Dodaj do ulubionych

Aparatka bierze ślub :)

26.09.06, 16:22
Czesc!Od niedawna z narzeczonym przygotowjemy sie do slubu ktory odbedzie sie
w przyszlym rokusmileI tu pojawia sie pewnien problem zwiazany z moja uroda smile
Otorz nosze staly metalowy apat ortodatyczny na gorze i dole smileRozmaialam z
moja orto i powiedzial ,ze nie ma szans aby zdjela mi go w przyszlym roku!
Poniewaz zawsze smieje sie "pełną geba",po prostu nie potrafie inaczej
zastanawial sie jak beda wygladaly moje zdjecia ze slubu,przeciez chce na
nich wygladac radosnie a nie ze skwaszona mina!Moja przyjaciolka twierdzi,ze
powinnismy przelozyc slu za 2 lata abym wygladala "normalnie"!ale ja nie chce
przekladac slubu,zreszta lubie swoj aparcik smile i nigdy nie wstydze sie go i
do zdjec pozuje naturalnie!Czy ktoras z Was brala slub w aparacie smile?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:26
      Ja mam ruchomy, ale zdjęłam go do ślubu. Nawet do pracy nie noszę, bo się sobie
      nie podobam i seplenię. Ale jaki efekt daje jego działanie!
      • nionczka Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:29
        Ja bym chyba prezlozyla slub. Nie mam aparatu na zebach ale zawsze wydawaly mi
        sie sympatyczne. To znaczy nie widzialam w tym problemu, ale na zdjeciach
        slubnych chyba wolalabym go uniknac.
    • katarzyna_banach Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:27
      Moja kolezanka brala slub w aparacie, tuz przed slubem miala wymieniony na taki
      mniej widoczny drucik, chyba bialy nawet lub jakis przezroczysty i w sumie nic
      nie bylo widac, niektorzy nawet nie wiedzieli ze ona nosi aparat. Nie warto
      pzrekladac slubu tylko z tego powodu przeciez!a jak juz ci bardzo przeszkadzac
      bedzie na zdjeciach to zawsze przeciez bedzie to mozna profesjonalnie
      wyretuszowac czy cos. ja sie nie znam ale mysle ze profesjonalny fotograf da
      rade.
    • niunka24 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:28
      a jaki masz aparat, taki zwykły, czy z jakimiś "świecidełkami"?
      przekładanei ślubu ze względu na aparat, to chyba jest bez sensusmile)
      Ale, niestety, widziałam ostatnio zdjęcia ze ślubu, gdzie świadkowa miała
      aparacik i to nie wyglądało zbyt ciekawieuncertain ale tak generalnie, do ślubu i dla
      ogólnego wrażenia to nie ma takiego znaczeniasmile) tylko te fotki...ale,jak
      znajdziesz dobrego fotografa,to chociaż część Ci będzie w stanie wyretuszować.
      powodzenia.
      • misiaczek84 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:32
        witaj - ja 2 miesiace temu bralam slub w stalym aparacie - zwykle metalowe zamki. Tez balam sie tego jak bede wygladac (aparat nosze od konca stycznia tego roku) - jak zobaczylam zdjecia to stwierdzilam, ze jest ok, a jak ogladnelam film z wesela to jeszcze bardziej sie w tym utwierdzilam smilesmilesmile i nawet ciesze sie ze nie sciagalam aparatu na ten jeden dzien

Pozdrawiam
        • misiaczek84 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:33
          aha - nosze gore i dol wink
    • malbru Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:31
      Porozmawiaj ze swoją ortodontką...
      Ja też noszę górę i dół i moja Pani powiedziała, że oczywiście ściągnie mi na
      ten dzień, a potem założy na nowo. Aczkolwiek jeśli dobrze pójdzie to wogóle
      będę mieć zdjęte (góra bardzo szybko się wyprostowała - nie cały rok noszenia,
      natomiast gorzej z dołem, bo już 2,5 roku i jeszcze jeden ząb idzie w zaparte.
      Chociaż jak powiedziałm mojej Pani o ślubie na 1,5 miesiąca przed datą to
      podkręciła śrubkę - także troszkę cierpię, ale prostuję)
    • monia76 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:31
      a nie mozna aparatu na ten 1 dzien zdjac?

ja jestem nieobiektywna, bo uwieeeelbiam usmiech w aparacie smile
      • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:38
        Mam taki zwykly aparacik smile metalowy z kolorowymi gumkami ale oczywiscie na
        slub zalozylabym przezroczyste smile
      • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:41
        Teoretycznie mozna...ale ja mam dosc mocna wade i mija ortodatka raczej nie
        jest sklonna aby zdaejmowac mi aparat,nawet na jeden dzien!
        • aiczka Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:49
          Jeśli to jest tylko kwestia, że "ona by wolała" a nie, że nie da się zdjąć bez
          zniszczenia, to po prostu się uprzyj.
    • inkageo Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:44
      Dziewczyny ile teraz kosztuje stały aparacik na górną i dolną szczękę? Chyba
      powinnam się zdecydować. Wiele lat temu nosiłam ruchomy, ale nie dał
      rewelacyjnego efektu..
      • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:46
        Moj kosztowal 3 tys za obydwa łuki (Warszawa)
        • misiaczek84 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:48
          moj 2.140 zł (z rabatem 10%) - gora i dol - Małopolska(okolice Tarnowa)
          • inkageo Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:50
            Ta cena bardziej mi się podobasmilesmile
            • martusia67 Re: do misiaczek84 26.09.06, 16:54
              A czy na zdjeciach bardzo widac Ci bylo aparacik smile? Tez usmiechasz sie pelna
              buzią smile
              • niunka24 Re: do misiaczek84 26.09.06, 16:57
                martusia, na Twoim miejscu, skontaktowałabym się z fotografem i spytała,co i
                jak. jeśli Ty się dobrze czujesz w aparaciku,może wystarczy,że on wyretuszuje
                fotki?

Jak chcesz, mogę tez poszukać fotek, które robił mój narzeczony ze ślubu, gdzie
                świadkowa miała aparacik. Niektóre zostawił tak,jak są,ale część wyretuszował i
                nic nie było widać. Jak masz ochotę, daj znac na piriva.
                pozdrawiam,
                • martusia67 Re: do niunka24 26.09.06, 17:02
                  Bylabym Ci wdzieczna za kilka zdjec świadkowej smileNa gazetowa poprosze smile A co
                  do fotografa to porozmawiam z nim o wyretuszowaniu zdjec,ale najpierw bede
                  chciala zobaczyc te w pierwotnej wersjismile jakby cos to wyretuszyje!Dziekuje
                  dziewczyny za rady smile
      • agnrek Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 16:58
        Ja mam ruchomy, w tym roku kosztował 1200 pln (Warszawa).
        • olgam8 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 17:21
          Spieszę donieść, że noszę aparat i w sierpniu wyszłam za mąż.Porozmawiaj z
          narzeczonym i się zastanówcie.Ja zastanawiałam się nad przełożeniem ślubu, bo
          jesteśmy razem długo i mieszkaliśmy razem długo przed ślubem i wcale się nam nie
          spieszyło. Ale chcieliśmy wziać ślub i go nie przełożyliśmy. Zwłaszcza, że mój
          wtedy narzeczony (dzisiaj już mąż) pięknie mi powiedział, że kocha się osobę, on
          mnie kocha, bo to ja i nie ma znaczenia, że akurat mam aparat, zresztą noszenie
          aparatu będzie trwało "chwilkę" biorąc pod uwagę to, że spędzimy razem całe
          życie.Oczywiście nie żałuję!Przecież z aparatem czy bez jestem tą samą osobą.
          • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 17:25
            Moj narzeczony mowi,ze dla niego jestem zawsze pieknasmile nawet piekna bylam z
            moimi krzywymi zebami tongue_out My mieszkamy ze soba od roku,jestesmy od 2 i po prostu
            chcielibysmy juz zostac malzenstwem smile
            • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 17:26
              Narzeczony nie ma nic przeciwko aparacikowi na slubie,chce abym czula sie
              komfortowo!
              • olgam8 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 17:35
                No więc jeśli Ty lubisz swój aparacik, narzeczony kocha Cię (i słusznie) z i bez
                aparatu tak samo, to chyba nie ma problemu?smile Weźcie ślub i kochajcie się
                dalejsmile Zdjęcia nie są najważniejsze - to po pierwsze, po drugie - uśmiech z
                aparatem jest uroczy, po trzecie - profesjonalny fotograf pewnie zrobi
                odpowiednie zdjecia albo coś poźniej ze zdjęciami.U nas zdjęcia robili znajomi,
                nie chcieliśmy profesjonalnych. Część mam z aparatem w całej okazałości, na
                części mam delikatny uśmiech (tzn. z zamkniętymi ustami albo pokazuję tylko zęby
                "nad aparatem").Pozdrawiam
      • malbru Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 20:24
        Dół z zamkami metalowymi, góra z zamkami kosmetycznymi 2000 zł Śląsk!
        Znajoma znajomej też na dzień ślubu zdjęła aparacik. Ja nie lubię siebie na
        zdjęciach, bo się drucik trochę świeci (mimo, że dół mam kosmetyczny więc b.
        mało widoczny). Ale myślę, że dobry fotograf będzie mógł to świecenia
        wyeliminować.
        • malbru Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 20:27
          oczywiście pomyłka - góra kosmetyczna, dół metalowy...wink
          • paulina.galli Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 22:17
            ojjj marudzisz...
            a od czego PhotoShop ?smile

kazdy fotograf ktory choc minimalnie zna sie na obrobce zdjec bardzo ładnie
            ci "wyczysci" zeby z takiego aparatu wink
            • lastminutefoto.pl Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 23:01
              paulina.galli napisała:

> ojjj marudzisz...
              > a od czego PhotoShop ?smile
              > kazdy fotograf ktory choc minimalnie zna sie na obrobce zdjec bardzo ładnie
              > ci "wyczysci" zeby z takiego aparatu wink

Kilka, kilkanaście zdjęć można oczywiście wyretuszować, ale jeśli przyszła panna młoda dużo się uśmiecha a zamówi pełną sesję - czyli reportaż z przygotowań, błogosławieństwo, ślub, wesele i plener, to jest naprawdę poważna ilość pracy i nie będzie bez wpływu na koszt całej zabawy ze zdjęciami.

Dlatego lepiej jednak na ten jeden dzień zdjąć.
              Dla własnego komfortu psychicznego smile
              • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 23:07
                nio włansie ja sie duzo smieje smileI to tak jak pisalam "pelna geba" nie
                wyobrazam sobie siebie samej w innym usmiechu smile Zobaczymy jak to bedzie,ślub
                za rok jest jeszcze troszke czasu na przemyslenie smile
    • lastminutefoto.pl Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 22:57
      Na ten jeden dzień musi Ci zdjąć.
      Po prostu musi i nie ma innej opcji smile
      • olgam8 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 23:05
        To już decyzja koleżanki, ale aparat stały - jak sama nazwa mówi - nosi się
        stale, a za ściągnięcie na jeden dzień i powtórne założenie (czyli znowu
        naklejanie zamków, nowe druty, no i samą wizytę) też trochę zapłaci, więc może
        już lepiej niech fotograf popracuje nad kilkoma zdjęciami, a innych będzie z
        aparatem..Napisz co zdecydowałaś, bo ciekawa jestem smile
        • martusia67 Re: Aparatka bierze ślub :) 26.09.06, 23:10
          Na dzien dzisiejsz jestem zdecydowana na NIE zdejmowanie aparatku.Masz racje
          olgam8,zdjecie i powtorne zalozenie aparatu to rozniez sa koszty i to nie male
          z tego co sie orientowalam!Ale jak juz mowilam do ślubu jeszcze troszke czasu
          jest smile wiec moze zmienie decyzje ale to malo prawdopodobne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka