Dodaj do ulubionych

wedding planner - opinie

27.01.07, 16:18
jak myślicie - czy ludzie korzystają z ofert tzw wedding plannerów są skłonni
zapłacić kasę za urządzenie wesela?

natknęłam sie tu na forum na link do agencji amp.
oferta wygląda ciekawie, ale sama się zastanawiam czy są pary które stać na to
aby oprócz kosztów wesela zapłacić też za organizację.

osobiście wolę sama sobie wszystko zorganizować więc nie skorzystałabym z
takiej usługi ale są na pewno osoby które nie lubią takich spraw...

w USA to bardzo popularne, w Polsce jest już trochę takich firm.

a jakie są Wasze opinie na ten temat? skorzystalibyście z takich usług?
Obserwuj wątek
    • mimi78 teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:24
      Myślę że nawet i w stanach to usługa dla nie licznych.
      Moda pewnie wzięła też się z filmów.

W Polsce jest jeszcze chyba za mały rynek. Ale sądzę że z czasem to się zmieni.
      Teraz wszystko jest standardowe, popatrzcie podczas targów.
      Zaproszenia, sukenienki, dodatki - wszystko podobne (większość aherm, tandenta).
      Firmy NIE SĄ przyzwyczajone do robienia czegoś extra, na widzimisię klienta.
      Może agencje by trochę to zmieniły?

Osobiście uważam że to jest fajny pomysł jeżeli ktoś na prawdę nie ma czasu.
      Albo ma jakieś hiphophurra wymaganiasmile

Mi podoba się organizowanie tego wszystkiego, chociaż powiem wam, że kosztuje
      to wiele nerwów. No i w kupie siła, jak zespół, fotograf itp rozmawiają z
      agencją, mają większy szacunek niż do laika. Laika można oszukać a agencję?
      Oni mają umowy - laikowi nie każdy da umowę.
      • mimi78 aha 27.01.07, 16:29
        jeszcze coś, mam wrażenie że kiedyś (może nie mam racji) z tego co pamiętam
        większą część organizacji i koordynacji ślubu, przejmował świadek.

Teraz świadek jest już chyba tylko ozdobą..
        • epox123 Re: aha 27.01.07, 16:32
          jeszcze czasami byś się mogła zdziwić czego czasami wymagają młodzi od
          świadków,ja tam lubie biegac i załatwiać i moge sie czymś takim zawodowo
          zając,ale jak ktoś tego nie lubi to sie strasznie męczy
          • mimi78 Re: aha 27.01.07, 16:38
            epox123 napisał:

> jeszcze czasami byś się mogła zdziwić czego czasami wymagają młodzi od
            > świadków,ja tam lubie biegac i załatwiać i moge sie czymś takim zawodowo
            > zając,ale jak ktoś tego nie lubi to sie strasznie męczy

Wiem epox że to zależy od ludzi - ale świadek to obowiązek a nie tylko podpis.
            Tak uważam, nie mówię że tak każdy musi. Myślę że co poniektórzy wogóle uważają
            że nic nie muszą....

Ale skoro świadek zgodził się na tą rolę to wydaje mi się, że powinien też
            wyjść trochę z inicjatywą a nie tylko przyjść, podpisać się i upić.
            • aganioq Re: aha 11.03.07, 00:14
              ...tydzień temu, byliśmy z moim S. na weselu naszych przyjaciół, moje kochanie
              było świadkiem i muszę to powiedzieć - chciałabym, żeby nasi świadkowie, za
              niecałe 4 miesiące spisali się tak jak On i przyjaciółka panny młodej... młodzi
              po prostu się bawili, nie mieli na głowie żadnych spraw do
              załatwienia...dosłownie, od wazonów na kwiaty, których brakło, przez podawanie
              wódki na stół, szukanie igły i nitki, bo komuś coś się urwało, aż po wskazywanie
              pokoi, gdzie można było położyć dzieci spać - wszystko załatwiali świadkowie...
              przyjaciele sami potem stwierdzili, że o pewnych "incydentach" dowiedzieli się
              dopiero parę dni po weselu, oni po prostu dobrze się bawili i nie musieli
              martwić się niczym w "swoim" dniu... aż im zazdroszczę, bo mnie dopiero zaczyna
              skręcać z nerwów... big_grin
        • gioseppe Re: aha 27.01.07, 16:35
          mimi78 napisała:

> jeszcze coś, mam wrażenie że kiedyś (może nie mam racji) z tego co pamiętam
          > większą część organizacji i koordynacji ślubu, przejmował świadek.

akurat to mi się podoba
          bo niby z jakiej racji świadek ma przejmować obowiązki młodej pary? smile
          • mimi78 Re: aha 27.01.07, 16:40
            gioseppe napisała:

> mimi78 napisała:
            >
            > > jeszcze coś, mam wrażenie że kiedyś (może nie mam racji) z tego co pamięt
            > am
            > > większą część organizacji i koordynacji ślubu, przejmował świadek.
            >
            > akurat to mi się podoba
            > bo niby z jakiej racji świadek ma przejmować obowiązki młodej pary? smile

Właśnie. Widzisz, oczywiście że jakby motor rozpędzają młodzi, szukają sali,
            ubrania itp. Ale w ten dzień szczególny, uważam że świadek powinien być właśnie
            koordynatorem, podporą a nie tylko ozdobą..
            • gioseppe Re: aha 27.01.07, 16:51
              > Ale w ten dzień szczególny, uważam że świadek powinien być właśnie

aaa to to dla mnie jest oczywiste.
              w tym dniu oczywiście powinien pomagać młodym, podczas wesela równiez powinien
              troszczyć się o gości etc ale do samej organizacji bym go nie pchała smile

sama byłam kiedyś świadkiem i pomagałam na tyle na ile mogłam ale tylko w dniu ślubu
      • gioseppe Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:33
        > Myślę że nawet i w stanach to usługa dla nie licznych.
        nie wydaje mi się, że aż tak smile ale na pewno jest to oferta tylko dla okrojonej
        grupy docelowej

> Teraz wszystko jest standardowe, popatrzcie podczas targów.
        > Zaproszenia, sukenienki, dodatki - wszystko podobne (większość aherm, tandenta)

no właśnie właśnie.. mnie już za przeproszeniem szlag trafia na to wszystko.
        gdzie się obejrzę tam wszędzie to samo.
        np zaproszenia - gdzie prawa autorskie? przecież co drugi wzór jest dostępny w
        każdym sklepie internetowym smile

z dodatkami się nie zgadzam - tu jest duże pole manewru tylko trzeba troszkę
        więcej kreatywności. Sęk w tym, że co druga panna młoda jest zbyt leniwa i
        bierze co jej w ręce wpadnie w sklepie gdzie kupuje suknię smile tak przynajmniej
        ja uważam

> Osobiście uważam że to jest fajny pomysł jeżeli ktoś na prawdę nie ma czasu.
        > Albo ma jakieś hiphophurra wymaganiasmile

no dla tych, którzy nie mają czasu to rewelacyjne wyjście.
        ale ciekawa jestem czy i klientowi i firmie się to opłaca?

> Mi podoba się organizowanie tego wszystkiego, chociaż powiem wam, że kosztuje
        > to wiele nerwów.

mnie również się to podoba, mój ukochany trochę mniej się angażuje no ale cóż,
        każdy robi to co lubi tongue_out
        a nerwy swoją drogą, rzeczywiście czasem to jakieś duperele potrafią mnie tak z
        równowagi wyprowadzić....
        • epox123 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:43
          Ja też świadkowałam do moich obowiązków należało:przed slubem pomoc w stojeniu
          sali ,samochodu i klatki schodowej,rozdawanie slodyczy i alkoholu na
          tz.bramach,podpisanie papierów w kościele,pomoc w ubieraniu sukni
          ślubnej,zrobienie fryzur całej rodzinie smile,ułożenie trenu pannie
          młodej,trzymanie kwiatów i okrycia,przed kościołem zbieraliśmy kwiaty i
          prezenty,na sali pilnowanie stołów czy wszystko jest
          (alkohol,szklaneczki,kieliszki itd.)chodzenie do toalety z panią młodą smile
          dopilnować orkiestry tz.czy mają co jeść,pić,pilnować aby zrobili oczepiny z
          godnie z ustaleniami państwa młodych,rozdawanie tortu,no i przede wszystkim
          dobrze się bawić smile
          • mimi78 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:45
            epox123 napisał:

> Ja też świadkowałam do moich obowiązków należało:przed slubem pomoc w
            stojeniu
            > sali ,samochodu i klatki schodowej,rozdawanie slodyczy i alkoholu na
            > tz.bramach,podpisanie papierów w kościele,pomoc w ubieraniu sukni
            > ślubnej,zrobienie fryzur całej rodzinie smile,ułożenie trenu pannie
            > młodej,trzymanie kwiatów i okrycia,przed kościołem zbieraliśmy kwiaty i
            > prezenty,na sali pilnowanie stołów czy wszystko jest
            > (alkohol,szklaneczki,kieliszki itd.)chodzenie do toalety z panią młodą smile
            > dopilnować orkiestry tz.czy mają co jeść,pić,pilnować aby zrobili oczepiny z
            > godnie z ustaleniami państwa młodych,rozdawanie tortu,no i przede wszystkim
            > dobrze się bawić smile

No widziszsmile Można. Chyba to sobie wkleję w worda, żeby moja świadkowa
            wiedziała co i jak. Bo mam wrażenie że ona ma głowę w chmurach.
        • mimi78 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:44
          >z dodatkami się nie zgadzam - tu jest duże pole manewru tylko trzeba troszkę
          więcej kreatywności. Sęk w tym, że co druga panna młoda jest zbyt leniwa i
          bierze co jej w ręce wpadnie w sklepie gdzie kupuje suknię smile tak przynajmniej
          ja uważam

Prawa autorskie jak prawa autorskie, w każdej drukarni się dziwią jak masz swój
          pomysł a nie lecisz katalogiem. Wielka konsternacja nagle, że ty masz inną
          wizję. Wykonawcy też są bardzo leniwi. Jest taki letarg wręcz... nikt nie
          podnosi poprzeczki.

Co do dodatków, zobacz co jest w sklepach? Jaki to wybór? Żaden, w porównaniu z
          np. Anglią. Nie wkurzajcie się, ale to tak jak kiedyś pisałam o butach.
          Szukam zwyczajnych, prostych butów i co? Tragedia. Gdzie nie pójdę, tam
          plastik, szpice, koturny.
          Zero klasyki.

Jak zerknęłam w net, na angielskie strony np. odrazu widać było trochę
          fantazji, ale nie takiej jak z bazaru - tylko klasycznej.

Albo sukienki dla druhen...heh..pomyłka jakaś...

Nie wiem, może i są jakieś super extra miejsca, do wyboru do koloru, gdzie są
          dobre solidne dodatki, normalne
          ale wobec tego nie inwestują w reklamę wink
          • epox123 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:48
            jakiś czas temu (chyba to był koniec 2005 r) moi znajomi zatrudnili taką
            firmę,zajeli się wszystkim od
            sali,po zaproszenia(do wybrania mieli tylko swoje stroje ślubne)a wyglądało to
            w ten sposób,oni(młodzi) powiedzieli czego oczekują i na ile ma być
            wesele,kiedy już wszystko ustalili to pani która tym się zajmowała szukała
            kilku ofert po czy umawiała się z młodymi na spotkanie i przedstawiała
            oferty,mieli wesele na 60 osób i zapłacili 20tyś,osobno musieli kupić stroje
            dla siebie.
            • mimi78 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:49
              Nie wiem czy to dużo, czy mało - zależy gdziesmile

Ja mam Panią od dekoracji sali i kwiatów. Bardzo miła i pomocna - jak naraziewink
              • epox123 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:50
                to było w Katowicach,wydawało mi sie mało
            • gioseppe Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:54

> oferty,mieli wesele na 60 osób i zapłacili 20tyś,osobno musieli kupić stroje
              > dla siebie.

jeśli w tą cenę wliczony był koszt usługi takej firmy to zapłacili baaaaardzo mało

sam koszt wesela na 60 osób kosztuje mniej więcej 17-20tys

noi chyba, że w grę wchodzi wynajęci sali gimnastycznej w skzole itp
              • epox123 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 16:59
                przyjęcie było w restauracji,mieli wynajte zabytkowe auto itd,itd... wydawało
                mi się mało
                • gioseppe Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 17:10
                  moze sie firma dopiero chciala wkupic?

no wlasnie o to mi chdozi - czy takie firmy potrafia zarobic czy tylko sie
                  narobic smile
                  skoro w polsce to nie jest az tak popularne...
                  • mimi78 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 17:29
                    gioseppe masz jakiś biznes plan??smile)

Ja osobiście uważam że nasz rynek jest baaaaaaaaaadzo ubogi i jest mała
                    konkurencja.
                    • gioseppe Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 17:37
                      mimi78 napisała:

> gioseppe masz jakiś biznes plan??smile)

hehe, nie mam
                      ale z tego co czytałam na stronach takich firm sam pomysł u właścicieli z reguły
                      pojawiał się w momencie organizacji własnego ślubu wink
                      • napolnoc Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 18:04
                        Ja powiem szczerze, ze chetnie bym taka firme wynajela. Oganizacja slubu i
                        wesela z odleglosci 2000 km jest dosc trudna. Poza tym, jestem zajeta osoba i
                        jakos ciagle sprawy slubne zostaja na koncu listy spraw do
                        zalatwienia...Wlasciwie to o wielu rzeczach wciaz zapominam, dopiero czytajac
                        forum uzmyslawiam sobie, o kurde, zapomnielismy o obraczkach !!!
                        Wolalabym dac liste spraw i zyczen, wypisac czek i miec wszystko z glowy.Nawet
                        wybor sukienki chetnie bym zlecila, bo az mam gesia skorke na mysl o
                        poszukiwaniach...
                        • edytkao Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 27.01.07, 19:15
                          Witam,
                          Moge powiedziec cos z wlasnego doswiadczenia.
                          Jestem wlasnie na etapie przygotowan do slubu( jak wiekszosc z Was smile ) i
                          wynajelam do tego wlasnie wedding planera (pod szyldem firmy oczywiscie).
                          Powodow bylo conajmniej kilka.Dla wiekszosci z nas jest to jedyne takie
                          wydarzenie w zyciu ( a przynajmniej pierwsze ) i nie mamy doswiadczenia w jego
                          organizacji. Jednoczesnie chce , aby wszystko sie udalo i w kazdym momencie
                          bylo perfekcyjnie zorganizowane. Powtorki tego wyjatkowego dnia nie bedzie...
                          np. za kilka dni smile)dlatego ze swojej strony chce zrobic wszystko, bysmy czuli
                          sie w tym dniu wyjatkowo.Dlatego zdecydowalam sie zatrudnic profesjonalna
                          firme. Dalo mi to komfort wlasnie wyborow, o wszystko martwi sie planerka, sama
                          podsuwa mi pod nos kolejne propozycje i oferty, jest zawsze cierpliwa i
                          niezmordowana,a jestem raczej wymagajaca....Pilnuje wszelkich terminow,
                          mobilizuje rowniez mnie do dzialania, gdy w ferworze innych obowiazkow te
                          slubne odsuwam chwilami na dalszy plan.Podpowiada rowniez wiele ciekawych,
                          dodatkowych pomyslow na urozmaicenie nam i gosciom tego wyjatkowego dnia, na
                          ktore sama bym napewno nie wpadla. Ponadto wiele wyborow, ktorych dokonalismy,
                          a propos podwykonawcow, bylo podsunietymi przez nia ofertami, niedostepnymi
                          czesto w internecie czy na targach. Majac 1,5 roku czy 2 lata do slubu moze
                          pokusilabym sie o szukanie wszystkiego samodzielnie, ale zaczelam przygotowania
                          dopiero od listopada, a slub bedzie w lipcu,tak wiec mialam wtedy 9 miesiecy i
                          wydawalo mi sie to krotkim czasem na samodzielne poszukiwania( dodam, ze slub
                          jest w Warszawie). Do tej pory przez prawie 3 miesiace wspolpracy jestem
                          naprawde BARDZO ZADOWOLONA. Koszt takiej firmy to 5000-10000 tysiecy zlotych
                          (za w miare standardowe przygotowania ) w zaleznosci od firmy. Nie chce tu
                          podawac nazw. Wiec jesli kogos stac na te kilka dodatkowych tysiecy, to
                          naprawde mysle, ze warto smile)
                          Daja mi poczucie pewnosci, ze ten dzien z ich pomoca bedzie do tego czasu
                          najpiekniejszym dniem w moim zyciu smile I tego wlasnie chce smile
                          Pozdrawiam wszystkie wahajace sie i trzymam kciuki za te (wiekszosc ) , ktore
                          ten wyjatkowy dzien organizuja sobie same smile
                          • novinka1 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 28.01.07, 10:58
                            Hej! Ja poprosilam jedna z takich firm o przykladowy kosztorys po uprzedniej
                            wstepnej rozmowie z jedna z pan - plannerek. Ostrzegla mnie, ze kosztorys bedzie
                            troche zawyzony i bedzie podana tez kwota, jaka musielibysmy sami wydac gdybysmy
                            wesele organizowali sami. Wyszlo w przyblizeniu 20.000 do 21.800. (Oczywiscie
                            bez sukienki, garnituru itp). Ale do tego jeszcze praca plannerki: miedzy 6500 a
                            7500. W kwocie zawiera sie posrednictwo miedzy nami a podwykonawcami, jazdy po
                            wybranych miejscach weselnych, ich wyszukiwanie plus obecnosc na poczatku
                            wesela. 20.000 bylabym w stanie przelknac, ale ta druga kwota byla nie do
                            przeskoczenia. Zwlaszcza, ze jestesmy zmotoryzowani i sami mozemy sobie
                            poogladac miejsca weselne. Koniec koncow sami wszystko organizujemy, miejsce juz
                            znalezlismy, fotografa tez mamy namierzonego, zespol wstepnie umowiony. I koszt
                            wyjdzie podobny. Mysle, ze wedding plannerzy sprawdzaja sie, kiedy ktos chce
                            zrobic wypasiona impreze i 6000 zl doplaty za pomoc nie robi na nim roznicy. smile
                            • mimi78 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 28.01.07, 15:58
                              to chyba jest najlepsze rozwiązanie, dla tych zagranicą.
                              I czasu nie mają, a mogą ekstra dopłacićsmile))
                            • mortal79 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 08.03.07, 11:49
                              Wiecie co ja jestem w szoku
                              Moja przyjaciółeczka wynajęła taka firmę w łodzi ale nie zapłaciła tyle kasy bo
                              około 2 tys (za pracę konsultantki)i w tym była organizacja wszystkiego
                              łączniez pobytem jej podczas wesela.
                              SZOK
                              Może, w łodzi nie jest to jeszcze tak popularne i dla tego takie niskie koszty-
                              nie wiem.
                              Nie chcę tutaj robić reklamy (więc nie powiem co to za firma)ale P.konsultantka
                              powiedziała, że to że współpracuje z różnymi firmami i daje to klientowi
                              większy upust niż gdyby sam załatwiał np. fotografa.No chyba by to wyszło-
                              wystarczy zadzwonić do np. fotografa i zapytać ile bierze. I zobaczyć czy taka
                              firma na nim jeszcze zarabia.
            • sto.krotka79 Re: teraz wszyscy lecą standardem.... 09.03.07, 13:01
              Wynajęłam firmę od organizacji mojego wesela. Bedzie to ślub w plenerze.
              Płacimy 20tyś zł za :
              - orkiestrę
              - fotografa
              - kamerzystę
              - zaproszenia
              - samochód
              - zrobienie ołtarza, przygotowanie miejsc dla gości - przed salą weselną
              - kwiaty (przystrojenie ołtarza, mój bukiet, sala)
              - makijaż, fryzura, paznokcie
              - opłaty związane z księdzem
              - skrzypaczka podczas ceremonii
              Jak liczyłam sobie koszt wszystkiego z osobno, przyjmując średnie koszty o
              jakich mówią dziewczyny, to wyszło mi że ta firma zarabia ok. 4-5 tyś.
    • mimi78 linki 28.01.07, 16:10
      jakby co to wkeljam.
      Może ktoś zna.
      Może ktoś skorzystasmile

www.aspire.pl/
      www.decoris.pl/oferta.htm
      www.alapre.com/index.php?akcja=zakladka&iId=1
      www.perfectevent.pl/sluby.html
      www.slub.mazowsze.pl/?p=NztwbDs0OzA7MDs2NA==
    • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 08.03.07, 12:19
      cześć
      Ja też jestem z łodzi i właśnie zaczynamy razem z Michałkiem myśleć o takiej
      firmie,Dzięki że piszecie o tym ale faktycznie około 6 tys to bym nie dała.
      A moze podałabys mi namiary na tą firmę. znasz mój e -mail.Dzięki pozdrawiam
      • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 08.03.07, 12:20
        martyna1934@wp.pl
      • huczne-wesele Re: wedding planner - opinie 26.03.07, 14:24
        Jeżeli jesteście ciekawi jak to organizuja takie firmy jak np. moja
        skontaktujcie się z nimi za wycenę i pierwsze spotkania nic nie
        płacicie.naprawdę warto!
        I porównajcie czy to wam sie opłaca.
    • zosiaczek25 Re: wedding planner - opinie 08.03.07, 12:25
      Nie znam nikogo. Moi znajomi, to prosci ale zabawni ludzie, ktorzy wsyzstko
      organizuja sami. Zreszta wszytsko i tak zalezy od towarzystwa. Jak sa w porzadku
      goscie, to sie beda fajnie bawic. Moze jak nie masz czasu, urzadzasz duze wesele
      i przy tym masz sporo gotowki, to warto. Moze jest latwiej. Ja, jako Zosia
      Samosia, wszystko chce sama, chociaz mieszkam daleko i mam inne obowiazki. Nie
      wspominajac oczywiscie, ze niebylo by mnie na cos takiego stac. Pozatym, czy to
      nie frajda organizowac wlasne wesele?
      • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 08.03.07, 13:23
        ha w tym własnie frajda, że organizujemy ale z konsultantką.Wiesz po 6 razach
        jak jedzilismy po salach to powoli nas juz to wkurzało-wszędzie prostacko,albo
        tak bez wyrazu albo znowu już było zajęte. A tak ta firma załatwia to wszystko
        za nas ale to my decydujemy więc i tak musimy się tym interesować, przeciez nie
        zwalimy wszystko na tą firmę.
        Podoba mi się to,że w dniu ślubu jest cały czas przy nas- to wow. jak w filmie
        wedding planer z lopezową.zobaczymy napewno wam opisze jak bedziemmy wtrakcie
        załatwiania. Narazie mamy spotkaniew sobotę.
        Dzieki mortal79 za kontakt do niej.Buźka
        • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 08.03.07, 13:25
          ha zapomniałam kobietki z okazji naszego święta wszystkiego naj naj naj i aby
          ci nasi kochankowie,mężowie i przyszli tatusiowe naszych dzieci kochali nas
          kochali i nigdy nie zdradzali.
    • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 09.03.07, 10:55
      Mnie bardzo podoba sie pomysł współpracyz wedding plannerami.
      Oglądaliście ten film z lopez i pamiętacie ten moment jak na któryms z wesel,
      gość powiedział, że maja wedding planera?też bym tak chciała aby ktoś
      powiedział i troszeczkę mi zazdrościł- ale to już takie leekie wtajemniczenie
      dla was - wiem, że niektórzy z was pomyślą, że mam trochę nie równo pod
      sufitem ale cóż 2000 zł za takie konsultowanie to jeszcze nie jest tak
      dużo ,biorąc pod uwagę że koszt będzie około 45 tyś(choć mam małą nadzieję, że
      troszeczkę ta kwota się zmniejszy.)
      Pozdrawiam i piszcie jak wy dostałyście namiary na takie firmy i jakie są wasze
      spostrzeżenia
      martyna
      • azorek22 Re: wedding planner - opinie 09.03.07, 12:30
        Uwazam, ze to swietna sprawa, tylko troche jednak za droga w Polsce.
        Na zachodzie uslugi takich firm sa popularne, ale tam, wszystko tez inaczej
        wyglada. Ludzie, ktorzy biora slub sa coraz starsi, pokupowane domy, rozwiniete
        kariery zawodowe, stac ich na wiekszy wydatek weselny i z checia zleca komus
        organizacje wesela.
        Ja tez bym tak zrobila, gdyby bylo mnie na to stac.... Nie jestem osoba, dla
        ktorej przygotowania weselne sa przyjemnoscia + praca, studia podyplomowe i
        wesele w innym miescie.
        Najpierw muszisz objechac 1000 sal, bo chcesz wybrac ta najlepsza, a potem
        okazuje sie, ze terminy sa zajete nawet na 2 lata na przod!!!
        A jak znalezc dobra orkiestre? Probne nagrania zbyt wiele nie mowia.
        Chcesz ladny kosciol - Twoj proboszcz urazony, chcesz ladna dekoracje - para ze
        slubem godzine przed Toba takiej nie chce
        Wizyta w salonie slubnym - stres, bo nie mozesz znalez takiej sukni, ktora sie
        podoba,
        Zamawiaj noclegi w hotelu, bo w krotce nie bedzie miejsc, a Twoi goscie,
        jeszcze sie nie zdecydowali, czy przyjada!
        itp. itd.
        No to ulzylam sobie....
    • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 10.03.07, 20:13
      Dzisiaj po 15 miałam spotkanie z Panią z firmy,...(nie chcę reklamować bo nie
      wiem czy to tutaj jest naganne)która bedzie organizowała ślub i wesele.
      Babeczka miła, konkretna i co przede wszystkim spdobała sie moim rodzicom (
      ha...bo spotkanie było u nas w domu)
      Zapytała nas co mamy przygotowane i jakie sa nasze oczekiwania co do formy
      tego dnia.Miała przy sobie ankietę, którą razem wypełniliśmy i zapytała nas
      czy mamy jakies pytania do niej---a mieliśmy bo byłam dobrze przygotowana
      (kumpelka ją wcześniej zatrudniła i stąd wiedziałam, jak będzie hihih).
      Powiedzieliśmy ile chcemy przeznaczyć kasy i powiedziała, że do środy prześle
      nam,albo jak będziemy chcieli spotkać sie osobiście to przekaże namwszystkie
      informacje bezpośrednio. (czyli kosztorys, plan szczególny tego dnia i inne
      tam...takie
      Nic nie płacilismy pokazała nam umowę jaką ewentualnie byśmy mieli podpisać i
      zostawiła nam ją abyśmy mogli dokładnie się jej przyjrzeć.Powiedziała, że na
      kolejnym spotkaniu, jeżeli się zdecydujemy to wtedy należy wpłacić zaliczkę.
      No i dużo innych szczegółów, ale już nie będę was zanudzała.
      Ja jestem zadowolona, tylko tak jak mówię wiedziałam o niej od kumpelki.
      Ale uważajcie jak będziecie decydowali się na kogoś niesprawdzonego
      sprawdzajcie wiarygodność.
      Pozdrawiam
      Marytna
      • martyna1934 Re: wedding planner - opinie 12.03.07, 09:26
        co sądzcie o firmie organizującej wesele i sluby.
        Martyna
    • huczne-wesele Re: wedding planner - opinie 12.03.07, 10:18
      witam ja jestem właśnie konsultantem ślubnym i chęnie odpowiem wam jak to
      wszystko wygląda od tej drugiej strony.
      Zapraszam
      Adriana Kowalska
      konsultant ślubny
      ada@hucznewesele.pl
    • alicja-grzelak1 Re: wedding planner - opinie 14.03.07, 09:07
      i ja tez korzystam z takiej firmy w łodzi
      moje dwie koleżanki mi poleciły.Pamiętajcie,że najważniejsze jest sprawdzenie
      firmy i rekomendacje wśród znajomych-
    • alicja-grzelak1 Re: wedding planner - opinie 14.03.07, 09:44
      a ja mam nadzieje,że w koncu zmienisię pogląd ludzi na temat wedding planerów i
      będziemy bardziej ufne i bardziej ekonomicznie podchodziły do tej sprawy.
      Rozmawiam z wielomakobietkami, które korzystały z takich usług i nigdy nie
      zmieniłyby zdania na ten temat i zastanawiam się dlaczego tutaj jest takie małe
      zainteresowanie tym tematem- a może jeszcze za mało wiecie na temat takiej
      organizacji.
      Alicja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka