzór tej oryginalnej. NIe podoba mi sie koronka z której jest wykonana.
      Dostępne śa także 2 wersje kolorystyczne, które nie trafiają w mój gust. Myślę
      ze koszt całego ubioru ślubnego nie wyniesie mnie więcej niż 1000zł
    • beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:45
      ja dałam za swoją 1760 zł czy to drogo?
      • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:54
        zależy pod jakim względem smile
        jak na jedno wyjście, to 1760zł stanowczo za dużo, ale jak na ślub smile to nie
        wiem do końca. Jednak dla mnie to dużo, nie widzę potrzeby zakupu tak drogiej
        sukni jeśli mogę mieć tańszą.
        jeśli kupię suknię dwa razy droższą niż zamierzam, to będzie oszczędność
        kosztem innych rzeczy, a tego wolałabym uniknąć.
        • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 08:56
          zależy oczywiście od Ciebie, jeśli miałaś przeznaczone tyle na suknię to
          dlaczego nie smile Dodam, że nie każdą suknie da się kupić w wersji
          oszczędnościowej. Myślę też ze nie opłaca sie szyć, tylko dlatego żeby było
          taniej, a póżniej stwierdzić że jednak się różni od oryginału. Oszczędzajmy ale
          nie za wszelką cenę.
          • pelka-ka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:05
            Ja od razu skreśliłam salony sukien slubnych - nie dam sobie wkręcić szaleństwa
            cenowego za przymiotnik "ślubna"!
            Kupiłam materiał za 150zł, krawcowa 300zł i w ten sposób miałam niepowtarzalną
            elegancką i prostą kreację za 450zł. smile
            Moje motto - nie tracić zdrowego rozsądku!
            • listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:09
              ja tez nie chcialabym wydawac majatku na suknie. najchetniej uszylabym, ale nie
              mam zaufania do krawcowych. Jeszcze zadna nic mi ładnie nie uszyłą buuu
              • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:12
                wybrałas już wstępnie suknie ???
                • listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:15
                  jest kilka, ktore mi sie podobaja, ale pewnie kosztuja z 4000 a tyle nie mam
                  zamiaru wydac, nawet 2000 to za duzo moim zdaniem.
          • beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:10
            powiem szczerze, ze suknia którą znalazłam na początku kosztowała 3600, więc
            wydaje mi się, że i tak sporo "zaoszczędziłam" wink
            • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:14
              w tej sytuacji to 1760, jest rzeczywiście w wersji oszczędnej smile
              to jest ten sam model, tylko udało Ci sie dostac go taniej, czy zrezygnowałaś z
              tamtej i wybrałaś inną?
              • beatamaks Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:23
                tą za 3600 znalazłam w gazecie, poszłam do salonu i mieli ją akurat na stanie
                do wypozyczenia za 1200, ale byla po pierwsze zbyt szeroka i po drugie miala
                strasznie zniszconą juz koronke. Siostra namowila mnie zebym sobie zamowila
                taką samą (powiedziala ze slub jest raz w zyciu i mam sobie nie zalowac), ale
                okazalo sie ze nie zdazą jej juz uszyc i znalazlam tą drugą, tanszą o polowe -
                cóż los tak chcial smile
    • suziliu Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:07
      ja póki co przeglądam internet, bo wesele wrzesień 2007 i mam czas. Ale juz
      widzę, że pozostanie mi madonna, promesa (jesli chodzi o salony). Powód
      prozaiczny. Przy stosunkowo drobnej (normalnej) budowie rozmiar 36/38, mam
      spory biust, wiec z góry sukienki bez ramiaczek lub z cieniutkimi ramiaczkami
      odpadają. W wielu kolekcjach, powiedzmy nie tak kosztownych, 98% sukienek jest
      bez ramiaczek. Ja szukam sukni z dekoltem okształcie V i do tej pory większość
      takich sukni to przesłynny pronovias, la sposa i tym podobne. jednak cały czas
      wierzę, że nie będę musiała wydawać 5 tys na suknię i znajde cos dla siebie.

pozdrawiam
      • ala-81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:10
        moja rada, nie oglądaj stonek www z sukniami, po prostu idz zobacz je na żywo.
        JA sie tak napaliłam na suknię z LaSPosa, przeżyłam szok smile zrezygnowałam z
        niej po dotknięciu sukni.
    • gostr2 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:17
      ja kupuje, a włąściwie szyję o ponad połowę tanszą i ładniejszą...
      • ala-81 do dziewczyn które będą szyły suknie 15.09.06, 09:19
        jeśli szyjecie suknie, piszcie proszę z jakiego jesteście miasta, szukam
        krawcowej z Czestochowy smile
    • zoofka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 09:53
      Ja nie smile
      Mam suknię w cenie poniżej 1000 zł, i pewność że nie wisi taka sama w każdym
      salonie smile
      • pelka-ka Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:03
        zoofka napisała:

> Ja nie smile
        > Mam suknię w cenie poniżej 1000 zł, i pewność że nie wisi taka sama w każdym
        > salonie smile

No własnie! Taka pewność to też jest ważne!
        Chyba głupio mieć ten sam "model" sukni slubnej co całe rzesze panien młodych...
        Albo np.minąć w kościele lub w parku podczas pleneru drugą pannę młodą w takiej
        samej sukni (za 5000zl)wink
    • malbru Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:03
      Ja pomierzyłam w wielkich salonach, żeby zobaczyć w jakim fasonie się dobrze
      czuję i ładnie nam mnie wygląda, a potem poszłam uszyć. Całość 1000 zł z ozdobą
      do włosów. Byłoby 600 zł, ale wybrałam droższy materiał tj. taftę inteligentną
      (przynajmniej coś inteligentnego będzie na ślubiewink. Krawcowa przed uszyciem
      upięła całą suknię na mnie (tak jak chciałam), pokombinowałyśmy rózniście, no
      i ... mnie się podobawink
      • kinula81 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:32
        Hej!
        maja "droga" wyboru kroju sukni polegała na przeglądnięciu w szerz i wzdłuż
        internetu. I znalazłam ciekawy fason, z którym następnie poszłam do krawcowej i
        tak to wisi na wieszaku i czeka sobie na 30.09 big_grin
        • ozi29 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:40
          ostatnio wsrod kolezanek w pracy spotkalam sie z taka opinia iz suknie "nie
          katalogowe" tzn te ponizej 3000 tys sa gorsze gatunkowo jakosciowo itd itp co
          dla mnie jest bzdura kompletna!!! pomimo tego ze ja bede miala farage galaxy bo
          taka chce i koniec kropkasmile to wiem z wlasnego doswiadczenia ze np mozna uszyc
          suknie na prawde identycznie piekna do tej z katalogu po cenie dajmy suknia
          kosztuje 3000 to mozna ja miec szyjac za 2ooo i to wcale nie gorsza
          jakosciowo...
        • ozi29 Re: a jest tu w ogole ktoś 15.09.06, 10:43
          i dziewczyny pamietajie co innego jest widziec suknie na necie a co innego
          zalozyc ja w salonie i popatrzec sie w lustrosmile ja na poczatku bylam na palona
          na oleaje i pomimo tego ze jestem dosc szczupla osoba to akuraat w niej
          wygladalam jak maly potworek po prostu sa fasony ktore nie pasuja na kazda
          figure i juzsmile)) takze mozna miec ta upatrzona z neta ale jak sie ja zalozy na
          siebie to zdanie na pewno co niektórych moze ulec zmianiesmile))
          • listek_a Re: a jest tu w ogole ktoś 16.09.06, 12:23
            podrzucam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka