Dodaj do ulubionych

Prezent od przyjaciółki

29.11.06, 16:29
Mam mały problem, w następne wakacje czekają mnie 2 śluby. Cieszę się na to
bardzo, ale już wiem, że będzie kłopot z prezentami. Chciałabym im podarować
coś "od siebie", macie jakieś pomysły, na prezenty z duszą?
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Prezent od przyjaciółki 29.11.06, 16:43
      zrob jej cos samasmile my dostalismy od chrzestnej piekny obraz wydziergany
      sposobem krzyzykowym. nie jestem fanka takich rzeczy, ale na prawde jest to dla
      nas wartosciowy prezent.
      • kar0la80 Re: Prezent od przyjaciółki 11.12.06, 10:14
        Prezent: ładne pudelko takie troche wieksze, w srodku sianko a w sianku
        pojedyncze bankonoty zlozone w harmonijke i przewiazane wstazeczkami, takie
        cukiereczki, widzialam to w wersji euro, bardzo mi sie podobalo. to lepszy
        pomysl niz kopertasmile)))
    • alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 12:41
      Dzięki, pomysł świetny, ale ja kompletnie nie mam do takich rzeczy talentu, ani
      czasu. Myślałam o ładnej, nowoczesnej pościeli, może filiżankach albo
      kieliszkach. Niby mało oryginalne, ale nawet z praktycznych prezentów można
      znaleźć ładne wzory i ciekawe rozwiązania.
      • twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 12:43
        posciel - fajnie - tylko musisz znac rozmiar...
        mieszkasz w Warszawie? jest taki sklep duka w Galerii Arkadia - ceny przystepne
        i mozna znalezc fajny prezent na slubsmile
        • k123 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 16:30
          Duka na szczęście jest tez w innych miastach, ale wystraczy pochodzic po
          sklepach i czasami można trafic na fajny sklepik niekoniecznie w galerii, gdzie
          sa bardzo fajne prezenty,
    • ladyjane Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 13:41
      Coś, żeby pamiętali, że to od ciebie. np serwis do kawy, sztućce itp.
      Wyciągając z szafy będą myśleć, o tobie
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;46;0/st/20060408/e/xyz/dt/6/k/b017/event.png
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;80/st/20070707/e/my+wedding+day/dt/6/k/0cfc/event.png
      • twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 16:55
        tak mi przyszlo do glowy, bo ostatnio kupilismy w duce fajny zestaw sztuccow -
        maja taki nowoczesny ksztalt - 6 szt za 99 zl - mozna kupic 2 zestawy za 200smile
        na prawde ladnesmile ale jest tez kupa innych fajnych sklepikow wlasnie po za
        galeriamismile ale trzeba wiedziec gdzie szukacsmile
        • medea11 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:06
          a mi sie wydaje, ze fajnym pomyslem jest :
          - zestaw do relaksu: kupujesz wielki wiklinowy kosz, wkladasz tam dwa mieciutkie szlafroczki, dwa kieliszki do wina, wino, olejek do masazu i jakies ciekawe zapachowe swiece lub
          - taca do sniadan w lozku, ale juz z kompletem czyli ukladasz na niej po dwa talerzyki, dwie miseczki na musli, dwa pojemniczki na jajka, sztucce, serwetki i latdnie pakujesz np. e przezroczysty celofan

Wydaje mi sie, ze te prezenty moga byc ciekawe, albo laczenie innych podobnych elementow ze sobasmile
          • twitti Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:10
            fajny pomysl zwlaszcza ta taca z zestawem naczyn dla dwoch osobsmile chcialabym
            mniec cos takiegosmile
            • medea11 Re: Prezent od przyjaciółki 04.12.06, 17:22
              mi tez sie to podoba zwlaszcza ze taie tace z nozkami specjalnie do sniadan w lozku wcale nie sa drogiesmile
      • alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 05.12.06, 16:59
        Link mi się nie otworzył, ale wspominałyście o tacy, która nadaje się na
        romantyczne śniadania do łóżka. Miła perspektywa dla mojej przyjacióki, będzie
        dostawała takie śniadania. Znalazłam też fajna pościel, wiem, że by się im
        podobała. Widziałam w salonie BC, ale znalazłam też stronę www.getzzz.pl podoba
        mi się seria orange.
        • alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 12:23
          Na razie testowosmile kupiłam pościel na prezent gwiazdkowy dla siostry. O efekcie
          będe mogła napisać po świętach. Paczka doszła na adres biura, pościel ma fajne
          opakowanie, worek z materiału, ściągnięty po obu stronach sznurkiem. Kolega
          zalożył go sobie na plecy i latał z takim "plecakiem po biurze"
    • domi_mikolka Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 12:42
      my w tym roku byliśmy na trzech weselach i oto co sprezentowaliśmym parom
      młodym:
      1) pieniądze + wielki album na zdjęcia (jedno i drugie to był prezent składkowy)
      2) blender do robienia koktajli (marzenie państwa młodych)
      3) trzy piękne noże kuchenne i elegancką bambusową deskę do krojenia (sami
      dostalismy na ślub piękne noże i uznaliśmy, że to super prezent, bo samemu żal
      wydać na to pieniądze)
      • soleil080907 Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 13:07
        ja polecam np. fajny zaparzacz do kawy cos dla kawoszy... ja sama chciałabym
        dostac takki prezent na slub ze względu na to że moj narzeczony uwielbia
        kawę... do tego mogą byc jakieś dwie filiżanki do espresso... super zaparzacze
        czy kawiarki nie wiem jak sie to nazywa.. w Poznaniu do kupienia w sklepie "
        Pożegnanie z Afryką" i jeszcze można dorzucić kawę, których mają przeogromny
        wybór... mnie sie podoba wczesniejszy pomysł z zestawem do relaksu w koszu
        wiklinowym...
        • mayagaramond Re: Prezent od przyjaciółki 07.12.06, 14:02
          to zalezy czy mieszkaja sami czy jeszcze moze u rodzicow. Jaki maja gust, co
          lubia. Dla mnie taca do sniadan w lozku jest rewelka, moj facet powiedzialby, ze
          to glupota, bo on w lozku nie je i nie chce rowniez zeby inni, np. ja, jedlisad

Jak ktos lubi wino to stojak na butelki i kilka butelek dobrego (!) wina.
          Ekspres cisnieniowy do kawy to tez super sprawa, tylko, ze dobry duzo kosztuje
          (mozna sie zlozyc). Mozna tez kupic zestaw do fundue albo raclette.
          Mozna sprezentowac jakis voucher np. do biura podrozy, jakiegos hotelu, spa itp.
          • alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 08.12.06, 17:35
            Widzę, że dobrze trafiłam, bo dałyście mi klika fajnych pomysłów smile)
            Faktycznie podoba mi się opcja tacy śniadaniowej i pościeli getzzz, nigdzie nie
            wiedziałm takich fajnych wzorów. A co do noży, słyszałam, że na ślub nie daje
            się takich prezentów.
            • greene3 Re: Prezent od przyjaciółki 08.12.06, 18:01
              Nie słuchaj takich przesądów. ja słyszałam, że nie wypada dawać szkła do
              alkoholu...
              Bardzo podobają mi się pomysły, w których czuje się zaangażowanie. Nawet zwykła
              butelka wina zapakowana w ogromny karton pełen mniejszych kartoników - wszystko
              ładnie opakowane - np. w szary albo biały papier z własnoręcznie pisanymi
              życzeniami, sentencjami.
              Moja siostra idzie jutro na ślub i kupiła młodym filiżanki z podstawkami i
              talerzykami czarno-białe, na każdym z talerzyków napisana jest po chińsku inna
              sentencja miłosna.
              W ogóle ładne porcelanowe filiżanki czy kubki to moim zdaniem fajny prezent.
              Sama też koleżance podarowałam kiedyś dwie filizanki z chińskiej porcelany na
              ślub - ale niestety nie wiem czy się podobało uncertain
              A co do pościeli - jeśli masz jakieś ich fajne zdjęcie to możesz dać do
              zrobienia pościel z tym zdjęciem albo koszulki, albo poduszki, albo kubki.
              • jola.pedagogspoleczny Re: Prezent od przyjaciółki 09.12.06, 13:22
                A ja znalazłam ostatnio w ,,Klubie dla Ciebie'' (czy jakoś tak- takie książki
                wysyłkowe i nie tylko) coś, co mi się bardzo spodobało. Moja kumpela jest
                artystyczną duszą a tam w katalogu (dostępnym też przez neta) KRONIKA RODZINNA
                czyli wielka kwięga ładnie oprawiona z pustymi kartkami na zapisywanie dziejów
                nowej rodziny i wklejanie zdjęć. Myślę, że dla takich twórczych osób, jak ona,
                jest to bardzo fajny prezent.
                Ale wszystko zalezy od tego, czy idziesz tylko na ślub, czy na dwudniowe wesele
                i czy dana osoba/para lubi takie pierdołki czy woli konkretne i przydatne
                rzeczy.
            • rarara1 Re: Prezent od przyjaciółki 10.12.06, 18:41
              napisze o tej poscieli z getzzz .. sama sobie ja kupiłam i jestem z niej
              zadowolona.. fajne wzory i przede wszystkim dobra jakość tej pościeli, jak
              finanse pozwolą to kupię drugi komplet - podobało mi się to ze mogłam pogadać ze
              sprzedawcami na tej stronie na chacie on line - dlatego uważam, ze to dobry pomysł

pozdrawiam

Agata
              • nionczka Re: Prezent od przyjaciółki 12.12.06, 18:20
                Co to jest getzzz dziewczyny? Brzmi zachecajaco a ja nie w temacie. Dzieki.
                • rarara1 Re: Prezent od przyjaciółki 19.12.06, 11:47
                  nionczka napisała:

> Co to jest getzzz dziewczyny? Brzmi zachecajaco a ja nie w temacie. Dzieki.

to firma handlująca markowa pościelą

www.getzzz.pl

pozdrawiam

• marchewkowa_panienka Re: Prezent od przyjaciółki 10.12.06, 21:18
      jak sama nie masz takiego pomyslu, to trudno zeby doradził ci ktoś kto nei zna
      tych osob, kto nie zna Ciebie...
      • alicja824 Re: Prezent od przyjaciółki 12.12.06, 17:20
        Coż za refleksyjny komentarz, no fakt, nie znacie mojej koleżanki. Jest raczej
        oryginalna, często lubi zmieniać wystrój sypialni, dzisiaj nawet pisała mi na
        gg, że "wzięła się za sypialnię" stąd ten pomysł getzzza. Jak się zdecyduję na
        kolor to pomyślę jeszcze o jakimś miłym akcencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka