olalukasz 01.12.06, 10:03 witajcie, mam pytanie, dokąd wybieracie się ze swoją drugą połówką na podróż pośłubną? My ślub mamy w sierpniu, mój narzeczony koniecznie chce jakąś "egzotyczną" podróz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:11 ja polecam tunezje - malo zaplacicie, a bedziecie mieszkac w luxusie do tego Afryka chyba jest egzotycznym krajem, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
olga811 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:21 my w podróży poślubnej byliśmy własnie w Tunezji + Libia (zwiedzanie), było fantastycznie. Ale w tym roku byliśmy w Egipcie i jeszcze bardziej nam sie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:24 w Egipcie jest wiecej Polaków i czuc wiecej sympatii niz w Tunezji. Jednak za to Tunezje mozna bez problemu zwiedzac samemu, bo jest bardzo bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
asiek831 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:58 Polecam Maroko. Na miejscu jest taniej niz w Tunezji czy Egipcie. Mieszkancy sa bardzo pozytywnie nastawieni do turystow i są znacznie mniej natarczywi niż w Tunazji. Poza tym w Maroku naprawde jest co robic - jak ktos lubi troche pojezdzic i pozwiedzac to jest tam sporo zabytkow, ciekawych miast, piekne gory, niesamowita przyroda. A jak ktos woli sie wylegiwac, to naprawde polecam plaze nad oceanem. Bylismy w Maroku w tym roku i jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 11:00 Maroko brzmi tak bajkowo jakbym miala jechac jeszcze do krajow arabskich to chyba wlasnie tam bym chciala co do Tunezji - to prawda ze sa meczacy mieszkancy Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Afryka nie jest krajem... 01.12.06, 10:58 fakt tak mi sie z rozpedu napisalo Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: Afryka nie jest krajem... 03.12.06, 10:43 A Republika Południowej Afryki juz jest ) Odpowiedz Link Zgłoś
wujo_prezio Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 12:12 oj, tylko nie tunezja, juz lepiej do turcji! Tunezja to chyba najgorszy niby egzotyczny cel wakacyjnych podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 18:12 czemu najgorszy? kraj jest ladny, czysto jest, ludzie oprocz natrectwa sa raczej mili, ceny sa niskie a warunki super!moze zle trafiles? Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: gdzie na podróż poślubną? 06.12.06, 13:52 zgodze sie i niezgodze sie z Toba Twitti - Tunezja bardzo mi sie podobala, mimo tego ze jest okropnie brudno i miasteczka wygladaja jak jeden wielki plac budowy. Trzeba jednak dodac, ze brudno jest tam, gdzie przecietni turysci nie zagladaja Przy deptakach rzeczywiscie posprzatali A ze zwiedzalismy kraj na wlasna reke, brudu zobaczylam co niemiara, ale fakt, ceny niskie, jedzenie bardzo smaczne i ludzie uczynni polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asanti Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:33 hmm.. no my własnie myslimy nad podroża poslubna.... najpierw myslelismy o tajlandii, ale slub bierzemy w czerwcu wiec odpada... potem przyszlo mi do glowy zeby pojechac do rzymu albo jerozolimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl mamy 3 wersje a wlasciwie 2:-) 01.12.06, 10:38 1 i 2 to wenecja labo paryz (na tydz) albo 2 tyg gdzies w tropikach jeszcze nie wiem gdzie... bedziemy sie tym "martwic" za pol roku jakos nie mamy cisnienia z podroza poslubna... Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 10:56 A my spedzilismy tydzien w Paryzu Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
zlota81 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 11:00 my jedziemy na narty. bedziemy smigac calymi dniami, opalac nosy, pic grzane wino, wylegiwac sie w saunie i ...hm Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 11:11 my tez myslelismy o Tajlandii . Piszę o tym, teraz bo byliśmy w biurze TUI ,po ostatnim numerze z Open travel, wybraliśmy sprawdzone i biuro i kobietka z biura pokazała nam cennik, jeśłi się rezerwuję tyle miesięcy wcześniej i decyduje się na wylot z Frankfurtu, to wycieczka z tego biura, all inclusive, 14 dniowa w hotelu **** na Kubie kosztuje cos ok 6 tys.pln ja bym bardzo chciała jechać gdzieś, gdzie oprócz tego ,ze bedzie pięknie i będe mogła wylegiwać się na plaży, to będę mogła coś zwiedzić, dlatego w naszym przypadku odpada Dominikana Odpowiedz Link Zgłoś
gelus77 Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 09:56 Jakoś nie bardzo rozumiem dlaczego odpada DOminikana? Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 14:48 My chcielibysmt bardzo do Paryza, ale musimy to jeszcze przekalkulowac, a jesli nas nie bedzie stac to pojedziemy do Wiednia. Sylvie08 mozesz mi powiedziec czy szukaliscie jakis noclegow w Paryzu i czy moze moglabys cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 22:34 My byliśmy we wrześniu w Tunezji. Złapaliśmy fajną ofertę, więc nie było co się zastanawiać. Piękna pogoda, dużo Polaków, wielbłądy, Sahara, ciekawe wycieczki fakultatywne, i... duuuuużo bucików i torebek ) Mamy niesamowite wspomnienia. A jeśli chodzi o coś droższego... znajomi polecali Meksyk i Dominikanę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 11:26 nam się marzy Rzym! przede wszystkim zobaczyc dom naszego Papieża Polaka tak żałujemy oboje, że nigdy go nie widzielismy za życia, a był w Warszawie...mam nadzieję, że spełni się nasz sen o Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
edyta263 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 12:02 A ja gorąco polecam Teneryfę Jestem świeżo po podróży poślubnej na tej wyspie (wróciliśmy 2.11.2006)i jestem zachwycona. Może nie jest najtaniej, nas tygodniowy pobyt wyniósł około 7500 zł, ale wrażenia niezapomniane. Przede wszystkim cieplutko no i krajobrazy piękne, dużo jest do zwiedzania, piękne plaże do opalania się Istny raj Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 12:10 na razie Argentyna, Chile + Wyspa Wielkanocna albo Madagaskar albo Tanzania,Zanzibar. Chyba jednak 1 wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
anna262 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 12:15 My też Tenerifa - byłam juz tam kilka razy ale mój przyszły mąż nie - jest tam cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
natalii_2 Re: gdzie na podróż poślubną? 01.12.06, 13:47 A ja chciałbym miec taki problem: gzie w podróż poslubną?.. w naszym przypadku odpowiedź brzmi niestety smutno i jasno: nigdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 11:49 nie rozumiem dlaczego jak sie uda, to mozna odbyc cudna podroz nad Bałtyk albo gdzies na południe Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Do Siog 03.12.06, 12:53 Siog, jak macie pomysl na Argentyne? My Buenos Aires i Patagonia. Nie wiem czy dolaczac do tego Iguazú czy nie. Albo dodac Chile. Organizujecie sami czy z jakims biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Do Siog 03.12.06, 17:43 Witam Najpierw bylam napalona na Antarktyde (i nadal jestem) przez Argentyne. No ale na razie jednak się nie uda bo duuuzo kasy.... wiec myslimy tylko Argentyna i Chile z Wyspa Wielkanocna. Wypatrzylismy w katalogu Trailfinders Worldwide (możesz sobie wybierac dowolne opcje), wiec tak: Najpierw Santiago de Chile potem lot do Punta Arenas, 3 dni w parku narodowym Torres del Paine, potem Puerto Natales.Dalej Argentyna Ushuaia i okolice i lot do Buenos Aires. Jest tez opcja wlasnie z Iguacu. Zastanawiamy się nad tym ale tez myslimy żeby wynajac samochod i podrozowac samym, plus zalatwic lot z Santiago na Wyspe Wielkanocna. Z tego co pamietam mieszkasz w Hiszpanii?J rozejrzyj się tam po biurach które maja oferty które maja kilka opcji i możesz je indywidualnie dostosowac. Z tego co wiem wlasnie w Hiszpanii jest duzy wybor jeżeli chodzi o Ameryke Pld. Daj znac wiecej szczegolow) Odpowiedz Link Zgłoś
klotylda78 Tylko Dominicana... 03.12.06, 21:35 ... goraco polecam dominicane...miesjscowosc Punta Cana, plaza Bavario Beach! Raj na ziemi: piaseczek jak maka z rozowymi ziarenkami piasku, morze turkusowe i cieplutenki, palmy cudne.... Wspominamy do tej pory... lot jedynie co troche meczacy - 13 godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
rybatoja Re: gdzie na podróż poślubną? 02.12.06, 11:41 Polecam Malediwy. Bylismy tam (wprawdzie nie w podrozy poslubnej) ale tamtejsze plaze sa na pierwszym miejscu w naszym rankingu. O Malediwach mowi sie, ze zdjecia w folderach nie klamia i to jest prawda. Jezeli jestes zainteresowana mam adres idealnej wyspy. W podroz poslubna jedziemy do Nowej Zelandii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe do rybatoja 25.01.07, 12:21 możesz zdradzić ile kosztuje Was podróż do nowej zelandii? to było zawsze moje marzenie ale nie wiem czy do spełnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: gdzie na podróż poślubną? 02.12.06, 13:10 My wybraliśmy Norwegię. Widoki piękne, dzikie miejsca, możliwość podpatrzenia wielorybów z pokładu statku... Pojedziemy w lipcu, wtedy na północy jest dzień polarny, prawie jak słynne Białe Noce Odpowiedz Link Zgłoś
stopka27 Re: gdzie na podróż poślubną? 02.12.06, 17:34 a ja wybieram sie do zakopanego.Slub w zimie to i podroz poslubna w zimie,tylko i wylacznie Zakopane. www.suknieagnes.pl/k2007/st2/07s-2-2.html Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: gdzie na podróż poślubną? 02.12.06, 17:50 A my zamierzamy pojechac na kilka dni nad nasze polskie morze, które kochamy Póki co mamy inne wydatki i zagraniczną wycieczkę musimy odłożyć. Coś niecoś obiło mi się o uszy że moi rodzice w prezencie chcą nam fundnąć wycieczkę Zobaczymy. Na szczęście wiedzą, że panicznie boję sie samolotów(nigdy nie chciałam z nimi lecieć) więc jak coś to wycieczke autokarową Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: gdzie na podróż poślubną? 02.12.06, 20:19 My najpierw chcielismy do Argentyny (Buenos Aires i Patagonia). Potem do listy dorzucilismy Islandie. Albo moze Finlandie, moze Norwegie? U nas plazowanie odpada bo moj narzeczony nie znosi a poza tym mamy to na codzien Chcemy przyrode i kulture. No i takie miejsce, w ktorym nas jeszcze nie bylo. Teraz siedzie w Internecie i robie plan plus kosztorys podrozy do Argentyny i strasznie sie rozochocilam... Tylko przeraza mnie samolot bo mam klaustrofobie i zle sie czuje zamknieta w samolocie i przypieta do fotela. brrrrrrrrrrrrr. A Maroko polecam wszystkim. Cudwony kraj, zabytki, kultura, jedzenie. I tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 10:16 Medea11 - mieszkanko wynajelismy przez Homelidays, 300 euro/tydzien. Jechalismy autokaremm - 800 zl/2 strony/2 osoby, ale jak zarezerwujesz wczesniej to mzesz i pojechac za 400 zl /2 str./2 osoby. Reszta wydatkow zalezy od was Jakbys chciala wiecej info to pisz na reve08@wp.pl bo tutaj coraz rzadziej zagladam.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 10:51 Dzieki za rady. My wolimy wybrac samolot, ale w sprawie mieszkanka zapewne sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 10:42 Może trochę nietypowo, ale na pewno egzotycznie - Gruzja Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 17:48 Gruzja jest przepiekna!!!!!!!! jest na liscie moich podrozy marzen no ale gdzies za dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
siog Gruzja p.s. 03.12.06, 17:52 jaka droge wybierasz? podobne super podroz przez Turcje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
droga_polowka Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 20:31 "Na podróż poślubną" ????? To jakaś nowość w języku polskim? Nic nie słyszałem iż teraz się mówi "Na podróży poślubnej". Hmmmm, na podróży poślubnej byłem w Mauritiusie, w końcu i tak wszyscy zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
droga_polowka Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 20:50 Co ty , jest tyle możliwości: w Honolulu, pod Honolulu, przy Honolulu, poniżej Honolulu, za Honolulu, ponad Honolulu, dlaczego akurat na Honolulu??? W końcu według tutaj piszących wszystko jest tyle możliwości. Fajnie brzmi: Ponad kościołem podczas gdy poniżej ślubu mieliśmy przysięgę patrzyliśmy sobie za oczy. Następnie poniżej restauracji mieliśmy wesele ponad którym tańczyliśmy ponad balonami i zajadaliśmy pod stołami. Następnie na podróży poślubnej za Honolulu, pływaliśmy ponad oceanem i nurkowaliśmy w rafie. Odpowiedz Link Zgłoś
wegierka111 Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 20:54 a potem lataliśmy pod balonem i jechalismy za koniem, razem z miejscową za-konnicą A na zakonczenie naszej podrozy spedzilismy upojną noc przed hotelem ) Odpowiedz Link Zgłoś
droga_polowka Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 20:59 I czasami myślę iż piszące tutaj naprawdę maja naście lat i zakończyły edukację na poziomie szkoły podstawowej do tego na trójkach. I swój brak znajomości jakże pięknego języka polskiego tuszują pisząc iż nie niej to forum o języku. Ja bym się wstydził robiąc tak kardynalne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
wegierka111 Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 21:01 droga_polowka napisał: > I czasami myślę iż piszące tutaj naprawdę maja naście lat i zakończyły edukację > na poziomie szkoły podstawowej do tego na trójkach. > > I swój brak znajomości jakże pięknego języka polskiego tuszują pisząc iż nie > niej to forum o języku. Ja bym się wstydził robiąc tak kardynalne błędy. No to dla sprawiedliwości dodam, że z interpunkcją u Ciebie niezbyt... Odpowiedz Link Zgłoś
droga_polowka Re: gdzie na podróż poślubną? 03.12.06, 21:05 Fakt, jakieś literówki zaistniały, choć staram się walczyć z tym (pisząc na forum i nie tylko) ale nie zwalam tego na dysleksję błędów ortograficznych nie robię (raczej). Przecież jestem facetem, osoba podobno mniej wrażliwą i mniej wykształconą niż kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 18:57 hmmm interpunkcja nie jest literówką... Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 12:09 my w prezencie od mojej mamy, spedzimy dwa tygodnie na Azorach. w malutkim domku w starej winnicy, z widokiem na ocean . zamierzamy pic wino, lazic po wyspach, jesc dobre jedzenie, ogladac ptaki i wieloryby... nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 14:25 My właśnie wczoraj wróciliśmy z naszej podróży ze Sri Lanki. Było wspaniale i naprawdę baaardzo egzotycznie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 14:30 Witam, myśleliśmy o Sri Lance, moglabyś mi powiedzieć, jak taka podróż kształtuje się cenowo? (w zarysie) Odpowiedz Link Zgłoś
rybatoja Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 17:59 Hey; Tez bylismy w tym roku na Sri Lance 'na wlasna reke'. Zgadzam sie co do egzotyki. Wynajelismy samochod z kierowca i zwiedzilismy kilka ciekawych miejsc. Kierowce moge polecic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: gdzie na podróż poślubną? 06.12.06, 12:42 Za samą imprezę zapłaciliśmy 3200 od osoby. Hotel 3,5* 2 tyg. Ale wylot z Monachium. Więc cały wyjazd łącznie z kieszonkowym, wycieczkami i dojazdem do Niemiec kosztował nas ok.9 tys za parę Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: gdzie na podróż poślubną? 06.12.06, 13:51 ceny bardzo przystępne , amożesz mi powiedizeć, z jakiego biura kuplilście tę wycieczkę i czy to był wyjazd last minute, czy zaplanownay duzo wczesniej?? My szukalismy ofert TUI, wsam pobyt na Sri Lance 1 osoba ok 8 tys trochę duzo, za dwie osoby + kieszonkowe= 20 tys Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: gdzie na podróż poślubną? 06.12.06, 15:48 TUI, last minute, choć mieliśmy zaplanowaną (od stycznia !!!) Brazylię, ale Itaka nam odwołała tydzień przed.Więc trzeba było coś szybko znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena-lublin Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 16:52 Oj dziewczyny tak tym Marokiem nie szafujcie, bo my byliśmy tam w tym roku na urlopie i NIGDY WIĘCEJ! Brudno, nachalnie, wcale nie tanio no i na każdym kroku chcą Cię oszukać. Cały czas trzeba więc byc czujnym i uważnym a co to wtedy za odpoczynek? Podam tylko jeden przykład: poszliśmy do restauracji na obiad. Kelner owszem- bardzo uprzejmy, ale przyszło do płacenia. Rachunek nasz wyniósł 145 dirhamów (czy jak się ta ich waluta nazywa), dalismy banknot 200 i ... kelner po prostu zniknął. Oczywiście chcieliśmy dać napiwek, ale bez przesady. Całe szczęście przyniósł za kilka minut jedzenie do stolika obok. Jak nas zobaczył to zrobił strasznie zdziwioną minę że jeszcze jesteśmy. Zawołałam go i upomniałam się o resztę, a on na to :"Is okej? Is okej?". Więc mu mówię, że nie okej i że my mu damy napiwek. Łaskawie przyniósł resztę i dosłownie wydzielał na banknot po banknocie za każdym razem pytając "is okej?" Żenada. Oczywiście są ludzie, którzy uwielbiają taki sposób bycia, czy też konieczność targowania się na każdym kroku- ja bałam się spojrzeć na cokolwiek, żeby nie napadli na mnie żadając opłaty za patrzenie (bo tak też potrafią). Chciałam tylko przestrzec Was, że Maroko wcale nie jest bajkowym miejscem dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: gdzie na podróż poślubną? 04.12.06, 18:41 bylismy 3 tyg. w Norwegii. Był to nasz wyjazd indywidualny. Wyprawa naprawdę wspaniała. Polecam! Piękny kraj.A fiordy...ech, to trzeba zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
toma002 Re: gdzie na podróż poślubną? 18.01.07, 16:59 Za o wiele mniejsze piniadze mozecie wyjechac na wymarzona podroz poslubna z biurami z Niemiec. Polecam szczegolne Malediwy, Dominikane, czy Meksyk. Hotele tam maja specjalna oferte dla nowozencow, ktora jest wliczona w cene wycieczki (nic sie nie doplaca). Ta oferta to lepszy pokoj , podarunki powitalne i pozegnalne, dla wymamgajacych drugi slub na plazy pod palmami przy zachodzacym sloncu... (to juz dodatkowo platne ) Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec1975 Re: gdzie na podróż poślubną? 24.01.07, 17:21 Wybraliśmy Sycylię - w czerwcu. Nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: gdzie na podróż poślubną? 24.01.07, 18:30 Meksyk na nas juz czeka ) Odpowiedz Link Zgłoś
blada_gaska Re: gdzie na podróż poślubną? 25.01.07, 15:29 A my jedziemy na konie na mazury w ostatnim tygodniu kwietnia. Juz nie moge sie doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: gdzie na podróż poślubną? 25.01.07, 15:32 polecam Malediwy albo Seszele, ja osobiście nie widziałam chyba nic bardziej egzotycznego... zniechęcające w tym wszystkim są tylko koszty Jednak jest tez piekny zakatek blizej nas i zdecydowanie taniej: www.traveligo.pl/travel.php/836/11958/Marmin-BayHB.html Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe jest tu ktoś z Niemiec lub Anglii?? :) 26.01.07, 12:25 jeśli tak to może polecicie jakieś biura podróży? nie chodzi nam o ekstra pakiet dla nowożeńców, po prostu o fajną, egzotyczną wycieczkę Odpowiedz Link Zgłoś