azorek22 19.09.06, 01:06 Maly, ktory mozna zapelnic goscmi, czy duuuzy, w ktorym chyba jest bardziej podniosla atmosfera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mam6lat Re: Jaki kosciol? 19.09.06, 01:11 sama sobie odpowiedz - jakie masz oczekiwanie jeden i drugi typ kosciołow ma swoje zalety... wybierz taki w ktorym czujesz sie "u siebie" ja z rozpędu poszłam do akademickiego i żałowałam, ze jednak nie ślubowałam u dominikanów - do tego koscioła mam szczególna słabośc; to samo sacrum jest w starym gotyckim skarbie architektury jak i nowoczenym, budującym sie na skraju Ursynowa, podniosla atmosfera? chyba chodzi Ci raczej o prestiż pewnych miejsc? a przy okazji czasem i w małym sa pustki, a weselnicy racza sie zjawic dopiero na weselu......... Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaki kosciol? 19.09.06, 09:52 To zależy. Jeśli masz mało gości, to nie bierz dużego kościoła, bo będzie świecił pustkami. My wybraliśmy mały, zabytkowy. Nie lubię dużych i nowoczesnych kościołów, nie odczuwam podniosłej atmosfery, ale raczej chłód. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Jaki kosciol? 19.09.06, 10:47 Zalezy tez od gosci. Bylam na slubach (nawet z duza liczba gosci), na ktorych prawie nikt nie przystepowal do komuni. Garstka osob maszerowala do oltarza przez pusty wielki kosciol. W malym nie rzucaloby sie tak w oczy. Smutno wygladaja puste koscioly na slubach (nawet jesli jest duzo gosci ale kosciol gigantyczny). Zobacz sobie na stronach fotografów sluby w wielkich zimnych nowoczesnych kosciolach. Moim zdaniem brakuje im atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś