Dodaj do ulubionych

Wasze pomysły na ślubną kasete...

06.10.06, 10:02
Jakie macie lub plaujecie ujecia i podkłady na wasze slubne dvd.ja znalazłam
kilka fajnych pomysłow:
gdzie np jest upozorowana randka spotkanie ...
potem np.oczywiscie przygotowania mlodych i jak pan mlody przyjezdza zawszenie
i przez dziurke od klucxza podgląda ubierajaca sie panne mloda a ta grozi mu
palcem,
zdjecia z mlodosci,
jakies wywiady i wstawki wypowiedzi..
i sesja zdjeciowa w trakcie wesela
,i ucieczka mlodych na zakonczenie wesela-upozorowana jak odjezdzaja
samochodem lub ida spacerkiem albo udaja sie do pokoju hotelowego i nakrywja
sie kołudrasmile

Macie jeszcze jakieś pomysly takie szalone no i mniej szalone ale fajne??
Obserwuj wątek
    • librea Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 10:56
      ja mam na samym początku muzykę z oratorium "Tu est Petrus" i film nagrywany w
      trakcie sesji zdjęciowej w plenerze w wolniejszym tempie. Ujęcia są dopasowane
      w niektórych momentach do słów. A blask z fleszy robi z nas, tj. powiedziała
      moja znajoma, "gwiazdy filmowe". Po tym jest dopiero właściwe "wejście" złożone
      z przesuwających się pod różnym kątem zdjęć ze ślubu i wesela - jedne
      są "ruchome", a inne "nieruchome". Przed częścią: pierwszy taniec, jest wstawka
      z Tańca z gwiazdami. I jeszcze inne. Ogólnie wszyscy mówią, że film różni się
      od tych, które do tej pory oglądali i ja też tak uważam.
      • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:20
        no ciekawe ciekawe..a slyszalyscie jeszcze o jakis innych motywach..szykam
        czegos ciekawego..no tylko ztych wszystkich musze wybrac najbardziej naturalne i
        fajne.myslalam zeby zaczac od czegos takiego:
        widoczek jakiegos parku lub czegos takeigo,ujecie na komorki z smsami o
        spotkaniu,potem ujecie jego,mnie i jak sie spotykamy.Krotkie zbizenie nas i
        napis ze "ona i on zapraszaja do przzycia jeszcze raz tego wspanialego dnia w
        ktorym swój zwiazek oficjalnie zatwierdzili przed bogiem"no czy costakiego .a
        potem juz tradycyjnie zdjecia z mlodisci ,wspolne swiadkow itd..
        co o tym sadzicie?co byscie zmienily?
        • monia76 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:24
          zmienilabym wszystko co zaproponowalas. takie sztuczne i pozorowane scenki moim
          zdaniem wygladaja idiotycznie i smiesznie. zdjecia z dziecinstwa takze. mnie
          najbardziej podobaja sie filmy krotkie, z dobrym podkladem muzycznym, w ktorych
          sie cos dzieje, ale bez pretensji do dlugometrazowej produkcji rodem z
          bollywoodu.
          • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:30
            no ok.ja nie chce jakis tam tasiemcow.to byloby krotkie szybkie spotkanie.a
            zdjecia nie z samego zdiecinstwa a zmlodosci jak bylismy osobno i 2-3 wspolne z
            wakacji i studniowki.albo w sumie mozna zrezygnowac z tych zdj.potem krociutkie
            przygotowania itp..ale czekam jeszcze na inne pomysly...dzieki za kazda
            opinie..nawet nie pzrychylna,tylko nie zjezdzijcie mnie za bardzosmile
          • stokrottka2 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:36
            podpisuję się obiema rękami monia, to ma byc film ze ślubu i wesela a nie jakiś
            sztuczny cyrk!
        • librea Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:28
          no ciekawie wymyśliłaś, tylko czy uda Wam się tak "zagrać" przed kamerą, nie
          zestresujecie się. bo potem to wygląda bardzo nienaturalnie. przemyślcie to
          jeszcze. a tak przy okazji przypomniał mi się koszmarek filmowy: Pan Młody
          całuje żabę, która zamienia się w Panią Młodąsmile
          • monia76 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:30
            librea napisała:

a tak przy okazji przypomniał mi się koszmarek filmowy: Pan Młody
            > całuje żabę, która zamienia się w Panią Młodąsmile

padłam!!
          • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 11:32
            o feeee.brrr...co do stresu..hmm szczerze to zamierzam to wesele przezyc
            luzacko..co bedzie to bedzie grunt to humor,raczej potrafimy sie smiac z samych
            siebie..ale jak wyjdzie to niewiem..
            macie jeszcze cos?
            Ps.kiedys moj mnie nazywal żabula ale niechcialabym tego an kasecie
            uwieczniac.hehehehe
            • monalisa.pl a kiedy wy chcecie nagrac tp dvd?przed czy po? 06.10.06, 11:37
              bo jak przed slubem to zacznijcie wczesnie rano
              nie masz chyba pojecia ile sie kreci takie "scenki" zeby byly takie jakie
              chcecie
    • monalisa.pl sory ale to co napisalas jest wg mnie beznadziejne 06.10.06, 11:30

• izabela.16 Re: sory ale to co napisalas jest wg mnie beznadz 06.10.06, 11:33
        o gustach sie nie dyskutuje..dziekismile
        • monalisa.pl Re: sory ale to co napisalas jest wg mnie beznadz 06.10.06, 11:36
          jak sie nie dyskuje? to po co pisac na forum postysmile?
    • monalisa.pl iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FILM? 06.10.06, 11:32

• anusiaczek87 Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 11:39
        i wlasnie dlatego nie bede miec kasety robionej przez profesjonaliste, ma byc
        100% naturalnie, bez wstawek i sztucznych scenek.. ale rob jak chcesz smile mysle
        ze powinnas poodwiedzac znajome mezatki i zobaczyc jak to u nich wyglada, no i
        zdac sie na kamerzyste, skoro to profesjonalista to powinien pomoc smile
        • monalisa.pl Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 11:45
          dokladnie!
          u nas tylko bedzie na poczaky dvd wstawka z naszymi fotami jak bylismy
          dzieciakami jak bylismy w LO i kilka jak juz jestemy razem! pozniej kilka scen
          jak sie przygotowuje do slubu (ubieram itp) i u niego to samo, pozniej
          blogosławienstwo u mnie w domu przez rodziców no i slub skladanie zyczen i
          wesele! wsio!
          mysle ze to taki standard ale to mi sie podoba i tak bedzie
          scenki pozorowane o jakich pisze autorka w zupelnosci mi nie pasuja i nie
          podobaja mi sie - szkoda czasu na to przed slubem ale to juz nie moja sprawasmile
          • nives1 Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 11:53
            u mnie to samo !!
            Nie ciepię sztucznych płyt z wesela - fujj sad
      • tequilla78 Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 11:42
        hmmm...wg. mnie wszystkie sztuczności wyglądaja kiepsko i śmiesznie na takich
        filmach, ale może te które widziałam po prostu nie były aż tak rewelacyjnie
        zrobione... co do zdjęć to nie mam nic przeciwko, oby nie za dużo i odpowiednio
        pokazane - bo czasami rzeczywiście wygląda to trochę obciachowo, ale widziałam
        też takie aranżacje, gdzie wszystko wyglądało bardzo stonowanie i ciekawie
        • marta_s6 Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 11:55
          My oczywiscie bedziemy mieli kamere ale tylko dlatego,ze naszym rodzicom bardzo
          zalezy...ale tak szczerze to wszystkie filmy weselne wygladaja tak samo!!!Wiec
          czy to takie wazne???najwazniejsze aby wszycy goscie byli...zeby za kilka lat
          sie posmiac jak to sie wygladalosmile)))
          • izabela.16 dziewczyny jakby tak pomysleć.. 06.10.06, 12:16
            to cala aranżacja ślubu i wesela to cyrk!!tak ,tak cyrk.Bo przeciez w sumie
            chodzi o to zeby powiedziec przed Bogiem temu wsapniałemu (no nie zawsze
            wspanialemusmile)mezczyznie ze chce sie z nim byc na zawsze.a reszta typu biala
            suknia ,ryz,limuzyna(a fe),wesele czy wspomiana juz moja aranzacja kasety to
            kicz w gruncie rzeczy.To znaczy przewaznei jest to pozorowane bo normalnie to
            poprosiulabys rodzicow ,swiadkow i kilku przyjaciol do kosciola i w kameralniej
            atmosferze powiedziala"tak"temu jedynemu.
            Ale powracajac do tematu bo nie o sensie tego tu mowa,macie jeszcze jakies
            pomysly?
          • pcvideo Re: iza czy ty robisz kasete z dnia slubu czy FIL 06.10.06, 13:05
            Co do tego "...ale tak szczerze to wszystkie filmy weselne wygladaja tak samo"
            to absolutnie się nie zgadzam.Gdybyś napisała,że większość - to byłaby prawda.
            Też nie jestem za sztucznymi scenami typu randki na łonie natury,nocne plenery
            itd.Takie rzeczy ewentualnie na sesję foto,a wideo ma przekazać to co działo
            się w dniu ślubu bez dłużyzn,sztuczności,pozowania do kamery ale w ciekawy
            sposób.
            • izabela.16 do pc video 06.10.06, 13:23
              wiesz ja o ile sobie przypominam to nie napisalam ze wszystkie filmy sa takie
              same a tylko wyrazilam opinie ze wszystko w slubie jest takie kiczowate jak
              dziewczyny zaczely sie mnie czepiac.a tak serio te sluby i wesela maja pewien
              kanon zasad i obyczai-ot taka tradycja i w zasadzie to czesto sa pozorowane.
              A ty masz jakies propozycje-nie sztuczne.Dodam ze chcialabym cos takeigo
              fajniego ,z jajem ot takiego innego oderwania od rzeczywistosci.
              Tak mysle sobie co mozemy wymyslec na film skoro mieszkamy razem?pomozcie
              • monia76 Re: do pc video 06.10.06, 13:36
                ja proponuje tak:
                1. zrobcie film krotki, do 1,5 godz.
                2. na poczatek dajcie kilka scen ze spaceru lub wspolnych zdjec z poczatkow
                waszej znajomosci, jesli je chcecie
                3. zadnych przygotowan, blogoslawienstw itp
                4. kilka ujec gosci zbierajacych sie pod kosciolem przed waszym slubem
                5. najwazniejsze sceny ze slubu
                6. kilka minut z zyczen np. w przyspieszonym tempie
                7. poczatek wesela - pierwsze sto lat, jeden pocalunek
                8. pierwszy taniec
                9. kilka fajniejszych piosenek, pokazujacych dobra zabawe gosci, fajne teksty
                gosci, zabawne sytuacje
                10. miedzy to wplecione zyczenia od najblizszych gosci, rodzicow dla was
                11. zakonczenie wspolnym krojeniem tortu

niektore sceny moga byc w przyspieszonym, zwolnionym tempie. mozna pobawic sie
                fajnym podkladem muzycznym. i tyle. powinno byc super.

• izabela.16 Re: do monia 06.10.06, 13:46
                  wreszcie jakies Normalne rady.Ja w sumie myslalam zeby z kościoła ominąć
                  niektóre fragmenty liturgii.Aczkolwiek nie za duzo bo prawdopodobnie bezdiemy
                  mieli flety i spiewaka.życzenia się chyba skróci albo powybiera te fajniejsze
                  fragmenty.Niechce sama chyab zrezygnowac z przygotowan i blogoslawienstwa bo ono
                  bedzie wazne dla mnie.tance beda skrócone bo jak to przyjemnosc przez2 godz
                  ogaladac podobne sceny..no i natyle mam pomyslow.czekam na wiecej..
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 06.10.06, 16:02
      podbijam,jeszcze jakieś pomysły??
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 06:48
      piszcie cos jeszcze....
    • pomfus3 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 07:52
      Kurczę, tak się skłąda ,ze ostatnio dość intensywnie myślałam o początku na
      DVD. Przedwczoraj opowiadałam narzeczonemu o moim pomyślę, a teraz podzielę się
      z Wami. Osądżcie towink: Poznaliśmy się w pracy;oboje jesteśmy geodetami , z
      tego względu nasz początek DVD miałby wyglądać mniej więcej tak: Jesteśmy w
      terenie, niebieskie niebo, słońce świeci, zielona łąka, las, rzeka (pogoda
      bedzie jak Bóg dawink). Ubrani w stroje do ślubu, ale nie do końca.Na nogach
      mamy gumaczki(w nich pracujemy w tereniewink). Udaję,że ustawiam tachimetr(juz
      wcześniej ustawiony no i czekam na pomocnika,który ma latać z lustremwink(tak na
      niby),ale coś długo Go nie ma. Czekam, czekam, spoglądam przez lunetkę,
      wygladam,patrzę na zegarek,aż w końcu dostrzegam pięknego młodzieńca(to mój
      narzeczony). Podchodzę, proszę o pomoc. On akurat tez ma lustro i tak zaczynamy
      grę słów i grę gestów. Na koniec tańczymy na łące(jak w "Ja Wam pokażę!"
      heheheh). Wszystko to na podkładzie muzyki z Benny Hill-a. Hehehe. Myślałąm
      także o umieszczeniu miedzy poszczegółnymi ujęciami tablic z napisami typu: "A
      Ona czeka", etc
      • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 08:15
        jezeli o tym marzysz to czemu nie.Jezeli to jest z wami zwiazane to jak
        najbardziej.Ja pytalam kilku kamerzystow i oni mowili ze teraz nie robi sie
        tasiemcow wiec musisz uwazac zeby za dlugie nie buylo.podobno mozna to samo bez
        rzadnego uszczerbku uchwycic w krotszym filmiku.A masz jeszcze jakies propozycje?+
        • pomfus3 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 08:28
          Moze opis sprawia,że cała ta sytuacja bedzie trwała długo,ale chciałąbym ująć
          to max 5 minut. A moze w lekko przyspieszonym tępiewink. Ma być zabawnie, to
          najważniejsze!
          • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 08:46
            No moze.Ja myslalam o spacerze tzn ja dostaje od niego smsa pokazane nasze
            komorki-telsmilepotem on jak i dzie potem ja -spotykamy sie,calujmy i leci napis ze
            ona i on...zapraszaja na przezycie jeszcze raz dnai w ktorym zdecydowali sie
            przed Bogiem ze chca byc raezm do konca swoich dni...i tu leci jakis fajny
            podkladzik..potem zdjecia z mlodosci-wspolne..i przejscie ze aby to wszystlko
            moglos ie wydarzyc musieli sie odpowiednio przygotowac...no i my jak sie
            ubieramy,spełnic wszystkie formalnosci...podpisywanei protokolu...i aby mogli
            stanac razem przed oltarzem sw.miachala archaniola w s...w dniu......itp
            itd...ico o tym sadzisz?
            • pomfus3 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 07.10.06, 17:40
              Odpisuję dopiero teraz, bo wcześniej byłam zajęta. Wydaje mi się,że Twój pomysł
              jest bardzo ładny. Mozna nieco to dopracować; sms... to w sumie ich czas, ta
              epoka. Moglibyście zamiast iść spacerkiem biec (zwolnione tempo) szczesliwi,
              usmiechnięci z wyciagnietymi rękoma. Potem wpadacie sobie w objęcia, On unosi
              Cię do góry i obraca jak w "Ogniem i mieczem". Kreci w okół siebie. Patrzycie
              sobie w oczy, całujecie , a dalej te napisy o których mówiłąś. Jest OK. To taka
              moja mała rada, oczywiście zrobis tak jak uważaszwink
              • wegeta23 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 08.10.06, 07:28
                ja co prawda tego pomysłu nie wykorzystałam na swojej kasecie ale znajomi mają
                zrobione coś bardzo fajnego. I gdybym wcześniej wiedziała bardzo bym chciała coś
                takiego.... Początek i koniec filmu mają do myzyki z benny hilla. Ujecia mają
                przy tym bardzo fajne. Ganiają się po jakiejś wsi. Wpadli w siano, młoda przy
                upadku zadarła nogi do góry, wygłupiają się smieją. Kamerzysta to przyspieszył
                dodał muzyke, dodał efektów a'la stare filmy, jakby to był stary film. A
                wszystko wyszło rewelacyjnie, ubaw jest niesamowity. Myślę że to najfajniejszy
                wstep jaki widziałam z dotychczas oglądanych.
                • pomfus3 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 08.10.06, 07:57
                  Rewelacja!, Kurczę swietne, na pewno będę intensywnie o tym myślała hehehhe.
                  Było zabawnie i właśnie o to michodzi smile. Super. Ale oni ganiali sie w
                  ubraniach do slubu (suknia+gajerek) i wpadali w to siano etc? wink kUrczę, ubaw
                  na pewno po pachybig_grin;D
                  • wegeta23 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 08.10.06, 12:53
                    tak, biegali w tych ciuchach. Było to nagrane już po weselu i później
                    zmontowane. Efekt końcowy rewelacyjny, żałuje że wcześniej tego nie widziałam bo
                    bym zgapiła smile
                    • yoga22 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 09.10.06, 14:53
                      ale super pomysł, my jeszcze kasety nie mamy, ale na dniach musimy odezwac się
                      do kamerzysty aby ustalic jak ma wyglądać nasza kaseta. Niby ''jakis'' pomysł
                      mam, ale ten z Benny hillem raczej go przebił smile SUPER
                      Najlepsze kasety ślubne są właśnie te gdzie coś się dzieje.
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 09.10.06, 09:11
      a co myślicie o wywiadach z goscmi?czy ktos mial takie zyczenia?
      • mrowka05052007 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 09.10.06, 22:57
        ja się nad tym zastanawiałam - i dalej trwam przy tym pomysle.
        Jednak kiedy rozmawialiśmy z jednym z "potencjalnych" wykonawców filmu - robił
        wszystko, aby nas od tego pomysłu odwieźć, że niby potrzebna jest druga osoba,
        że się nie da zmontować, że coś tam jeszcze... Efekt - mimo konkurencyjnej
        ceny, daliśmy sobie znim spokój.
        A całkiem niedawno ogladalismy film z takimi własnie wywiadami i pomysł dalej
        nam sie podoba. Nie wiem czy go zrealizujemy, ale... jest to jakiś pomysł.

Swoją drogą podpowiem Wam jeszcze jeden pomysł, który bardzo nam się spodobał
        (i chyba go wykorzystamy) - na jednym z filmów, który ogladaliśmy był taki
        początek: w spowolnionym tempie wersja bardzo skrócona - po jednym ujęciu z
        przygotowań, błogosławieństwa, kilka ujęć z ceremoni - podkładem do tego były
        wypowiedzi przedszkolaków na temat: "Co to jest ślub?". Nam się bardzo podobało
        i było śmiesznie.
        • siesio1 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 00:00
          Witam!Jak ktos wcześniej napisał na temat gustu sie nie dyskutuje.Trzeba
          poszukać kamerzysty który nie bedzie negował Waszych pomysłów,ale umiał
          podpowiedzieć jak wasz pomysł zrealizować.To jest film dla Was i ma wygladać
          tak jak wy to widzicie.........Szukałem słowa...lubie młodych którzy mają swoje
          pomysły i widać ,że na dobrym filmie im zależy.Wtedy jest super motywacja.Moim
          zdaniem każdy pomysł na filmik jest fajny(o geodetach i SMS-em),Jeśli tak to
          widzicie ,to tak ma być i kropka pl.Teraz trzeba znaleźć wykonawce takiego
          pomysłu,który będzie tym żył razem z Wami.Ale pamiętajcie o jednym!To jest
          tylko dodadek do "normalnego filmu"z wesela.Najważniesze aby film był solidnym
          reportażem z Tego dnia i nocy.Kamerzysta ma być dla was ,nie Wy dla niego.Jeśli
          z góry zakłada ,że wszystko co sobie wymyslicie jest do bani,to dajcie sobie z
          nim spokój.Pozdrawiam i życze udanych wyborów.(kamerzystów oczywiściewink
          • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 09:20
            wlasnie wchodze sobie na strony kamerzystow i ogladam a nawet sciagsam ich
            filmiki i pomysly zeby pokazac mojemu wybranemu kamerzyscie-ktorego notabene
            jeszcze nie ma.znalazlam fragment z wypowiedziami dzieci ale niesciaganal mi sie
            caly,wiec o ile ktos ma to prosze na @.mam jeszcze fragment kosciola gdezie
            podkladem jest liturgia ze slowami JP2 o milosci i malzenstwie.czekam na pomysly
            jeszcze...
            • mrowka05052007 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 12:01
              czy możesz mi przesłać na gazetowego ten fragment z liturgia JPII??
            • magdzia.25 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 12:11
              JA tez prosze o slowa Papieża. szukam i nie moge nigdzie znalesc. Bardzo
              dziekkuje z gory Moj aderes magdzia.26@interia.pl.
        • mariolkka Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 09:53
          mrowka05052007 napisała:

> Swoją drogą podpowiem Wam jeszcze jeden pomysł, który bardzo nam się spodobał
          > (i chyba go wykorzystamy) - na jednym z filmów, który ogladaliśmy był taki
          > początek: w spowolnionym tempie wersja bardzo skrócona - po jednym ujęciu z
          > przygotowań, błogosławieństwa, kilka ujęć z ceremoni - podkładem do tego były
          > wypowiedzi przedszkolaków na temat: "Co to jest ślub?". Nam się bardzo
          podobało
          >
          > i było śmiesznie.

Tez widzialam to na kasiecie u naszego kamerzysty, w polaczeniu z caloscia to
          fajne wyszlo smile i te wypowiedzi dzieciakow super smile)
          • mariolkka Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 09:58
            gielek.wrzuta.pl/audio/7YKvKQ9FNm/co_to_jest_slub____wedlug_dzieci
            • mrowka05052007 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 12:02
              buuu - nie otwiera mi się strona ;-((
              • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 10.10.06, 12:09
                prosze jak cos to piszcie emaile ale nie gwarantuje ze sie to wysle bo to nie
                audio a video kawalek.1 juz wyslalam i poczekamy czy doszlo..Macie jeszcze
                jakies koncepcje..wiem ze atrakcja dodatkowa slubu beda nasze golebie
                wypuszczone przed kosciolem wiec nic nie bedziemy za nie placic.
                • mrowka05052007 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 11.10.06, 08:30
                  nie znam się za bardzo na gołębiach, ale... opowiem Ci historię ze ślubu mojego
                  kuzyna
                  Ślub był w październiku, gdy się skończył - było już ciemno. Po życzeniach,
                  Młodzi właśnie mieli wypuścić gołębie. Ptaki trochę zgłupiały - nie polaciały
                  do góry, tylko zakręciły się nad głowami Młodych i usiadły na portalu.
                  Wyglądało to niezbyt ciekawie - ptaki wydawały się być bardzo oszołomione.
                  Podobno było tak dlatego, że gołębie - gdy jest ciemno - "nie latają": nie wie
                  na ile to jest prawda. Proponuję się dowiedzieć jak to jest.
                  A może ktoś wie??
                  Ale sam pomysł z gołębiami bardzo mi się podoba smile)
                  • izabela.16 specjalistka od golebi:) 11.10.06, 08:43
                    ja tylko dlatego zdecyduje sie na golebie bo je hodujemy.Oczywiscie te pocztowe.
                    I to jest tak ze Wypuszcza sie je z dowolnego miejsca oddalonego o nie wiecej
                    niz300-400km od ich miejsca howu(jezeli sa bardziej wycwiczone i starsze to
                    pokonuja nawet wiecej km!
                    Nielataja w nocy bo jak teoria głosi to kieruja sie słoncem-wiec jak jest
                    mglisto to tez moze byc problem,ale lekkie zachmurzenie im nie szkodzi.
                    Co prawda bada sie czy nie kieruja sie czasem w nocy gwiazdami ale z naszych
                    obserwacji wynika ze w nocy raczej koczuja gdzies i czekaja na ranek.
                    Gdy sie je wypusci to powinny zrobic kilka kólek nad miejscenm wypuszczenia i
                    wracaja szybciej lub wolniej do swojego domusmileczyli golebnika.
                    zdarza sie ze czasem gina po drodze albo je ktos zlapie ale to ryzyko zawodowesmilehehe
                    Oczywiscie moze sie zdarzyc ze z tego strachu moga narobic na ubranko ale to
                    zdarza sie rzadko(mamy ok50golebi i w maire czysto przed domem!!)
                    Jak beda napojone ,nakarmione i nie trzyman ecala msze w zamknietym kartonie to
                    powinno obyc sie bez wiekszych komplikacji i ich lot powinien wygladac tak jak
                    opis powyzej.
                    MAcie jeszcze jakies pyatnia??odpowiem chertnie
                    • mrowka05052007 Re: specjalistka od golebi:) 11.10.06, 08:50
                      dzięki bardzo za odpowiedź!
                      • izabela.16 Re: specjalistka od golebi:) 11.10.06, 08:54
                        wyczerpalam temat?
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 11.10.06, 06:44
      odswiezam dzisiaj temat znalazlyscie cos pasjonujacego?
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 12.10.06, 15:06
      podbijam watek...smile
    • swinka-morska Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 12.10.06, 15:35

> potem np.oczywiscie przygotowania mlodych i jak pan mlody przyjezdza zawszenie

co to jest zawszenie? zarażenie wszami?
    • dasper Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 12.10.06, 16:04
      Proponuję ci raczej zdać się na dobrego spcjalistę. Porżadne studia robiące
      filmy z uroczystości podadzą ci kilka gotowych scenariuszy, albo ułożą z wami
      coś specjalnie dla was.
      • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 12.10.06, 16:11
        Ja nie zamierzam sama krecic czy montowac ale chcialam dowiedziec sie jakie sa
        pomysly innych...
    • izabela.16 Re: Wasze pomysły na ślubną kasete... 14.10.06, 07:32
      podbijam..jakie jeszcze macie pomysly na podklady muzyczne??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka