Dodaj do ulubionych

gdzie w podróż poslubną ??

05.01.07, 21:20
Obserwuj wątek
    • dosha Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:22
      Do Bhutanu i Napalusmile
      • martyna1985 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:25
        Lecimy do Egiptu 08.08, 4 m+ce po slubie.
      • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:28
        ale ekstra!!!!
        a kiedy w jakim miesiacu!!!
        super!!!
      • dusia0701 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:11
        Chorwacja
    • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:28
      ja tez mam ten problem,bo koniec lipca to najdrozszy okres
      nie wiem chyba nasz podroz poslubna przeniesiemy na wrzesien
      moj misiu chce wyspy kanaryjskie
      mi sie marzy meksyk,kuba lub dominikana,ale wtedy musi moj narzeczony dostac 2
      tyg urlopu a z tym ciezko....
      jak nie, skonczymy na kanarach na tydz ewt. krecie

polecam dla sredniej kasy tunezje, za male pieniadze mozna dostac
      piekny.luksusowy hotel i all incluscive (lepiej do susse niz hammamet....bylismy
      2 razy i bardzo dobrze wspominamy-cywilizacja i egzoyka-pustynia i
      wielblady)...lepiej niz turcje,majorke,grecje,egipt...

mój suwaczek
      przygotowania do slubu
      • anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:31
        Ech, a podobno podróze kształcą...
        • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:34
          anek45 napisał:

> Ech, a podobno podróze kształcą...
          zazwyczaj....
          • anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:35
            Gratuluję odwagi...
            • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:36
              anek45 napisał:

> Gratuluję odwagi...
              do czego zmiezasz?
              • anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:38
                Ekhem. ZmieRZam do sedna sprawy, ale skoro jeszcze nie zauwazyłas, o co chodzi,
                po co drązyć ten temat.
                • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:44
                  anek45 napisał:

> Ekhem. ZmieRZam do sedna sprawy, ale skoro jeszcze nie zauwazyłas, o co chodzi,
                  > po co drązyć ten temat.
                  kurcze i pomimo takich bledow mozna byc mgr....niesamowite prawda?!?
                  ale tobie zostanie juz tylko czepianie sie....
                  • anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:49
                    Tylko nie pisz, której uczekni za niego zapłaciłaś, bo wstyd przynosisz.
                    Akurat "zmierzam" to najmniejszy pikus w twoim pojmowaniu świata;p
                    • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 21:54
                      anek45 napisał:

> Tylko nie pisz, której uczekni za niego zapłaciłaś, bo wstyd przynosisz.
                      > Akurat "zmierzam" to najmniejszy pikus w twoim pojmowaniu świata;p
                      studiowalam dziennie i w duzym miescie sad
                      a nie jak ty jakas polonistyke i bide klepiesz i masz kompleksy,bo nigdy nie
                      wyjechalas....

koncze ta dyskusje bo nie przynosimy innym pozytku
                      a dokad ty sie udajesz w podroz poslubna??? pozdrawiam
                      • anek45 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:07
                        Jezu, kobieto, jaką polinistykę?!
                        Wybacz, ale pudło, nie te studia i, "niestety", biedy nie klepię. Ale jak widać
                        twoje wąskie pojmowanie świata nie dopuszcza, ze mozna znać polski, nie
                        studiując polonistyki.
                        Studiowałas dziennie i w duzym miescie? No to tym bardziej, nie pisz, na ktorej
                        uczelni.
                        • magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:50
                          18.08. Italia Felicia z rainbow tours
                          • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:52
                            magdiii napisała:

> 18.08. Italia Felicia z rainbow tours
                            uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne...
                            super pomysl
                            autem,autokarem,samolotem?

mój suwaczek
                            przygotowania do slubu

• mayagaramond Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:56
                              narzeczona12 napisała:

> uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne..

to jeszcze nie bylas na ischii, jak ci 50 skoterow przejedzie pod nosem podczas
                              twojej romantycznej kolacji, to sie dopiero rozmarzysz...

Ale juz Wybrzeze Amalfii jest cudne, tylko ze tez ruch jak na stadionie.
                              • krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:57
                                Dziewczyny, co z wami? Jak będziecie takie wredne i zgryźliwe, to wam
                                narzeczony sprzed ołtarza ucieknie...
                                • mayagaramond Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:03
                                  Nie wiem czy to do mnie, ale nie jestem zgryzliwa tylko ostrzegam was przed
                                  wyjazdem na ischie. No chyba, ze rezerwujecie pokoj w 5* spa i taplacie sie w
                                  zrodlach.
                                  Ale sama wyspa to porazka. I te skutery...
                                  • krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:05
                                    Nie do Ciebie. Do Anek i Narzeczonej.
                                    • mayagaramond peru 05.01.07, 23:09
                                      Peru, super sprawa. Jedna z kolezanek mojego chlopaka uczyla tam przez pol roku
                                      w szkole.
                                      Tez bym bardzo chciala pojechac do pld ameryki (jakbym miala wiecej pieniedzy,
                                      to bym sie jutro bawila na weselu w Boliwii), ale musze najpierw uzbierac na bilet.
                              • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:06
                                mayagaramond napisała:

> narzeczona12 napisała:
                                >
                                >
                                > > uwazam ze wlochy sa najbardziej romantyczne..
                                >
                                > to jeszcze nie bylas na ischii, jak ci 50 skoterow przejedzie pod nosem podczas
                                > twojej romantycznej kolacji, to sie dopiero rozmarzysz...
                                >
                                > Ale juz Wybrzeze Amalfii jest cudne, tylko ze tez ruch jak na stadionie.

wlochy maja 2 strony....
                                zwlaszcza na poludniu
                                skuterki,halas,klaksonienie i brak jakiegokolwiek porzadku (mieszkam tez w
                                niemczech,wiec po niemieckiej perfekcji bylo mi ciezko przyzwyczaic sie w
                                neapolu do np przystankow autobusowych bez rozkladu)...
                                ischia na ja....jak capri-troche przereklamowane smile

ale faktycznie wybrzeze amalfii jest piekne....sorento itd
                                choc ja kocham i tak wenecje najbardziej....

mój suwaczek
                                przygotowania do slubu

• magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 07.01.07, 11:28
                              samolotem, a potem objazdówka autokarem:
                              - Rzym i Watykan
                              - Neapol, Pompeje i Wezuwiusz
                              - Monte Cassino
                              - Lazurowa grota na Capri
                              - kamienne trulle i Bari
    • krolik_w_koronkach Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 22:58
      My prawdopodobnie na wymarzoną wyprawę do Peru.
      PS. jestem z wykształcenia latynoamerykanistką, broniłam się właśnie z Peru smile
      • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:11
        zawsze uwazalam ze na tym forum sa same mile i ciekawe kobiety
        ale niestety zaatakowala i wysmiala anek45 i sie tak doszlo to wymiany
        ale sorki wszystkie uczestniczki tego forum juz nie dam sie sprowokowac
        smile
        • promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:33
          Też miałam z nią dyskusje, ale kolejnych nie zamierzam prowadzić, ona tak po
          prostu ma, że się czepia smile
          • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:37
            dzieki smile
            bo ja naprawde w super humorze wchodze na to forum
            i jestem otwarta i tolerancyjna
            ale ona dzis mi cisnienie podniosla...
            moze tez glupio napisalam....
            ze ja sprowokowalam
            ale widze ze ma ostre komentarze....
    • promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:35
      My jedziemy do Norwegii smile Nie z biura, tylko sami sobie organizujemy. W czasie
      naszego pobytu na północy tego kraju (tam też będziemy) będzie trwał dzień
      polarny smile Już nie mogę się doczekać
      • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 05.01.07, 23:38
        promyczek_k napisała:

> My jedziemy do Norwegii smile Nie z biura, tylko sami sobie organizujemy. W czasie
        > naszego pobytu na północy tego kraju (tam też będziemy) będzie trwał dzień
        > polarny smile Już nie mogę się doczekać
        przyznam Ci szczerze ze o tym na samym poczatku myslalam,bo jeszcze w zadnym
        kraju skandynawskim nie bylam....
        ale moj misiek chce slonce i morze sad
        • promyczek_k Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:40
          Mój narzeczony zaproponował Norwegię. Wynalazł tam możliwość popłynięcia w rejs
          i oglądania wielorybów, a wie, że wieloryby są moją pasją i zawsze marzyłam, aby
          jakiegoś zobaczyć na żywo smile
          Możecie zawsze pojechać do Skandynawii na jakąś rocznicę smile
    • siog Tanzania+Zanzibar 05.01.07, 23:43
      w koncu przemyslalam i zdecydowalismy ze safari w Tanzanii przez tydzien i dwa
      tygodnie na Zanzibarze.
      Poczatkowo miala byc Argentyna i Chile ale za duzo lotow (internal flights) i
      duzo do zwiedzania a jestem juz tak zmeczona przygotowaniami ze po slubie
      napewno chcemy odpoczacsmile
      • kingadpl Re: Tanzania+Zanzibar 06.01.07, 10:57
        siog, gratuluje wyboru! Tanzania i Zanzibar sa super! I z pewnoscia bylyby
        jeszcze piekniejsze gdyby moj A. mogl byc tam ze mna. Ale sama tam pracowalam.
        A my juz zarezerwowalismy Meksyk smile)
        • adrianna79 Chyba Egipt + Grecja 06.01.07, 14:57
          4 dni w Egipcie i 3 dni w Grecji. Jeszcze nie wiemy dokladnie w jakich hotelach
          ale napewno w sierpniu. Z narzeczonym nie mieszkamy w Europie i jak sie
          zastanawialismy gdzie pojechac, to do glowy przyszly mi tylko Egipt i Grecja. A
          czy moglybyscie cos innego poradzic? Chcemy gdzies pojechac gdzie nigdy w zyciu
          nie byloby nas stac na taka podroz (jego rodzice placa) i jako ze nie mieszkamy
          w Europie, podroz do Afryki (Egipt) i gdzies w Europie (Grecja) do nas
          przemawiaja... ale wiem ze odkad Europa stala sie bardziej otwarta i loty sa
          bardzo tanie, sa jeszcze piekniejsze miejsca... ah jeszcze jedno.. we wloszech
          juz bylam kilka razy i moj narzeczony nie chce tam jechac... albo gdzie
          powinnismy zamieszkac w egipcie i grecji (interesuja nas tylko all inclusive)
          wielkie dzieki za pomoc!
          • narzeczona12 Re: Chyba Egipt + Grecja 06.01.07, 15:43
            hej
            hmm ciekawie...Egipt jest wyjatkowy bo bardzo odmienny...
            ale w sierpniu!!!!masakra!tam nawet w grudniu masz cieplo!ja bylam na pocz
            pazdziernika i jak zwiedzalam grobowce i doline krolow i luksor to myslalam ze
            umre bo bylo 43 stopnie!a w sierpniu jest masakra
            morzeza to cudowniejsze niz srodziemnomoskie....mozesz delfiny spotkac...
            ale to swiat innej kultury
            ja nie wyszlam tak sobie na ulice na spacer...
            nie masz szans...tam nie ma kobiet na ulicach a jak sa to od stop do glow
            zakryte...zadna kobieta nie prcuje w hotelu...sprzataja,obsluguja tylko
            mezczyzni...jest dosc niebezpiecznie,wiec kazdy hotel ma ochrone i bramki
            przeciw metalom...
            jak sie jedzie na wycieczke to wszytskie autokary ze wszystkich biur spotykaja
            sie w jednym miejscu i stamtad sa konwojowane do miejsca gdzei mamy dojechac
            nas bylo 6 osob w malym autokarze i 7 ochrony z wielkimi karabinami....
            jak dla mnie za bardzo hardcore na honeymoon...chyba ze lubicie przygody...
            ale luksusowych hoteli w brud..tylko ze za all inclusive za duzo nie pojesz czy
            popijesz....bo zreguly ma sie problemy zaladkowe...a woda z kranu nawet zebow
            nie wolno myc sad a alkohol u arabow....

w grecji bylam 2 razy razy, raz na stalym ladzie,raz na rodos i nie wiem czym
            sie tak podniecac,bo ja bylam rozczarowana
            ale najpiekniejsza grecka wyspa to santorini i ona slyszalam ze piekna

a poza tym leciec przez ocean dla jednego tygodnia?lepiej na 2tyg,bo sie mega
            zmeczycie...
            moze pare dni w paryzu...w sierpniu jest pieknie....
            a moze do francji? francuska rivera jest piekna...lazurowe wybrzeze....

ja juz zamiast egiptu polecam tunezje...fajna europejska kuchnia-sporo
            francuskiej
            luksusowe hotele,najlepiej w port el kantoi bo to najladniejsza
            miejscowosc,jest tanio to mozecie zwiedzac taksowkami a jak wezmiecie 2 dniowa
            wycieczke na sahare na wielblady to bedzie co wspominac...

a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu
        • narzeczona12 meksys 06.01.07, 16:16
          szczerze powiezdiawszy meksyk jest moim marzeniem
          ale ponizej 10 tys w sierpniu sie nie da cos znalezc,prawda?
          ile placicie jesli moge sie spytac?
          a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu
          • kingadpl Re: meksys 06.01.07, 17:41
            meksyk jest dosc drogi z polskiego BP, wiec lecimy z holenderskiego. Hotel 5*,
            all inclusive, wychodzi do 1000 euro taniej smile
    • nefrii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:10
      my bierzemy slub w kwietniu i poczatkowo chcielismy wyjechac w pozdroz
      bezposrednio po nim jednak z pewnych powodow wyjedziemy dopiero w sierpniu (po
      slubie na ktory jestesmy zaproszenii)
      stawiamy na Egipt z rejsem po Nilu tylko nie wiem czy w pasujacym nam terminie
      beda akurat jakies wyloty uncertain
      • narzeczona12 Re: gdzie w podróż poslubną ?? 06.01.07, 15:47
        ale nil smierdzi i jest woda skazona...
        mozesz zdechle krowe zobaczyc w wodzie...

ale przyznam szczerze to jest to jeden tak nieliczny kraj ktory zachwyca swoja
        odmiennosci...
        ale w sierpniu....????w pazdzierniku mialam ok 40 st i nie szlo wytrzymac...
        nawet morze nie chlodzi bo cieple...

ale cudne....
        pozdrawiam....my tez chcemy w sierpniu miec podroz i nie wiem dokad...
        • magdiii Re: gdzie w podróż poslubną ?? 07.01.07, 11:32
          Moj brat był na wycieczce gdzie wlaśnie był rejs po Nilu i powiedział ze nigdy
          nikomu by nie polecił tego rejsu. Nil to podobno taka wieksza Wisła, śmierdzi
          pływają zdechłe krowy i konie.
    • inkageo wakacje.pl 06.01.07, 15:55
      Właśnie siedzę i szukam pomysłu na podróż poślubną. Mam prośbę do dziewczyn,
      które już zadecydowały - podajcie linki do ofert które wybrałyście, tak będzie
      łatwiejsmile
      Bardzo polecam wam serwis www.wakacje.pl/hotele/
      Sprawdzam tam opinie o hotelach przed dokonaniem rezerwacji i w ten sposób
      uniknęłam już kilku pomyłekwink Koniecznie sprawdzcie opinie innych turystów
      szczególnie, gdy wybieracie się do krajów arabskich - Turcji, Tunezji, Egiptu,
      bo ilość gwiazdek w tych krajach niestety nie gwarantuje standardu.
      Sama chętnie odpowiem na wasze pytania dotyczące Turcji (Alanya), Tunezji (Port
      el Kantaoui), Majorki (El Arenal), Peloponezu, Riwiery Olimpijskiej w Grecji,
      Włoch (Bibione, Lignano). Jestem raczej krytyczna w swoich ocenachwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka