Dodaj do ulubionych

jaki zespół wybrać?

02.11.06, 02:02
mam na oku dwa fajne zespoły
jeden w składzie dwa razy klawisze, saksofon, gitara i kobieta wokalistka
drugi klawisze, gitara, gitra basowa, perkusja ale bez kobiety na wokalu

co lepiej jest wybrać?
chciałbym raczej pierwszy zespół bo zależy mi na wokalistce (aby piosenki
spiewane przez kobiety śpiewała kobieta), ale nie ma w nim perkusji i obawiam
się że perkusja z playbacku nie będzie tym co na żywo.
w drugim wypadku jest perkusja ale nie ma wokalistki.
Obserwuj wątek
    • jaszczurzyca weź drugi 02.11.06, 06:57
      śpiewający faceci są naprawdę świetni, no i skład instrumentalny jest całkiem
      ok!
    • kakki13 Re: jaki zespół wybrać? 03.11.06, 19:35
      miałam taki sam problem-czy wziąć zespoł z wokalistką czy zespoł złożony z
      samych mężczyzn ale za to z perkusją. Wybralismy wokalistkęsmile Bardzo chciałam
      mieć perkusję, ale uznalismy, że perkusja jest po prostu za głośna. Zagłuszała
      i gitary i klawisze i spiew. Nie mówię, że reszty nie było słychać, bo było,
      tyle że perkusja dominowała. Takie samo wrażenie mieliśmy po odsłuchaniu 4
      zespołów z perkusją. A wokalistka? Przy piosenkach śpiewanych w oryginale przez
      kobiety sprawdza się najlepiej kobietasmile
    • ozi29 Re: jaki zespół wybrać? 03.11.06, 19:38
      Nie wiem jak Ty ale ja chciałam miec w zespole i kobiete wokalistke i
      mezczzne;P i taki tez wybrałam! Ale słyszałam, ze mezczyzni nieraz o niebo
      lepiej sprawdzaja sie w roli wokalisty nizeli kobitki;P
      • lifesurfer Re: jaki zespół wybrać? 03.11.06, 22:35
        u nas pierwszym typem byla kapela, w ktorej spiewaja i kobieta i mezczyzna. Jak
        na kapele weselna, spiewaja niezle ale i tak nie odwazylam sie na ich zatrudnic.
        Niby graja wszystko i niby graja dobrze ale dla mnie taka kapela to za duzy
        hardcore. Zdecydowalismy sie na sprawdzonego wodzireja z djemsmile a jedyny zespol
        muzyczny na ktory bym sie zdecydowala, to takich 5, 6u panow grajacych jazzowo
        swingowe kawalkismile no ale wtedy goscie pewnie niespecjalnie by sie u nas
        bawili... a w koncu slub dla nas, wesele dla nichsmile
        pozdr
    • agnrek Re: jaki zespół wybrać? 05.11.06, 11:59
      Zdecydowanie z perkusją! My tak wybraliśmy i było super ekstra. Co prawda, była
      wokalistka, ale miała chore gardło i więcej śpiewało dwóch wokalistów, ale było
      fantastycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka