Dodaj do ulubionych

Wesele w Beskidach

01.10.06, 17:09
Przymierzamy się do zrobienia wesela w Beskidach. Zastanawiamy się nad dwoma
miejscami - ośrodkiem Leśnik w Ustroniu Jaszowcu lub knajpą Karolowy Dwór w
Wiśle Głębce. Czy ktoś z Was miał styczność z którymś z tych miejsc i mógłby
się podzielić opiniami? Byłabym bardzo wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • panmoher Re: Wesele w Beskidach 02.10.06, 19:32
      Karolowy Dwór jest wporzo, chociaz jedzenie hmmm..., ale za to widok piękny,
      pod warunkiem, że nie pada. O Leśniku nie słyszałem. Gdzie to jest dokładnie w
      Ustroniyu?
    • ania_1609 Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 11:03
      Witaj!
      My braliśmy ślub w Ustroniu Hermanicach, w Wojskowym Domu
      Wypoczynkowym "Beskid", który baaardzo polecamy. Nie jest drogo, noclegi też
      tanie, jedzenie bardzo dobre! Dodatkowo nie ma przymusu (a w wielu miejscach
      jest), aby do jakiejś konkretnej godziny zwolnić pokój. Ostatni goście
      wyjechali w nd. późnym popołudniem, a my z mężem mogliśmy za darmo przyjechać
      już w pt. i zostać do poniedziałku.
      My jesteśmy baardzo zadowoleni smile)))
      Jeśli chcesz więcej informacji, napisz na gazetowego.
      Pozdrawiamy!
      A&A
    • malbru Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 12:28
      Ja teraz tj. 7.10 będę mieć wesele w Ustroniu. Po... zdam relację...
      Przymierzaliśmy sie do Leśnika, nawet wstępnie mieliśmy zarezerwowanego -
      bardzo nam się podobał i zdobyłam dobre opinie (moge przesłać wieczorem). Mnie
      się nie podobało tylko to, że miejsce do tańczenia jest wyłożone płytkami
      ceramicznymi (nie znoszę - nawet zaczęłam szukać parkietów tymczasowychwink
      Zmiana Leśnika spowodowana była zmiejszeniem wesela z 90 osób na 60. Przypomnij
      się po 7.10 (nie wiem kiedy będziemy w domuwink Acha! też pokoje mamy dostępne
      do wieczora w niedzielę, teren i knajpa zamknięta. Oglądałam DW w Hermanicach -
      miejsce ma potencjał, ale troche zaniedbane. Za to sala do tańczenia z
      parkietem, ale za to bardzo niska... Przydałby się remont temu ośrodkowi...
      • cherry2001 Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 13:05
        O, jakbyś faktycznie mogła przesłać wieczorem (na forum albo na maila na
        gazecie) te opinie o Leśniku, to chętnie zerknę. My robimy imprezę raczej na
        min. 90 osób - max. 160 ;/, więc pewnie miejsce, które ostatecznie wybraliście,
        dla nas będzie za małe. Ale przypomnę się po 7. 10. mimo to.
        • malbru Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 13:15
          Wieczorkiem odeślę opinie (zresztą od ludzi z forum), możesz też w wyszukiwarce
          wpisać Leśnik... Ja przebadałam prawie cały Ustroń (Centrum, Zawodzie,
          Jaszowiec etc.) i Leśnik był najsympatyczniejszy. Tam gdzie teraz robimy jest
          sala do 130 osób tylko noclegów mają 30 więc trzeba kombinować (chociaż
          problemów nie ma bo w pobliżu całe mnóstwo pokoi gościnnych)
          • cherry2001 Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 13:31
            Nie wiem, o co chodzi, bo wrzucałam Leśnika w google i wyskakiwały mi tylko
            ogólne informacje, żadnych opinii ludzi. Szukałam i na forum gazetowym, ale też
            była cisza (choć może błąd, że tylko w 2006 r. patrzyłam, zaraz sprawdzę
            wcześniejsze). A na co się w końcu zdecydowaliście?
            • cherry2001 Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 13:33
              PS. we wcześniejszych latach też sprawdziłam - cisza głuchauncertain
    • malbru Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 13:34
      Nie wiem jak się wstawia linki, ale jak się nie uda to wpisz "Lesnik uston"
      szukaj w treści...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=39378714&a=39403807
      • cherry2001 Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 20:00
        Dzięki, malbru, otwiera to nowe perspektywysmile I udanej imprezy życzęsmile
        • malbru Re: Wesele w Beskidach 03.10.06, 20:22
          Sprawdź pocztę...
    • mariusz.muzyk.foto11 wesele w górach 13.03.14, 20:06
      Jeżeli chodzi o organizację wesela w Beskidach i strony Ustronia i Wisły to polecam Karolowy Dwór - jedzenie całkiem ok no i te plenery...wink Jest jeszcze Karczma Ochodzita z pyszną kuchnią oraz karczma u Michała na Kubalonce...Te miejsca mogę polecić ponieważ byłem tam na weselach wink Pozdrawiam
      • satr-api Re: wesele w górach 06.06.15, 00:30
        Na temat Karolowego Dworu krążą coraz gorsze opinie. Ja chciałam organizować tam swoje wesele, ale właścicielka nie była w stanie odpowiedzieć na pytania w żaden rzeczowy sposób przy pierwszej wizycie. Kiedy przyjechaliśmy omawiać szczegóły i zapoznać się z miejscem, pan, z którym się spotkaliśmy, nie zaproponował nawet wody do picia i w ogóle postanowił nie zawracać sobie głowy odpowiedzią na pytania czy w końcu nawet powiedzeniem "do widzenia".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka