aniolek964 22.12.06, 16:40 Witam wszystkie przyszle mezatki !! Mam do Was pytanie,gdzie po slubie bedziecie mieszkac tz. z tesciami,kupujecie nowe mieszkanie a moze wynajem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilvo Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 16:43 Pierwszy tydzień z moimi rodzicami, potem wynajem aż do momentu kiedy oddadzą nam mieszkanie (buduje się dopiero) Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 17:57 Około roku w domu moich rodziców(osobna kuchnia,łazienka itp))nie wiem jak wytrzymamy ale mam nadzieje, ze damy rade, bo wiadomo, ze samym najlepiej... Mam nadzieje, ze w rok nasz nowy domek bedzie juz stał;P!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:18 My w dniu ślubu będziemy mieli za sobą rok i 8 miesięcy wspólnego mieszkania. Mieszkamy z moją babcią. Stety albo niestety. Mieszkanie jest moje tak więc nie musimy brac kredytu ale nie jesteśmy "sam na sam". Plusy i minusy. Tak bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciuniak Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:29 Rodzice fundneli i urzadzili super mieszkanko w centrum, samochod mamy wiec zyc nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:21 od wrzesnia jstesmy małzenstwem i od tego tez czasu poszukujemy mieszkania. chyba w koncu sie udalo i kupujemy. na razie jestesmy u moich rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 18:57 póki co mieszkamy w mieszkaniu które zostawiła nam babcia, ale planujemy zakup wiekszego, zanim wprowadziliśmy się tutaj, wynajmowaliśmy mieszkanie w Warszawie razem ze znajomymi ze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 19:16 W momencie slubu, bedziemy juz mieli dwuletni staz mieszkania razem Mieszkamy sami (t.zn. z 2 kotami) na wynajetym mieszkaniu. Gdzies dopiero za trzy lata kupimy wlasny dom Odpowiedz Link Zgłoś
stella_22 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 20:35 Od pół roku mieszkamy w naszym mieszkanku, i po ślubie nadal będziemy tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 20:56 hm. do slubu jeszcze troche czasu ale... ja mam swoje mieszkanie, On ma swoje... moje jest wieksze (ok 60m2 - 3 pokoje, oddzielna kuchnia ) ale "wielka plyta" warszawski ursynow, i tak sobie urzadzone jego mniejsze (niecale 45 m2- dwa pokoje, wiekszy "saluuun" z aneksem i tylko sypialnia oddzielna )ale za to nowe , z cegly na bardzo fajnym kameralnym zielonym osiedlu no i pewnie jedno sie wynajmie ale... ktore? mi sie duzo bardziej podoba jego - i okolica i samo mieszkanko ale czy damy rade jesli praktycznie zadne z nas nie bedzie mialo wlasnego kata? U mnie mozna z kolei - wygospodarowac dodatkowy gabinet ... Mozna tez sprzedac te dwa i kupic 1 wieksze ale tez sie zastanawiam czy to dobry pomysl i czy nie lepiej jednak miec na wszelki wypadek swoj kat [ mieszkania caly czas w gore ida i nie oplaca sie ich sprzedawac zwlaszcza ze latwiej sprzedac 2 mniejsze niz jedno duuuuze Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:06 z tego co czytam większość z was już ma lub bedzie miala wlasne lokum (mieszkanie, dom), ja też mam, ale...problem niestety na chwile obecna nie mamy gdzie mieszkac (tzn. moglibysmy zamieszkac u moich rodzicow, ale tymczasowo, bo jak długo mozna mieszkac w jednym pokoju?!) wynajmowac nie chcemy bo to za drogo (wynajem+czynsz+inne oplaty) naszym marzeniem jest wybudowac maly domek, ale na to nas chyba tez nie stac (niewiele zarabiamy), moze kupic mieszkanie?! nie wiem, ale wiem, że mamy problem jednak po nowym roku musimy zaczac czegos szukac albo cos, no bo przeciez mieszkac gdzies musimy.... zazdrosze tym wszystkim kote nie maja takiego problemu... jeszcze tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
gagatka80 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 21:20 My mieszkamy razem od 2,5 roku i od 2 miesięcy we własnym mieszkanku) Kredyt+opłaty to dla nas niemałe obciążenie finansowe, ale cieszę się, że nie będę musiała po ślubie mieszkać z Rodzicami czy Teściami. Pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze czekają na taki "komfort"-trzymajcie się dzielnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:15 Mieszkamy we własnym mieszkaniu, wiec po slubie tez tam zostaniemy. Dopiero za pare lat moze coc wybudujemy. Nie jest to szczyt naszych marzen. Ja osobiscie wolalabym miec piekne, duze, sloneczne mieszkanie na poddaszu Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:15 No rzeczywiscie Twoja sytuacja nie jest zawesoła ale napewno nie jest tez tragiczna!!! To zalezy jakie mieszkanie chcecie kupic? duze, czy małe? nowoczesne, czy nie? w jakiej dzielnicy? itd itp? Ja np wole zapłacić te 200 tys za domek nizeli 100 tys za jakies mieszkanie w bloku, w zyciu ale to w zyciu nie mogłabym mieszkac w bloku... Jak jade na wekend do narzeczonego to sie dusze po prostu moze to dlatego, iz od urodzenia mieszkam w domu... Takze zastanowcie sie, bo fajny domek (mały) mozna juz postawic w granicach 170 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:19 ja i moj narzeczony tez jestesmy wychowani w domu i mieszkanie w bloku to dla nas ostatecznosc i zgadzam sie z toba, ze lepiej jest wybudowac maly domek niz kupowac mieszkanie i potem co miesiac jeszcze czynsz placic obawiam sie tylko, ze nas na budowe nie stac ale poki co sa siweta wiec nie bedziemy sie tym martwic a po nowym roku moze sie cos samo jakos wyjasni albo w totka wybram, hehe :o) pozdrawiam i dzieki jeszcze tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:22 hehehe w totka tak to by było cus Narazie nie ma sie co martwic, z czasem pewnie sytuacja sie wyklaruje! Jeszcze macie "troszke" czasu, a wszystko moze sie zmienic z dnia na dzien! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:37 dzieki za słowa otuchy masz racje, trzeba byc dobrej mysli, no to jestem, a przynajmniej staram sie no i faktycznie jescze "troche" czasu zostalo-jakies 9 miesiecy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 15:20 bozena.dp a ja pracuje w branzy projektowo-budowlanej i... wcale nie uwazam ze budowa domu jest drozsza teraz ceny mieszkan sa tak absurdalne ze ... naparwde bardzo czesto bardziej oplaca sie zbudowac dom! [ tu tez niestety z mies. na miesiac ceny ida w gore - zwl . gruntow i robocizny ] Ale nadal ok 120 -130 m2 dom (prosty bez "bajerow" ) to ok 50 m2 mieszkanie zbudowane przez developera [ przy okazji w wawie SREDNIA cena metra oscyluje w okolicy 6- 6,5 tys !!! (szalenstwo nie!?] Co do domu zlezy tez zy Twoj narzeczony umie cos zrobic wlasna praca czy ma dwie lewe rece - to tez znacznie tnie koszty w gore -= praca wlasna Ja bym realnie sie zastanowila i policzyla koszt budowy domu ( najwazniejsze znalesc dobra lokalizacje, sprawdzic w PZP w gminie czy za rok nie bedzie obok wysypiska smieci albo autostrady , sprawdzic media (w jakiej odleglosci jaki koszt dociagniecia itp) a potem "tylko " wybrac nienajdrozsza ale dobra technologie Dla totalnie "zielonych" - sa fora budowlane (ja polecam najb muratora) gdzie praktycznie o wszystko mozna sie spytac i poszukac sprawdzonych kontaktow do wykonawcow itp A wlasny dom to ... wiadomo Np. jest to moje marzenie - ale - na dzialke blisko miasta mnie nie stac (lub po prostu wszystkie sa wykupione) a dalej - nie mozemy sobie pozwolic czasowo na dlugie dojazdy do pracy Jesli ktos moze posiwecic wiecej czasu na dojazdy - nie zastanawialabym sie ani chwili i wybrakla dom a nie mieszkanie z sasiadami Ufff troszke nieslubnie sie zrobilo Tak czy siak .... Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki zeby sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: do paulina.galli 23.12.06, 16:11 droga paulino.galli dziekuje :o) jak juz pisałam mieszkanie w bloku to dla nas OSTATECZNOSC! bo oboje wychowujemy sie w domu i chcielibysmy moiec swoj mały domek-to nasze marzenie :o) jezeli chodzi o działke to kupowac jej nie musze- mamy troche pola, tylko pewnie trzeba isc do jakiegos urzedu i przekwalifikowac to na dzialke budowlana (mysle ze nie byloby z tym problemu bo obok na polu tez jest wybudowany dom). Najbardziej sie boje ze nie damy rady finansowo (niewiele zarabiamy), kredyt jest nieunikniony, ale czy go dostaniemy?! jezeli chodzi o budowe to zarowno moj narzeczony jak i jego i moj ojciec, a takze jego bracia pomogliby nam-tak mysle no cóż, po nowym roku trzeba bedzie isc do banku zapytac o kredyt i w ogole zorientowac sie co i jak... jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam i zycze wesolych i spokojnych swiat jeszcze tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: do paulina.galli 23.12.06, 17:34 sluchaj! jak macie dzialke to naprawde juz duzo za wami odzialke sie odralnia - najlepiej tylko te czesc pod dom i droge dojazdowa - ma to zwiazek z podatkiem - im mniej odrolnicie tym lepiej grunty IV i V klasy sa wlasciwie odlralniane "od reki" to tylko praktycznie kwestia zlozenia wniosku i poczekania na decyzje Co do kredytu - bardziej niz zarabianie "duzo" liczy sie ze ze "regularnie" i ze sa "stale dochody" a teraz kredyt mozna wiasc i na 35 lat - wiec rata naprawde nieduza moze byc choc na pewno warto przemyslec zeby sie nie wpakowac w rozbabrana budowe Za nim kredyt - warto popatrzyc po projetach i wybrac nieduzy , tani w budowie i funkcjonalny Pozwole sobie wyslac Ci na priv link do wymiany doswiadczen z forum muratora - bo mysle ze warto a z kolei nie chce zeby watek "gdzie bedziecie mieszkac po slubie "zamienil sie " jak zbudowac sobie dom ;" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: do paulina.galli 23.12.06, 19:04 dziekuje bardzo raz jeszcze :o) i wesolych swiat zycze :o) jeszcze tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 22:31 ja mam 26lat narzeczony 27 mieszkamy razem od 7 lat,początkowo wynajem teraz od poltorej roku wlasne mieszkanko ...w okolicy rezerwatu przyrody,kameralne ciche osiedle....za kilka lat mysle bedziemy miec wlasny domek Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena9920 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 23:10 My prawie tak samo jak julka3006 - mieszkamy razem ok. 6 lat, od 2,5 roku w swoim mieszkaniu. W planach mamy domek Odpowiedz Link Zgłoś
witchy83 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 22.12.06, 23:49 a my bedziemy miec osobne mieszkanie w domu moich rodzicow (osobne wejscie, dwa pokoje, kuchnia, kibelek, lazienka). mimo tego, ze zupelnie osobno, mam nadzieje, ze sie nie pozabijam z moim ojcem no i mamy jeszcze 9 mcy zeby je wykonczyc, narazie surowizna Odpowiedz Link Zgłoś
zocha791 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 16:35 Śmieszne jesteście, ciekawe ile z Was faktycznie ma swoje mieszkanie i teraz myślą o wybudowaniu własnego domu. Każdy może napisać "...my z narzeczonym od 3 lat mieszkamy we własnym m4 i po ślubie też tak będzie...bla bla bla..."Mogę się założyć ze niektóre z Was mieszkają z którymś z rodziców i ciaśnią się w jednym pokoiku ale pewnie lepiej napiszę że mam m4 pokaże że na wszystko nas stać... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 16:38 przeczytaj moja wypowiedz to moze zmienisz zdanie, bo ja na chwile obecna nie mam gdzie mieszkac (teraz mieszkam z rodzicami i siostrami) i wcale sie z tym nie kryje, bo po co sciemniac?! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 17:50 zocha791 napisała: > Śmieszne jesteście, ciekawe ile z Was faktycznie ma swoje mieszkanie i teraz > myślą o wybudowaniu własnego domu. Każdy może napisać "...my z narzeczonym od 3 > lat mieszkamy we własnym m4 i po ślubie też tak będzie...bla bla bla..."Mogę si > > założyć ze niektóre z Was mieszkają z którymś z rodziców i ciaśnią się w jednym> pokoiku ale pewnie lepiej napiszę że mam m4 pokaże że na wszystko nas stać... Moja Droga- co tak skromnie?!?!?>!?!? Wez sobie nie zaluj- wykaz sie choc odrobina fantazii i napisz od razu ze nawet wogole nie wychodzimy za maz Nie mamy narzeczonych , jestemy starymi 50 letnimi pannami, i gniezdzimy sie ze stadem kotów na 2 metrach kw. I przeciez glownie dlatego siedzimy na necie naprawde Kochana jak juz szalec z zazdrosci i weszyc spiskowe teorie to z polotem i fantazja a nie tak byle jak Madrzejsza twoja wypowiedz nie bedzie ale choc bardziej zabawna pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond do zocha791 23.12.06, 19:13 kochana ja to mam i mieszkanie w W-wie, i dzialke pod W-wa i jeszcze pare hetarow kawalek dalej. Tylko mieszkam jakies 1000 km od tych dobr Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 17:19 Mamy swoje mieszkanie i będziemy w nim dalej mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:08 My z narzeczonym mamy po 22 lata i jeszcze studiujemy. M Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:13 Mój narzeczony prowadzi własna firmę od 3 m-cy. Mieszkanie kupił nam mój tata (66m kw, 3 pokoje z kuchnią) - niejako w prezencie ślubnym. Obecnie jesteśmy na etapie wykończenia (mamy już część płytek!), które również finansuje tata. Więc po ślubie będziemy od razu na swoim. Wszystkie opłaty miesięczne będziemy pokrywać sami. Jestem tacie bardzo wdzięczna bo znam dzisiejsze realia młodych małżeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 18:41 Mam nadzieje, że twoj tata zna równie dobrze statystyki dotyczące rozwodow wsród małzeństw zawieranych przez studentów i mieszkanie jest wyłacznie twoją własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 19:00 my od marca mieszkamy razem, najpierw w mieszkaniu przyszlej tesciowej (ale bez niej) a od sierpnia wynajmujemy dwupokojowe. Kupno domu lub mieszkanie to sprawa dalszej przyszlosci. Mieszkamy w Bawarii i tu trzeba miec nie 150 000 PLN tylko 300 000 Euro zeby kupic dom Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 19:29 to tak jak w Warszawie tylko nie te zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeczek można złapać doła... 23.12.06, 19:45 czytając wypowiedzi o przyszłości w kwestii mieszkaniowej. Mam 27 lat,narzeczony 29, wynajmujemy małe mieszkanko w w-wie i nie stać ns na nic więcej. Niewiele zarabiamy, a poza tym nie mam zdolności kredytowej. Nie wiem co nas czeka. Mamy co,prawda mieszkanie, które chce nam zostawić dziadek, ale niestety w zapyziałym koszalinie, gdzie nie ma pracy ( zazdroszcze Wam... Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: można złapać doła... 23.12.06, 19:54 my okropnie nie chcielismy przeprowadzac sie tutaj gdzie teraz mieszkamy, ale własnie wynajem mieszkania warszawie był tak drogi, że jeslibysmy nadal tam mieszkali, to absolutnie nie moglibysmy kupic własnego mieszkania, zbyt duże byłoby to dla nas obciązenie finansowe. Więc tymczasowo wprowadziliśmy sie do mieszkania po babci, żeby móc trochę zaoszczędzic. Tutaj jest o wiele taniej niz w Wawie, ale chcemy tam wrócic i myślę, że za dwa lata najpóźniej uda nam się Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: można złapać doła... 23.12.06, 19:59 Najważniejsze że jesteście razem....kochacie się co byłoby po waszym pięknym mieszkaniu 70 m. gdybyście zgubili gdzieś po drodze swoje szczęście i miłość...nie odmówiłabym takiego mieszkania ale tak jak ktoś wcześniej napisał młode małżeństwa mają utrudniony start w tej nowej drodze życia...niestety przykra prawda Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar skarbeczek 26.12.06, 12:11 masz racje.jak tak cienko idzie Wam w stolicy, to w małym koszalinku nie macie co szukać. tak na marginesie.uważaj żeby woda sodowa nie uderzyła Ci do głowy, bo w Warszawie często to się zdarza osobom z zapyzialych miasteczek.przerost formy nad treścią.... Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: można złapać doła... 26.12.06, 17:40 Trochę optymizmu Kiedy się lepiej "ustawicie" jest szansa na zmiany na lepsze; można zarobić sporo pieniędzy np. pracując kilka miesięcy za granicą. Tak robi wielu moich znajomych i już 2 pary kupiły sobie mieszkania posiłkując się właśnie "wakacyjnymi" zarobkami. A my sami nie zapracowaliśmy na nasze mieszkanie, przyszli moi teściowie przepisali je w czerwcu na mojego narzeczonego, wczesniej kupili mu je na czas studiów i było ich własnością; więc to uśmiech losu, za który bardzo jestem wdzięczna, bo szykowałam się na kilkuletnie ciułanie na zakup domku. Życze podobnego uśmiechu losu, powodzenia i Głowy Do Góry Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 22:51 Tata obiecał jeszcze mojej mamie przed śmiercią, że wyposaży swoją córkę na przyszłość. Było to dla niego bardzo ważne. Potraktował to jak swojego rodzaju misję. Myślę, że nie ma nic złego w tym, że rodzic chce ułatwić (w miarę możliwości) start w dorosłość swoich dzieci. Rodzice obiecali sobie, że zrobią wszystko aby nasze (moje i siostry) życie było lepsze od tego w 1983r kiedy to niczego nie było w sklepach a na mieszkanie czekało się latami i mieszkało z teściami pod jednym dachem! Jestem pewna, że ta sytuscja niczego nie zmieni w relacjach z moim narzeczonym. Pieniądze nas nie dzielą i nigdy nie dzieliły. Statusy finansowe naszych rodzin sa podobne i mam 100% pewność, że kochamy sie nad życie! Poza tym myślę, że większe prawdopodobieństwo rozwodu jest wtedy, gdy mieszka się z rodzicami lub teściamI kiedy czujesz sie osaczony, obserwowany i współlokatorzy komentują każdy twój krok! Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 24.12.06, 01:47 Przeczytaj jeszcze raz moj post, postaraj się go zrozumieć. Nie jest to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
basia1125 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 21:23 Jestesmy dopiro drugi dzien u moich rodziców, przyjechalismy na swieta, i jestem przekonana, ze nigdy nie chcialabym mieszkac z rodzicami albo z tesciami. I nie chodzi o to, ze ktos tam z kims sie nie lubi, ale ciagly ruch, ciagle telewizor, ciagle gdzies ktos jest, ani chwili ciszy dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
cherie85 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 21:35 my mieszkamy teraz razem, pilnujemy domku kuzyna, w czerwcu slub, pozniej wracamy do domku, w ktorym teraz mieszkamy a w listopadzie odbieramy nasze mieszkanie- teraz sie buduje Odpowiedz Link Zgłoś
jarzynka17 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 22:07 najpierw u teściów, potem gdzies tam daleko od domków naszych a potem u siebie w domciu... czyli za jakies 2 latka... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 23.12.06, 23:47 Jak się teście wyprowadzą to u mojego wtedy już męża w mieszkaniu.Jak nie to będzie trzeba kredyt i kupić swoje.W przyszłości chyba dom wybudujemy albo kupimy.Ja od urodzenia mieszkam w domu i jak ide na noc do mojego narzeczonego to prawie wcale nie śpie Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 19:09 nasze plany są takie, że na początku z moimi rodzicami u mnie w domu. W przyszłości chcielibyśmy wyprowadzić sie do swojego mieszkania ale póki co musimy cierpliwie czekać. Mieszkanie, o którym myślimy jest zamieszkane przez moją babcię. Niech żyje sobie kochana Dwieście Lat! Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 19:17 tam gdzie mieszkamy przed slubem we wlasnym domu Odpowiedz Link Zgłoś
barabasia2 Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 23:01 Przez pewien czas jeszcze przed ślubem mieszkaliśmy z moimi rodzicami, ale swoimi konserwatywnymi metodami uprzykrzali nam kazdy dzień. Wychowywanie mojego narzeczonego i zwracanie mi uwagi, co mam w nim zmienic dobijało mnie do tego stopnia, iż pomimo, że mam ogromny dom, wyprowadziliśmy się do wynajmowanej kawalerki wielkości 24m2 abyśmy sami przestali się kłócić z powodu moich rodziców...Czy ktos tak jeszcze ma? Czekamy na zdolność kredytową i może kupimy coś do remontu (nasze marzenie). W przeprowadzce i znalezieniu się na nowym miejscu pomogli teściowie. Moi rodzice wciaż nie moga zrozumiec, że nie można układać komuś życia według swoich reguł. Czy ktoś uważa, że mieszkanie z rodzicami/teściami po ślubie to dobry pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 26.12.06, 23:23 Moi rodzice i rodzice narzeczonego sami uważają, że mieszkanie z jednymi lub drugimi to bardzo zły pomysł i że małżeństwo powinno od początku mieszkać osobno Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 27.12.06, 13:11 Gdzie ? Wreszcie we własnym mieszkanku Remontujemy je od dwóch lat niestety przeciąga się to głównie z powodu braku kasy Mam nadzieję że w ciągu dwóch miesięcy sie wyprowadzimy i do czasu ślubu wyposażymy je na tyle żeby żyć w ludzkich warunkach wynajmowaliśmy juz mieszkanie, w innym mieście, super nam sie razem mieszkało Teraz mieszkamy z moimi rodzicami i babcią - nie jest łatwo ale ważne ze jesteśmy razem Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: Gdzie bedziecie mieszkac po slubie ?? 27.12.06, 17:00 My krotko przed slubem wynajelismy pierwsze wspolne mieszkanie Mamy zamiar w kilka lat zarobic na... kredyt na maly domek Odpowiedz Link Zgłoś