Dodaj do ulubionych

Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna :)

11.01.07, 15:11
Jeszcze nie byłam w żadnym salonie, ślub dopiero w październiku. Zamierzam
zresztą zrzucić z 5 kg do tego czasu tongue_out
Do rzeczy. Trafiłam na tę suknię w necie, na fotkach wygląda IMO
fenomenalnie, zupełnie jakby na mnie szyta big_grin. Na żywo może być inaczej, ale
to trzeba sprawdzić.
Wiem, że jest w salonie Mystique w Wawie, ale nie wiem, ile kosztuje. I czy
można ją dostać w Krakowie. Jeśli umiecie odpowiedziec na któres z moich
pytań - proszę o info. Pozdrawiam
www.weddingchannel.pl/galerie/2007benjaminroberts/29.jpg
www.weddingchannel.pl/galerie/2007benjaminroberts/30.jpg
Obserwuj wątek
    • renatalorens Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:30
      jest przepiękna, jak dla księżniczki smile Dla mnie za długi tył, ale reszta super.
      Może uszyj u krawcowej/projektantkijak nie będzie w Krakowie?
    • lumidee23 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:31
      cudna slonko..ale co zrobisz z tym trenem fakt sliczna jest ale na zdjeciu a
      praktycznie nie balabys sie?? ze ktos ci stanie
      • krolik_w_koronkach Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:35
        Wzięłam pod lupę to zdjęcie tyłem i wygląda na to, że tren jest odpinany, a
        właściwie dopinany gdzies tam w okolicy krzyża. Tak sądze, ale trzeba to zbadać
        na żywosmile
        • parasolka11 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:47
          hej
          bardzo ładna jest ta sukni
          a jaki to jest model??
    • len-kaa Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:43
      Śliczna suknia!
      Moim zdaniem jest naprawde rewelacyjna.
      Jeśli chodzi o tren, to na pewno można go skrócić a na czas wesela podpiąć.
      Ciekawe ile kosztuje ta suknia...
      • justeczka1 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:52
        suknia rzeczywiscie ladna i inna. ale moze pogrubiac optycznie biodra.
    • golinda Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:50
      no...naprawdę na zdjęciu jest piękna! ciekawe jak na żywo...
      i do niej najlepiej bez welonu, ewentualnie coś delikatnego na szyję.
      • golinda Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 15:51
        p.s. szkoda, że już po .slubie jestem wink
        • elkam80 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 16:22
          patrząc na tą sukienkę ja też żałuję że już jestem posad.
          jest naprawdę śliczna.

tyle minęło od naszego "TAK"
    • karolin-k co to za kiecka? 11.01.07, 15:52
      ona na pewno jest w salonie Mystuque?
      na stronie jej nie ma

a jak się nazywa ta kiecka?
      • krolik_w_koronkach Re: co to za kiecka? 11.01.07, 15:53
        Wiem tylko tyle, il enapisałam w pierwszym poście.
        Nic więcejsad
        • len-kaa Re: co to za kiecka? 11.01.07, 16:05
          www.benjaminroberts.co.uk/tulle2.htm
          To numer 917smile
    • karolin-k Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 16:04
      to kiepsko sad
      ja wprawdzie już mam wybraną, ale ta jest rzeczywiście piękna
    • eary moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:08
      wink

• karolin-k Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:08
        to co to za model?
        i gdzie można kupić i za ile ?

smile
        • krolik_w_koronkach Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:10
          Eary zdaje się szyje podobną. O ile dobrze pamiętam.
          • eary Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:12
            dobrze pamietasz big_grin

dokladnie ta szyje wink
        • eary Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:11
          Nie kupisz jej w salonie.. jak sie uprzesz to ci sprowadza.
          Cena byla ponad 3 000 Euro. Nie wiem ile w Polsce.
          Ja sie wysprycilam suspicious
          Moja mama jest swietna krawcowa i taka o to mi szyje.
          Z lekkiego jedwabiu i pieknej koronki. Gorset na fiszbinach- tyle ze z miejscem
          na brzuszek wink
          • krolik_w_koronkach Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:17
            Hmm możesz mi napisac, z czego dokładnie mama Ci to szyje? Z czego górę, z
            czego doł. Jaki jest koszt samego uszycia (bez wynagrodzenia, marży itd)? O ile
            nie znajdę nic ładniejszego, też zdecyduję się na szycie. Nie chcę, żeby ktoś
            mnie oszukał i zawyżył cenę 5 razy...
            • eary Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:28
              Ja postanowilam zaszalec i szyc z jedwabiu a ze nie naleze do niskich (178) to
              sam material na dol wyjdzie mnie w warszawskiej hurtowni jakies 500-700 pln.
              Gora to bedzie atlas (tylko troche bardziej matowy, wiec maly koszt) ale na to
              naszyta koronka (prawdziwa- koszt kolo 220 za metr ale to pol metra na
              wycinanie wzoru wystarczy i z pol na obszycie. wiec metr). Fiszbiny i
              wykonczenie to drobiazg. Za taka suknie szyta z jedwabiu krawcowa wezmie kolo
              3000
              Mozna zrobic to z szyfonu (mama mnie przekonuje ze lepiej niz jedwab bo jak
              jedwab ubrudze to kaplica). Duuuuuzo taniej. Bo za materialy placisz lacznie z
              500 pln. Ale zamiast atlasu do gorsetu dajesz cale z koronki ze spodem jakims
              (tu moze byc jedwab) ale wtedy nie bedzie takich konkretnych wzorow tylk po
              prostu koronka cala. Tyl jest zapinany na drobniutkie guziczki..

Ta sukienka na stronie producenta kosztuje kolo 5500. Co ciekawsze- super bym
              przeplacila kupujac ja we wloszech smile
              • krolik_w_koronkach Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:51
                Szyfon to taki szeleszczący materiał, z jakiego są często suknie wieczorowe?
                • eary Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 16:58
                  Nie- to jest tafta (to o czym mowisz- a czesto nawet podroba tafty). Szyfon
                  wyglada dokladnie tak jak ten material ze zdjecia i w zaleznosci od gatunku
                  moze nawet byc ladniej lejacy niz jedwab. Mowiac o jedwabiu tez mowie o takim
                  lekkim jak szyfon.
                  213.218.114.62/pub/07_2006/12__tkaniny_vivd_07.jpgszyfon

www.polki.pl/pub/07_2006/03_tkaniny_vivd_07.jpg
                  i szyfon smile

To tak zeby zwizualizowac smile
                  • krolik_w_koronkach Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 17:03
                    Pierwszy link nie działa.
                    No to może pomyślę nad uszyciem z szyfonu... Muszę go najpierw gdzieś pomacać.
                    Eh obawiam się, że suknia szyta ze zdjęcia w życiu nie będzie się tak
                    prezentować...
                    WIesz, wydaje mi się, że to co jest na fotce to nie gorset, tylko miękka góra,
                    mocno przylegająca do ciała i podnosząca biust... Gorset może być za sztywny,
                    zbyt taki... zbrojowaty, jeśli wiesz, co mam na myśli...
                    Nie no, 5500 na kiece nie wydam. Już wolę kupić autko...
                    • eary Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 17:09
                      z tym gorsetem tak nie jest.. bo ta sukienka na pewno ma fizbinki- tyle ze
                      miekkie.
                      Moja mama szyla 8 sukien w zeszlym roku z czego 3 ze zdjec i powiem ci ze
                      wygladaja tak samo pieknie. trzeba sie tylko przylozyc do szczegolow! bo w tym
                      tkwi diabel.
                      szukaj drobnego, miekkiego szyfonu- bo czasem pokaza ci taki sztywny ze szok..
                      powodzenia smile

• krolik_w_koronkach Re: moja suknia! :> wrrrrr 11.01.07, 17:13
                        Dziękujęsmile
                        Mam prośbę - mogłabyś mi przysłać na gazetowego zdjęcie Twojej sukni? Najlepiej
                        na Tobiewink
                        Ślub masz w maju (sprawdziłamsmile, ja dopiero w październiku.
                        Gdyby nie ten Twój brzuszek, mogłabym odkupić Twoją suknię po twoim ślubietongue_out
                        Jedyna sznasa, że zajde w ciąże za jakies 2-3 miesiące, żeby na październik był
                        6. miesiąc big_grin heh, teściowie by padli big_grinbig_grinbig_grin
                        Pozdrawiam
                        • eary napisalam @ 11.01.07, 17:18
                          W razie co synchronizuj zegarek i wpadaj wink hihi
    • lumidee23 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 16:16
      mi sie wydaje , ze brzuszek wrecz pasuj do takiej sukienki i bedzie slicznie
      wygladal mam skonczony wprawdzie tylko 1 stopien kusu stylistyki i wizazu..ale z
      tego co nas uczono taki kroj na ciaze jest super...bo oc iazy mowisz prawdasmile
      nie czytam wszystkich watkow bo nie wyrobilabym tongue_out buziol
      • eary Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 16:29
        o ciazy mowilam ja! big_grin

ale baaardzo dziekuje! smile potrzebna wlasnie mi taka rada byla wink
    • grett Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 16:31
      Suknia jest fenomenalna !!
      • paulina.galli Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 19:43
        hm.
        ciekawa smile

dol co prawda nasuwa mi lekkie skojarzenia z... firanka...
        ale... taka "firanke" jeszcze bym byla sklonna zaakceptowa winksmile
        podoba mi sie za to bardzo sam krój tej sukni - nie wnikajac w zastosowany
        material dołu .
    • olera24 królik, kiecka jest fantastyczna,ale 11.01.07, 20:08
      zapewne kilku mniej obytym z aktualna moda slubną gościom skojarzy sie pewnie z
      firanką... Choć jak dla mn ie jest ekstra. Lubię rzeczy, które w swej prostocie
      są takie oszłamiajace.
      • paulina.galli Re: królik, kiecka jest fantastyczna,ale 11.01.07, 22:56
        Olero - obycie z moda lub nie obycie nie ma nic wspolnegosmile
        Po prostu ten dol wyglada jak firanka i tyle...
        Nie mowie ze nie jest ladna - (bo jest i to w niebanalny sposob) ... ale
        jednak no ... kojarzy sie...smile
        I bycie "en vouge" i na fali tego nie zmieni...smile
        To tak jakbys napisala... nieobytym z moda ta suknia skojarzy sie z suknia
        slubna smile
        • olera24 Re: królik, kiecka jest fantastyczna,ale 12.01.07, 09:20
          paulina to nie był przytyk w twoja strone, absolutnie, nie miałam takich
          intencji. Napisałam tak, bo jak kiedys mierzyłam moim zdaniem piękną suknię
          koronkowa, to zufana kolezanka stwierdziła, ze dla wiekszości moich gości,
          nieobytych z trendami, zarówno ciotek, wujków, koleżanek i kolegów, będzie to
          poprostu firanka. A poniewaz prózna jestem jak cholera i lubie sie podobac nie
          tylko sobie ale takze innym, to zrezygnowałam z kiecki wygladajacej jak firanka,
          na rzecz takiej która co niektórym przypomina obrussmile)

Innymi słowy chodzi mi o to, ze jeżeli królik w koronkch ma ambicję taką by
          wszytskim opadły szczeny i piali z zachwytu ( nie tylko ona i jej N.) to może
          niech się zastanowi czy właśnie nie będzie skojarzeń z firankasmile
          To oczywiście taki żart z mojej strony, bo w gruncie rzeczy zdanie innych choć
          ważne to nie najważniejszesmile
    • keyti77 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 11.01.07, 23:23
      Hmmm...

szczęka mi opadła... jest piękna !!!
      • krolik_w_koronkach Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 12.01.07, 00:26
        No... i poczytaj o cenach... 3000 euro... rany...sad
    • panna_turkus Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 12.01.07, 11:22
      krój odpowiedni dla dziewczyny proporcjonalnie zbudowanej w ksztalcie klepsydry
      (wąski pas, a ramiona i biodra w podobnym rozstawieniu). krój podkreśla linię
      bioder więc dziewczyny z budową w kształcie gruszki (szersze biodra) będą
      wyglądały w niej jeszcze szerzej. podobnie dziewczyny z "brzuszkiem". dekolt
      raczej dla panien, które mają średni biust i ciepły odcień karnacji (duży biust
      będzie sprawiał wrażenie poteżniejszego. osoby blade powinny do tej sukienki
      założyć coś na szyję np. szal oplątujący szyję...)
    • toska26 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 18.01.07, 13:58
      ładna
    • juliam1 Re: Pierwsza suknia, która wydaje mi się piękna : 18.01.07, 14:10
      bajecznie piekna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka