Dodaj do ulubionych

Ślub w marcu?

29.11.06, 15:34
Czy są dziewczyny, które biora ślub w marcu? Ja się zastanawiam czy nie
przełożyć terminu na kwiecień, ponieważ w marcu jest post. Ślub będzie
cywilny z obiadem, bez wesela. Juz sama nei wiem czy dobrze robię, wybierając
marzec.
Obserwuj wątek
    • kassiekk Re: Ślub w marcu? 29.11.06, 16:32
      hm nie wiem co Ci doradzic ale ja chyba na marzec bym sie nie decydowala
      zwlaszca ze to jeszcze post, ale z drugiej strony masz tylko cywilny + obiad
      wiec...
    • nives1 Re: Ślub w marcu? 29.11.06, 16:46
      Ja bym nie brala pod uwagę postu - bo to jest ślub cywilny a nie kościelny, Nie
      będziesz pewnie miała jakiś wielkich tańców na tym obiadku więc myśle że nie
      będzie to żadne łamanie posty
      Pozdrawiam smile
      • lobo25 Re: Ślub w marcu? 29.11.06, 20:16
        ja zrobiłbym na spokojnie w kwietniu, bedzie juz cieplej, bedzie lepsza pogoda,
        wiec bedziecie tez mogli zrobic zdjecia w plenerze.. wg mnie marzec jest
        smutny uncertain
        • bajsarka Re: Ślub w marcu? 29.11.06, 23:08
          Dzisiaj była mała kłótnia z rodzicami, że zimno będzie i post, więc jak się da
          przełożyć to kwiecień albo maj będzie ok. Chociaz w maju są komunie i z salą
          może byc kłopot.
          • nombrilek Re: Ślub w marcu? 30.11.06, 09:57
            Ja bym zrobiła w kwietniu, jest juz cieplej i nie bedzie problemu, że post.
    • earlgray Re: Ślub w marcu? 30.11.06, 11:07
      Ja mam w marcu i jest ok. Tymbardziej, że cywilny only i obiadek dla najbliższej
      rodziny. Co do pogody, to żaden argument.. Wiecie, że z pogodą to różnie bywa.
      • panna_na_wydaniu Re: Ślub w marcu? 30.11.06, 11:11
        Ja mam w kwietniu. Nie za ciepło, nie za zimno- w sam raz smile Zresztą wiadomo jak
        jest z pogodą,nawet w czerwcu może lać deszcz, wiać silny wiatr itd smile
        Jeśli jesteś katoliczką i Twoi rodzice także to powinien mieć dla Ciebie
        znaczenie fakt że to post,nawet jeśli nie bierzesz ślubu kościelnego.
    • ozi29 Re: Ślub w marcu? 30.11.06, 11:10
      Ja bym jednak przesuneła na kwiecien...
      A co do pogody to racja(bywa kaprysnatongue_out) Zareczałam sie w kwietniu tego roku, a
      na dworze była zimnica okropnacrying
      • panna_na_wydaniu Re: Ślub w marcu? 30.11.06, 11:13
        hehe ja zwrociłam uwagę na 21 kwietnia tego roku, padał deszcz , było zimno,
        szaro a już tydzień poźniej świeciło słonko, było cieplutko. Mam nadzieje że 21
        kwietnia 2007 będzie odwrotnie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka