Dodaj do ulubionych

żona starsza od męża

16.01.07, 16:21
.. (czyli ja za 4 miesiące) z całą pewnością oświadcza, że występują na
świecie młodzi ale dojrzali mężczyźni i ja mam wielki honor przez takiego do
ołtarza być powiedzionąsmile) pozdrawiam panny starsze i czekam na refleksje nt:
jak często się zdarza aby faceci przed 23 r.ż. byli chetni (i gotowiwink
do ''żeniaczki''
agrafka majowa
Obserwuj wątek
    • lumidee23 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 17:13
      moja mama jest starsza od taty a tesciowa starsza od tescia..;p
      nawet tego nie widac i nie bylo widac na fotach slubnych..smile
      pozdrawiam buzka
      • kwiatuszeq14 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 17:28
        Ja będę starsza od swojego męża dokładnie o rok i dwa tygodnie smile Na codzień o
        tym nie myślę kompletnie, czasami jak się pokłucimy i zaczynam robić w mysli za
        i przeciw i takie tam, to mi sie przypomina. A faktycznie nie widać. I co
        jeszcze chciałam zaznaczyć: czy to metryka ma mówic o tym czy ktoś gotowy do
        żeniaczki czy nie? Mój brat ma 29lat i nie jest gotowy hihihi, a narzeczony
        prawie 24 i jest. Nie ma reguły wink pozdrawiam serdecznie. Mam nadzieję, że ten
        wątek się rozwinie smile bo ciekawy
        • wawerka2 Re: żona starsza od męża 06.05.07, 01:04
          pytanie - kto myśli rozsądniej - narzeczony, czy brat wink
        • deodyma Re: żona starsza od męża 06.05.07, 09:20
          rok roznicy to i tak malo.
    • bozena.dp Re: żona starsza od męża 16.01.07, 17:32
      ja tez jestem starsza od mojego przyszłego męża o 1rok, ale w ogóle o tym nie
      pamiętam, ani w żaden sposób nie odczuwam, a czasami nawet mam wrażenie, że to
      on jest starszy ode mnie :o)
      pozdrawiam
      • mam6lat Re: żona starsza od męża 16.01.07, 17:34
        maój M jest młodszy o ...4 lata;
        na razie nie jest to dla nas problemem
        (tylko teśc "przeżywał" ten nasz problem)
        • onaci jestem starsza od 05.05.07, 11:41
          mojego N o 1 rok i 8 miesiecy.Róznicy nie widać jako takiej podobno. NA codzień
          nie myślę o tym i nikomu sie nie chwalę ile jestem starsza.Za rok w czerwcu
          planujemy ślub ja będę miala 29 i 2 mce a on 27 i7 mcy.jakos tak w każdym razie.
    • aska.231 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 18:34
      no to ja też się dołańczam. Moj przyszły mąż jest młodszy ode mnie o 3 lata i 6
      miesiecy ale wogóle nam to nie przeszkadza. U mnie w rodzinie to już norma że
      kobitka jest starsza od swojego męza. A czy mój M. jest gotowy ? Nio chyba tak
      skoro sie oświadczył i chciał tego ślubu....
      • fragles78 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 18:39
        Ja jestem starsza od mojego męża 1,5 rokuwink))))
    • energiamysli Re: żona starsza od męża 16.01.07, 18:56
      moja kolezanka wziela slub z gosciem młodszym o jakies 5 lat teraz ona ma 30 on
      25smile po niej roznice widac po nim nie on jak apollowink ona jak bibliotekarka
      • owieczka.k Re: żona starsza od męża 16.01.07, 19:25
        A ja jestem starsza o równe 9 miesięcy nawet bez 1 dnia smile
    • narzeczona12 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 19:26
      moja przyjaciolka ma 29 on 26.
      wzieli slub w grudniu.
      sa mega szczesliwi
      a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> zycie panny mlodej

• joannapoznan Re: żona starsza od męża 16.01.07, 20:39
        u nas różnica to prawie 5 latsmile ja mam 31 on 26 lat, jesteśmy ze soba od 6 lat
        od sierpnia jesteśmy małżeństwem - i jest super. Mój M. jest bardziej dojrzały
        od wszystkich moich byłych razem wziętych.
        • mary_popins Re: żona starsza od męża 24.01.07, 17:32
          a nie widac po Was tej roznicy wieku?
          • linka12 Re: żona starsza od męża 24.01.07, 21:38
            wow! uwierz mi, ze nie widac smile sa przepiekna para
            mój numer 1 na forum smilesmilesmile

znajdz sobie zdjecia w archiwum- boskie!!
          • aggravka Re: żona starsza od męża 09.02.07, 12:09
            u nas to akurat wszyscy mówią że to P jest starszy a jemu nie bardzo się
            podoba, że wygląda na więcej..
            podbijam wątek i o niezmiennym stanie szczęśliwości donoszęsmile
    • sacran Re: żona starsza od męża 16.01.07, 20:42
      Witam
      a ja bede starsza od swojego męża od 5 lat smile))
      wiek nie ma znaczenia
    • gagatka80 Re: żona starsza od męża 16.01.07, 21:07
      A mój przyszły Mężuś jest ode mnie młodszy o 4 lata (ja mam 26, a Misiek 22)smile)
      I to On zaczął wszelkie rozmowy o ślubiesmile) Poza tym jest dużo bardziej
      dojrzały niż moi wcześniejsi starsi ode mnie faceci!!! A metryka przeszkadzała
      na początku mojej Mamci, póki Go lepiej nie poznaławink
    • agn22 Ja 25 - On 22... 16.01.07, 21:49
      ...i mam takie wrażenie, że jest bardziej dojrzały ode mnie tongue_out

Zanim się poznaliśmy byłam wielką przeciwniczką związków z młodszymi facetami.
      Ale cóż, życie mnie zaskoczyło - bardzo pozytywnie zresztą!
      pozdrawiamsmile
    • kaatkaa Re: żona starsza od męża 16.01.07, 22:14
      moj przyszly maz jest mlodszy ode mnie o roksmile czasem pozwole sobie powiedziec
      do niego ty smarkaczuwink
    • paola_23 Re: żona starsza od męża 17.01.07, 09:34
      W mojej rodzinie to np. rodzice są w równym wieku (mają po 46 lat) a babcia jest
      od dziadka o 3 lata starsza. Natomiast w moim życiu jest całkiem odwrotnie i to
      mój mąż (już prawie od pół roku!) jest ode mnie 11 lat starszy! Wogóle tego nie
      widać ani nie czuć a ja od baaardzo dawna o tym nie myślałam. Chyba, że w
      momencie gdy nowopoznani ludzie są zszokowani i wybałuszają oczy na wieść o
      dzielącej nas różnicy wieku. Dla mnie liczy się On, a nie jego wiek.
    • ursus_arctos Re: żona starsza od męża 17.01.07, 10:05
      chyba wiek nie ma az takiego znaczenia. znam roznych typy- i takich co chcieli
      sie zenic w wieku 22, 23, 25 lat i takich ktorzy w wieku lat 26 uciekli spod
      oltarza (no prawie, miesiac przed facet sprawe odwolal, bo stwierdzil ze nie
      jest gotowy)... zalezy od czlowieka.
      a co do roznicy wieku- moja tesciowa jest starsza od tescia o dziewiec lat, sa
      malzenstwem od 35 smile
    • anulka191_2006 Re: żona starsza od męża 17.01.07, 19:49
      JA podobnie...pomiędzy mną a moim przyszłym mężem jest prawie rok, bez 20 dni,
      różnicy...jestem oczywiście starsza...też nie widać żadnej różnicy. Niektórzy
      nasi znajomi mówią, że on wygląda jeszcze poważniej ode mnie...to ja przy nim
      czuję się jak dziecko. To porządny, dojrzały mężczyzna choć nie ma jeszcze 24
      lat...pozdrawiam wszystkie starsze od swych mężów/przyszłych mężów żony!!!
      Powodzenia i szczęścia!!!
      • talula19 Re: żona starsza od męża 18.01.07, 10:31
        U nas..to on jest starszy o 2 lata, ale tak z punktu widzenia biologii to niegłupi pomysł, że narzeczony jest młodszywink wszak mężczyźni żyją krócej...
    • gosiksz1 Re: żona starsza od męża 23.01.07, 21:09
      ja pare dni temu skonczyłam 27, mąz we wrzesniu skonczy 25 lat
    • karolinka.f Re: żona starsza od męża 24.01.07, 01:19
      Ja też jestem starsza od mojego narzeczonego.
      O prawie dobę wink
    • aggravka Re: żona starsza od męża 24.01.07, 08:44
      ddźwięk bardziej pozytywny niż bym się spodziewałasmile pozytywnie mnia nastawiło
      przeczytanie tego wątku z rana! jest duch w narodziesmile evviva mężowie i żony
      ich młodsze!tongue_out
      • epox123 Re: żona starsza od męża 24.01.07, 11:06
        ja jestem starsza od mojego przyszłego dwa lata,a moja koleżanka jest strsza od
        swojego męza 9 lat
        • olkao Re: żona starsza od męża 24.01.07, 14:30
          Mi sie wydaje, że przekonanie o tym iż to mąż powinien być starszy od żony
          pochodzi z czasów kiedy utrzymanie rodziny było tylko i wyłącznie zadaniem
          faceta!
          A więc zanim się ożenił - musiał się czegoś dorobić.
          Za to zadaniem żony było głównie rodzić potomstwo - więc doślubu wystarczyło
          żeby była dojrzała fizycznie!
          Teraz - jak wiadomo - już jest inaczej! Kobiety też robią kariery, pracują,
          kształcą się, też zarabiają na dom i myslę , że to naprawdę nie ma znaczenia!
          Mój mąż jest ode mnie młodszy o 3 lata, moje przyjacółki mają mężów młodszych o
          4 i o 6 lat - i nie ma to żadnego wpływu na ich relacje.
          Z kolei inna przyjacółka ma męża starszego od siebie o lat 18.
          Gdy się poznali ona była po dwudziestce, a on przed czterdziestką, rozwodnik z
          dziećmi! Wszyscy wróżyli ich małżeństwu fiasko! A oni są szczęśliwi razem już
          prawie 10 lat!
          Nie ma reguł! Liczy się dopasowanie charakterów, a nie różnica wieku!
    • lenarty Re: żona starsza od męża 09.02.07, 12:41
      Mój kolega w wieku 24 lat zaprowadził przed ołtarz dziewczynę o 3 lata starszą
      smile mają się chyba dobrze wink
    • elf_lesny Re: żona starsza od męża 09.02.07, 19:23
      Mój P. jest młodszy ode mnie o równy rok (bez paru dni). Miesiąc po ślubie ja
      skończe 23, a on 22.. I wydaje mi się, że jest dojrzalszy od wielu facetów
      starszych od Niego smile I chetny do ślubu jest smile
    • kasiaaaa24 Re: żona starsza od męża 10.02.07, 11:50
      Ja mam 24 lata, a mój narzeczony 22. Kosciół, sala i wodzirej już zarezerwowane
      na 12.01.2008. Odkąd się znamy (3 lata) zawsze mówił mi ze sie pobierzemy i
      oświadczył mi się w lipcu tamtego roku na wakacjach w Grecji. Tak więc nie
      tylko ciąża ale i wielka miłość zaciąga młodych ludzi na ślubny kobierzec smile
      Pozdrawiam wszystkie starsze Panny Młode smile
      • stworzenje Re: żona starsza od męża 10.02.07, 15:19
        u nas roznica 3 lata ja jestem starsza, slub we wrzesniu tego roku smile.
    • pelissa81 Re: żona starsza od męża 10.02.07, 16:49
      hehe, to i ja się dokładam. Jestem starsza o niecały rok, ale rocznikowo zawsze
      byliśmy różni, więc ja do liceum on jeszce w podstawówce, ja na studiach on
      maturasmile) Prowadzi firmę - wiec jest dosc powazny i poukladany (lekkoduchom
      jest ciezko), ma wielki zarost (nie lubi się golić i ma wręcz brodę, a jak się
      ogoli to tylko do południa jest dobrze a potem zaraz drapie, to już wolę miękki
      zarościk) i...nikt mu nie daje 25 lat (wszyscy myślą że jest ode mnie starszy o
      kilka). Mi odpowiada, a jak się ogoli to od razu tak te -5 ma wrrsmile
    • mala831 Re: żona starsza od męża 04.05.07, 21:03
      ja jestem starsza o 13 miesięcy. Różnicy wcale nie widać. Wszyscy myślą że
      jestem młodsza. Jak mnie przedstawił swoim rodzicom (prawie 6 lat temu) to
      później moja przyszła teściowa zapytała Go :"Skąd wziąłeś takie dziecko?" big_grin.
      czasem jej to wypominam i wspólnie się z tego śmiejemy.
    • kamelia04.08.2007 uwaga rekord: 04.05.07, 21:36
      ja bedę w lipcu piekna równa 30-letnia (jeszcze) panną, mój narzeczony we
      wrzesniu skończy okragłe 24 lata.
      Róznica wieku licząc na palcach: 6 lat i 2 miesiące.

Ślub:04.08.2007

Nie widac po nas takiej różnicy wieku i jestesmy szczęśliwi ze sobą
      • anusiaczek87 Re: uwaga rekord: 04.05.07, 22:05
        a ja jestem starsza od mojego M. rowniutko tydzien smile)
        • fistaszek_82 Re: uwaga rekord: 04.05.07, 22:13
          Ja jestem starsza o 3 lata. Mojemu narzeczonemu dają więcej niż ma, mnie
          odmładzają. Także jest w porządku wink
    • mike2005 Re: żona starsza od męża 04.05.07, 22:14
      A mnie ciekawi, czym kierują się faceci poślubiający starsze kobiety (np. on 25
      l., ona 30). Czyżby byli to współcześni żigolacy liczący na to, że ustawią się
      poprzez ożenek z zamożną panną? Bo innego wytłumaczenia nie widzę.
      • mapi9 Re: żona starsza od męża 04.05.07, 22:57
        mój N. jest młodszy odemnie o niecałe 2 lata.Na kase nie poleciał wink)
      • nehema2889762 Re: żona starsza od męża 04.05.07, 22:59
        mike..monotematycznie znowu o kasie uncertain

mike2005 napisał:

> A mnie ciekawi, czym kierują się faceci poślubiający starsze kobiety (np. on 25
        > l., ona 30). Czyżby byli to współcześni żigolacy liczący na to, że ustawią się
        > poprzez ożenek z zamożną panną? Bo innego wytłumaczenia nie widzę.
        • onaci jestem starsza od 05.05.07, 11:42
          mojego N o 1 rok i 8 miesiecy.Róznicy nie widać jako takiej podobno. NA codzień
          nie myślę o tym i nikomu sie nie chwalę ile jestem starsza.Za rok w czerwcu
          planujemy ślub ja będę miala 29 i 2 mce a on 27 i7 mcy.jakos tak w każdym razie.
    • kasiaaaa24 Re: żona starsza od męża 05.05.07, 12:36
      Ja jestem starsza od mojego N 1,5 roku i co więcej w dniu ślubu ja będę miałą
      25 lat a On właśnie 23smile Rożnica jest trochę widoczna, owszem, ale nie
      przeszkadza to nikomusmile
      • gagatka80 Do mike2005 05.05.07, 17:47
        U nas z kasą jest tak, że to mój Grześ zarabia więcej, więc chyba teoria o
        współczesnych żigolakach się nie sprawdziła wink
        Pozdrawiam
    • titta Re: żona starsza od męża 05.05.07, 19:51
      Historia sprzed wielu lat z mojej rodziny: owdowiala 40 -letnia pania
      zainteresowal sie mlody, 20 letni chlopak. Cala wies sie smiala. Pomimo to
      pobrali sie. (Wtedy na wsi ona miala marne szanse na poradzenie sobie bez
      faceta a on...podobno sie zakochal. Wierze.) Z czasem rodzina i sasiadzi
      zaakceptowali "dziwny zwiazek". Byla to moja cioteczna babka. Byli jednym z
      najszczesliwszych malzenstw jakie znalam: obydwoje majacy duze poczucie humoru
      i chec do zycia. Ciocie zawsze bede pamietala jak jako 88 latka tanczyla na
      weselu wnuczek. Historia powtozyla sie jeszcze raz. Tym razem jej wnuk jako 20
      latek ozenil sie z kobieta o kilkanascie lat starsza. Tez byli swietnym
      malzenstwem (niestety ona przegrala walke z rakiem). To nie wiek decyduje o
      udanym malzenstwie: jesli ludzie sa dojrzali, maja podobny swiatopoglad i
      podejscie do zycia, to czemu nie?
      Poza tym rok-dwa lata nie jest zadna roznica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka