Dodaj do ulubionych

Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ??

22.12.06, 16:40
Witam wszystkie przyszle mezatki !! Mam do Was pytanie,gdzie po slubie
bedziecie mieszkac tz. z tesciami,kupujecie nowe mieszkanie a moze wynajem?
Obserwuj wątek
    • wilvo Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 16:43
      Pierwszy tydzień z moimi rodzicami, potem wynajem aż do momentu kiedy oddadzą nam mieszkanie (buduje się dopiero) smile
    • ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 17:57
      Około roku w domu moich rodziców(osobna kuchnia,łazienka itpsmile))nie wiem jak
      wytrzymamy ale mam nadzieje, ze damy rade, bo wiadomo, ze samym najlepiej...
      Mam nadzieje, ze w rok nasz nowy domek bedzie juz stał;P!!!
      • zaba002 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:18
        My w dniu ślubu będziemy mieli za sobą rok i 8 miesięcy wspólnego mieszkania.
        Mieszkamy z moją babcią. Stety albo niestety. Mieszkanie jest moje tak więc nie
        musimy brac kredytu ale nie jesteśmy "sam na sam". Plusy i minusy. Tak bywa...
      • kiciuniak Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:29
        Rodzice fundneli i urzadzili super mieszkanko w centrum, samochod mamy wiec zyc
        nie umierac.
    • gosiksz1 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:21
      od wrzesnia jstesmy małzenstwem i od tego tez czasu poszukujemy mieszkania.
      chyba w koncu sie udalo i kupujemy.
      na razie jestesmy u moich rodziców!
    • olera24 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:57
      póki co mieszkamy w mieszkaniu które zostawiła nam babcia, ale planujemy zakup
      wiekszego, zanim wprowadziliśmy się tutaj, wynajmowaliśmy mieszkanie w Warszawie
      razem ze znajomymi ze studiów.
      • napolnoc Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 19:16
        W momencie slubu, bedziemy juz mieli dwuletni staz mieszkania razem smile
        Mieszkamy sami (t.zn. z 2 kotami) na wynajetym mieszkaniu. Gdzies dopiero za
        trzy lata kupimy wlasny dom smile
    • stella_22 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 20:35
      Od pół roku mieszkamy w naszym mieszkanku, i po ślubie nadal będziemy tu
      mieszkać.
      • paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 20:56
        hm.
        do slubu jeszcze troche czasu ale...
        ja mam swoje mieszkanie, On ma swoje...
        moje jest wieksze (ok 60m2 - 3 pokoje, oddzielna kuchnia ) ale "wielka plyta"
        warszawski ursynow, i tak sobie urzadzone wink
        jego mniejsze (niecale 45 m2- dwa pokoje, wiekszy "saluuun" z aneksem i tylko
        sypialnia oddzielna )ale za to nowe , z cegly na bardzo fajnym kameralnym
        zielonym osiedlu smile
        no i pewnie jedno sie wynajmie ale... ktore? smile
        mi sie duzo bardziej podoba jego - i okolica i samo mieszkanko ale czy damy
        rade jesli praktycznie zadne z nas nie bedzie mialo wlasnego kata?
        U mnie mozna z kolei - wygospodarowac dodatkowy gabinet ...

Mozna tez sprzedac te dwa i kupic 1 wieksze ale tez sie zastanawiam czy to
        dobry pomysl i czy nie lepiej jednak miec na wszelki wypadek swoj kat smile [
        mieszkania caly czas w gore ida wink i nie oplaca sie ich sprzedawac zwlaszcza
        ze latwiej sprzedac 2 mniejsze niz jedno duuuuze smile
    • bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:06
      z tego co czytam większość z was już ma lub bedzie miala wlasne lokum
      (mieszkanie, dom), ja też mam, ale...problem sad
      niestety na chwile obecna nie mamy gdzie mieszkac (tzn. moglibysmy zamieszkac u
      moich rodzicow, ale tymczasowo, bo jak długo mozna mieszkac w jednym pokoju?!)
      wynajmowac nie chcemy bo to za drogo (wynajem+czynsz+inne oplaty)
      naszym marzeniem jest wybudowac maly domek, ale na to nas chyba tez nie stac sad
      (niewiele zarabiamy), moze kupic mieszkanie?! nie wiem, ale wiem, że mamy
      problem sad jednak po nowym roku musimy zaczac czegos szukac albo cos, no bo
      przeciez mieszkac gdzies musimy....
      zazdrosze tym wszystkim kote nie maja takiego problemu...

jeszcze tylko...
      • gagatka80 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:20
        My mieszkamy razem od 2,5 roku i od 2 miesięcy we własnym mieszkankusmile)
        Kredyt+opłaty to dla nas niemałe obciążenie finansowe, ale cieszę się, że nie
        będę musiała po ślubie mieszkać z Rodzicami czy Teściami.
        Pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze czekają na taki "komfort"-trzymajcie się
        dzielnie!!!
        • martyna1985 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:15
          Mieszkamy we własnym mieszkaniu, wiec po slubie tez tam zostaniemy. Dopiero za
          pare lat moze coc wybudujemy. Nie jest to szczyt naszych marzen. Ja osobiscie
          wolalabym miec piekne, duze, sloneczne mieszkanie na poddaszusmile
      • ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:15
        No rzeczywiscie Twoja sytuacja nie jest zawesoła ale napewno nie jest tez
        tragiczna!!!
        To zalezy jakie mieszkanie chcecie kupic? duze, czy małe? nowoczesne, czy nie?
        w jakiej dzielnicy? itd itp?
        Ja np wole zapłacić te 200 tys za domek nizeli 100 tys za jakies mieszkanie w
        bloku, w zyciu ale to w zyciu nie mogłabym mieszkac w bloku...
        Jak jade na wekend do narzeczonego to sie dusze po prostucrying moze to dlatego, iz
        od urodzenia mieszkam w domu...
        Takze zastanowcie sie, bo fajny domek (mały) mozna juz postawic w granicach 170
        tys.
        • bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:19
          ja i moj narzeczony tez jestesmy wychowani w domu i mieszkanie w bloku to dla
          nas ostatecznosc i zgadzam sie z toba, ze lepiej jest wybudowac maly domek niz
          kupowac mieszkanie i potem co miesiac jeszcze czynsz placic uncertain obawiam sie
          tylko, ze nas na budowe nie stac sad
          ale poki co sa siweta wiec nie bedziemy sie tym martwic smile a po nowym roku moze
          sie cos samo jakos wyjasni albo w totka wybram, hehe :o)
          pozdrawiam i dzieki smile

jeszcze tylko...
          • ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:22
            hehehe w totka tak to by było cuswink
            Narazie nie ma sie co martwic, z czasem pewnie sytuacja sie wyklaruje!
            Jeszcze macie "troszke" czasu, a wszystko moze sie zmienic z dnia na dzien!

pozdrawiam
            • bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:37
              dzieki za słowa otuchy smile masz racje, trzeba byc dobrej mysli, no to jestem, a
              przynajmniej staram sie smile
              no i faktycznie jescze "troche" czasu zostalo-jakies 9 miesiecy...

pozdrawiam
              • paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 15:20
                bozena.dp

a ja pracuje w branzy projektowo-budowlanej i... wcale nie uwazam ze budowa
                domu jest drozsza
                teraz ceny mieszkan sa tak absurdalne ze ... naparwde bardzo czesto bardziej
                oplaca sie zbudowac dom!
                [ tu tez niestety z mies. na miesiac ceny ida w gore - zwl . gruntow i
                robocizny uncertain] Ale nadal ok 120 -130 m2 dom (prosty bez "bajerow" ) to ok 50 m2
                mieszkanie zbudowane przez developera [ przy okazji w wawie SREDNIA cena metra
                oscyluje w okolicy 6- 6,5 tys !!! (szalenstwo nie!?uncertain]
                Co do domu zlezy tez zy Twoj narzeczony umie cos zrobic wlasna praca czy ma
                dwie lewe rece - to tez znacznie tnie koszty w gore -= praca wlasna

Ja bym realnie sie zastanowila i policzyla koszt budowy domu ( najwazniejsze
                znalesc dobra lokalizacje, sprawdzic w PZP w gminie czy za rok nie bedzie obok
                wysypiska smieci albo autostrady wink, sprawdzic media (w jakiej odleglosci jaki
                koszt dociagniecia itp) a potem "tylko " wybrac nienajdrozsza ale dobra
                technologie smile
                Dla totalnie "zielonych" - sa fora budowlane (ja polecam najb muratora) gdzie
                praktycznie o wszystko mozna sie spytac i poszukac sprawdzonych kontaktow do
                wykonawcow itp wink
                A wlasny dom to ... wiadomo wink
                Np. jest to moje marzenie - ale - na dzialke blisko miasta mnie nie stac (lub
                po prostu wszystkie sa wykupione) a dalej - nie mozemy sobie pozwolic czasowo
                na dlugie dojazdy do pracy uncertain
                Jesli ktos moze posiwecic wiecej czasu na dojazdy - nie zastanawialabym sie ani
                chwili i wybrakla dom a nie mieszkanie z sasiadami wink
                Ufff troszke nieslubnie sie zrobilo smile
                Tak czy siak ....
                Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki zeby sie udalo!smile
                • bozena.dp Re: do paulina.galli 23.12.06, 16:11
                  droga paulino.galli dziekuje :o) jak juz pisałam mieszkanie w bloku to dla nas
                  OSTATECZNOSC! bo oboje wychowujemy sie w domu i chcielibysmy moiec swoj mały
                  domek-to nasze marzenie :o) jezeli chodzi o działke to kupowac jej nie musze-
                  mamy troche pola, tylko pewnie trzeba isc do jakiegos urzedu i przekwalifikowac
                  to na dzialke budowlana (mysle ze nie byloby z tym problemu bo obok na polu tez
                  jest wybudowany dom). Najbardziej sie boje ze nie damy rady finansowo (niewiele
                  zarabiamy), kredyt jest nieunikniony, ale czy go dostaniemy?! jezeli chodzi o
                  budowe to zarowno moj narzeczony jak i jego i moj ojciec, a takze jego bracia
                  pomogliby nam-tak mysle
                  no cóż, po nowym roku trzeba bedzie isc do banku zapytac o kredyt i w ogole
                  zorientowac sie co i jak...
                  jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam i zycze wesolych i spokojnych swiat

jeszcze tylko...
                  • paulina.galli Re: do paulina.galli 23.12.06, 17:34
                    sluchaj!
                    jak macie dzialke to naprawde juz duzo za wami smile
                    odzialke sie odralnia - najlepiej tylko te czesc pod dom i droge dojazdowa - ma
                    to zwiazek z podatkiem - im mniej odrolnicie tym lepiej wink
                    grunty IV i V klasy sa wlasciwie odlralniane "od reki" to tylko praktycznie
                    kwestia zlozenia wniosku i poczekania na decyzje smile

Co do kredytu - bardziej niz zarabianie "duzo" liczy sie ze ze "regularnie" i
                    ze sa "stale dochody" a teraz kredyt mozna wiasc i na 35 lat - wiec rata
                    naprawde nieduza moze byc smile
                    choc na pewno warto przemyslec zeby sie nie wpakowac w rozbabrana budowe
                    Za nim kredyt - warto popatrzyc po projetach i wybrac nieduzy , tani w budowie
                    i funkcjonalny smile

Pozwole sobie wyslac Ci na priv link do wymiany doswiadczen z forum muratora -
                    bo mysle ze warto a z kolei nie chce zeby watek "gdzie bedziecie mieszkac po
                    slubie "zamienil sie " jak zbudowac sobie dom ;" smilesmilesmilesmilesmile

pozdrawiam smile
                    • bozena.dp Re: do paulina.galli 23.12.06, 19:04
                      dziekuje bardzo raz jeszcze :o)
                      i wesolych swiat zycze :o)

jeszcze tylko...
    • julka3006 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:31
      ja mam 26lat narzeczony 27 mieszkamy razem od 7 lat,początkowo wynajem teraz
      od poltorej roku wlasne mieszkanko ...w okolicy rezerwatu przyrody,kameralne
      ciche osiedle....za kilka lat mysle bedziemy miec wlasny domeksmile
      • magdalena9920 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 23:10
        My prawie tak samo jak julka3006 - mieszkamy razem ok. 6 lat, od 2,5 roku w
        swoim mieszkaniu. W planach mamy domek smile
    • witchy83 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 23:49
      a my bedziemy miec osobne mieszkanie w domu moich rodzicow (osobne wejscie, dwa
      pokoje, kuchnia, kibelek, lazienka). mimo tego, ze zupelnie osobno, mam
      nadzieje, ze sie nie pozabijam z moim ojcemwink no i mamy jeszcze 9 mcy zeby je
      wykonczyc, narazie surowiznasmile
    • zocha791 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 16:35
      Śmieszne jesteście, ciekawe ile z Was faktycznie ma swoje mieszkanie i teraz
      myślą o wybudowaniu własnego domu. Każdy może napisać "...my z narzeczonym od 3
      lat mieszkamy we własnym m4 i po ślubie też tak będzie...bla bla bla..."Mogę się
      założyć ze niektóre z Was mieszkają z którymś z rodziców i ciaśnią się w jednym
      pokoiku ale pewnie lepiej napiszę że mam m4 pokaże że na wszystko nas stać...
      • bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 16:38
        przeczytaj moja wypowiedz to moze zmienisz zdanie, bo ja na chwile obecna nie
        mam gdzie mieszkac (teraz mieszkam z rodzicami i siostrami) i wcale sie z tym
        nie kryje, bo po co sciemniac?!
      • paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 17:50
        zocha791 napisała:

> Śmieszne jesteście, ciekawe ile z Was faktycznie ma swoje mieszkanie i teraz
        > myślą o wybudowaniu własnego domu. Każdy może napisać "...my z narzeczonym od
        3
        > lat mieszkamy we własnym m4 i po ślubie też tak będzie...bla bla bla..."Mogę
        si
        > > założyć ze niektóre z Was mieszkają z którymś z rodziców i ciaśnią się w
        jednym> pokoiku ale pewnie lepiej napiszę że mam m4 pokaże że na wszystko nas
        stać...

Moja Droga- co tak skromnie?!?!?>!?!? big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        Wez sobie nie zaluj- wykaz sie choc odrobina fantazii i napisz od razu ze
        nawet wogole nie wychodzimy za maz smile
        Nie mamy narzeczonych , jestemy starymi 50 letnimi pannami, i gniezdzimy sie ze
        stadem kotów na 2 metrach kw. smile
        I przeciez glownie dlatego siedzimy na necie smile
        naprawde Kochana jak juz szalec z zazdrosci i weszyc spiskowe teorie to z
        polotem i fantazja a nie tak byle jak smile
        Madrzejsza twoja wypowiedz nie bedzie ale choc bardziej zabawna

pozdrawiam cieplutko smilesmilesmile
      • mayagaramond do zocha791 23.12.06, 19:13
        kochana ja to mam i mieszkanie w W-wie, i dzialke pod W-wa i jeszcze pare
        hetarow kawalek dalej. Tylko mieszkam jakies 1000 km od tych dobrsmile
    • lubna Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 17:19
      Mamy swoje mieszkanie i będziemy w nim dalej mieszkać.
    • agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:08
      My z narzeczonym mamy po 22 lata i jeszcze studiujemy. M
      • agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:13
        Mój narzeczony prowadzi własna firmę od 3 m-cy. Mieszkanie kupił nam mój tata
        (66m kw, 3 pokoje z kuchnią) - niejako w prezencie ślubnym. Obecnie jesteśmy
        na etapie wykończenia (mamy już część płytek!), które również finansuje tata.
        Więc po ślubie będziemy od razu na swoim. Wszystkie opłaty miesięczne będziemy
        pokrywać sami. Jestem tacie bardzo wdzięczna bo znam dzisiejsze realia młodych
        małżeństw.
        • anek45 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:41
          Mam nadzieje, że twoj tata zna równie dobrze statystyki dotyczące rozwodow wsród
          małzeństw zawieranych przez studentów i mieszkanie jest wyłacznie twoją własnością.
          • mayagaramond Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 19:00
            my od marca mieszkamy razem, najpierw w mieszkaniu przyszlej tesciowej (ale bez
            niej) a od sierpnia wynajmujemy dwupokojowe.

Kupno domu lub mieszkanie to sprawa dalszej przyszlosci. Mieszkamy w Bawarii i
            tu trzeba miec nie 150 000 PLN tylko 300 000 Euro zeby kupic domsad
            • olera24 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 19:29
              to tak jak w Warszawie tylko nie te zarobkisad
              • skarbeczek można złapać doła... 23.12.06, 19:45
                czytając wypowiedzi o przyszłości w kwestii mieszkaniowej. Mam 27 lat,narzeczony
                29, wynajmujemy małe mieszkanko w w-wie i nie stać ns na nic więcej. Niewiele
                zarabiamy, a poza tym nie mam zdolności kredytowej. Nie wiem co nas czeka. Mamy
                co,prawda mieszkanie, które chce nam zostawić dziadek, ale niestety w zapyziałym
                koszalinie, gdzie nie ma pracy sad(

zazdroszcze Wam...
                • olera24 Re: można złapać doła... 23.12.06, 19:54
                  my okropnie nie chcielismy przeprowadzac sie tutaj gdzie teraz mieszkamy, ale
                  własnie wynajem mieszkania warszawie był tak drogi, że jeslibysmy nadal tam
                  mieszkali, to absolutnie nie moglibysmy kupic własnego mieszkania, zbyt duże
                  byłoby to dla nas obciązenie finansowe. Więc tymczasowo wprowadziliśmy sie do
                  mieszkania po babci, żeby móc trochę zaoszczędzic. Tutaj jest o wiele taniej niz
                  w Wawie, ale chcemy tam wrócic i myślę, że za dwa lata najpóźniej uda nam sięsmile
                • lena_lodz Re: można złapać doła... 23.12.06, 19:59
                  Najważniejsze że jesteście razem....kochacie się smile co byłoby po waszym pięknym
                  mieszkaniu 70 m. gdybyście zgubili gdzieś po drodze swoje szczęście i
                  miłość...nie odmówiłabym takiego mieszkania ale tak jak ktoś wcześniej napisał
                  młode małżeństwa mają utrudniony start w tej nowej drodze życia...niestety
                  przykra prawda
                • hanwar skarbeczek 26.12.06, 12:11
                  masz racje.jak tak cienko idzie Wam w stolicy, to w małym koszalinku nie macie
                  co szukać.
                  tak na marginesie.uważaj żeby woda sodowa nie uderzyła Ci do głowy, bo w
                  Warszawie często to się zdarza osobom z zapyzialych miasteczek.przerost formy
                  nad treścią....
                • lubna Re: można złapać doła... 26.12.06, 17:40
                  Trochę optymizmu smile Kiedy się lepiej "ustawicie"
                  jest szansa na zmiany na lepsze; można zarobić
                  sporo pieniędzy np. pracując kilka miesięcy za granicą.
                  Tak robi wielu moich znajomych i już 2 pary kupiły
                  sobie mieszkania posiłkując się właśnie "wakacyjnymi"
                  zarobkami. A my sami nie zapracowaliśmy na nasze
                  mieszkanie, przyszli moi teściowie przepisali
                  je w czerwcu na mojego narzeczonego, wczesniej kupili
                  mu je na czas studiów i było ich własnością;
                  więc to uśmiech losu, za który bardzo jestem wdzięczna,
                  bo szykowałam się na kilkuletnie ciułanie na zakup domku.
                  Życze podobnego uśmiechu losu, powodzenia i Głowy Do Góry smile
          • agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 22:51
            Tata obiecał jeszcze mojej mamie przed śmiercią, że wyposaży swoją córkę na
            przyszłość. Było to dla niego bardzo ważne. Potraktował to jak swojego rodzaju
            misję. Myślę, że nie ma nic złego w tym, że rodzic chce ułatwić (w miarę
            możliwości) start w dorosłość swoich dzieci. Rodzice obiecali sobie, że zrobią
            wszystko aby nasze (moje i siostry) życie było lepsze od tego w 1983r kiedy to
            niczego nie było w sklepach a na mieszkanie czekało się latami i mieszkało z
            teściami pod jednym dachem! Jestem pewna, że ta sytuscja niczego nie zmieni w
            relacjach z moim narzeczonym. Pieniądze nas nie dzielą i nigdy nie dzieliły.
            Statusy finansowe naszych rodzin sa podobne i mam 100% pewność, że kochamy sie
            nad życie! Poza tym myślę, że większe prawdopodobieństwo rozwodu jest wtedy,
            gdy mieszka się z rodzicami lub teściamI kiedy czujesz sie osaczony,
            obserwowany i współlokatorzy komentują każdy twój krok!
            • anek45 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 24.12.06, 01:47
              Przeczytaj jeszcze raz moj post, postaraj się go zrozumieć. Nie jest to trudne.
    • basia1125 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 21:23
      Jestesmy dopiro drugi dzien u moich rodziców, przyjechalismy na swieta, i
      jestem przekonana, ze nigdy nie chcialabym mieszkac z rodzicami albo z
      tesciami. I nie chodzi o to, ze ktos tam z kims sie nie lubi, ale ciagly ruch,
      ciagle telewizor, ciagle gdzies ktos jest, ani chwili ciszy dla siebie...
    • cherie85 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 21:35
      my mieszkamy teraz razem, pilnujemy domku kuzyna, w czerwcu slub, pozniej
      wracamy do domku, w ktorym teraz mieszkamy a w listopadzie odbieramy nasze
      mieszkanie- teraz sie buduje smile
    • jarzynka17 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 22:07
      najpierw u teściów, potem gdzies tam daleko od domków naszych a potem u siebie
      w domciu... czyli za jakies 2 latka... pozdrawiam
    • aga07 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 23:47
      Jak się teście wyprowadzą to u mojego wtedy już męża w mieszkaniu.Jak nie to będzie trzeba kredyt i kupić swoje.W przyszłości chyba dom wybudujemy albo kupimy.Ja od urodzenia mieszkam w domu i jak ide na noc do mojego narzeczonego to prawie wcale nie śpie sad
    • vivi22 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 19:09
      nasze plany są takie, że na początku z moimi rodzicami u mnie w domu. W
      przyszłości chcielibyśmy wyprowadzić sie do swojego mieszkania ale póki co
      musimy cierpliwie czekać. Mieszkanie, o którym myślimy jest zamieszkane przez
      moją babcię. Niech żyje sobie kochana Dwieście Lat!
    • siog Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 19:17
      tam gdzie mieszkamy przed slubem we wlasnym domusmile
    • barabasia2 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 23:01
      Przez pewien czas jeszcze przed ślubem mieszkaliśmy z moimi rodzicami, ale
      swoimi konserwatywnymi metodami uprzykrzali nam kazdy dzień. Wychowywanie mojego
      narzeczonego i zwracanie mi uwagi, co mam w nim zmienic dobijało mnie do tego
      stopnia, iż pomimo, że mam ogromny dom, wyprowadziliśmy się do wynajmowanej
      kawalerki wielkości 24m2 abyśmy sami przestali się kłócić z powodu moich
      rodziców...Czy ktos tak jeszcze ma?
      Czekamy na zdolność kredytową i może kupimy coś do remontu (nasze marzenie).
      W przeprowadzce i znalezieniu się na nowym miejscu pomogli teściowie. Moi
      rodzice wciaż nie moga zrozumiec, że nie można układać komuś życia według swoich
      reguł.
      Czy ktoś uważa, że mieszkanie z rodzicami/teściami po ślubie to dobry pomysł ?smile
      • panna_na_wydaniu Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 23:23
        Moi rodzice i rodzice narzeczonego sami uważają, że mieszkanie z jednymi lub
        drugimi to bardzo zły pomysł i że małżeństwo powinno od początku mieszkać osobno
        smile Na szczęście.
    • cinnamon_woman Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 27.12.06, 13:11
      Gdzie ? Wreszcie we własnym mieszkanku smile Remontujemy je od dwóch lat sad
      niestety przeciąga się to głównie z powodu braku kasy sad Mam nadzieję że w
      ciągu dwóch miesięcy sie wyprowadzimy i do czasu ślubu wyposażymy je na tyle
      żeby żyć w ludzkich warunkach smile
      wynajmowaliśmy juz mieszkanie, w innym mieście, super nam sie razem mieszkało
      Teraz mieszkamy z moimi rodzicami i babcią - nie jest łatwo ale ważne ze
      jesteśmy razem smile
    • caysee Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 27.12.06, 17:00
      My krotko przed slubem wynajelismy pierwsze wspolne mieszkanie smile Mamy zamiar w
      kilka lat zarobic na... kredyt na maly domek wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka