hanwar Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 17.09.06, 20:38 wątków o tym temacie było już kilka.dopisuję się raz jeszcze .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 17.09.06, 20:53 I jeszcze My, tez 28 kwietnia. Jeszcze duzo jest do zrobienia, ale jakby nie patrzec to tylko 7 miesiecy) pozdrawiamy, Dorota i Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 18.09.06, 20:32 u mnie do zrobienia jeszcze prawie wszystko, jak nie wszystko, ale jestem dobraj mysli.pozdrawiam serdecznie w imieniu moim i mojego Miśka Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 i ja 18.09.06, 22:28 zapraszam do dyskusji w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=619&w=45486724 Juz niektóre z Was są Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 19.09.06, 09:28 My rowniez mamy ten termin i sporo rzeczy juz pozalatwianych - dzisiaj spotykamy sie z zespolem. Jak myslicie jaka bedzie pogoda?...o to boje sie najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 jasne, że bedzie a jak nie to my rogrzejemy 19.09.06, 09:57 atmosferę Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb ja też 28.04.2007 o 15 20.09.06, 10:50 I tez juz sporo załatwione. A za suknią myślę rozglądać się tak w listopadzie. Chociaż mam już umówioną krawcową. Pozdrawiam wszystkich z 28.04 Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 3 miesiace i 3 tygodnie :-) 05.01.07, 13:22 dziewczyny to juz coraz blizejJak tam Wasze przygotowania? My w swiea rozdawalismy zaproszenia, niektore jeszcze rozdajemy Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: 3 miesiace i 3 tygodnie :-) 05.01.07, 13:44 O matko!!!!!!!!! Faktycznie!!! A my ze wszystkim jestesmy w lesie.Właśnie zbieram sie do wyslania zamowienia na zaproszenia.Wczesniej niz w lutym na pewno ich nie rozdamy.Ksiadz za nami wydzwania żebysmy zaczeli chodzic na nauki a my jak zwykle nie mamy czasu. Jak nie ja to mój M pracuje i tak wkółko.Ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: 3 miesiace i 3 tygodnie :-) 05.01.07, 17:03 U Nas tez zaczyna sie cos juz wiecej dziac Jutro ide mierzyc sukienke no i od razu chyba ja kupie, bo juz dluzej czekac nie moge. Wychodzilam juz wszystkie salony i jestem zdecydowana. Zaproszen jeszcze nie mamy, ale K. chce zebysmy zrobili sami - hmm co prawda jakos mam mieszane uczucia, ale no coz skoro tak chce Nauki do odbycia u Pallotynow 16 lutego - wszystko w jeden dzien, tylko jeszcze dodatkowe 2 godziny Nie mam jeszcze obmyslanego pomyslu na kwiatki, bizuterie i fryzure,no i jeszcze buty. Obroczki do kupienia w Walentynki) wtedy przynajmniej daja bardzo atrakcyjne ceny. To chyba tyle na teraz pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tarta82 Re: 3 miesiace i 3 tygodnie :-) 06.01.07, 12:13 Hejka My równiez z tej daty. Mamy juz duzo zalatwione, teraz kolej na suknie - przede mna zamowienie, jestem juz zdecydowana. Chyba czas tez na obraczki. Nachodza mnie ostatnio takie mysli a propos pogody. W zwiazku z tym ze na razie zimy brak (przynajmiej u nas nad morzem) obawiam sie ze bedzie tak jak w zeszlym roku ze mrozy przyjda w marcu i potrwaja do kwietnia. Futerka do sukni wolalabym jednak uniknac Co myslicie?? Bedzie zima tej wiosny? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: 3 miesiace i 3 tygodnie :-) 06.01.07, 12:22 No my też 28 kwietnia Suknia i frak już czekają, zaproszenia jeszcze w proszku, nawet listy gości nie ma, bo rodzice jedni i drudzy się namyślają A właśnie, ile czeka się na zaproszenia, jak już się je zamówi? Dorina, a te nauki to nie przypadkiem 17 lutego (sobota) u Pallotynów w Warszawie na Skaryszewskiej? Bo jeśli tak, to się tam spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 11.01.07, 00:01 Wreszcie zamówiłam zaproszenia...ehh. Chociaż tyle. A ajk Wam idzie dziewczyny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 11.01.07, 20:05 My również. Podsumuję co mamy: - sukienkę, welon, pończchy, buty i krawat dla pana młodego - salę - rezerwację terminu w kościele - obrączki zamówione Teraz poszukuję zaproszeń bo na początku lutego planujemy wręczać i powoli rozglądam się za butami (bardzo powoli bo nie mam czasu chodzić po sklepach).. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 11.01.07, 20:16 A my juz mamy prawie wiekszosc zaproszen rozdanych,bo chcielismy wykorzystac swieta do tego celu. Suknia juz przyjechala i jest piekna. W weekend mam pierwszy probny makijaz. Wszystkiewieksze rzeczy zalatwione, pozostaly do dogrania kwiaty, dekoracjie i wymyslenie jakis przyzwoitych konkursow na wesele...chcialabym zeby byl juz kwiecien, choc strasznie sie juz stresuje. Mam nadzieje,ze pogoda dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 medea 11.01.07, 21:10 ja też się strasznie denerwuje...spac nie mogę ani jesc Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar 28.04.2007 11.01.07, 21:20 my jeszcze daleko za Wami, ale kiedyś wszystko się załatwi. na razie mamy: -termin w kościele -salę -zamówione obrączki -zaproszenia w trakcie rozdawania -wódkę o reszcie myślimy,ale jakoś nie idzie nam to.a tu trzeba coś ze strojami, menu, fotografa,zespół.trzeba się sprężyć.dobrze,że tego czasu jeszcze jest trochę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: medea 12.01.07, 09:47 oj Martynko Ty lepiej nie przesadzaj z tym niejedzeniem, bo suknia bedzie na Tobie wisiala. Ja zaczelam diete od poczatku miesiaca ale Panie w salonie mnie ostrzeglyze mam nie przesadzac, bo az tak bardzo jej pozniej nie dopasuja. Ale rozumiem Cie, bo ja juz po nocach mam koszmary ze cos sie nie udaje...trzeba chyba nabrac troche dystansu do tego Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 12.01.07, 10:40 No to ja jeszcze sie dolaczam - myslalam ze to nie jest atrakcyjny termin a tu prosze ile chetnych!!! Ciesze sie ze natknelam sie na ten watek - powoli ogarnia mnie panika ze nie zdarze ze wszystkim - glownie martwi mnie brak sukni Takze troche sie pocieszam ze w porownaniu nie jestem tak w tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Podsumowanie ?? 12.01.07, 11:20 Czyli co, to już czas na podsumowania? Matko, ja ze wszystkim jestem w lesie !!! No ale spróbujmy 1.Termin w kościele jest, ksiądz nadal za nami wydzwania żebyśmy sie tak łaskawie na naukach pokazali. 2.Sala jest, aczkolwiek brak wybranego menu i koncepcji na wystrój. 3.zespół jest - musimy sie jeszcze zdecydowac na pierwszy taniec ale z tym to chyba najpredzej zdążymy. 4.Operatorzy są - aż dwóch (do kościoła) -wymysł mojego taty. 5.Chór do kościoła- kolejny pomysł staruszka 6.Sukienka - się szyje - nie mam czasu na przymiarki (dwa terminy juz odwołałam) 7.Butów brak 8.zaproszenia - nareszcie wysłałam zamówienie 9.ubiór dla młodego - mamy czas 10.Wódki oczywiście brak - młody ma się tym zająć, ja się nie wtrącam. 11.Jest za to nowiuśka , kupiona po okazyjnej (jak zawsze) cenie wędeczka dla mojego zapalonego wędkarza i niesamowity dystans do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Podsumowanie ?? 12.01.07, 12:29 To mamy: 1. Termin jest, dziś idziemy do parafi, z ktorej sie "zmywamy" na spisanie protokolu 2. Orkiestra 3. Kucharz + menu 4. Obraczki 5. Suknia- czekana odbiór + buty (mam) 6. Fotograf 7. Wódka 8. wystrój sali (większość mamy 9. zaproszenia (czesc juz rozdana) 10. Robimy nauki A to w najbliższym czasie 1.Garnitur 2. Próbna fryzura i makijaz 3................ nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Podsumowanie ?? 12.01.07, 12:35 wow jestescie szybcy Mam pytanie: bierzecie slub w innej parafii? Czy protokół spisuje sie w parafii w ktorej bierze sie slub czy w jednej z naszych parafii? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 medea 12.01.07, 12:36 ślub bierzemy w innej niż nasza a protokol musimy spisac, w tej co rezygnujemy. Tam tez proboszcz wystawia tzw. licencję. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: medea 12.01.07, 13:45 a czy to mozna juz zalatwic teraz? Slyszalam ze waznosc dokumentow koscielnych jest 3 miesiace? Swoja droga to ciekawe, bo nam powiedziano, ze musimy miec zgode na slub czyli tzw licencje tylko z jednej z naszych parafii. Teoretycznie najlatwiej by ja bylo wziac z parafii mojego meza, bo to naturalne ze on u siebie nie bedzie bral slubu. czy wtedy tez musielibysmy za nia placic? Jaki jest koszt takiej licencji? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: medea 12.01.07, 14:31 Juz piszę: tak, można to załatwić teraz (my jedziemy dzis), ważność dokumentów z USC ważne są 3 m-ce dlaego je doniesiemy w lutym, teraz chcemy uświadomić proboszcza, że bierzemy slub w innej parafii i spisać z nim protokół (można też go spisać w tej parafii, w której bierzesz ślub, ale u nas odbywa się to na takiej zasadzie). -będziemy mieli tylko jedną licencję, bo oboje należymy do tego samego kościoła i rzecz jasna z niej rezygnujemy -musimy zapłacic za licencję i zapowiedzi (też będa w tym "starym" kościele) co łaska (my myślimy dać 50zł, ze względu na to, że ten proboszcz jest b. nieprzyjemny). Nie ma takiej możliwości, że nie wyda Wam licencji, bo Młodzi mogą sobie wybrać parafię, do której chcą należeć. - minusem jest to, że za ślub należy zapłacic 2 razy (w starej parafii-za licencję i zapowiedzi, w nowej- za ślub) Pozdrawiam, jak będę po dzisiejszej wizycie wiedziała coś więcej to dam znać. (mam nadzieje, ze nas przyjmie) Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: medea 12.01.07, 14:36 No to trzymam kciuki i daj znac koniecznie jak to wygladalo Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 to juz tak blisko!!!! 17.04.07, 15:59 Czy Wy tez nie mozecie juz jesc z nerwow czy tylko ja popadam w taka paranoje? Odpowiedz Link Zgłoś
kizia81 Re: to juz tak blisko!!!! 17.04.07, 17:10 Jeszcze klika dni i chyba będę non stop myslec tylko o jednym )))) Planowałam przedslubny relaks, wszystko miało być tak zorganizowane, żeby przed ślubem nie było niepotrzebnego stresu. A tu co????? Co chwila jakaś nowa myśl: czy oby o wszystkim pamietam, gdzie jeszcze zadzwonic, z kim sie umówić, czy oby na pewno ta fryzura, czy bedzie ładna pogoda, czy oby na pewno na czas bedzie sesja fotograficzna... i cały szereg innych dziwnych mysli PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 17.04.07, 17:58 Ja nie. Ale dokladnie 3 miesiace po Tobie (koscielny- cywilny juz za 5 tygodni). Ale Ty to juz tuz tuz. Duzo szczescia zycze Wam obojgu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 17.04.07, 21:29 wasz termin jest mi szczególnie bliski bo sama brałam slub 29.04.2006 a 28.04 bede bawila sie na slubie u naszych przyjaciół. zycze wam aby ten dzien był niezapomniany i zebyscie przez całe zycie byly tak szczesciwe jak w tym szczególnym dniu. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
kizia81 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 18.04.07, 09:05 Jeszcze 10 dni )))))))) I tak zastanawiam się, gdzie bedziecie robic zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 18.04.07, 09:32 My sesje mamy w inny dzien po slubie, ale ja preferuje bardziej industrialne klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: 28 kwietnia 2007 :) Ktoś jeszcze ?:) 18.04.07, 10:06 Zdjecia - doslownie kilka w studiu, takie pozowane, dla babci A w maju mamy sesje w plenerze - mam nadzieje ze bedzie nam sie jeszcze chcialo. A poza tym jeszcze troche do zalatwienia i pojawiaja sie komplikacje: pan wypozyczajacy samochod chce go do 12 w niedziele, co jest nierealne, pierwszy taniec do zmiany. Ach, juz bym chciala miec to z glowy, ale tylko przygotowania. Najlepiej jakby bylo kolo 14-15 w sobote, gdy juz wszystko zalatwione i mam sie tylko cieszyc. Zycze powodzenia wszystkim mlodym z tego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś