fiolek76 30.11.06, 11:50 Jak w temacie. Jestem raczej z niepijących i nie orientuje się które są dobre. Może mnie na coś naprowadzicie. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 12:53 Nie polecam Bolsa po nim większośc moich znajomych choruje nie mówiąc juz o narzeczonym. Poleciłabym ci Luksusowa, Sobieskiego może byc absolwent. Z tych droższych to Finlandia i smirnoff Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 12:58 U nas była ziemniaczana Luksusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 12:59 U mnie był Pan Tadeusz - cena ok. 20-22 zł za 0,5 litra, może w hurtowniach taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 13:39 Dorotko, Pan Tadeusz, powiadasz? u nas będzie LB łotewska cena - o 30% niższa niż u nas (oryginalna, w hurtowni), jakość - o niebo lepsza jeszcze dużo czasu... Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 14:24 Oj dobra ta łotewska, dobra... )) Odpowiedz Link Zgłoś
nives1 Luksusową :) 30.11.06, 13:00 Tata by mi nie wybaczył gdybym inną wzięła :p Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek76 Re: Luksusową :) 30.11.06, 13:06 Zastanawialismy się nad Luksusową i nad Soplicą.A dzisiaj w pracy usłyszałam jeszcze o wódce polonez ale nie wiem czy ona by się nadawała.Wszyscy proponują aby każdej spróbować ale przecież wpadniemy w nałóg. Odpowiedz Link Zgłoś
nives1 Re: Luksusową :) 30.11.06, 13:16 hehe ale chyba nie kazali pić całej butelki Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Luksusową :) 30.11.06, 13:23 Soplicę odradzam, podobnie jak Bolsa - złe doświadczenia "dzień po" Sobieski, Luksusowa - może być. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 13:28 U nas w koszt całej imprezy jest wliczony tylko bolls My dodatkowo dokupujemy: -absolut blue -absolut citron -absolut kurant -blavod black vodka -danzka grapefruit -finlandia cranberry -smirnoff black a nad reszta sie zastanawiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 13:40 Moj tata sie uczepił, zeby kupic jeszcze sake-barrel ale cena mnie przeraza Najwyzej sam sobie kupi;P Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek76 Re: :) 30.11.06, 14:19 Przepraszam nie wiedziałam jak sie to pisze. Czy ta wódka jest warta jakiegokolwiek zainteresowania pod wzgledem wesela? Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: :) 30.11.06, 14:26 Powiem tak,degustacja obejmowała kilka wódeczek i padło na ta,poniewaz jest łagodna w smaku i dobrze się ją pije,dobra równiez do robienia drinków. Odpowiedz Link Zgłoś
slnko Re: Maximus.... 03.12.06, 21:37 również polecam Maximusa, nawet zawsze "chorujący" pan młody nie chorował)) Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: a co myslicie o Polskiej 30.11.06, 15:10 słysZałm ze dobra i niedroga Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: ????????????????????? 30.11.06, 15:13 A bo to jest tak, ze jednym dana wodka szkodzi a drugim nie ;p Tak sie zastanawiam dlaczego????? wiecie??? Bo ja np bardzo dobrze czuje sie po Panu tadeuszu, bolsie, Wyborowej, a po Sobieskim, absolwencie-zdycham dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nives1 Re: ????????????????????? 30.11.06, 15:24 Za malo praktyki - jeszcze się organizm nie przyzwyczaił ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: ????????????????????? 30.11.06, 15:28 hehehehhehe tez tak uwazam, choc niemało wypiłam w zyciu ale te czasy juz minely...młodziencze lata;P Odpowiedz Link Zgłoś
luna-26 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 15:20 Ja miałam Finlandie żurawinową Odpowiedz Link Zgłoś
patik1978 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 15:32 My mieliśmy Żytnią, 0,7; przeznaczoną na eksport i raczej nie do kupienia w sklepie, znaleźliśmy ją tylko w jednej hurtowni. Nazwa do mnie w ogóle nie przemawiała, ale uwierz mi, przez weselem była degustacja różnych alkoholi (z wielu pólek cenowych) i według degustatorów ta zdeklasowała wszystkie (ja generalnie nie piję, więc nie ma mojej opinii). Odpowiedz Link Zgłoś
anka_stol Re: Jaką wódkę kupujecie? - Dębowa 30.11.06, 15:36 Jak w temacie, naprawdę dobra wódka - opinia moich gości. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 15:40 Jak ktos lubi ziołowe wodki- to polecam- Karlovarska Beherovka -super sprawa! A kaca wogole na drugi dzien;P Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 15:42 podpisuję się łapkami pod tym (w czechach się tego tyle lało,że ....) Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Jaką wódkę kupujecie? 30.11.06, 15:47 Hehe tylko, ze tam to tansze , u nas swintuchy chca 5o pare złoty za 0,5 ale drineczki z tonikiem , cytrynka, lodem i nia sa super;P Odpowiedz Link Zgłoś
ania0701 Re: Jaką wódkę kupujecie? 01.12.06, 08:11 A my będziemy wybierać między Eristoffem (ponoć jest łagodna) i Panem Tadeuszem. Najlepsza ponoć jest Dębowa, ale cena trochę za wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek76 Re: Jaką wódkę kupujecie? 01.12.06, 11:12 Dziewczyny, jestem po degustacji alkoholi i moja opinia : 1. Polonaise 2. Luksusowa 3. Sobieski 4. Soplica 5. Polska Wobec powyzszego kupujemy Polonaise. Dzieki za podpowiedzi i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 03.12.06, 21:02 za 17zl 0,5l z coca-colą (tez 0,5l) do kazdej butelki Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 04.12.06, 13:30 a jakby dawali za darmo spirytus rozrobiony to też byś wzięła?! Oczywiście do tego LITROWA cola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 04.12.06, 18:54 Nie, po prostu chcielismy luksusowa,a ze byla w promocji to kupilismy wczesniej. A ty?? Skusiłabys sie?? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 05.12.06, 13:44 Sorka ale nie skusiłabym się. Owszem też załatwiałam taniej ale Finlandię i nawet taniej niż Ty Luksusową... Jeżeli ktoś jest smakoszem tego rodzaju wódki to inna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 05.12.06, 20:33 Nie masz za co przepraszac, nie kazdy lubi luksusowa i nie kazdy lubi finlandię. My nawet gdyby byla tansza tez bysmy nie kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 06.12.06, 15:16 Tylko wiesz tu nie chodzi o mnie czy o mojego męża. Zrobiliśmy to dla naszych gości i byli bardzo zadowoleni. Mogłam mieć tańszą suknię ale na tym nie chciałam oszczędzać, choć mieliśmy super szczęście że za litra zapłaciliśmy tyle co niektórzy za pół. Te butelki, zmrożone super prezentowały się na stołach i smakowały.Nawet osoby z reguły nie pijące nie mogły się oprzeć jej urokowi... Sama niestety z tych nerwów wypiłam chyba dwa kieliszki... Ja nie mam gustu jeżeli chodzi o wódkę, bo nie pijam często ale wspierałam się na opinii wielu ludzi z najbliższego otoczenia i wymieniali oni- Finladię, Absoluta, Maximusa i jeszcze dwie ale nie pamietam jako jedne z najlepszych! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 06.12.06, 20:52 Wiesz, my tez sie kierujemy smakiem gości. Wiekszość zdecydowała się na luksusową i rowniez zmrozimy butelki i beda ladnie reprezentowaly sie na stolach. Mysle, ze nie mniej ladnie niz Finlandia. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Juz kupiliśmy LUksusową w promocji 06.12.06, 21:12 tymbardziej, że buteleczki baaardzooo ładne ja też rozpusciłam sieci i popytałam wśród znajomych, poza tym na ostatnim weselu u kumpeli była luksusowa i wszyscy byli bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k I w jakiej ilości? 03.12.06, 21:59 Nie mam doświadczenia, ile powinno być wódki na jedną osobę? Tak, żeby nie zabrakło, bo bym się ze wstydu spaliła. A z drugiej strony nie chcę na koniec zostać z masą pełnych butelek... Odpowiedz Link Zgłoś
magdiii Re: I w jakiej ilości? 04.12.06, 12:49 Zazwyczaj kupuje sie 0,5 l na osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: I w jakiej ilości? 04.12.06, 13:00 ale nasz organizator powiedział, że to stanowczo za dużo, tym bardziej że wiele osób jest niepijących no i zwykle podaje sie także alternatywne napoje typu wino czy browarek. 0,4 na głowę to absolutne maksimum moim zdaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 13:22 Bez obrazy ale jeżeli ktoś stawia na stół, a tymbardziej weselny, wódkę typu luksusowa, lodowa, absolwent itd. to jak dla mnie mija się to z sensem. Próbuje oszczędzać na czymś od czego w sumie zależy powodzenie całej imprezy. Byłam na takich weselach co ludzie się potruli, bo wypili wcale nie dużo ale tzw. wódki... Na moim weselu była Finlandia, kupiłam ją w hurtowni i wcale nie płaciłam dużo a goście byli zadowoleni i nikt nie upił się w trakcie wesela. Dobre są także takie wódki jak Absolut, Smirnoff, Bols. Furore robi ostatnio Biała Dama, która niby nie powoduje kaca, ale ja wolałam postawić na dobrą i wypróbowaną markę! Wesele udało się na 6!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 13:31 kochana jesli juz to nie ma nic gorszego niż bols... smirnoff to także kwestia dyskusyjna... i powiedz mi co to znaczy "wódka typu". Acha zanim zdecydowalismy sie na wódkę popytalismy znajomych. Nasza Luksusowa twoim zdaniem "tzw. wódka" była wymieniana w pierwszej kolejności... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 13:49 Słuchaj kochana są tacy co pili tylko Luksusową i jest to ich szczyt marzeń, innych nie mieli okazji nawet spróbować. Ja akurat wierz mi znam się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 13:54 ooo, a pani koneser i znawca widzę... i zapewne czuje sie teraz pani taka ważna gdyz jej podniebienie to królewskie niemalże jest... a sukieneczka za tysiąc zł kupiona... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:03 No widzę, że Ty panienko to oszczędzałaś na gościach, bo sukienki to za tysiąc nie masz... Ja akurat na suknii oszczędziłam i na innych rzeczach mało ważnych też, jednak nie na jedzeniu, napojach czy alkoholu! Zresztą wesele robi się dla gości. Jestem po więc mogę podzielić się doświadczeniem. Parę miesięcy przed moim ślubem była na weselu znajomego i podawano tam Absolwenta a do tego sok Capri- goście na drugi dzień bardzo się pochorowali, choć wcale na imprezie nie przesadzali z piciem. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:23 a jak ja Ci napiszę, że okropnie strułam się Finlandią, podobnie wielu moich znajomych na urodzinach kolezanki, i sami sobie zafundowaliśmy tą watpliwa przyjemnośc, to co? mam teraz wszem i wobec głosic, że to wódka do d...py jest... zresztą u tej samej koleżanku na weselu piliśmy luksusową i to był strzał w 10... i teraz powiedz czyje doświadczenie ważniejsze? druga sprawa, opinię zawsze można wyrazic, ale nikoniecznie sugerując że ktoś jest dziadem co skąpi... miło Ci było jak Ci wypomniałam cenę sukienki? Pewnie nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:24 acha, wesele koleżanki udało się na 6. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:47 nie chciałabym tego stwierdzać, bo cię nie znam ale twoje docinki są nawet bardzo niemiłe... ale cóż co zrobić. Trzymaj się i oby twoje wesele też się udało! Jednak to jest mało ważne, bo najważniejsze byś w życiu była szcześliwa, by w małżeństwie ci sie układało! Mi jak narazie wszystko się udaje i jestem super szczęśliwa i tego samego Tobie życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 15:00 Cóż paola, rzuciłaś rąkawicę to ją podniosłam... Dziękuję za życzenia i mam nadzieję, że szczęście was nie opuści Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:35 Ciekawe co takiego niemiłego jest szyciu sukienki w malutkim salonie na wzór tych z dużych drogich salonów?! Ja cieszę się bardzo, że nie wydałam duzo zresztą nie miałam 3 tysięcy na sukienkę. Widzę, że masz dobrą pamięć albo sprawdzasz każdego wcześniejsze wpisy?!. Co do zatrucia się Finlandią to zależy czy była ona może załatwiana przez kogoś taniej i może tylko butelka się zgadzała a zawartość nie?! Również ważne jest odpowiednie schłodzenie. To nawet może znacznie zepsuć smak i nie tylko... Twoja sprawa co pijesz i co uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:45 akurat mam dobrą pamiec i poprostu Cię kojarzę. Masz rację to jest moja sprawa co stawiam na stół, ale wzięłam też pod uwage zdanie moich gości o proszę Cię nie mów tylko że to szczyt moich i ich marzeń. Co zresztą juz niegrzecznie zasugerowałaś. i co złego,że kupuje sie dobrą wódke w atrakcyjnej cenie? tyle w tym złego co w twojej sukience, czyli nic. A twoje jedno odosobnione zdanie w kwestii luksusowej, podparte doświadczeniem związanym z absolwentem, przekonuje mnie mniej niż opinie moich znajomych i wielu innych osób. I w dodatku niegrzecznie je wyraziłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 14:53 Zapytaj kogokolwiek kto zna się na trunkach to powie ci co i jak sklasyfikować. jeżeli dla ciebie luksusowa czy absolwenta można porównać do finlandii a nawet uznać je za lepsze to może kupisz Starogardzką ale jeszcze inny wynalazek?! Ja nie dyskutuje co ty konkretnie kupujesz do picia, tylko oceniam różne rodzaje wódek. Ty zrobisz jak zechcesz i nawet możesz postawić najtańszą z wódek a do tego tanie wino podać też. To twoja sprawa.Ja w to nie wnikam. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 15:02 niestety nie oceniłaś tylko wódki, lecz takze nabywców... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 15:06 no cóż ale pomyliłaś się... Mimo wszystko powodzenia! Fajną masz córeczkę. Duża już? Ja już choć stara jestem to jakoś odkładałam aż skończę studia. Właśnie je skończyłam... A z facetem długo już jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 15:13 długo, długo...mielismy byc taką nowoczesną parą co to na kocią łapę żyje, stracilismy jedno dziecko, a gdy urodziło sie drugie (Gabriela 4 miesiące)i gdy tak na nia patrzylismy szczęsliwi że jednak się udało, doszliśmy do wniosku, że jednak sie pobierzemy... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 04.12.06, 15:40 aaaa rozumiem. Współczuje tak wielkiej straty. ja się tego właśnie boję... ale jestem dobrej myśli! My po 7 latach bycia razem pobraliśmy się. Przedtem nie mieszkaliśmy razem i dlatego małżeństwo w naszym przypadku to była duża zmiana. Mój ukochany mimo, iż wiek ma już poważny czekał na mnie aż skończę studia. Teraz ja muszę się pośpieszyć z potomstwem, bo wiem ile czekał... Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Re: Jaką wódkę kupujecie? 06.12.06, 01:32 Prawdopodobnie Finlandię. src="abcslubu.pl/suwak/11_27_2006_30_6_2007_39.png" alt="ślub, wesele" border="0"></a> Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna16071 Re: Jaką wódkę kupujecie? 06.12.06, 15:28 Witam ja wychodze za mąż 2 czerwca 2007, zdecydowliśmy że kupujemy wódkę ABSOLUT, z doświadczenia moge powiedziec że po niej nie mam kaca... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Jaką wódkę kupujecie? 06.12.06, 16:05 Gratuluje, bo to bardzo dobra wódka! Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Jaką wódkę kupujecie? 06.12.06, 21:16 Ja będe miała luksusowa i nie wydaje mi się abym oszczędzała na gościach. Bolsa nigdy nie kupie bo strata pieniędzy i zdrowia przynajmniej w naszym towarzystwie. Czy Finlandia jest dobra? to już raczej zależy od tego któ co lubi, ie jestem koneserem ani wielkim znawcom ale napewno są o wiele lepsze wódki od finlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
lubna którą z trzech 06.12.06, 21:17 ...w restauracji do wyboru mamy tylko 3: - wyborowa - bols - smirnoff ale ja nie pijam wódek. poczytałam wasze posty i wnioskuję, że wybrać smirnoffa. tak? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: którą z trzech 07.12.06, 09:48 Raczej wyborową bo jak ja bym miała taki wybór to bym tak postąpiła. Koleżanki piszą o luksusowej, a nawet o wyborowej nie wspomniały a to dopiero jest wódka. Widocznie wywodzimy się z różnych środowisk, bo ja mieszkam w Poznaniu i nigdy w knajpie czy u kogoś w domu nie spotkałam się z dawaniem komuś czy podawaniem przez gospodarzy luksusowej. Owszem Smirnoffa czy Bolsa tak, najczęściej jednak Wyborową, Absoluta czy Finlandie i inne tego typu. Odradzam stanowczo Absolwenta z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: którą z trzech 07.12.06, 10:03 paola tylko nie przyjmij tego za atak. Skad ty masz takie doświadczenie jezeli chodzi o alkohole wysokoprocentowe? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: którą z trzech 07.12.06, 11:13 Nie przyjmuję tego za atak. Jest to doświadczenie zawodowe. Pracowałam przez jakiś czas a to przy organizacji imprez i nie tylko. Pozwolisz, że dokładnie nie będę wyjaśniać by niektórym firmą nie robić reklamy. Pozdrawiam. mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: którą z trzech 07.12.06, 21:48 to mi w zupełności wystarczy. Dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
della.bea Re: Jaką wódkę kupujecie? 08.12.06, 18:12 U nas bedzie Maximus,slyszalam,ze jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Smirnoffa 08.12.06, 19:18 mielismy 16 wrzesnia i do tego drinki -smirnoffa takze Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: Jaką wódkę kupujecie? 09.12.06, 09:50 U mnie alkoholami rządzi przyszły teść, więc nie wiem. Ale nie chcę mieć bandy pijanych gości na weselu Odpowiedz Link Zgłoś