aneczka_ Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 15:07 Ja pracuję, stdudiuję zaocznie, chodzimy z N. na kurs przedmałżeński (raz w tygodniu), prowadzę dom, remontuję mieszkanie, piszę prace mgr Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 15:12 a mnie ciągle wylogowuje chociaż mam czas ugotować obiad M. jest w pracy Małego wywiało do wuja - chata wolna pracuję studia skończyłam daaaaaaaaawno nauki skończyliśmy już - byliśmy na dwóch spotkaniach uświadomiłam prowadzącą, że kalendarzyk małżeński jest do bani chyba musze się zabrać za szukanie sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszeq14 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 15:44 Kontynuuje studia pedagog.(zaocznie) pisze mgr właśnie do mam wspaniałą pracę. Powtórnie reklamuję meble do sypialni ... czasem na forum gazeta.pl zaglądam i uparcie szukam sali na ten rok. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe do ----> anetina 03.02.07, 17:44 > uświadomiłam prowadzącą, że kalendarzyk małżeński jest do bani ty mi lepiej napisz jak to zrobiłaś?????????????? śmiać mi się chce na samą myśl..a co dopiero jak przyjdzie stanąć z taką mądrą twarzą w twarz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: do ----> anetina 03.02.07, 17:54 nie bierz tego na poważne ale tak poważnie - nasz pani prowadząca tłumaczyła, że obserwując swój cykl ZAWSZE już od 19-20 dnia cyklu jesteśmy bezpłodne tylko w jaki sposób został spłodzony mój syn w 22 dniu cyklu !? Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: do ----> anetina 03.02.07, 18:14 anetina napisała: > nie bierz tego na poważne > ale tak poważnie - nasz pani prowadząca tłumaczyła, że obserwując swój cykl > ZAWSZE już od 19-20 dnia cyklu jesteśmy bezpłodne > tylko w jaki sposób został spłodzony mój syn w 22 dniu cyklu !? dlatego właśnie te ich pochrzanione metody mnie śmieszą! i tym ja przekonałaś? ) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: do ----> anetina 03.02.07, 19:59 To po co bierzecie slub koscielny, jesli Was to smieszy. Oni po prostu sa od tego, zeby opowiadac o takich i innych rzeczach. Taka ich praca. Prawnicy tez bronia winnych, bo im za to placa. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: do ----> anetina 03.02.07, 22:23 ma-la napisała: > To po co bierzecie slub koscielny, jesli Was to smieszy. a jak myślisz po co bierze się ślub kościelny? śmieszyć może wiele rzeczy, nas między innymi akurat TO śmieszy. i nie wmówisz mi, że w takim wypadku nie powinniśmy brać koscielnego oj nie! > Oni po prostu sa od > tego, zeby opowiadac o takich i innych rzeczach. Taka ich praca. absolutnie im tego nie bronię ale uważam, że takie zajęcia nie powinny być obowiązkowe. nauki przedmałżeńskie w kościele uważam za wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: do ----> anetina 03.02.07, 23:31 a kościelny bierzemy - bo chcemy bo to jest nasz świadomy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: do ----> anetina 03.02.07, 23:30 to nie śmieszy tylko jak już czegoś się uczy, to samemu się najpierw należy dokształcić Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: do ----> anetina 04.02.07, 14:07 pragne przypomniec, ze w Polsce obowiazuje DOMNIEMANIE NIEWINNOSCI, wiec do czasu prawomocnego wyroku Sadu adwokaci bronia osob NIEWINNYCH. Smieszne wydaje sie to, ze panie w poradniach probuja nas przekonac o skutecznosci tej metody. Tym czasem nie o skutecznosc chodzi, ale o zasade, ze w malzenstwo katolickie ma "za zadanie" rozmnazac sie. I jesli wspolzyje to musi brac pod uwage mozliwosc powolania nowego zycia. I w tym caly problem - NIE chcemy miec wiecej dzieci niz iles tam i nie wczesniej niz kiedys tam, a to jest sprzeczne z nauka kosciola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: do ----> anetina 03.02.07, 23:29 ciąża u nas była planowana wiedziałam, kiedy są dni płodne wiedziałam i czułam, że to ten wieczór facet się śmiał, gdy mu rano stwierdzam, że jestem w ciąży intuicja a tu raptem na spotkaniu pani stwierdza, że od 19-20 dnia cyklu już zawsze kobieta ma dni niepłodne Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 NPR 03.02.07, 20:13 To nie metody są do bani, tylko pani była! W żadnym normalnym współczesnym podręczniku do NPR nie ma takich stwierdzeń. Bezpłdość bezwzględna jest od dnia okreslanego według własnych indywidualnych objawów, a te wystapić mogą w bardzo różnych dniach cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszeq14 Re: do ----> anetina 04.02.07, 21:26 kurcze w takim razie ta kobieta ma jakąś "własna wizję kalendarzyka małżeńskiego". Bo z tego co mi wiadomo, to jest tylko 1 dzień płodny, ale przecież nie tak łatwo to wyliczyć, jak się ma nieregularne. Tożto wszem i wobec wiadomo, że nie spóźnia się nam okres, ale sama właśnie owulacja... i takim oto sposobem Twój kochany synek został poczęty 22 cyklu Owa "mądra kobieta" powinna powiedziec, że kalendarzyk małż. moga prowadzić tylko kobiety, co mają stale regularny cykl + zero stresów + prowadzą zdrowy tryb zycia i takie tam = wtedy się sprawdza ja tez bym jej nagadała.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 kalendarzyk jest nieaktualny 04.02.07, 23:27 Współczesne metody to metody objawowo-termiczne. Niestety tylko pod ciągłym nadzorem USG możnaby ustalić dokładnie owulację, dlatego metody NPR pomagają wyznaczyć jedynie okres, w którym kobieta jest płodna, czyli klika dni w cyklu. NPR można skutecznie stosować bez względu na regularność cyklów, bo nie polega na matematycznych obliczeniach, tylko na obserwowaniu swego organizmu na bieżąco. A nadmiar stresów i nieregularny tryb życia jest zasadniczo szkodliwy dla własnego zdrowia i z tego względu należałoby coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 16:38 Pracuję, zajmuję się głównie wyceną nieruchomości, ale robię też np. mapy do celów projektowych, czy podziały nieruchomości. O dom specjalnie nie dbam, tylko sprzątam, bardzo rzadko gotuję, nie prasuję i nie piorę ręcznie Kilka razy w tygodniu spotykam się z przyjaciółkami i plotkujemy przy winie. Kiedyś relaksowałam się robiąc zakupy, teraz mieszkam na prowincji, więc zostaje mi oglądanie ładnych rzeczy w necie i zakupy raz na dwa tygodnie Bardzo oszczędny tryb życia Na organizację ślubu i wesela tak naprawdę poświęciliśmy dopiero kilka dni. Rezerwacja w hotelu przy okazji wyjazdu służbowego, trzy godziny na spotkanie z DJ-em, Pół dnia na targach ślubnych i umowa z fotografem, godzina na wizytę w kancelarii parafialnej, nauki weekendowe dwa razy po 2 godziny A i jeszcze dwa wypady do salonów z sukniami ślubnymi Ilość godzin spędzonych na forum - nie do policzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 16:43 hmmm... sporo tego. pisze doktorat, w srode zaczynam nowa prace, jezdze na biegowkach (prawie codziennie), gram w hokeja (w weekend) organizuje babskie wieczory dla kolezanek mniej i bardziej znanych... no i jezyka sie ucze, ale to juz samoistnie a, no oprocz tego szukamy dzialki pod domek. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta26 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 17:28 Na codzień czas pochłania mi głównie praca, która lubię i która sprawia mi duzo satysfakcji, chociaz czasami łatwo nie jest... A poza tym lubię "posiedzieć" na forum, poczytać dobre książki, i snuc planu jak to będzie po ślubie <póki co mieszkamy osobno, więc slub będzie taka małą rewolucja w Naszym zyciu>. Jeśli chciecie poczytac troszkę więcej, to zapraszam na bloga: wtrawie.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 17:47 hehe, załatwiliśmy 1 pakiet czyli zaliczki a teraz odpoczywamy i zapomnieliśmy,że mamy ślub przynajmniej na 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_851 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 18:09 Ja na codzień studiuje na Akademii Medycznej kierunek pielęgniarstwo a mąż pracuje w wojsku! Ślub mamy zaplanowany na lipiec, a jesteśmy po cywilnym 30.12.06r pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 18:19 studiuje inform. i ekonometrię, siedzę na forum, gotuje obiadki, dbam o mieszkanie, przyszłego męża i psa, spotykam się z koleżankami, imprezuje czasami, no i forum... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 19:49 - studiuję (tym razem niestacjonarnie- pedagogika dorosłych i poradnictwo zawodowe), - pracuję (kończę staż z urzędu pracy w organizacji pozarządowej), - kończę remont i zaczynam przeprowadzkę, - szukam pracy (najlepiej w zawodzie, choć nie tylko), - godzinami siędze na forum i pielęgnuję moje słodkie uzależnienie poza tym kocham mojego Misia (i tym zajmuję sie na codzień ;-p) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.anna7 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 17:37 a moge zapytac gdzie studiujesz ten kierunek. ja wlasnie konćze perdagogikę specjalna a dokladnie andragogike specjalna, pisze prace dyplomowa i chcialabym studiowac cos podobnego na magisterskich. pracuje nie w zawodzie i troche mi szkoda lat nauki. moze gdybym zrobila magistra z podobnego kierunku udałoby mi sie znależc cos z branży? Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 19:52 pisze prace magisterska i chodze 5 dni w tyg do firmy, przez pol roku (praca empiryczna,oparta na projekcie) w wekendy probuje czytac literature, organizowac slub i uczyc sie do klauzry 3-4 razy w tyg chodze na basen a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> slubne plany Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 20:51 teraz głownie szkoła bo sesja..praca..kurs tańca..no i forum ;p a ogólnie dużo rzeczy , które zajmują mase czasu a nawet nie wiem jak je nazwać chyba potocznie "latanie " ;p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 03.02.07, 23:08 pracujemy i mnóstwa innych rzeczy robimy ja mam teraz urlop więc wykorzystam go na salony z moda ślubną)) Odpowiedz Link Zgłoś
holka6 Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 10:59 4 lipca obroniłam doktorat,więc trochę czasu mi to zajęło. Potem nie mogłam się przyzwyczaić, że mam wolne chwile. Teraz pracuję w szkole za nie tak wielkie pieniądze 4 dni w tygodniu. Moja druga połówka za granicą, więc przygotowania ślubne spoczęły na mojej głowie. Chociaż, powiem Wam szczerze, że jakoś się nie emocjonuję. Wielki Dzień zaplanowaliśmy na 28 sierpnia, mamy zarezerowaną salę, zespół. Udało mi się zamówić sukienkę u krawcowej (bardzo tanio zresztą: sukienka plus welon za 1100 zł). Aktualnie szukam ładnych butów ślubnych, zaczytuję się w książkach Davisa, uczę języków i chodzę na spacery z moim duuuużym psem. No i piszę długie emaile do mojego Chłopca, podpatruję forum i słucham Trójki. Ot, życie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 15:54 Pracuję (w głowie plan zmiany pracy ), narzeczony przygotowuje się do obrony pracy mgr-skiej, ja już na szczęście po. Wspólnie szukamy mieszkania,mam nadzieję że do ślubu zdążymy znaleźć i zaraz po wprowadzimy się do własnego M. A tak poza tym póki co najwięcej czasu zajmuje nam organizacja wesela. Jesteśmy na etapie roznoszenia i rozsyłania zaproszeń. Ja muszę się w końcu zmobilizować i znaleźć fryzjerkę, makijażystkę itd. itd. itd. ...,ale mi się strasznie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 19:42 uczę studentów, urządzam mieszkanie, rzadko gotuję, piszę artykuły, marnuję czas przeglądając fora gazety i allegro Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 20:42 panna_turkus napisała: > uczę studentów, JAKI KIERUNEK? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 05.02.07, 06:48 socjologię, ale ciii... -- Odpowiedz Link Zgłoś
otylia.ostrowska Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 20:36 pracujemy, studiujemy zaocznie i piszemy pracę magisterską.... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: co robicie na codzień oprócz organizacji wese 04.02.07, 20:52 aktualnie znaczną część dnia poświęcam na opracowanie drobiazgów na wesele od kilkunastu dni gapimy w ekran wybierając obrączki... poza tym uczę, tłumaczę, czytam, przeglądam, marnuję czas przeglądając allegro, gotuję dobre obiadki Odpowiedz Link Zgłoś