Dodaj do ulubionych

Panny Młode - dajcie na luz.

11.10.06, 21:59
Czytam to forum i obserwuje straszne rzeczy. Dziewczyny, zapominacie, że to
jest głównie przeżycie duchowe, to ślub jest najważniejszy a nie wesele!!!!
Gorączka wam się udzieliła, czy mózgi wyssało?
1. Wybór sukienki, kwiatków i innych dodatków należy koniecznie skonsultować
z całym forum. Jeżeli opinie nt. wybranej rzeczy nie są pochlebne, autorka
postu reaguje histerycznie i obraża innych. Nikt nie zauważa, że o gustach
się nie dysutuje.
2. Problem "gdzie do makijażystki" urasta do problemu życia lub śmierci - i
jakby bez makijażystki nie moglo byc sie slubu.
3. Ataki na osoby, ktore "nie potrafią uzywac wyszukiwarki" - przepraszam,
ale nie każdy siedzi na tym forum od roku i skoro forum nazywa sie "Slub i
wesele" to ma prawo zadac kazde pytanie.

Radzę trochę ochłonąć.
A swoją droga możnaby ogłosić konkurs na najglupszy wątek.
Ja typuję: "Gdzie lepiej? w krakowie czy katowicach"
Obserwuj wątek
    • wegierka111 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:02
      Lejesz najsłodszy miód na moje biedne, skołatane serce !!!!!!!!!

brawo! smile))))))))

a zaraz na Ciebie napadnie sfora histeryczek z hasłem na sztandarze co "żywią y
      bronią" wymalowane ma "jak Ci sie nie podoba to won z forum" - tak Ci zaraz
      napiszą smile)

Ale ja pozdrawiam serdecznie!

• kami_la Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:07
        Ach dziękuję.
        Jakbym się bała histeryczek, nie rozpoczełabym tego watku.
        Pozdrawiam serdecznie.
        I chyba juz nie mam prawa wypowiadania sie na forum.
        Nie dodałam jeszcze, ze modne jest czepianie sie literowek!
        Tylko ktos "zje" literkę albo zrobi błąd ort i juz mozna poczytac: "naucz sie
        pisac", popracuj nad ortografią" i inne takie związane z tematem
      • kingusia1974 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 14.10.06, 12:47
        Nie martw się wegierko, Kami nie obraziła nikogo (co niektórym bardzo często
        sie zdarza jak dobrze SAMA wiesz ) a na doddatek ma bardzo trafne i cenne
        uwagi. Zgadzam sie z Kami w 100 %
        • kami_la Re: Panny Młode - dajcie na luz. 19.10.06, 22:41
          kingusia1974 napisała:

> Nie martw się wegierko, Kami nie obraziła nikogo (co niektórym bardzo często
          > sie zdarza jak dobrze SAMA wiesz ) a na doddatek ma bardzo trafne i cenne
          > uwagi. Zgadzam sie z Kami w 100 %

Cóż, wiele Panien M. się obraża, ale za kilka lat zrozumieją.
          A swoją drogą - dałam link do tego forum mojemu bratu (żenie się w tym
          tygodniu). On i ekipa facetów z jego firmy mają niezły ubaw czytając niektóre
          wypowiedzi!!!!
          Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe i trzeźwo myślące Panny Młode i życzę wielu,
          wielu cudownych chwil. Dla innych - gdy opadnie już euforia związana ze ślubem -
          zderzenie z rzeczywistością może być bardzo bolesne
    • ewik67 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:05
      > Radzę trochę ochłonąć.
      > A swoją droga możnaby ogłosić konkurs na najglupszy wątek.
      > Ja typuję: "Gdzie lepiej? w krakowie czy katowicach"

BYł kiedys watek o tym, ze slub za dziesięc miesięcy, a przyszła panna młoda
      pytala, w jakim kolorze ustroić salę. Dla mnie bomba...

> 3. Ataki na osoby, ktore "nie potrafią uzywac wyszukiwarki" - przepraszam,
      > ale nie każdy siedzi na tym forum od roku i skoro forum nazywa sie "Slub i
      > wesele" to ma prawo zadac kazde pytanie.
      Tak, ma, tzlko po co. Wzstarcyz uyzc wzsyukiwarki i bdyie mia tzsic odpowiedyi,
      a nie pic.ł
      • ewik67 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:07
        Przepraszam, chodziło o kolor kwiatów:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=48113359&a=48113359
    • lifesurfer Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:07
      oj ale Ci sie dostanie za ten wateksmile
      jak ogladam forum to tez sie nakrecam, cale szczescie mam mnostwo znajomych
      singli, ktorzy sprowadzaja mnie do pionusmilea poza tym mysle, ze duzo zalezy od
      tego ile panna mloda ma czasu... jak ktos siedzi w domu ew w paracy, gdzie moze
      co 5 min sprawdzac fora i ogladac sukienki to moze sobie na takie problemy
      pozwolic.
      poydrawiam serdeczniesmile

• ania_1609 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:29
      Mnie najbardziej dziwią wątki, które można i nawet powinno się samemu osobiście
      sprawdzić, typu: jakie dokumenty do kościoła? czy muszę mieć bierzmowanie? czy
      świadek może być ateistą? O takie rzeczy najlepiej spytać w parafii ślubu, bez
      ryzyka, że ktoś nas źle poinformuje na forum.
    • wegierka111 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:29
      najglupsze sa watki pt. "co kupic narzeczonemu/ej na urodziny, slub itd"

smile)
      • ewik67 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:32
        Dodaję jeszcze: Obowiązki świaTkowej/świaTka/świaTkow i Czym zaskoczyć
        narzeczonego podczas wesela.
        • ozi29 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 14:44
          Skoro tak, to moze daj propozycje o czym wogole wypada pisac według Ciebiewink????
      • kami_la Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:48
        wegierka111 napisała:

> najglupsze sa watki pt. "co kupic narzeczonemu/ej na urodziny, slub itd"
        >
        > smile)

Widziałam to. Ktoś napisał, że kupił narzeczonemu spinki do koszuli ze swoim
        zdjęciem. He he he he. Ciekawe ile razy założył te wspaniale spinki.
    • ania_1609 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:41
      Był jeszcze taki wątek pokłóciłam się z nim...(tu opis sytuacji). Kto miał
      rację, on czy ja?
      • kami_la Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:45
        Albo był taki wątek: "czy w trakcie seksu lepiej jest mieć założone soczewki,
        czy okulary?". Może nie dokładnie cytuję, ale w każdym razie o to chodziło.
        • mayagaramond Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:49
          moja propozycja na najglupszy watek: zbieranie najglupszych watkowwink
        • dr_kaczusia Re: Panny Młode - dajcie na luz. 11.10.06, 22:50
          ale ten o seksie przynajmniej rozwinal sie i byl zabawny smile
          przynajmniej do momentu kiedy go skonczylam czytac wink
          • maciejkaa7 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 08:31
            zgadzam się z załozycielką tego wątku
            panny mlode chyba z tego wszystkiego poupadały na głowę, zachowują sie jakby
            ślub i wesele to jakiegoś rodzaju wyścig atrakcji, która bedzie miala
            ladniejszą/oryginalniejszą fryzurę, makijaz,suknie,bukiet,buty,bielizna,
            biżuteria,samochód-ewentualnie inny pojazd, sala weselna, kosciół, pierwsza
            piosenka, sypanie ryżema albo czymś innym, wypuszczanie gołąbków pod kosciołem,
            fajerwerki i sama nie wiem co jeszcze. Coraz wymyslają jakies atrakcje, tylko
            po co?? Po to żeby inni zazdroscili?? Po to żeby pochwalić się przed goścmi??
            Gdzies w tym wszystkim zapomnialy chyba co w tym wszystkim jest ważne, nie
            wesele ale ślub, przysięga, cała ta oprawa jest przy tym niczym.
            Czasem jak to czytam to szlag mnie trafia. Ciekawe co by zrobiły jakby nie było
            forum. Gdzie by sie dowiedziały o naukach, po co jest swiaTkowa itp.
            To zaczyna być chore!!!!! edit: Już jest!!!
            • mayagaramond Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 12:42
              a Tobie maciejkaa7 jest wszystko jedno w czym wystapisz, moze byc nawet worek
              pokutny. Nie interesuje ci jak bedzie wygladala sala i czy podane jedzenie
              bedzie sie nadawalo do jedzenia. Co kapela bedzie grala tez jest ci obojetne aha
              i czy sie nie spije jest tez nie wazne. Ale od tego jest to forum, zeby pogadac
              o sukienkach, bukietach i tym czy lepszy rosol czy krem ze szparagow. A obecnosc
              na nim nie jest obowiazkowa.
              • monalisa.pl no bravo bravo! wreszcie cos madrego w tym watku!! 12.10.06, 12:45

• litorija Re: no bravo bravo! wreszcie cos madrego w tym wa 12.10.06, 12:50
                  Dziewczyny nie bądźcie takie surowe..smile
                  w pierwszym odruchu może człowieka ogarniać przerażenie i chyba to jest
                  przyczyna pojawiania się niektórych drobiazgowych wątków..ale ten wątek z
                  soczewkami byl zabójczy (i co mają powiedzieć ci, którzy lubia po ciemku?) smile)
                  • monalisa.pl Re: no bravo bravo! wreszcie cos madrego w tym wa 12.10.06, 12:55
                    jak smiesza mnie jakies durne watki to nie zabieram w nich dyskusji zazwyczaj
                    a problemy kazdy ma inne wiec staram sie byc tolerancyjnasmile
                    denerwuje mnie autorka postu i jej podobne i ich sciemnianie!!!
                    same pewnie zachowywaly sie tak samo jak te z ktorych sie teraz smieja wiec po
                    co ta obłuda?
              • maciejkaa7 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:23
                może nie worek, ale czasmi się zastanawiam czy nie powinno być tak jak z
                sukienkami do komunii, w wiekszości kościołow obowiązują alby, bo mamuśki
                zaczeły wydziwiać z kreacjami swoich córeczek. Tak samo zaczyna być niesttety z
                pannami młodymi...
                Jedzenie jest ważne, menu ustalałam sama biorąc pod uwage to co lubi jeść moja
                rodzina, nikogo z obcych ludzi na forum nie prosiłam o radę. Nie trudno zamówić
                jakieś wykwintne dania jak goscie nie będą wiedzieli co mają z tym zrobić i
                tego nie zjedzą.
                Z zespołem nie ustalałm jakie maja grać utwory, zdałam się na nich, w końcu
                grają od 15 lat i znaja się na tym znakomicie. Nie pomyliłam się, spisali się
                rewelacyjnie, od dawna nie widziłam żeby goscie tak dobrze się bawili.
                Goscie pili nie zabraniałam im tego, dobrze się bawili, biesiadowali przy
                wiejskim stole prz bimberku, nikt sie nie spił i nie leżał pod stołem.
                Rosół czy krem ze szparagów - doradzić mi może ktoś z rodziny, ale nie
                koniecznie bo i tak zdecydowałam się na rosół tongue_outtongue_outtongue_out
                • monalisa.pl Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:30
                  czasmi się zastanawiam czy nie powinno być tak jak z
                  sukienkami do komunii, w wiekszości kościołow obowiązują alby, bo mamuśki
                  zaczeły wydziwiać z kreacjami swoich córeczek. Tak samo zaczyna być niesttety z
                  pannami młodymi...

chyba cie pogiełooooooooooooooooo z tymi albami do slubuwink)))))))))))))
                  dzizas to powinno byc przyszpilone na forum jako głowny postsmile)))))))))))))
                  • maciejkaa7 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:33
                    to jest tylko ironia....
                    i nie pogiełooooooooooooooooooooooooooo mnie tongue_outtongue_out
                    PS
                    wspolczuje przyszłemu męzowi takiej żonki big_grinbig_grin
                    • ashton Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:36
                      Alby to może nie wink ale większość panien młodych szanuje jednak powagę
                      Kościoła i np. do bardzo wydekoltowanych z przodu czy z tyłu sukien zakłada
                      bolerka. Chociaż przyznaję, ze sama miałam odkryte ramiona smile
                    • monalisa.pl Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:48
                      nie musisz niczego wspolczuc - mamy sie oboje naprawde cudowniesmile
            • monalisa.pl do maciejka! 12.10.06, 12:48
              wyobraz sobie ze na tym forum dowiedzialam sie WIELU ciekaweych rzeczy o
              ktorych wczesniej nie wiedzialam typu: nauki,poradnia, bierzmownaie,
              kancelarie, zachrystkie itp przerozne rzeczy! wiec jak nie odpowiada ci oprawa
              tego forum to zmien na inne! nikt cie tu sila nie trzyma!
              • ewik67 Re: do maciejka! 12.10.06, 12:51
                Skoro od czasów komunii nie pojawiłas się w kosciele i zrobiłas to dopiero z
                okazji slubu, nic dziwnego, ze o rzeczach, o kt,órych wczesniej nie
                wiedziałas " typu: nauki,poradnia, bierzmownaie,
                > kancelarie, zachrystkie itp"
                dowiedziałas się na tym forum...

Ot polska katoliczka.
                • monalisa.pl do ewik67 12.10.06, 12:53
                  GÓwno o mnie wiesz wiec spadaj na drzewo
              • maciejkaa7 Re: do maciejka! 12.10.06, 13:13
                tych rzeczy wcale nie musiałam dowiadywać się z forum, wystarczy pojsc do
                kancelarii i się dowiedzieć
                a forum jest po to żeby się wypowiadać na różne tematy...
                • monalisa.pl Re: do maciejka! 12.10.06, 13:15
                  forum jest po to zeby sobie pomagac, informowac, dyskutowac ale jesli dana
                  dyskusja przeobraza sie w kłotnie i dogryzanie innym to nie jest to na miejscu!
                  takze jedyna rada dla tych co to wszystko krytykuja - zmienic fourm i zostawic
                  je osobom ktore moga liczyc na inną forumke a nie zostac obrzuconym blotem...
                • woi.mi Re: do maciejka! 12.10.06, 13:46
                  Wystarczy spytać na forum,a nie łazic po kancelariach.
                  • maciejkaa7 Re: do maciejka! 12.10.06, 13:48
                    to może na forum spiszecie protokół, zamowicie termin, złozycie stosowne
                    dokumenty, zapłacice za ślub......
                    • monalisa.pl Re: do maciejka! 12.10.06, 13:50
                      hehe ale ty jestes dziwnasmile
                      • maciejkaa7 Re: do maciejka! 12.10.06, 13:52
                        bo mam inne zdanie??
                        • monalisa.pl Re: do maciejka! 12.10.06, 13:56
                          nie, bo twoje ironiczne wypowiedzi sa zenujace i w zaden sposób konstruktywne
                          • ewik67 Re: do maciejka! 12.10.06, 14:02
                            > nie, bo twoje ironiczne wypowiedzi sa zenujace i w zaden sposób konstruktywne
                            I kto to mówi...
                            • maciejkaa7 Re: do maciejka! 12.10.06, 14:11
                              ewik67 napisała:

> > nie, bo twoje ironiczne wypowiedzi sa zenujace i w zaden sposób konstrukt
                              > ywne
                              > I kto to mówi...

dokładnie wink
                              • monalisa.pl ewik i maciejka=wy juz po czy przed slubem? 12.10.06, 14:18

• maciejkaa7 Re: ewik i maciejka=wy juz po czy przed slubem? 12.10.06, 14:45
                                  poczytaj dokładnie to się dowiesz smile
                                  • monalisa.pl Re: ewik i maciejka=wy juz po czy przed slubem? 12.10.06, 14:50
                                    nie dzieki, nie mam cisnienia zeby sie wglebiac w ten temat
                                    przez chwile bylam ciekawa czy krytykujace sa przed czy po i tyle
                              • ashton W tym szaleństwie jest metoda? 12.10.06, 14:19
                                Udzielam się na tym forum od trzech miesięcy (czas najwyższy skończyć, jako żem
                                już po ślubie... - powinnam "dać sobie luz", hihi) - i przyznam, że coraz mniej
                                rzeczy mnie szokuje. Rozumiem nawet wątek "ślub 2008" - sama nigdy w życiu bym
                                z takim wyprzedzeniem nie planowała, ale skoro dziewczynom zależy na konkretnym
                                kościele, knajpie czy fotografie - czemu nie? Czas pokaże, czy faktycznie tak
                                wczesne rezerwacje mają sens.
                                Dystans i humor. I tyle smile))
                                • ozi29 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 12.10.06, 19:23
                                  ashton napisała:

> Dystans i humor. I tyle smile))

Kolezanka ma racjewink Ludzie przeciez po to to forum jest aby było co robić jak
                                  sie człowiekowi nudzi w pracy na przykładwink Dajcie spokoj ...
                                  • nives1 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 10:02
                                    hehe ozi29 kocham cie za to stwierdzenie o nudzie w pracy ;P
                                    • ozi29 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 10:45
                                      no co...wink)))) zdarza siewink
                                      • nives1 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 11:37
                                        Moja droga ja mam dziś tak nudny dzień że jak tel zadzwoni to sie będę
                                        cieszyć big_grin
                                        • ozi29 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 11:41
                                          Ja teraz bede przez 2 tyg takie mialacrying(((((((((
                                          • nives1 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 11:46
                                            Jezu ozi - zanudzisz sie na śmierć - co ty masz za pracę?? ja w firmie
                                            reklamowej
                                            • ozi29 Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 12:19
                                              pracownik socjalny 1 etatwink a drugi-terapeuta zajeciowywink
                                • malbru Re: W tym szaleństwie jest metoda? 13.10.06, 18:29
                                  Ashton! zawsze się uśmiecham i pilnie czytam Twoje wypowiedzi - poprostu ktoś
                                  zdystansowny do ślubu i wesela (jest tu jeszcze parę takich) My na organizację
                                  mieliśmy 2,5 miesiąca w tym 2 tyg wakacji, no i .... wszystko się udało. A na
                                  forum to czasem się nieźle wystraszyłam (po raz pierwszy jak wyczytałam, że nie
                                  da się sal zarezerwować wcześniej jak na 2008wink Dla mnie najgłupsze wątki to
                                  te "kto miał rację? On czy ja?", "ona mniue okradła" (bo taka sama sukienka)
                                  Ale i tak czytamwink)))
              • edun Re: do monalisa 12.10.06, 22:24
                Co do zmiany forum to chyba przesadziłaś, ponieważ jak sama nazwa mówi to ślub i wesele a jeszcze nikt nie ma monopolu na ustalanie jak taki slub i wesele ma wygądać. Dlatego kiedy ktoś robi wesele i ślub inny od 90% tego forum to też ma go tego prawo i tez może dyskutować to z innymi.

Nie wszystkie panny młode nie mogą spać na pół roku przed ślubem dlatego, że nie wiedzą czy aktualnie salę stroi się balonami...
                • monalisa.pl Re: do monalisa 13.10.06, 08:59
                  mialam na mysli to zeby byc bardziej tolerancyjnym!
                  i to ze jak komus nie odpowiada to co pisza inne dziewczyny chocby wygladalo to
                  najdziwniej na swieci i bylo najdziwniejszym pytaniem na swiecie - nie powinny
                  sie nasmiewac bo kazdy ma inne "problemy" stad moja rada zeby zmienic forum
                  skoro nie odpowada komus jego formuła i zadawane pyta!
                  jesli komus brakuje tolerancji wzgledem innych osób to chyba nie jest dobrze -
                  a forum to nie jest chyba miejscem gdzie mamy sobie dogryzac ale pomagac
                  ewentualnie i informowac no i dyskutowac ale ZA POZIOMIE! ale widze ze niektóre
                  z osob na tym forum nie dojrzaly nie tylko do zamązpojascia ale i do pisania na
                  forum konstruktywnych postów i tyle
    • monalisa.pl no wiesz...jak ci cos tutaj nie odpowiada to 12.10.06, 08:31
      poprostu zmien FORUM!
      tak bedzie najlepiej chyba
      i no zycze wiecej TOLERANCJI
    • emilkab2 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 08:53
      Podzielam Twój pogląd, ale sposób jego wyrażenia już nie.
      Czy Tobie wyssało mózg?
      Czy brakuje Ci piątej klepki?
      Nie obrażaj innych!!!!
    • aniaxxx1 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 12:25
      Co do najgłupszego wątku.... to oczywiscie że lepiej w Krakowie smile
    • ashton Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 12:58
      Forum zostało stworzone w szczytnym celu pomagania sobie nawzajem i tego się
      trzymajmy wink
      • monalisa.pl asztonka: 12.10.06, 13:01
        wszedzie znajda sie nietolerancyjne zakompleksione i zawistne babki!
        wejdz sobie kiedys na forum ciaza itp (z ciekawosci)- tam to dopiero sobie
        ciezarne umilaja zycie:-0
        starszne ze ludzie szukaja wyładowania w necie na innymsmile
        a takie osoby pewnie w realu sa szarymi myszkamismile
    • listek_a po to jest forum 12.10.06, 13:17
      zebys nie musiala wszedzie łazic i pytac i dzwonic i zameczac kolezanki, ktore
      za maz nie wychodza.
    • nionczka Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 13:42
      Naprawde wolalabys rozmawiac o istocie slubu? o stronie duchowej? Dopiero by sie
      tu dzialo ... I do przygotowanie sie duchowego nie potrzeba forum. Mozna to
      robic samemu, w domu, z narzeczonym. W kwestii kwiatów, makijazystki, etc.
      narzeczony juz czesto nie bedzie mogl doradzic.

A tak poza tym to dla niektorych to forum ma dzialanie niemalze zbawienne. Nie
      chce nawet myslec jak wygladalyby sluby i przyjecia niektorych osób gdyby
      wszytstkiego nie skonsultowaly na forum. Niektorzy naprawde potrzebuja pomocy
      przy doborze kwiatów do sukni, makijazu do koloru wlosów, etc. Nie wszyscy
      potrafia sami skomponowac tyle elementów, znaja sie na etykiecie i innych
      ceremonialach. Dopoki to forum pelni funkcje informacyjno-edukacyjne, nie jest zle.

Szkoda tylko, ze niektore osoby tak zle znosza krytyke a inne lecza kompleksy
      kosztem innych. Najlepiej sie nie przejmowac i nie wdawac w durne dyskusje.
      • keksi najlepsze jest: 12.10.06, 14:05
        A kto slubuje w 2009? Och och, ja nie mam jeszcze wiazanki....
        • maciejkaa7 Re: najlepsze jest: 12.10.06, 14:08
          ło matko i córko - toż to straszne big_grinbig_grinbig_grin
        • anuka77 Re: najlepsze jest: 12.10.06, 15:20
          Hi hi hi dobre smile
    • arieska Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 15:14
      kami_la napisała:
      > 3. Ataki na osoby, ktore "nie potrafią uzywac wyszukiwarki" - przepraszam,
      > ale nie każdy siedzi na tym forum od roku i skoro forum nazywa sie "Slub i
      > wesele" to ma prawo zadac kazde pytanie.

Z wiekszoscia zarzutow sie zgadzam, ale nie z tym. Zmora kazdgo forum sa ludzie,
      ktorzy co i rusz zakladaja watki, ktore czesto sa nawet na tej samej stronie. To
      nie kwestia siedzenia na forum, ale tzw. netykiety, ktorej czescia jest
      niezasmiecanie forum w kolko tym samym. Poza tym wydaje sie logicznie, ze jesli
      czarno na bialym widac wyszukiwarke to mozna zadac sobie wysilek, zeby z niej
      skorzystac. To nie boli, a odpowiadac po raz setny na to samo nikomu sie nie chce.
      • anusiaczek87 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 15:30
        Mnie tez denerwuje nieprzestrzeganie zasad netetykiety. Moze gdyby bylo kilku
        adminow, mozna byloby zamykac posty, udaloby sie nad tym zapanowac. A tak?
        Cwiczymy swoja cierpliwosc wink

Nie rozumiem dlaczego smiejecie sie z problemow innych? Dla Was to jest
        smieszne, a ktos inny sie tym przejmuje i martwi. Kazdy z nas jest inny, jeden
        sie martwi kolorem kwiatkow, inny chce sie "martwic", bo lubi dbac o kazdy
        szczegol, jeszcze inny nie przejmuje sie tym wcale. Troche tolerancji
        dziewczyny. Nie sadze, zeby od Waszych opryskliwych i przesmiewczych uwag ktos
        zmienil zadnie.

--
        nasz suwaczek
        • dasper Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 15:56
          Ja to już na pewno nie! Niektórzy, miłe panie tak mają, że chcą mieć idealnie i
          nie zadowalają się byle czym! Jak się nie podoba - to nie musicie czytać. I nie
          wasz sprawa jak ja to duchowo przeżywam!
        • kami_la Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 15:58
          Widzę, że sporo osób strasznie się uniosło po tym poście, ale same przyznajcie,
          czy wątek typu "Filmowanie nocy poślubnej" albo "O czym myślicie w Kościele" to
          nie jest powód do smiechu? Ja rozumiem wszystko, naprawdę. Nie jestem starą
          panną, mam 23 lata, niedługo wychodze za mąż, ale nie jestem rozhisteryzowana.
          Dla mnie ślub jest sakramentem i przede wszystkim chciałabym się skupić na tym.
          A sukienka ma podobać się mnie, a nie innym. Ponadto na jednym weselu goście
          będą bawili się przy disco polo, a na innym nie. Na jednym weselu goście będą
          wcinać krem z groszku, a na innym nawet go nie tkną. Więc gusta są są różne. A
          niektóre Panny Młode traktują forum jak wyrocznię. Pozdrawiam i życzę zdrowego
          rozsądku.
          • agniechan Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 18:51
            Hmmm... Zastanawia mnie tylko jedna kwestia - dlaczego dziewczyny, które (jak
            przynajmniej wynika to z opisów) niesamowicie męczą się, czytając większość
            wątków na tym forum, robią to dalej? Czy to nie jest jakieś stadium
            masochizmu?tongue_outPP Nie przeczę, że niektóre wątki są delikatnie mówiąc zabawne,
            ale jesli taki widzę, to albo go omijam, albo wchodzę tylko po to, żeby poprawić
            sobie humorsmile Poza tym wydawać by się mogło, że większość forumowiczek WIE na
            czym polega istota forum pt.: "Ślub i wesele" - bynajmniej nie na prowadzeniu
            dyskusji filozoficznych (choć oczywiście daleka jestem od zabraniania
            komukolwiek założenia wątku pt: "Sens życia i egzystecji przed i po sakramencie
            ślubu..."). Oczywiste jest to, że większość z nas nie spędza na tym forum całych
            dni, nie odrywając się od myśli dotyczących kroju sukienki czy koloru wiązanki -
            dla większości strona duchowa całego tego przedsięwzięcia jest dużo ważniejsza
            niż to wszystko razem wzięte. Tylko do przemyśleń na tematy egzystencjalne,
            filozoficzne, czy religijne nie potrzebne mi jest forum. A kiedy tu wchodzę to
            właśnie po to, by rozwiązać te małe problemy, które naturalnie nie spędzają mi
            snu z powiek, ale fajnie jest mieć je z głowy. A nawet jesli ktoś naprawdę uważa
            kolor wiązanki za sprawę życia i śmierci, to przecież jego sprawa. Dlatego
            proszę: "Panny krytkujące wszystko na tym forum - dajcie na luz!"wink
            Aha, a już obrażanie kogoś albo wyzywanie to już po prostu czysta żenada...
    • margaretka777 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 12.10.06, 23:41
      Jeśli tak ważne są dla ciebie przeżycia duchowe i intymne to dlaczego nie
      założysz takiego wątku, który faktycznie cię interesuje ??
      To jest otwarte forum, każdy pisze co chce, dziewczyny mają różne problemy, ale
      widze że temat "Egzystencji czlowieka we wsółczesnym świecie" bardziej cię
      ciekawi. Jeśli chcesz o tym porozmawiać rzuć tematem a jestem pewna,że inne
      dziewczyny również przyłączą się do dyskusji smile
      A tak nawiasem mówiąc nie wyobrażam sobie, że bedziemy mówić tu o tym "kto
      bardziej i wznioślej przeżył nasz ślub (ON czy Ja)" albo "kto kogo bardziej
      kocha" smile
    • czarodziejkakubusia Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 08:44
      Wiesz,ale takie jest przeznaczenie tego forum.Strefa duchowa,jest naszą
      prywatną sprawą.Każdy przemyślał ją przed zajęciem się "sprawami
      organizacyjnymi".Teraz chcemy się cieszyć,oczekujemy porad i opinii osób,które
      znalazły się w takiej sytuacji jak my.Skorzystałam z porad na tym forum i nie
      żałuję.Zaoszczędziło to mój czas,zawęziło pole poszukiwań.Nikt tu nie wyśmiewa
      problemów typu niebieska czy biała podwiązka.Tylko jeden taki dzień nas czeka w
      życiu,dlaczego zatem nie miałybyśmy sobie gadać tu o wszystkim?
    • wegierka111 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 08:57
      To forum, tutaj na gazeta.pl to jeszcze nic... Malopolskie Forum Slubne - tam to
      dopiero jest jazda ! smile))
      • yoolia7 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 10:01
        nie mam nic przciwko dziwnym wątkom na forum poprostu na nie wchodzę ale w
        części muszę przyznać rację załozycielce wątku.
        Chodzi mi o to, że chyba popadamy w jakąś paranoję, sztucznie napędzamy cały
        slubno-weselny biznes, poczawszy od zaklepywania sali na ponad rok wcześniej,
        przesciganie się w wymyslaniu atrakcji.
        Firmy tylko na to czychaja, podnosząc ceny oczywiście. Koszt zakupu surowców na
        przyjece weselne na 1 osobę to ok 20-30zł a restauracja życzy sobie np 120zł -
        niezła marża!! Zespoly też z roku na rok windują ceny. Mogłabym jeszcze
        wymieniać i wymieniać ale czy to coś zmieni. Chyba nic. ot to tylko takie moje
        przemyślenia smile
        • gardenia_nowak Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 11:36
          I tu jest w mojej opinii sedna sprawy - organizacja ślubu i wesela to przede
          wszystkim napędzanie koniunktury. I myślę, że dobrze jest sobie z tego zdawać
          sprawę, co wcale nie znaczy, że mamy nie dawać się gospodarce rozwijać wink
          • nives1 Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 11:39
            gospodarka zawsze sie napedza naszymi marzeniami - od lalki w dzieciństwie po
            ślub i trumnę - ale co jest złego w realizacji marzeń smile))))
    • kroplla Re: Panny Młode - dajcie na luz. 13.10.06, 12:34
      każdy pyta, o co chce. ja na forum wypowiedziałam się może z 3 razy - zawsze w
      przypadku, kiedy rozmowy ze znajomymi na dany temat nie prowadziły do żadnych
      konsytuktywnych wniosków <'tak tak! żakiet pasuje idealnie!' 'nieee...
      absolutnie nie żakiet...' (nota bene, było bardzo ciepło i ów nie był
      potrzebnywink)>.

ktoś mógłby powiedzieć, że jeden z założonych przeze mnie wątków pretenduje do
      miana 'najgłupszego' <ślub pierwszego wrześniawink>, ja jednak oczekiwałam porady
      i dzięki odpowiedziom forumowiczów łatwiej mi było rozpatrzyć wszystkie 'za' i
      'przeciw'...
      pozdrawiamsmile)
    • czarodziejkakubusia Re: Panny Młode - dajcie na luz. 14.10.06, 16:34
      Łe no jasne,że się gospodarka napędza i kusi się młodych i zdziera z nich duże
      marże.Cóż jednak zrobić,gdy nie poszukasz np. sali w odpowiednim
      momencie,będziesz musiała wziąc taka jaka akurat będzie wolna,może droga.Ja też
      się zdziwiłam,gdy na 11 miesięcy wcześniej zaczęłam szukać sali (zgodnie z
      zaleceniami) i okazało się,że nie wszędzie jest pula terminów i że szybko one
      znikają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka