mimi78 07.12.06, 13:57 czy ktoś z nich korzystał? jakie wrażenia?? www.lastminutefoto.pl/ wygląda całkiem nie źle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wegierka111 Re: lastminutefoto.pl opinie 07.12.06, 23:20 sorry, ale dla mnie to jest jakieś Tesco czy inna Biedronka. A najbardziej rozwaliły mnie tzw. "porady" , które traktują nas jak potencjalnych debili. No cóż... widocznie do takiej klienteli chcą trafić Odpowiedz Link Zgłoś
lastminutefoto.pl Re: lastminutefoto.pl opinie 07.12.06, 23:36 Serdecznie pozdrawiamy drogą konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
love110 Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 08:26 a mnie odpowiada Wasza oferta. proszę o kontakt na maila. nie wiedziałam, że śledzicie to forum?!? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: lastminutefoto.pl opinie 07.12.06, 23:31 Podobało mi się zaledwie kilka zdjęć, większość wygląda dość niechlujnie No i te porady rzeczywiście fatalne... żeby nie powiedzieć smieszne. Natomiast baaardzo mi się podoba wściekle pomarańczowa sukienka pani na zwartym zdjęciu w galerii Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: lastminutefoto.pl opinie 07.12.06, 23:32 na czwartym oczywiście, a nie na zwartym Odpowiedz Link Zgłoś
lastminutefoto.pl Re: lastminutefoto.pl opinie 07.12.06, 23:36 Bardzo serdecznie pozdrawiamy drogą konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 tesco??? 08.12.06, 02:52 ale czemu biedronka czy tesco??? z czego to wnioskujecie? z tego jak wygląda strona? czy z jakości zdjęć???? a to że są porady to chyba nic złego....przecież nie każdy jest ekspertem Wydaje mi się to bardzo kontaktowe. mi spodobało się że mają odrazu kalendarz i ceny na stronie... nie ma potem niespodzianek...? Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 09:17 Postaram się Ci dłużej opisać swoje wrażenia, na razie z procesu podpisywania umowy bo do ślubu jeszcze niestety trochę czasu. Może opinia będzie pomocna. Szukałam dość długo firmy foto i podpisałam umowę właśnie z Lastminutefoto.pl. Pani Marta, z którą się spotkałam, była bardzo rzeczowa, konkretna, na spotkaniu oglądałam dość gruby album z ich pracami. Nie było żadnych problemów z uzgodnieniem dodatkowych szczegółów i ważnych dla mnie rzeczy. Wybrałam ich bo mi się podobały te zdjęcia. Szczególnie ujęło mnie takie jedno zdjęcie, gdzie panna młoda rzuca welonem a wszystko pokazane jest z góry, mają to na swojej stronie. Co by tu jeszcze napisać... w umowie mam zagwarantowanych dwóch fotografów a w sumie płacę jak za jednego. W umowie mam też zapis o zdjęciach najpóźniej na trzeci dzień po ślubie, z obróbką i filmem na dvd. Dostanę też 20 wybranych zdjęć z uroczystości w kościele i zdjęcia grupowe od razu na ślubie w albumie. Podsumowując ten przydługi wywód, zdjęcia i kontakty z tą firmą zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zobaczymy co będzie po ślubie Aha, zaliczka wyniosła mnie 300 złotych, zwracają jeśli zrezygnuję do 7 dni przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
bourbonetka Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 10:04 Cóż, nie bardzo wyobrażam sobie aby zdjęcia z obróbką i odbitkami mogły być gotowe NAJPÓŹNIEJ na trzeci dzień po ślubie. W sytuacji gdy każde zdjęcie trzeba przynajmniej wykadrować pod konkretny rozmiar odbitki ! Poza tym fakt iż część zdjęć jest już gotowa w dniu wesela pozwala przypuszczać iż są one wszystkie robione w formacie JPG, w mojej ocenie fotografia ślubna nie wykonywana w formacie RAW a dopiero potem konwertowana do JPG to jakieś nieporozumienie...takie lastminute... Ale ja jestem nieobiektywny bo też konkurencja --------- Agnieszka www.fotograf-slubny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kropka08 Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 11:52 A skad pewność że nie są w RAW robione zdjęcia i dopiero później wywoływane? Miałam przyjemność skorzystania z usług Lastminutefoto.pl w tym roku i mogę tylko powiedzieć, że nie wyobrażam sobie skorzystania z innych fotografów. Oglądałam ślubne zdjęcia różnych moich znajomych i nie chwaląc się, moje są najlepsze! Ze zdjęć jestem bardzo zadowolona. Mnustwo zdjęć i na prawdę dobrych. I niespodzianka na weselu, która wzruszyła moją rodzinę. A jesli chodzi o temat konkurencja nie śpi, konkurencja nieobiektywna - to żałośni są ci, którzy oczerniają innych. Ale świat jest podły i zawsze znajdą się tacy co zanieczyszczają powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lastminutefoto.pl Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 11:54 bourbonetka napisała: > Ale ja jestem nieobiektywny bo też konkurencja to na początek zapytam - Ty jesteś facet Agnieszka? Kolejna firma, która pod pseudonimem dziewczyny próbuje mieszać na tym forum? > Cóż, nie bardzo wyobrażam sobie aby zdjęcia z obróbką i odbitkami mogły być > gotowe NAJPÓŹNIEJ na trzeci dzień po ślubie. Jest to jak najbardziej możliwe. I nie trzeba do tego wyobraźni tylko chęci. > Poza tym fakt iż część zdjęć jest już gotowa w dniu wesela pozwala > przypuszczać iż są one wszystkie robione w formacie JPG, Przypuszczenie mylne, chociaż mam wrażenie, że czytelniczki tego forum nie mają bliżej pojęcia co to jest negatyw cyfrowy oraz na czym polega post-process związany z RAWem. > w mojej > ocenie fotografia ślubna nie wykonywana w formacie RAW > a dopiero potem konwertowana do JPG to jakieś > nieporozumienie... I tutaj wreszcie się zgadzamy. RAW to jedynie słuszny format, ale nie zastąpi on umiejętności i wiedzy dotyczącej choćby kompozycji obrazu czy właściwego wykorzystania światła zastanego. > takie lastminute... Szkoda, że zamiast walczyć o klientki jakością usług oraz pomysłami, próbuje się w taki brzydki sposób, udając na dodatek kogoś innego, stawiać naszą firmę w niekorzystnym świetle. Na szczęście są zdjęcia i dziesiątki zadowolonych z naszych usług par. Z tradycyjnymi pozdrowieniami dla drogiej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
katkam81 Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 12:05 A ja mam tylko jedno pytanie. Czy każdy kto was krytykuje to konkurencja? Jesteście tak wspaniali że obiektywnie nikt nic wam wytknąć nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
lastminutefoto.pl Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 12:42 Oczywiście, że każdy może krytykować wszystko. Takie czasy Warto jednak, by owa krytyka była merytoryczna i odnosiła się do konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
bourbonetka Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 20:24 > to na początek zapytam - Ty jesteś facet Agnieszka? > Kolejna firma, która pod pseudonimem dziewczyny próbuje mieszać na tym forum? A jakie to ma znaczenie, Agnieszka to moja żona, która zresztą często pracuje ze mną, zapomniałem zmienić podpis w profilu, ot tyle... > > Poza tym fakt iż część zdjęć jest już gotowa w dniu wesela pozwala > > przypuszczać iż są one wszystkie robione w formacie JPG, > > Przypuszczenie mylne, chociaż mam wrażenie, że czytelniczki tego forum nie > mają bliżej pojęcia co to jest negatyw cyfrowy oraz na czym polega post- > process związany z RAWem. Rozumiem więc, że te zdjęcia które dajecie już na weselu obrabiacie na laptopie w samochodzie? Ja uważam, że pracuję dość szybko ale w 3 dni to mogę zrobić zdjęcia z mikołaja w przedszkolu... Ale może jest to koncepcja, zdjęcia gotowe na wtorek, środa rozliczenie z Młodymi i jak znalazł jest 2 dni wolnego przed nastepnym ślubem Sorry nie mogłem się powstrzymać... Więcej już nie ruszam tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
lena_maj Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 12:45 Moim zdaniem to jeżeli ktoś reklamuje się jako szybko, profesjonalnie i niedrogo to coś się niezgadza. To jakby Zień sprzedawał swoje wyroby w supermarketach. Moim zdaniem albo drogo, profesjonalnie z rewelacyjnymi zdjęciami, albo niedrogie i kiepskie. RZADKO się zdarza by jakoś i niska cena szły w parze. Retusz zawsze powinien być wliczony w cenę, a obróbka zdjeć w 3 dni? Szczerze współczuję parze która się na to zgodzi. Nie wierzę by dobry fotograf dał radę zrobić obróbkę np 200 zdjęć w 3 dni - nie mówię tu o czasie ale o jakości tejże obróbki. A jaka jest jakość obróbki tych odbitek dostarczanych już na wesele? Tekst jak znaleźć fotografa nie wzbudził mojego zaufania jako klientki bo NIE JEST OBIEKTYWNY - wszystko co jest tam napisane wskazuje, że TYLKO i WYŁĄCZNIE ta firma zapewni ci profesjonalną usługę - nieprawda, jest wielu fotografów którzy oferują profesjonalne usługi, ale droższe... No i co do ubioru - moim zdaniem fotograf ze względów technicznych powinien ubrać się schludnie i czysto ale tak by w razie takiej potrzeby mógł nawet położyć się na ziemi czy posadzce, a nawet się gdzieś wspiąć by zrobić zdjęcie i wydaje mi się że w garniturze to raczej mało wykonalne - no chyba że założy garnitur który miał 10 lat wcześniej na własnej studniówce... Ale wtedy wygląda sie raczej tragicznie niz elegancko. W dodatku to upraszanie o posiłek na weselu - żenua, no i cały tekst traktuje nas - klientów jak debili. A co do zdjęć. Moim zdaniem 1/3 z nich to prawie antyreklama, część jest przeciętna. Najlepsze są jak dla mnie zdjęcia reportażowe, natomiast plenery są za bardzo pozowane, przez co modele mają wyrazy twarzy zbliżone do kukiełek. No i pozy na plenerach są dosyć popularne i oklepane. Ale w sumie czego wymagać za tą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: lastminutefoto.pl opinie 08.12.06, 14:37 Ech... Mi sie zdjecia podobaja, nawet pytalam o oferte, ale wiecie co, jak dodalam sobie 699+699+499 to wyszlo mi 1897 PLN Ja wiem, czy to tak tanio jak na pelna oferte?? Nie jest to az tak strasznie drogo (mialam juz wyzsze oferty) ale nie jest tez tanio, szczegolnie, ze na stronie napisane ze ceny sa "od..." czyli moga byc wyzsze. Ja w rezultacie wybralam kogos innego i mam nadzieje, ze bede zadowolona, chociaz tak jak napisalam zdjecia oferowane przez lastminutfoto tez mi sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Do lena_maj : dziwna jesteś 09.12.06, 09:59 Chyba nie ma za grosz poczucia humoru i w ogóle jesteś jakaś dziwna, wiesz? Przejrzałam sobie twoje wypowiedzi na forum, widzę, że masz kilka swoich ukochanych firm fotograficznych, które reklamujesz a resztę opluwasz. To jakieś fatum na tym forum ślubnym, że od czasu do czasu pojawiają się stwory, bo jak to inaczej nazwać, które plują jadem a to na temat sukni, a to na temat zdjęć jakieś panny młodej, a to na temat zwyczajów weselnych. Ech, jestem zniesmaczona takim zachowaniem Takie to prostackie i chamskie. Ale mam to w duszy, bo zbliża się mój ślub, wszystko mam przygotowane i bardzo mnie to cieszy. A dzisiaj weekend i w końcu odpoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
i-studio1 Re: lastminutefoto.pl opinie 09.12.06, 07:22 Robią dobre zdjęcia, ceny jak na Warszawę OK. Znam tą firmę i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś