Dodaj do ulubionych

poradzcie co na cywilny :)

12.01.07, 08:11
moje drogie! wczoraj puscilam sie w rajd po butikach i mam dylematy wink
za miesiac mamy slub cywilny- bardzo skromna uroczystosc, bo tylko my,
swiadkowie i ich "polowki". dodam, ze glowna impreza to bedzie slub koscielny
w PL latem- z weselem na 120 osob itd, stad taka a nie inna forma cywilnego.
po tych przyslowiowych 15 min w urzedzie idziemy na lampke szampana do fajnej
knajpki, a potem na kolacje do takiej kameralnej restauracyjki. i mam problem
co ubrac- jasne ze chcialabym ta rzecz wykorzystac jeszcze potem (np. na
poprawiny). udalo mi sie namierzyc dwie sukienki, obie sa boskie i w obu
wygladam b. dobrze. poradzcie co byloby lepsze, niestety nie mam dokladnych
zdjec, ale chodzi mniej-wiecej o cos takiego:
www.boutiquedeb.fi/280406_debphoto_02.html - tylko kolor to ciemna,
taka szmaragdowa zielen.
drugiej w ogole nie moge znalezc, ale jest prawie identyczna jak ta slynna
kiecka: www.moviebunker.com/marilyn_monroe_fake_picture.jpg tyle tylko
ze gleboka czerwien.
pomozcie!
Obserwuj wątek
    • mariolkka Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 08:40
      Tu sa bardzo fajne sukienki moze cos ci sie spodoba smile wydaje mi sie ze jednakl
      na slub cywilny lepsza jest jakas jasna sukienka smile
      www.watters.com/catalog_list.php?coll=watters
      • ursus_arctos Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 08:45
        faktycznie fajne. niestety- niedostepne w moim dzikim kraju sad
        • wilvo Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 08:49
          A ja bym się zdecydowała na tą a'la Marylin Monroe. Jeśli Ci w niej ładnie to taka sukienka przyda Ci się na każdą prawie okazję a fason jest moim zdaniem bardzo fajny. Te długie oficjalne sukienki są kompletnie nieprzydatne poza weselami i wielkimi imprezami.
    • panna_turkus Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 08:46
      świetnie, że wybrałaś dwa klasyczne kroje, ale zastanów się dobrze nad kolorem.
      ja wybrałabym pierwszy wzór (nie mam imponującego biustu, a taki wygląda ładnie
      przy amerykańskim dekolcie ze zdejęcia MM) i kolorbieli lub złamanej bieli. w
      końcu to ślub! czerwień czy fiolet/lila w moim przekonaniu bardziej pasują do
      świadkowej.
      • ursus_arctos Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 08:59
        wlasnie co do koloru to jestem pewna na 100% ze nie chce ani bialgeo ani
        jasnego. biala, dluga i z trenem bede miala do koscielnego, wiec tutaj chcialam
        troche zaszalec.
        • mariolkka Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 09:46
          No to w takim razie jak jestes zdecydowana na kolor to pierwsza sukienke,
          bardzo fajna jest smile) Ja tez wlasnie szukam czegos podobnego, ale bede
          swiadkowa i chce koniecznie bordowa smile)
    • chmurcia4 Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 09:10
      no mi się obydwie podobają - ale dużo zależy też w czym Ty się lepiej czujesz.
      jeśli zaś chodzi o kolor - to zdecydowanie nie czarny (przecież to nie pogrzeb).
    • lifesurfer Re: poradzcie co na cywilny :) 12.01.07, 09:28
      mialam ten sam problem kilka tygodni temusmile stwierdzilam nawet, ze z ubraniem
      na cywilny wiecej mam zachodu niz z kiecka na koscielny, ktory bedzie w lipcuwink
      Tez uslyszalam opinie, ze do slubu cywilnego powinnam isc w czyms kremowym,
      ewentualnie zlotym- nie bardzo wiedzialam dlaczego. W koncu bylam w czarnym
      obcislym zakiecie i stalowo brazowej spodnicy-tzw. bombce. Uwazam, ze
      wygladalam oki a przede wszystkim super sie w tym czulamsmile
      • ursus_arctos lifesurfer 12.01.07, 09:34
        ha! to zupelnie jak ja- tez slubna przymierzylam, kupilam i w ogole nie bylo
        problemu. a za ta cywilna latam jak kot za ogonem od miesiaca. tez nie rozmumiem
        czemu kremowy albo bialy- biala to sobie na koscielny zaloze wink
        kiedy w lipcu slubujesz? my 28
        • lifesurfer Re: lifesurfer 12.01.07, 09:41
          no to tak jak my, 28 lipcasmile a cywilny mielismy 30 grudnia. Ciesze sie, ze
          trafilam na czas przed- sylwestrowy bo w sklepach bylo sporo eleganckich
          rzeczy. Powodzenia w poszukiwaniachsmile
          • ursus_arctos Re: lifesurfer 12.01.07, 10:02
            a czy ja dobrze kojarze, ze ty tez z zagranicy?
            mialam nadzieje, ze cos trafie na wyprzedazach posylwestrowych. kraj
            protestancki, wiec karnawalu nie maja smile
            • lifesurfer Re: lifesurfer 12.01.07, 10:34
              tez, tez... ale slub byl w Pl i tam tez kupowalam ubrania. Oblecialam jakies
              mega centrum handlowe i nie uwierzysz gdzie w koncu kupilam- w Reserved...
              zaciagnela mnie tam siła koleżanka (bo ja naleze do tych kobiet, ktore nie
              lubia zakupow). Zawsze myslalam, ze tam raczej sportowe ubrania mozna kupic a
              tu taka niespodzianka- mieli spore stoisko ciuchow na sylwestrasmile Jezeli chcesz
              mogę Ci wyslac jakies zdjatko na privasmile
              • ursus_arctos Re: lifesurfer 12.01.07, 10:44
                o, chetnie! tez jestem z tych "niezakupowych" wiec wiesz jak cierpie smile tez sie
                zdziwilam jak weszlam pare dni temu do takiego "casual" Brothers and Sisters-
                ustrzelilam fajna sukienke. nie kupilam, bo sie elektryzowala strasznie (czesc
                byla jedwabna, a czesc polyester).
                wybralas juz "koscielna"? bo pamietam ze mialas dylemat i obie byly super. a jak
                w ogole stoisz z przygotowaniami na 28?
                • lifesurfer Re: lifesurfer 12.01.07, 11:04
                  foty poszly na gazetowegosmile co do kiecki na koscielny to jestem tylko
                  zdecydowana na kolekcje, a nie na dany model. Zamierzam wybrac sie do Warszwki
                  (bo tam niestety jest jedyny salon Linei w Polsce) i cos kupic. A z przygotowan
                  to mam wrazenie,ze mamy wszystkowink znaczy sie knajpe, muze, fotografa i
                  ksiedzasmile Jestem na etapie projektowania zaproszen, bo czesc osob zapraszamy
                  juz dosc wczesniej, troche dla nich (zeby mogli sobie zaplanowac) a tak
                  naprawde to dla nas (zebysmy wiedzili kto przyjezdza a kto nie moze).

Planuję wiekszosc rzeczy zalatwic do kwietnia bo potem bede miec niezly mlyn a
                  na slub do Poslki przyjade na jakis tydzien przed ceremonia...

A Wy slub macie w Polsce? no i jak u Was przygotowania?
                  • ursus_arctos Re: lifesurfer 12.01.07, 11:41
                    dzieki! my tez w polsce (tylko cywilny tutaj) i tez mam dziwne wrazenie (pewnie
                    mylne), ze juz wszystko gotowe- ksiadz, knajpa, foto, muzyka... nawet
                    zaproszenia zaprojektowane, wydrukowane, poskladane i wyslane/ rozdane. i tak
                    jak u was- wczesniej, zeby sie zdazyli przygotowac a i my bedziemy mieli czas,
                    zeby doprosic ludzi z listy rezerwowej. tez bede w pl tydzien przed smile
                    pozdrawiam
    • ursus_arctos Re: poradzcie co na cywilny :) 16.01.07, 13:57
      jestem beznadziejnym przypadkiem wink w piatek polecialam kupic ta pierwsza
      kiecke, nawet do niedzieli nie mialam dylematow. w niedziele zaczelam watpic w
      slusznosc decyzji, wczoraj bylam juz prawie pewna ze chce byc jak monroe, a dzis
      zadzonilam do sklepu, zeby mi odlozyli ta druga. lece jutro lub czartek ja
      wymienic smile
      dzieki za wszystkie porady!
      ursus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka