fionkaa 10.02.07, 09:39 Czy młody Pan może mieć za świadka siostrę a młoda Pani brata? Czy powinno być tak że Pana ma Pana a Pani Panią?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartynka Re: Świadkowie????? 10.02.07, 09:51 Moze - moja kolezanka wlasnie tak miala i nie bylo z tym zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja4 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 10:03 my bedziemy mieć 2 facetów, tak sie słada ze ja mam brata i mój N także. Odpowiedz Link Zgłoś
muminek80 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 10:01 Pewnie, że może! Moja przyjaciółka miała dwóch facetów za świadków Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Świadkowie????? 10.02.07, 15:08 Mnie się wydaje, że świadkowie w ogóle są wspólni ^_^. Przecież można wziąć dwie losowe osoby "z ulicy" - i co, jak wtedy decydować, kto czyj jest ^_^. Natomiast jeśli planuje się tradycyjnych drużbów i druhny zgodność plciowa musi być zachowana (Panna ma druhny a Pan drużbów). Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 16:53 my tak bedziemy m ieli, ja siostre mojego, moj mojego brata Co za bzurdy ze druchna od pani, a drużba od pana młodego. Ja sie bardzo ciesze, bo brat jest bardzo wazna osoba w moim zyciu i inaczej sobie nie wyobrazam tylko bo "jest tradycja" Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Świadkowie????? 10.02.07, 17:41 Każda kombinacja jest dozwolona Po co na siłę pan młody ma szukać mężczyzny, skoro ma siostrę? Moją świadkową była narzeczona świadka - brata męża.Przyjaźnimy się, więc w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Świadkowie????? 10.02.07, 17:58 może, u nas będą dwie kobiety - nasze siostry. 133 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkax Re: Świadkowie????? 10.02.07, 18:44 :xxx Właśnie takie podejście ma moja teściowa :x. Chcieliśmy inaczej (ja mam brata, mój mąż siostrę). Ponieważ mój brat nie mógł uczestniczyć w naszym cywilnym ślubie wymyśliliśmy, by właśnie on był drużbą wraz z bliskimi kolegami mojego męża, którzy już niejednokrotnie mu pomogli w życiu, tym bardziej, iż cały czas trzymają się razem. Niestety... . Choć to właśnie my płacimy za wszystko moja teściowa postawiła sprawę jasno: "albo M. (moja szwagierka) zostanie druhną, albo ani ona (moja teściowa) ani moja szwagierka nie zjawią się na ślubie kościelnym... . Paranoja . W dodatku usłyszałam, że to sprawa mojego brata, czy był na naszym ślubie cywilnym czy nie. Miałam ochotę jej dosadnie odpowiedzieć, ale się powstrzymałam przez fakt, że jest mamą mojego męża. Nie mniej dzięki jej podejściu w dniu ślubu chcemy, by nie było żadnych drużbów, ani druhen. Poprosimy, by umożliwiono nam dokonanie wpisów do księgi dzień wcześniej. Oby się udało... . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Świadkowie????? 10.02.07, 19:36 NIe no sorry, i dajesz sie szantazowac tesciowej? Ile ty masz lat? Nie chce, niech nie przychodzi. Na głupia wyjdzie ona, a tak - niestety - ty. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 19:49 Nie daj sie szantażować,moje mama też tego próbuje,tez zagroziła,ze nie przyjdzie-to jej wybór,a my robimy swoje i po swojemu,pozwolisz raz to bedzie wchodziła Wam na głowe Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 20:08 Wiesz co? BARDZo a to bardzo ci wspolczuje To taka proba sił, dominacji - strasznie szkoda, bo jesli jej ustapisz to juz bedzie cie wiecznie szantazowac. Jak wogole mozna byc taka chora baba i komus narzucac SWIADKOWA!! Ja tez tak babcia twopjego narzeczonego potraktowala czy co? Chore babsko... brr. Ja mam super tesciowa, wrecz nic nie narzuca Czeka na zaproszenie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Świadkowie????? 10.02.07, 19:55 U mnie swiadkowa bedzie moja siostra, a u mojego J. tez siostra, jego. I problemu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaw81 Re: Świadkowie????? 10.02.07, 20:47 U mnie miała być koleżanka z narzeczonym, niestety teściowa jej nie pozwoliła bo to podobno przynosi pecha (mają wesele 2 miesiące później) tylko nie wiem komu czy nam czy im. Ja swojej przyszłej teściowej nie ustępuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Świadkowie????? 11.02.07, 13:53 my mieliśmy naszych braci. Do głowy mi nie przyszło, zeby szukać na siłę kobiety - świadka. Poza tym z dwoma panami jest jakoś tak... inaczej. Byłam w tym gronie jedyną kobietą i czułam się naprawdę wyjątkowo. Odpowiedz Link Zgłoś