martyna1985 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:25 Lecimy do Egiptu 08.08, 4 m+ce po slubie. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:28 ale ekstra!!!! a kiedy w jakim miesiacu!!! super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:28 ja tez mam ten problem,bo koniec lipca to najdrozszy okres nie wiem chyba nasz podroz poslubna przeniesiemy na wrzesien moj misiu chce wyspy kanaryjskie mi sie marzy meksyk,kuba lub dominikana,ale wtedy musi moj narzeczony dostac 2 tyg urlopu a z tym ciezko.... jak nie, skonczymy na kanarach na tydz ewt. krecie polecam dla sredniej kasy tunezje, za male pieniadze mozna dostac piekny.luksusowy hotel i all incluscive (lepiej do susse niz hammamet....bylismy 2 razy i bardzo dobrze wspominamy-cywilizacja i egzoyka-pustynia i wielblady)...lepiej niz turcje,majorke,grecje,egipt... mój suwaczek przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:31 Ech, a podobno podróze kształcą... Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:34 anek45 napisał: > Ech, a podobno podróze kształcą... zazwyczaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:36 anek45 napisał: > Gratuluję odwagi... do czego zmiezasz? Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:38 Ekhem. ZmieRZam do sedna sprawy, ale skoro jeszcze nie zauwazyłas, o co chodzi, po co drązyć ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:44 anek45 napisał: > Ekhem. ZmieRZam do sedna sprawy, ale skoro jeszcze nie zauwazyłas, o co chodzi, > po co drązyć ten temat. kurcze i pomimo takich bledow mozna byc mgr....niesamowite prawda?!? ale tobie zostanie juz tylko czepianie sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:49 Tylko nie pisz, której uczekni za niego zapłaciłaś, bo wstyd przynosisz. Akurat "zmierzam" to najmniejszy pikus w twoim pojmowaniu świata;p Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:54 anek45 napisał: > Tylko nie pisz, której uczekni za niego zapłaciłaś, bo wstyd przynosisz. > Akurat "zmierzam" to najmniejszy pikus w twoim pojmowaniu świata;p studiowalam dziennie i w duzym miescie a nie jak ty jakas polonistyke i bide klepiesz i masz kompleksy,bo nigdy nie wyjechalas.... koncze ta dyskusje bo nie przynosimy innym pozytku a dokad ty sie udajesz w podroz poslubna??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:07 Jezu, kobieto, jaką polinistykę?! Wybacz, ale pudło, nie te studia i, "niestety", biedy nie klepię. Ale jak widać twoje wąskie pojmowanie świata nie dopuszcza, ze mozna znać polski, nie studiując polonistyki. Studiowałas dziennie i w duzym miescie? No to tym bardziej, nie pisz, na ktorej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:50 18.08. Italia Felicia z rainbow tours Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:52 magdiii napisała: > 18.08. Italia Felicia z rainbow tours uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne... super pomysl autem,autokarem,samolotem? mój suwaczek przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:56 narzeczona12 napisała: > uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne.. to jeszcze nie bylas na ischii, jak ci 50 skoterow przejedzie pod nosem podczas twojej romantycznej kolacji, to sie dopiero rozmarzysz... Ale juz Wybrzeze Amalfii jest cudne, tylko ze tez ruch jak na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:57 Dziewczyny, co z wami? Jak będziecie takie wredne i zgryźliwe, to wam narzeczony sprzed ołtarza ucieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:03 Nie wiem czy to do mnie, ale nie jestem zgryzliwa tylko ostrzegam was przed wyjazdem na ischie. No chyba, ze rezerwujecie pokoj w 5* spa i taplacie sie w zrodlach. Ale sama wyspa to porazka. I te skutery... Odpowiedz Link Zgłoś
krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:05 Nie do Ciebie. Do Anek i Narzeczonej. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond peru 05.01.07, 23:09 Peru, super sprawa. Jedna z kolezanek mojego chlopaka uczyla tam przez pol roku w szkole. Tez bym bardzo chciala pojechac do pld ameryki (jakbym miala wiecej pieniedzy, to bym sie jutro bawila na weselu w Boliwii), ale musze najpierw uzbierac na bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:06 mayagaramond napisała: > narzeczona12 napisała: > > > > uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne.. > > to jeszcze nie bylas na ischii, jak ci 50 skoterow przejedzie pod nosem podczas > twojej romantycznej kolacji, to sie dopiero rozmarzysz... > > Ale juz Wybrzeze Amalfii jest cudne, tylko ze tez ruch jak na stadionie. wlochy maja 2 strony.... zwlaszcza na poludniu skuterki,halas,klaksonienie i brak jakiegokolwiek porzadku (mieszkam tez w niemczech,wiec po niemieckiej perfekcji bylo mi ciezko przyzwyczaic sie w neapolu do np przystankow autobusowych bez rozkladu)... ischia na ja....jak capri-troche przereklamowane ale faktycznie wybrzeze amalfii jest piekne....sorento itd choc ja kocham i tak wenecje najbardziej.... mój suwaczek przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 07.01.07, 11:28 samolotem, a potem objazdówka autokarem: - Rzym i Watykan - Neapol, Pompeje i Wezuwiusz - Monte Cassino - Lazurowa grota na Capri - kamienne trulle i Bari Odpowiedz Link Zgłoś
krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:58 My prawdopodobnie na wymarzoną wyprawę do Peru. PS. jestem z wykształcenia latynoamerykanistką, broniłam się właśnie z Peru Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:11 zawsze uwazalam ze na tym forum sa same mile i ciekawe kobiety ale niestety zaatakowala i wysmiala anek45 i sie tak doszlo to wymiany ale sorki wszystkie uczestniczki tego forum juz nie dam sie sprowokowac Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:33 Też miałam z nią dyskusje, ale kolejnych nie zamierzam prowadzić, ona tak po prostu ma, że się czepia Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:37 dzieki bo ja naprawde w super humorze wchodze na to forum i jestem otwarta i tolerancyjna ale ona dzis mi cisnienie podniosla... moze tez glupio napisalam.... ze ja sprowokowalam ale widze ze ma ostre komentarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:35 My jedziemy do Norwegii Nie z biura, tylko sami sobie organizujemy. W czasie naszego pobytu na północy tego kraju (tam też będziemy) będzie trwał dzień polarny Już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:38 promyczek_k napisała: > My jedziemy do Norwegii Nie z biura, tylko sami sobie organizujemy. W czasie > naszego pobytu na północy tego kraju (tam też będziemy) będzie trwał dzień > polarny Już nie mogę się doczekać przyznam Ci szczerze ze o tym na samym poczatku myslalam,bo jeszcze w zadnym kraju skandynawskim nie bylam.... ale moj misiek chce slonce i morze Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:40 Mój narzeczony zaproponował Norwegię. Wynalazł tam możliwość popłynięcia w rejs i oglądania wielorybów, a wie, że wieloryby są moją pasją i zawsze marzyłam, aby jakiegoś zobaczyć na żywo Możecie zawsze pojechać do Skandynawii na jakąś rocznicę Odpowiedz Link Zgłoś
siog Tanzania+Zanzibar 05.01.07, 23:43 w koncu przemyslalam i zdecydowalismy ze safari w Tanzanii przez tydzien i dwa tygodnie na Zanzibarze. Poczatkowo miala byc Argentyna i Chile ale za duzo lotow (internal flights) i duzo do zwiedzania a jestem juz tak zmeczona przygotowaniami ze po slubie napewno chcemy odpoczac Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: Tanzania+Zanzibar 06.01.07, 10:57 siog, gratuluje wyboru! Tanzania i Zanzibar sa super! I z pewnoscia bylyby jeszcze piekniejsze gdyby moj A. mogl byc tam ze mna. Ale sama tam pracowalam. A my juz zarezerwowalismy Meksyk ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Chyba Egipt + Grecja 06.01.07, 14:57 4 dni w Egipcie i 3 dni w Grecji. Jeszcze nie wiemy dokladnie w jakich hotelach ale napewno w sierpniu. Z narzeczonym nie mieszkamy w Europie i jak sie zastanawialismy gdzie pojechac, to do glowy przyszly mi tylko Egipt i Grecja. A czy moglybyscie cos innego poradzic? Chcemy gdzies pojechac gdzie nigdy w zyciu nie byloby nas stac na taka podroz (jego rodzice placa) i jako ze nie mieszkamy w Europie, podroz do Afryki (Egipt) i gdzies w Europie (Grecja) do nas przemawiaja... ale wiem ze odkad Europa stala sie bardziej otwarta i loty sa bardzo tanie, sa jeszcze piekniejsze miejsca... ah jeszcze jedno.. we wloszech juz bylam kilka razy i moj narzeczony nie chce tam jechac... albo gdzie powinnismy zamieszkac w egipcie i grecji (interesuja nas tylko all inclusive) wielkie dzieki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: Chyba Egipt + Grecja 06.01.07, 15:43 hej hmm ciekawie...Egipt jest wyjatkowy bo bardzo odmienny... ale w sierpniu!!!!masakra!tam nawet w grudniu masz cieplo!ja bylam na pocz pazdziernika i jak zwiedzalam grobowce i doline krolow i luksor to myslalam ze umre bo bylo 43 stopnie!a w sierpniu jest masakra morzeza to cudowniejsze niz srodziemnomoskie....mozesz delfiny spotkac... ale to swiat innej kultury ja nie wyszlam tak sobie na ulice na spacer... nie masz szans...tam nie ma kobiet na ulicach a jak sa to od stop do glow zakryte...zadna kobieta nie prcuje w hotelu...sprzataja,obsluguja tylko mezczyzni...jest dosc niebezpiecznie,wiec kazdy hotel ma ochrone i bramki przeciw metalom... jak sie jedzie na wycieczke to wszytskie autokary ze wszystkich biur spotykaja sie w jednym miejscu i stamtad sa konwojowane do miejsca gdzei mamy dojechac nas bylo 6 osob w malym autokarze i 7 ochrony z wielkimi karabinami.... jak dla mnie za bardzo hardcore na honeymoon...chyba ze lubicie przygody... ale luksusowych hoteli w brud..tylko ze za all inclusive za duzo nie pojesz czy popijesz....bo zreguly ma sie problemy zaladkowe...a woda z kranu nawet zebow nie wolno myc a alkohol u arabow.... w grecji bylam 2 razy razy, raz na stalym ladzie,raz na rodos i nie wiem czym sie tak podniecac,bo ja bylam rozczarowana ale najpiekniejsza grecka wyspa to santorini i ona slyszalam ze piekna a poza tym leciec przez ocean dla jednego tygodnia?lepiej na 2tyg,bo sie mega zmeczycie... moze pare dni w paryzu...w sierpniu jest pieknie.... a moze do francji? francuska rivera jest piekna...lazurowe wybrzeze.... ja juz zamiast egiptu polecam tunezje...fajna europejska kuchnia-sporo francuskiej luksusowe hotele,najlepiej w port el kantoi bo to najladniejsza miejscowosc,jest tanio to mozecie zwiedzac taksowkami a jak wezmiecie 2 dniowa wycieczke na sahare na wielblady to bedzie co wspominac... a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 meksys 06.01.07, 16:16 szczerze powiezdiawszy meksyk jest moim marzeniem ale ponizej 10 tys w sierpniu sie nie da cos znalezc,prawda? ile placicie jesli moge sie spytac? a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: meksys 06.01.07, 17:41 meksyk jest dosc drogi z polskiego BP, wiec lecimy z holenderskiego. Hotel 5*, all inclusive, wychodzi do 1000 euro taniej Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:10 my bierzemy slub w kwietniu i poczatkowo chcielismy wyjechac w pozdroz bezposrednio po nim jednak z pewnych powodow wyjedziemy dopiero w sierpniu (po slubie na ktory jestesmy zaproszenii) stawiamy na Egipt z rejsem po Nilu tylko nie wiem czy w pasujacym nam terminie beda akurat jakies wyloty Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:47 ale nil smierdzi i jest woda skazona... mozesz zdechle krowe zobaczyc w wodzie... ale przyznam szczerze to jest to jeden tak nieliczny kraj ktory zachwyca swoja odmiennosci... ale w sierpniu....????w pazdzierniku mialam ok 40 st i nie szlo wytrzymac... nawet morze nie chlodzi bo cieple... ale cudne.... pozdrawiam....my tez chcemy w sierpniu miec podroz i nie wiem dokad... a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 07.01.07, 11:32 Moj brat był na wycieczce gdzie wlaśnie był rejs po Nilu i powiedział ze nigdy nikomu by nie polecił tego rejsu. Nil to podobno taka wieksza Wisła, śmierdzi pływają zdechłe krowy i konie. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo wakacje.pl 06.01.07, 15:55 Właśnie siedzę i szukam pomysłu na podróż poślubną. Mam prośbę do dziewczyn, które już zadecydowały - podajcie linki do ofert które wybrałyście, tak będzie łatwiej Bardzo polecam wam serwis www.wakacje.pl/hotele/ Sprawdzam tam opinie o hotelach przed dokonaniem rezerwacji i w ten sposób uniknęłam już kilku pomyłek Koniecznie sprawdzcie opinie innych turystów szczególnie, gdy wybieracie się do krajów arabskich - Turcji, Tunezji, Egiptu, bo ilość gwiazdek w tych krajach niestety nie gwarantuje standardu. Sama chętnie odpowiem na wasze pytania dotyczące Turcji (Alanya), Tunezji (Port el Kantaoui), Majorki (El Arenal), Peloponezu, Riwiery Olimpijskiej w Grecji, Włoch (Bibione, Lignano). Jestem raczej krytyczna w swoich ocenach Odpowiedz Link Zgłoś