alicja824 29.11.06, 16:29 Mam mały problem, w następne wakacje czekają mnie 2 śluby. Cieszę się na to bardzo, ale już wiem, że będzie kłopot z prezentami. Chciałabym im podarować coś "od siebie", macie jakieś pomysły, na prezenty z duszą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Prezent od przyjaciółki 29.11.06, 16:43 zrob jej cos sama my dostalismy od chrzestnej piekny obraz wydziergany sposobem krzyzykowym. nie jestem fanka takich rzeczy, ale na prawde jest to dla nas wartosciowy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Prezent od przyjaciółki 11.12.06, 10:14 Prezent: ładne pudelko takie troche wieksze, w srodku sianko a w sianku pojedyncze bankonoty zlozone w harmonijke i przewiazane wstazeczkami, takie cukiereczki, widzialam to w wersji euro, bardzo mi sie podobalo. to lepszy pomysl niz koperta))) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 12:41 Dzięki, pomysł świetny, ale ja kompletnie nie mam do takich rzeczy talentu, ani czasu. Myślałam o ładnej, nowoczesnej pościeli, może filiżankach albo kieliszkach. Niby mało oryginalne, ale nawet z praktycznych prezentów można znaleźć ładne wzory i ciekawe rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 12:43 posciel - fajnie - tylko musisz znac rozmiar... mieszkasz w Warszawie? jest taki sklep duka w Galerii Arkadia - ceny przystepne i mozna znalezc fajny prezent na slub Odpowiedz Link Zgłoś
k123 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 16:30 Duka na szczęście jest tez w innych miastach, ale wystraczy pochodzic po sklepach i czasami można trafic na fajny sklepik niekoniecznie w galerii, gdzie sa bardzo fajne prezenty, Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 13:41 Coś, żeby pamiętali, że to od ciebie. np serwis do kawy, sztućce itp. Wyciągając z szafy będą myśleć, o tobie tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;46;0/st/20060408/e/xyz/dt/6/k/b017/event.png tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;80/st/20070707/e/my+wedding+day/dt/6/k/0cfc/event.png Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 16:55 tak mi przyszlo do glowy, bo ostatnio kupilismy w duce fajny zestaw sztuccow - maja taki nowoczesny ksztalt - 6 szt za 99 zl - mozna kupic 2 zestawy za 200 na prawde ladne ale jest tez kupa innych fajnych sklepikow wlasnie po za galeriami ale trzeba wiedziec gdzie szukac Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:06 a mi sie wydaje, ze fajnym pomyslem jest : - zestaw do relaksu: kupujesz wielki wiklinowy kosz, wkladasz tam dwa mieciutkie szlafroczki, dwa kieliszki do wina, wino, olejek do masazu i jakies ciekawe zapachowe swiece lub - taca do sniadan w lozku, ale juz z kompletem czyli ukladasz na niej po dwa talerzyki, dwie miseczki na musli, dwa pojemniczki na jajka, sztucce, serwetki i latdnie pakujesz np. e przezroczysty celofan Wydaje mi sie, ze te prezenty moga byc ciekawe, albo laczenie innych podobnych elementow ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:10 fajny pomysl zwlaszcza ta taca z zestawem naczyn dla dwoch osob chcialabym mniec cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:22 mi tez sie to podoba zwlaszcza ze taie tace z nozkami specjalnie do sniadan w lozku wcale nie sa drogie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 05.12.06, 16:59 Link mi się nie otworzył, ale wspominałyście o tacy, która nadaje się na romantyczne śniadania do łóżka. Miła perspektywa dla mojej przyjacióki, będzie dostawała takie śniadania. Znalazłam też fajna pościel, wiem, że by się im podobała. Widziałam w salonie BC, ale znalazłam też stronę www.getzzz.pl podoba mi się seria orange. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 12:23 Na razie testowo kupiłam pościel na prezent gwiazdkowy dla siostry. O efekcie będe mogła napisać po świętach. Paczka doszła na adres biura, pościel ma fajne opakowanie, worek z materiału, ściągnięty po obu stronach sznurkiem. Kolega zalożył go sobie na plecy i latał z takim "plecakiem po biurze" Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 12:42 my w tym roku byliśmy na trzech weselach i oto co sprezentowaliśmym parom młodym: 1) pieniądze + wielki album na zdjęcia (jedno i drugie to był prezent składkowy) 2) blender do robienia koktajli (marzenie państwa młodych) 3) trzy piękne noże kuchenne i elegancką bambusową deskę do krojenia (sami dostalismy na ślub piękne noże i uznaliśmy, że to super prezent, bo samemu żal wydać na to pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
soleil080907 Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 13:07 ja polecam np. fajny zaparzacz do kawy cos dla kawoszy... ja sama chciałabym dostac takki prezent na slub ze względu na to że moj narzeczony uwielbia kawę... do tego mogą byc jakieś dwie filiżanki do espresso... super zaparzacze czy kawiarki nie wiem jak sie to nazywa.. w Poznaniu do kupienia w sklepie " Pożegnanie z Afryką" i jeszcze można dorzucić kawę, których mają przeogromny wybór... mnie sie podoba wczesniejszy pomysł z zestawem do relaksu w koszu wiklinowym... Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 14:02 to zalezy czy mieszkaja sami czy jeszcze moze u rodzicow. Jaki maja gust, co lubia. Dla mnie taca do sniadan w lozku jest rewelka, moj facet powiedzialby, ze to glupota, bo on w lozku nie je i nie chce rowniez zeby inni, np. ja, jedli Jak ktos lubi wino to stojak na butelki i kilka butelek dobrego (!) wina. Ekspres cisnieniowy do kawy to tez super sprawa, tylko, ze dobry duzo kosztuje (mozna sie zlozyc). Mozna tez kupic zestaw do fundue albo raclette. Mozna sprezentowac jakis voucher np. do biura podrozy, jakiegos hotelu, spa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 08.12.06, 17:35 Widzę, że dobrze trafiłam, bo dałyście mi klika fajnych pomysłów ) Faktycznie podoba mi się opcja tacy śniadaniowej i pościeli getzzz, nigdzie nie wiedziałm takich fajnych wzorów. A co do noży, słyszałam, że na ślub nie daje się takich prezentów. Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: Prezent od przyjaciółki 08.12.06, 18:01 Nie słuchaj takich przesądów. ja słyszałam, że nie wypada dawać szkła do alkoholu... Bardzo podobają mi się pomysły, w których czuje się zaangażowanie. Nawet zwykła butelka wina zapakowana w ogromny karton pełen mniejszych kartoników - wszystko ładnie opakowane - np. w szary albo biały papier z własnoręcznie pisanymi życzeniami, sentencjami. Moja siostra idzie jutro na ślub i kupiła młodym filiżanki z podstawkami i talerzykami czarno-białe, na każdym z talerzyków napisana jest po chińsku inna sentencja miłosna. W ogóle ładne porcelanowe filiżanki czy kubki to moim zdaniem fajny prezent. Sama też koleżance podarowałam kiedyś dwie filizanki z chińskiej porcelany na ślub - ale niestety nie wiem czy się podobało A co do pościeli - jeśli masz jakieś ich fajne zdjęcie to możesz dać do zrobienia pościel z tym zdjęciem albo koszulki, albo poduszki, albo kubki. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Prezent od przyjaciółki 09.12.06, 13:22 A ja znalazłam ostatnio w ,,Klubie dla Ciebie'' (czy jakoś tak- takie książki wysyłkowe i nie tylko) coś, co mi się bardzo spodobało. Moja kumpela jest artystyczną duszą a tam w katalogu (dostępnym też przez neta) KRONIKA RODZINNA czyli wielka kwięga ładnie oprawiona z pustymi kartkami na zapisywanie dziejów nowej rodziny i wklejanie zdjęć. Myślę, że dla takich twórczych osób, jak ona, jest to bardzo fajny prezent. Ale wszystko zalezy od tego, czy idziesz tylko na ślub, czy na dwudniowe wesele i czy dana osoba/para lubi takie pierdołki czy woli konkretne i przydatne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rarara1 Re: Prezent od przyjaciółki 10.12.06, 18:41 napisze o tej poscieli z getzzz .. sama sobie ja kupiłam i jestem z niej zadowolona.. fajne wzory i przede wszystkim dobra jakość tej pościeli, jak finanse pozwolą to kupię drugi komplet - podobało mi się to ze mogłam pogadać ze sprzedawcami na tej stronie na chacie on line - dlatego uważam, ze to dobry pomysł pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Prezent od przyjaciółki 12.12.06, 18:20 Co to jest getzzz dziewczyny? Brzmi zachecajaco a ja nie w temacie. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
rarara1 Re: Prezent od przyjaciółki 19.12.06, 11:47 nionczka napisała: > Co to jest getzzz dziewczyny? Brzmi zachecajaco a ja nie w temacie. Dzieki. to firma handlująca markowa pościelą www.getzzz.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: Prezent od przyjaciółki 10.12.06, 21:18 jak sama nie masz takiego pomyslu, to trudno zeby doradził ci ktoś kto nei zna tych osob, kto nie zna Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 12.12.06, 17:20 Coż za refleksyjny komentarz, no fakt, nie znacie mojej koleżanki. Jest raczej oryginalna, często lubi zmieniać wystrój sypialni, dzisiaj nawet pisała mi na gg, że "wzięła się za sypialnię" stąd ten pomysł getzzza. Jak się zdecyduję na kolor to pomyślę jeszcze o jakimś miłym akcencie. Odpowiedz Link Zgłoś