Dodaj do ulubionych

Lexus LS500 4Matic i nowy GS!

15.06.03, 10:42
Jeszcze w tym roku zostanie zaprezentowany LS po modernizacji. Zmiany będą na
tyle duże, że możemy mówić o nowym modelu. Silnik 4.3 zostanie zastąpiony 5.0
V8. Moc nie wzrośnie bardzo, za to znacznie powiększy się moment obrotowy.
Nowością będzie opcjonalny napęd 4x4, możliwe, że Torsen. Poza tym całkowitej
zmianie ulegnie przód i tył pojazdu oraz wnętrze, wzorowane na S-klasie po
liftingu. To pewne, natomiast krążą plotki o możliwości stworzenia LS350
(benzyna) na rynki europejskie.

Pod koniec 2004 pojawi się w końcu nowy GS. Także tam będą silniki 3.3-3.5,
5.0 V8 oraz napęd 4x4.

Pozdrawiam
Greenblack
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 15.06.03, 10:58
      I jeszcze coś. W 2006 zostanie pokazany zupełnie nowy LS z silnikiem V12, który
      ma być, przynajmniej w USA, standardowy! Dostępna będzie także wersja z
      dłuższym rozstawem osi.

Pozdrawiam
      • Gość: Nina Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.toya.net.pl 15.06.03, 11:45
        Greenblack,a co powiesz o LX 470?Widzialam po raz pierwszy wczoraj,nie wiedzac
        nawet,ze lexus i w takiej wersji wystepuje.Przyznam,ze lekko mnie przytkalo-na
        razie tylko ze wzgledow wizualnych:)
        Pozdrawiam.
        • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 15.06.03, 11:52
          LX470 to nic innego jak droższa wersja Toyoty Land Cruiser 100 4.7 V8.

Pozdrawiam
      • Gość: Michal Lexus RX Hybrid V8 normy spalinowe 2005 IP: *.telia.com 15.06.03, 11:55
        No i Greenblacku trzeba dorzucic,ze te wszytkie auta spelniaja norme ochrony
        srodowiska roku 2005.
        Jeszcze dolacze,Lexus wchodzi pierwszyna rynek mniej wiecej za rok lub dwa z
        4x4 HYBRID.Bedzie to Lexus RX z bardzo niskim zuzyciem paliwa i z jeszcze
        zmniejszonymi lub bardzie wyczysczonym gazami spalinowymi,ktory spowoduje
        rewolucje w rynku SUV.
        Szczegolow technicznych nieche sie mi opisywac,Greenblack dane pochodza z
        biuletynu fabrycznego Toyci ,ktory zapewnie masz to opisz.Pzdr.Michal
        • greenblack Re: Lexus RX Hybrid V8 normy spalinowe 2005 15.06.03, 12:00
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> No i Greenblacku trzeba dorzucic,ze te wszytkie auta spelniaja norme ochrony
          > srodowiska roku 2005.

Tak samo jak wiele, wiele innych modeli innych marek.

> Jeszcze dolacze,Lexus wchodzi pierwszyna rynek mniej wiecej za rok lub dwa z
          > 4x4 HYBRID.Bedzie to Lexus RX z bardzo niskim zuzyciem paliwa i z jeszcze
          > zmniejszonymi lub bardzie wyczysczonym gazami spalinowymi,ktory spowoduje
          > rewolucje w rynku SUV.

Wątpię, czy spowoduje rewolucję. Pewnie będzie kosmicznie drogi i ze słabymi
          osiągami.

> Szczegolow technicznych nieche sie mi opisywac,Greenblack dane pochodza z
          > biuletynu fabrycznego Toyci ,ktory zapewnie masz to opisz.Pzdr.Michal

Te dane nie pochodzą z biuletynu fabrycznego, bo żadna marka (dobrowolnie) nie
          chce ujawniać takich rzeczy;) Przecież jak to się rozniesie, to w oczekiwaniu
          na LS500 nikt nie kupi 430.

Pozdrawiam
          • Gość: Michal Re: Lexus RX Hybrid V8 normy spalinowe 2005 IP: *.telia.com 15.06.03, 12:04
            Tego typu auta kupuja bardzo zamozni ludzie,klientela jest juz policzona i
            fabryka zdaje sobie sprawe, ile moze sprzedac.Sam bralem udzial w ankietach
            rozgryzajacych rynek i zapotrzebowanie.Pracowalem wlasnie dla Toyci.Takie
            badania robi sie zawsze przed wprowadzeniem nowego ,ale drogiego
            modelu.Pzdr.Michal
            • Gość: Michal Re: Lexus RX Hybrid V8 normy spalinowe 2005 IP: *.telia.com 15.06.03, 12:06
              Jeszcze jako ciekawostka nadchodzi cala nowa generacja tzw druga Lexus RX300.
              Pzdr.Michal
              • greenblack Re: Lexus RX Hybrid V8 normy spalinowe 2005 15.06.03, 12:11

> Jeszcze jako ciekawostka nadchodzi cala nowa generacja tzw druga Lexus RX300.

RX już nadszedł:P Szkoda, że w Europie jako RX300, a nie jako RX330.

> Pzdr.Michal

Pozdrawiam
            • Gość: Michal TF103-Toyci nowy F1 racer IP: *.telia.com 15.06.03, 12:11
              Nasz TF103 jest kompletnie nowym samochodem,tlumaczy chefs konstruktor Gustav
              Brunner.Auto skalda sie z 3.500 czesci i jest calkowicie prawie nowa
              konstrukcja.Mimo ze ja to nazywamdalszym przejsciowym rozwojem modelu
              zeszlorocznego,cale doswiadczenie zeszlego roku znjduje sie w tym nowym aucie.
              Celem Toyoty taki aby chociaz zlapac jeden punkt do gory w roku, zakancza
              Gustav Brunner.
              Pzdr.Michal
              • Gość: Michal Re: TF103-Toyci nowy F1 racer IP: *.telia.com 15.06.03, 12:14
                chcecie potypowac www.automotosport.se
                • Gość: Michal Re: TF103-Toyci nowy F1 racer IP: *.telia.com 15.06.03, 12:16
                  Przepraszam zjadlem adress winno byc tak
                  www.automtorsport.se
                  • Gość: Michal Re: TF103-Toyci nowy F1 racer IP: *.telia.com 15.06.03, 12:18
                    www.automotorsport.se/main.php
                    • Gość: Michal Re: TF103-Toyci nowy F1 racer(dobre filmy) IP: *.telia.com 15.06.03, 19:17

> www.automotorsport.se/main.php
                      ------------------------------------------------------------------------------
                      Nastepnie po otrzymaniu tej strony prosze przesunac sie do dolu i znalesc
                      rubryke BILFILM www.automotorsport.se/main.php
                      pirwszy film nie dzila, ale drugi i trzeci dzialaja trzeba je sciagnacokolo
                      50eskund dla tych co posiadaja broadband.
                      Film numer 2 Breeedsladdd szeroki slad fajny, ale kawal maszyny co.
                      Film numer 2 Japansk sladskola "wariacje na drodze publicznej przez dobre
                      maszyny japonskie) podejrzewam ,ze to sie dzieje gdzies w USA.Tytul orginalu
                      Japonska szkola sladowa.
    • biseptol1 Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 15.06.03, 16:18
      Lexus jedzie polna droga.
      Napotyka na drodze krowi "placek".
      Patrza na siebie, w koncu krowie lajno pyta:
      - kto ty jestes ?
      - luxusowy samochod.
      - aha, to ja jestem w takim razie pizza !
      :)))))))
      • Gość: Milos Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: 62.233.141.* 15.06.03, 18:52
        biseptol1 napisał:

> Lexus jedzie polna droga.
        > Napotyka na drodze krowi "placek".
        > Patrza na siebie, w koncu krowie lajno pyta:
        > - kto ty jestes ?
        > - luxusowy samochod.
        > - aha, to ja jestem w takim razie pizza !
        > :)))))))

Stare i głupie :P
        • Gość: is300 Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.dyn.optonline.net 15.06.03, 21:59
          Gość portalu: Milos napisał(a):

> biseptol1 napisał:
          >
          > > Lexus jedzie polna droga.
          > > Napotyka na drodze krowi "placek".
          > > Patrza na siebie, w koncu krowie lajno pyta:
          > > - kto ty jestes ?
          > > - luxusowy samochod.
          > > - aha, to ja jestem w takim razie pizza !
          > > :)))))))
          >
          > Stare i głupie :P

Bardzo smieszny jestes :)
          A tak powaznie to ile masz lat?
          Jak dorosiniesz do wieku w ktorym bedziesz mial prawojazdy to moze wtedy
          porozmawiamy.
    • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 16.06.03, 17:49
      SC430 też ma mieć 4x4!

Pozdrawiam
    • dreaded88 A masz jakiś link? 16.06.03, 19:26
      Co tu dużo gadać, mała rewolucja :-)
      O nowym/zmodyfikowanym IS nie ma informacji (obecny nie jest wcale stary,
      ale...).
      Pozdr.
      • greenblack Re: A masz jakiś link? 16.06.03, 19:34
        Żadnego linku nie będzie:P Mogę tylko powiedzieć, że LS będzie wyglądał z
        przodu jak ES, czyli nie za ciekawie.

IS to jak na warunki amerykańskie pojazd wiekowy (1998/99) i do tego bez
        żadnych, widocznych modyfikacji przez te lata.

Pozdrawiam
        • tiamatx Re: A masz jakiś link? 17.06.03, 18:08
          moglbys jakies zdjecie podeslac? link albo na emaila gazetowego?
          • Gość: Michal Do--Dreaded,Greenblack,Tiamaz IP: *.telia.com 17.06.03, 18:17
            www.lexus.se
            jest rowniez wersja angielska.
            Pzdr.Michal
            • greenblack Re: Do--Dreaded,Greenblack,Tiamaz 17.06.03, 18:22
              Oj Michale, co nam po tej stronie w teutońskim języku;P Takich niusów, jak moje
              tam nie serwują;)

Pozdrawiam
              • tiamatx Re: Do--Dreaded,Greenblack,Tiamaz 17.06.03, 18:24
                to zaserwuj nam chociaz zdjecie tego LS
                • Gość: kuzyn Re: Do--Dreaded,Greenblack,Tiamaz IP: *.fastres.net 17.06.03, 19:08
                  Moze byc LSD.....
                  Dobry kawal dzisiaj czytalem o Lexus.......hehehehe.
              • Gość: Michal Re: Do--Dreaded,Greenblack,TiamaTx IP: *.telia.com 17.06.03, 20:46
                greenblack napisał:

> Oj Michale, co nam po tej stronie w teutońskim języku;P Takich niusów, jak
                moje
                >
                > tam nie serwują;)
                >
                >
                > Pozdrawiam
                -------------
                Oj Greenblacku on taki sam jak niemiecki holenderski(flamandzki)
                dunski ,norweski i podobny do angielskiego.Wiesz ,ze lepiej mnie sie czyta i
                rozumie jak po polsku.Musisz przyznac ,ze moj polski sie poprawil przez te
                pisanie.Na stare lata podoba sie mnie to.Na poczatku koledzy mnie
                strofowali,ale wrocilo.Pzdr.Michal
                P.S tam sa informacje dla ludu prostego to fakt.
                • greenblack O językach 17.06.03, 20:54

Oj Greenblacku on taki sam jak niemiecki holenderski(flamandzki)
                  > dunski ,norweski i podobny do angielskiego.

Do angielskiego chyba najmniej. Ja wolę języki południowe, które brzmią jak
                  muzyka, a nie jak walenie pniem o beton:P

Wiesz ,ze lepiej mnie sie czyta i
                  > rozumie jak po polsku.Musisz przyznac ,ze moj polski sie poprawil przez te
                  > pisanie.Na stare lata podoba sie mnie to.Na poczatku koledzy mnie
                  > strofowali,ale wrocilo.

Nie przejmuj się. Wielu "Prawdziwych Polaków" włada polskim gorzej od Ciebie.

>Pzdr.Michal

Pozdrawiam

> P.S tam sa informacje dla ludu prostego to fakt.

:) Może prostego, ale przy kasie:)
    • Gość: tiamat Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.avamex.com.pl 02.08.03, 16:38
      greenblack, mozesz powiedziec, ze ten lexus ls 500 4x4 pojawi sie na pewno w tym roku?
      nie pytam dla siebie :)
      • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 02.08.03, 16:43
        Gość portalu: tiamat napisał(a):

> greenblack, mozesz powiedziec, ze ten lexus ls 500 4x4 pojawi sie na pewno w
        ty
        > m roku?

Hmmm... Teraz to już nie wiem na pewno. Lifting będzie w tym roku na 100%,
        silnik zostanie powiększony, ale 4x4 stało się trochę mniej prawdopodobne,
        chociaż jeśli nie chca pozostać w tyle za Infiniti, które wkrótce zacznie
        oferować AWD w swoich sedanach, to będą musieli zacząć sprzedawać wersje 4x4.
        Obecny IS i GS już się raczej nie "załapią" na 4 napędzane koła, ale LS
        powinien.

Pozdrawiam
    • Gość: tiamat Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.avamex.com.pl 03.08.03, 00:17
      mozesz mi jeszcze powiedziec, co sadzisz o silnikach mercedesa: V8 - 5000 i 5500amg oraz V12(bez kompresora) (wszystkie dla klasy s)i czy ten V12 da sie technicznie wcisnac do 4matic w klasie s?
      • Gość: Szybki Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.proxy.aol.com 03.08.03, 07:18
        Jak z tego wynika to zona poczeka na LS500. Pozd. z Kaliforni...
      • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 03.08.03, 10:42

> mozesz mi jeszcze powiedziec, co sadzisz o silnikach mercedesa: V8 - 5000 i
        550
        > 0amg oraz V12(bez kompresora) (wszystkie dla klasy s)

Wszystkie są wspaniałe. Różnice w osiągach minimalne, a S55 i S600 są znacznie
        droższe. Poza tym w nowym S600 są dwie turbiny, a nie kompresor, który jest w
        nowym S55.

i czy ten V12 da sie techn
        > icznie wcisnac do 4matic w klasie s?

Nie da się, bo gdyby tak było, to mielibyśmy wersję S600 4Matic - nowa S-klasa
        okazała się zbyt kompaktowa. W co Wy tam chcecie się bawić - w przekładanie
        silników?

Pozdrawiam
        • Gość: tiamat Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.avamex.com.pl 03.08.03, 21:26
          greenblack napisał:

> Poza tym w nowym S600 są dwie turbiny, a nie kompresor, który jest w
          > nowym S55.

poza tym mozna zamienic turbo na kompresor, jesli ktos sie nie chce bawic w chlodzenie turbiny przed wylaczeniem silnika ( i ma pieniadze na takie fanaberie :)

> W co Wy tam chcecie się bawić - w przekładanie
          > silników?

pytam, bo znajomy, ktory sam nie wie co robic z pieniedzmi, chce mercedesa s, koniecznie z napedem na 4 kola (moja zasluga :), a silnik 5000 wydaje mu sie za slaby i chce albo 5500 albo V12. niektorzy ludzie maja bardzo ciekawe zmartwienia, ale pewnie da pojezdzic, wiec mu wytrwale doradzam.
          • greenblack Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! 03.08.03, 21:37

> poza tym mozna zamienic turbo na kompresor, jesli ktos sie nie chce bawic w
            chl
            > odzenie turbiny przed wylaczeniem silnika ( i ma pieniadze na takie
            fanaberie :

&

> pytam, bo znajomy, ktory sam nie wie co robic z pieniedzmi, chce mercedesa s,
            k
            > oniecznie z napedem na 4 kola (moja zasluga :),

:)

a silnik 5000 wydaje mu sie za
            > slaby i chce albo 5500 albo V12.

Do S500 można zamówić tuning, nie tjunink, polegający na dołożeniu sprężarki
            mechanicznej, co daje łącznie 390 KM i 580 Nm.

Pozdrawiam
            • Gość: tiamat Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.avamex.com.pl 03.08.03, 21:44
              dzieki za odpowiedz
          • Gość: kuzyn Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.fastres.net 03.08.03, 21:42
            > pytam, bo znajomy, ktory sam nie wie co robic z pieniedzmi, chce mercedesa
            s, k
            > oniecznie z napedem na 4 kola (moja zasluga :), a silnik 5000 wydaje mu sie
            za
            > slaby i chce albo 5500 albo V12. niektorzy ludzie maja bardzo ciekawe
            zmartwien
            > ia, ale pewnie da pojezdzic, wiec mu wytrwale doradzam.
            • Gość: tiamat Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.avamex.com.pl 03.08.03, 21:45
              no to smialo go tam umiesc, jesli sie az tak podnieciles
              • Gość: kuzyn Re: Lexus LS500 4Matic i nowy GS! IP: *.fastres.net 03.08.03, 21:54
                .......Dlaczego mial bym sie podniecic?........
                Moze gdy by jakas fajna dziewczyna mi wytrwale doradzala to moze............
    • dreaded88 Nie wszystko się sprawdzi? 05.09.03, 16:37
      Przed IAA pojawiło się trochę informacji o zmodernizowanym LS. Lifting jest,
      raczej zachowawczy.

Tak ma wyglądać:

www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=1760
      Z nowości - najważniejszy jest chyba 6-biegowy automat, wsadzą też poduszkę
      chroniącą kolana.
      Ale wszystko to odnosi się do wersji ze starym silnikiem 4.3. Nic o 4.5 czy
      5.0, nic o AWD.
      Nowy GS pownien objawić się w postaci Toyoty Aristo już na tegorocznym Tokyo
      Motor Show, będzie to ponoć chwilowo tylko tzw. concept car.
      • greenblack Rzeczywiście 05.09.03, 17:30
        Tak to jest z nieoficjalnymi wiadomościami. Szczerze mówiąc, bardzo rozczarował
        mnie ten lifting. Zdaje sięzatem, że wspomnane pzrez mnie rarytasy pojawią się
        dopiero w całkowicie nowym modelu.

Pozdrawiam
        • dreaded88 Re: Rzeczywiście 05.09.03, 18:10
          greenblack napisał:

> Tak to jest z nieoficjalnymi wiadomościami.

Oj, tak...

Szczerze mówiąc, bardzo rozczarował
          >
          > mnie ten lifting.

Przecież i tak byś chyba nie kupił :-)

Zdaje sięzatem, że wspomnane pzrez mnie rarytasy pojawią się
          > dopiero w całkowicie nowym modelu.
          >

Ciekawe, czyżby uznano ten model za niewart dalej idących inwestycji? Bo chyba
          rzecz nie tkwi w kłopotach finansowych Lexusa?
          Bardzo ciekawe, jak będzie się prezentował stylistycznie i technicznie nowy GS,
          zastępujący nadmiernie już klasyczną wersję obecną.
          Pozdr.
          • greenblack Re: Rzeczywiście 05.09.03, 18:16
            dreaded88 napisał:

> Ciekawe, czyżby uznano ten model za niewart dalej idących inwestycji?

W Ameryce jeden silnik V8 wystarczy. V12 jest bardzo kosztowny, a sprzedaż
            znikoma. W Europie LS bez diesli nie ma szans, więc po co się wysilać?

> Bardzo ciekawe, jak będzie się prezentował stylistycznie i technicznie nowy
            GS,
            >
            > zastępujący nadmiernie już klasyczną wersję obecną.

To już prawie klasyk;) Bez diesli i tak nie ma w Europie szans.

> Pozdr.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka