energiamysli 26.01.07, 19:02 To brzmi dumnie .. nie uwarzacie drogie Panie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska90 Re: Mężatka!!!! 26.01.07, 19:03 nie uwaŻŻŻam, żeby brzmiało dumnie. Ot, jedno z wielu okreslen. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Mężatka!!!! 26.01.07, 21:36 stan cywilny: panna (stara) jak po slubie poprawialam swoje CV to chwile mi zajelo zanim dotarlo do mnie jak to sie teraz nazywa, no bo "zonka" to chyba nie wypadalo wpisac ale zeby dumnie brzmialo... bo ja wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Mężatka!!!! 26.01.07, 21:38 w cv to wpisujesz? nikogo to nie powinno obchodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Mężatka!!!! 26.01.07, 21:50 a jednak obchodzi, ostatnio poniewaz nikt nie przegladal mojego CV zostalam zapytana wprost czy jestem mezatka (mam podwojne nazwisko wiec w sumie to sie rozumie samo przez sie) oraz czy mam dzieci... i nie byla to rozmowa o prace. Moja kolezanka zostala zapytana przy przyjeciu do pracy - czy planuje dzieci, a jesli tak to na ile chce brac zwolnienie... Wiem, ze to nie w porzadku Nie dosc, ze urlopy trzeba ukladac z gory i tak by zawsze zostalo w robocie dosc ludzi to niebawem i macierzystwo sie bedzie planowac nie z mezem, a z kolezankami z pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Mężatka!!!! 27.01.07, 17:25 Prawde mowiac wcale. I nie bede sie z tym obnosic, tym bardziej nie w zyciu zawodowym. W Hiszpanii nie ma stanu cywilnego w zadnym dokumencie. Dumna jestem, ze mam szczesliwy, udany zwiazek. Mozna byc nieszczesliwa, niekochana, zdradzana mezatka i szczesliwa panna. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Żonaty? 27.01.07, 17:27 Jak brzmi... Mam wrażenie że dla nie których 'mężatka' to cel życia' A bycie żonatym, dla faceta? To już wyrok. Co do rozmowy o prace - to skandal. Tak sądzę. Jakim prawem ktoś pyta o męża, o planowanie dzieci. W niektórych krajach, takie traktowanie i pytanie, miałoby finał w sądzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Mężatka!!!! 27.01.07, 17:42 Nie podoba mi się to słowo, podobnie jak "mąż" i "żona", są takie ostre, nieprzyjemne.. Brrrrrrr.. "Panna" brzmi o wiele ładniej Odpowiedz Link Zgłoś