12.01.07, 21:35
Jesteście dziewczyny?Odezwijcie się bo mało nas tu,na forum.
Obserwuj wątek
    • mysza_klapsiara Re: Sosnowiec 13.01.07, 09:44
      Jestem ja smile. Możemy pogadać. Fajnie, że jest tu ktoś z tak bliska. Kiedy Twój
      ślub? Możesz odpisywać tutaj lub na gazetowego, zapraszam też do siebie:
      www.slubiwesele.blox.pl . Pozdrawiam serdecznie.
    • evylina Re: Sosnowiec 13.01.07, 12:11
      Hej Ja także jestem z Sosnowca
      • czuczi24 Re: Sosnowiec 13.01.07, 12:37
        Bardzo mi miło Was poznać.Nasz ślub już 17 marca 2007r. więc mało czasu
        zostało.A wy na kiedy macie terminy?JAk przygotowania?
        • evylina Re: Sosnowiec 13.01.07, 14:44
          Ja planuje na na 6wrzesnia 2008. Ciagle szukam sali, gdzie dziewczyny robicie
          swoje wesele?
          • czuczi24 Re: Sosnowiec 13.01.07, 15:18
            My nie mamy problemu z wyborem sali,ponieważ zdecydowaliśmy się na skromne
            przyjęcie w domu.W sumie to nasza sytuacja finansowa tak zadecydoawał,ale
            myślę,że też będie fajnie i nic na tym nie stracimy nie mając dużego wesela.
          • mysza_klapsiara Re: Sosnowiec 13.01.07, 19:36
            Wesele mamy w restauracji Belvedere przy ulicy Chemicznej (w pałacu Schona). A
            wy gdzie planujecie?
        • mysza_klapsiara Re: Sosnowiec 13.01.07, 19:35
          My ślubujemy 7 lipca 2007! Przygotowania idą pełną parą. Mamy zarezerwowaną
          salę, fotografa, dj'a, termin w kościele, odbyte nauki przedmałżeńskie,
          zarezerwowany samochód, wybraną i kupioną już sukienkę, pod koniec stycznia
          zamawiamy zaproszenia i zajmiemy się innymi drobnymi sprawami. A gdzie ślub?
          Pozdrawiam serdecznie.
    • nefrii Re: Sosnowiec 13.01.07, 19:53
      Ja tez jestem z Sosnowca big_grin slub 14 kwietnia, wszytsko juz prawie zalatwione
      hihih zostalo juz tylko kilka przymiarek sukienki, zakup obraczek i nauki
      • czuczi24 Re: Sosnowiec 13.01.07, 20:28
        To z tego wynika,że ja idę na pierwszy ogień do ślubu,bo najwcześniej.Ślub w
        parafii Podwyższenia Krzyża Św. na Środuli.A wy?Ile wasz ksiądz sobie zażyczył?
        • mysza_klapsiara Re: Sosnowiec 13.01.07, 21:18
          O! To moja parafia, gdyż mieszkam na Środuli. Ślub mamy jednak w Dąbrowie
          Górniczej. Zdecydowaliśmy się ze względu na sam urok miejsca, jak i życzliwość
          tamtejszych księży. Płacimy 250 zł za zgodę na udzielenie ślubu w innej niż
          nasza parafii i prawdopodobniej drugi raz tyle w parafii, gdzie będzie ślub. Ale
          to akurat nasz wybór, zapłacimy tyle, ile uważamy za słuszne, za ślub nie
          "kazano" nam płacić. Jedynie licencja została wyceniona od razu wink A wam
          "zaproponowano" konkretną cenę?
    • malda_80 Re: Sosnowiec 13.01.07, 22:03
      Hej, ja też jestem z Sosnowca. A rodzinką zostaniemy 1. września 2007smile. Z
      kościołem nie mamy problemu, bo bierzemy tylko cywilny.smile Knajpka już
      zarezerwowana, teraz została reszta, ale najpierw skończymy remont naszego
      wspólnego gniazdka, w którym będziemy mieszkac.smile
      • mysza_klapsiara Re: Sosnowiec 14.01.07, 10:42
        A jaką knajpkę wybraliście? Jestem ciekawa, bo w Sosnowcu nie za wiele ich.
        Pozdrawiam.
        • kwiatek-822 Re: Sosnowiec 14.01.07, 12:56
          Hej ja co prawda ze Świętochłowic ale mój Narzeczony z Sosnowca - Zagórze smile
          Ślub 14 lipca w Świętochłowicach smile
          mamy juz sale, kościół, fotografa ale dj brak
          moze ktos da namiary na kogos zaufanego i fajnego?
          Aga
          • czuczi24 Re: Sosnowiec 14.01.07, 18:41
            Po weekendzie idziemy załatwiać metryki chrztu i spisać protokół.Też jestem
            ciekawa ile sobie zażyczą.Z tego co rozmawialiśmy z proboszczem to ok.200zł
            więc nie jest tak źle.Nauki nas prawdopodobnie ominą z uwagi na to,że mamy już
            synka i otoczenie traktuje nas jako rodzinę (słowa księdza).A powiedzcie mi ile
            powinnam dac za metrykę chrztu?Prawda to,że ta parafia w której było np.
            bierzmowanie przesłać tą inf. do parafii gdzie był chrzest?Chodzi mi o to,że
            nie trzeba by było latac po kilku kościołach tylko można by było odebrać
            metrykę z adnot. o bierzmowaniu.Tak słyszałam od księdza ale jak jest w
            praktyce?
    • malda_80 Re: Sosnowiec 14.01.07, 21:54
      Mieliśmy robic w Czarcim Młynie, bo fajny klimat...ale trochę drogo. W końcu
      stanęło na Sarmacie. Większośc gości będzie mogła wrócic na piechotę do domu,
      bo są z okolic gwiezdnej.smile
    • nefrii Re: Sosnowiec 14.01.07, 22:44
      kurcze a my starsznie duzo placimy uncertain slub w parafii sw. Joachima i bedzie w
      przedziale 1000-1500zl sad normalnie porazka, ale musimmy wziac w tej parafii bo
      i narzeczony i ja do niej nalezymy sad
      wesele bedzie na Balatonie, bo calkiem tam ladnie i przede wszystkim duzo miejsca
      • czuczi24 Re: Sosnowiec 14.01.07, 22:54
        rii napisała:

> kurcze a my starsznie duzo placimy uncertain slub w parafii sw. Joachima i bedzie w
        > przedziale 1000-1500zl sad normalnie porazka, ale musimmy wziac w tej parafii
        bo
        > i narzeczony i ja do niej należymy sad

Przecież to jest nienormalne,żądać tyle pieniędzy za godzinę pracy.Ludzie
        pracując przez cały miesiąc tyle nie zarabiają.Ja bym na waszym miejscu
        poprosiła o rachunek,bo wystawić muszą.tylko napewno będzie nagle mniejsza
        kwota na nim,ponieważ w kościele obowiązuje normalny cennik za wszystkie usługi.
        Ślub możecie wziąć w dowolnym kościele,tylko będzie wam potrzebna licencja
        (takie pozowlenie od księdza na ślub w innej parafii).Ja bym to przemyślała na
        waszym miejscu,bo napewno nie zapłaciłabym takiej kwoty.
    • malda_80 Re: Sosnowiec 15.01.07, 08:45
      Oj, rzeczywiście dużo... Ja do tej pory słyszałam najwyżej 650zł w Dąbrowie,
      jak koleżanka brała ślub i to mnie przeraziło, a 1000-1500zł??!! Może jednak
      pomyślcie o zmianie parafii... Lekka przesada...
    • czuczi24 Re: Sosnowiec 15.01.07, 14:27
      Byłam dzisiaj po metrykę chrztu i faktycznie księża mają od razu adnotację o
      bierzmowaniu.Fajnie,bo nie trzeba biegać po kilku parafiach,a i opłata jedna.Ja
      już ze swojej strony mam wszystkie dokumenty.Jeszcze tylko metryka mojego M. i
      możemy pędzić spisać protokół.
    • nefrii Re: Sosnowiec 15.01.07, 19:09
      to jest wlasnie wziete z cennika sad praktycznie od kilku lat te ceny sie nie
      zmieniaja tzn nieznacznie rosna uncertain branie slubu w innym kosciele niestety nie
      wchodzi w gre bo moi rodzice nigdy sie na to nie zgodza (tez naleza do tej
      parafii) niby oni za to placa, ale mnie az cholera bierze jak pomysle, ze tyle
      kasy trzeba bedzie zostawic organiscie ( bo u nas to wlasnie z organista
      zalatwia sie takie sprawy), same zapowiedzi kosztuja 200z; uncertain PARANOJA
      normalnie, ja rozumiem, ze kosciol zabytkowy, ale jak slysze ile sie bierze w
      innych kosciolach to mi sie plakac chce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka