23.10.06, 21:21
wybieram się na ślub mojej siostry, zaznaczam ze jest to tylko ślub cywilny,
a potem małe przyjęcie dla rodziny. Powiedzcie ile powinnam dać siostrze w
prezencie, zwłascza, że siostra wie że sama za 3 miesiące biorę ślub za
który płacimy tylko z narzeczonym
Obserwuj wątek
    • patina3 Re: prośba 23.10.06, 21:22
      Hmmm a ile chciałabyś a ile możesz ??
      • kugo1 Re: prośba 23.10.06, 21:33
        pomiędzy chciałbym a mogę jst duża rozpiętość, ile by wypadało dać- ostatnio
        nie byłam na żadnym weselu wiec nie wiem ile się daje, i inaczej chyba daje
        sięsiostrze a inaczej znajomym
        • ozi29 Re: prośba 23.10.06, 21:35
          ja bym na pewno nie dala ponizej 500 zł...
          • kugo1 Re: prośba 23.10.06, 21:38
            tylko nie wiem też jak na to patrzec bo wiele z dzieczyn pisalo tu że daje się
            przeważnie tyle ile kosztuje zorganizowanie przyjęcia na osobę by zwróciło się
            to młodym- ale patrząc w ten sposób na tą sytuację to to jest tylko ślub
            cywilny a przyjecie w domu
            • epox123 Re: prośba 23.10.06, 21:44
              Myśle,że 300zł będzie ok,u mnie np.wiem,że moja siostra ma ciężką sytuacje i
              chce żeby poprostu była w tym dniu,bo przecież nie pieniądze są tu ważne,ważne
              jest jest tylko to aby cała moja najbliża rodzina była w tym dniu z nami.
              • kugo1 Re: prośba 23.10.06, 21:54
                epox123 dzięki, a co do niektórych to mam nie iść tylko dlatego że nie mam na
                to pieniędzy, same dobrze wiecie ile Was kosztuje zorganizowanie ślubu, a
                jeszcze jeśli robicie to sami tak jak my. A mówiąc o tym jak powinno sie dawać
                to powtarzałam tylko słowa z tego forum, co nie znaczy że ja tak myślę.
    • nionczka Re: prośba 23.10.06, 22:38
      A jak jest slub cywilny to daje sie mniej? No, bede sie musiala przygotowac na
      cienkie koperty wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka